Slider

Neljän tähden Hotelli Flamingo Bulgarian Albenassa

sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Bulgarian Albena on täydellinen lapsiperheen rantalomakohde. Kuten aiemmin jo kirjoitin, on siellä aivan kaikessa ajateltu lapsiperheitä. Lapsiperheiden lisäksi Albenassa ei juuri muita matkustajia näykään. Hotelliksi valikoimme neljän tähden Hotelli Flamingon. Hotelli on yksi alueen parhaista ja se sijaitsee kätevästi aivan Albenan keskustassa, vain parin minuutin kävelymatkan päästä rannalta.Vietimme Albenassa elokuun ensimmäisen viikon. Matkassa olimme Tjäreborgin valmismatkalla. Matkaseureeseemme kuului itseni ja 1-vuotiaan lapseni lisäksi siskoni, hänen 5- ja 7-vuotiaat pojat sekä vanhempani.

Majoituimme kahteen eri huoneeseen. Minä ja siskoni lapsinemme yhden makuuhuoneen huoneistoon, vanhempani studiohuoneistoon. Olin ajatuksissani olettanut kaksion olevan kahden makuuhuoneen huoneisto, kuten englanninkielessä ajateltaisiin kaksion olevan (two-bedroom-apartment), mutta harmikseni makuuhuoneita oli vain yksi. Saimme vuoteet ja lisävuoteet järjestettyä kuitenkin helposti niin, että minä ja Isla nukuimme olohuoneessa, siskoni lapsineen makuuhuoneessa. Valmismatkan huonona puolena oli se, että pinnasängystä piti maksaa lisämaksu. Lisämaksulliseen sänkyyn en siis ole törmännyt missään itse järjestetyllä matkalla, vaikka Bulgaria oli jo kymmenes maa, jossa 1-vuotias neitimme vieraili. Pinnasängyn lisämaksu kuitenkin muuttui positiiviseksi, sillä samalla kertaa pystyi varaamaan kokonaisen lapsipaketin, johon pinnasängyn lisäksi kuului syöttötuoli huoneistoon sekä matkarattaat. Koko paketin hinta oli 25 euroa. Mikä sen helpompaa kuin se, että matkarattaat odottavat suoraan huoneessa, eikä niitä tarvitse pakkailla lentokoneeseen, yhteysbusseihin ynnä muihin kulkuvälineisiin.

Wc:itä huoneistossamme oli kaksi. Isommassa kylpyhuoneessa oli sekä suihku että kylpyamme sekä kaksi käsienpesuallasta. Kaikki pesumahdollisuudet tuntuivat olevan koko matkan ajan jatkuvassa käytössä. Olihan meitä aika monta niitä käyttämässä.Huone oli siis hyvä, ja niin oli näkymä parvekkeeltakin. Meri ei aivan näkynyt, vaikka suunta oli oikea ja olimme jopa kuudennessa kerroksessa.Vaikkei rantaa näkynytkään, on se vain parinsadan metrin päässä hotellilta. Albenan lapsiystävällisyys jatkuu rantaan saakka. Vesi on matalaa pitkälle, eikä ristiaallokkoa tai voimakkaita pohjavirtauksia ollut. Vain yhtenä päivänä aallokko oli sellaista, että pysyttelimme Islan kanssa poissa vedestä. Pojat pääsivät kuitenkin testaamaan, miltä aaltojen pärske tuntuu. Hotelli Flamingolla on Albenan rannalla oma alue rantatuoleineen ja aurinkovarjoineen, ja hotellin asiakkaina saimme käyttää niitä veloituksetta koko loman ajan.
Rannan sijaan suurimman osan päivistä vietimme hotellin uima-altailla. Niissä oli niin paljon polskimista niin 1-vuotiaalle kuin juuri uimakoulunsa suorittaneille 5- ja 7-vuotiaille, ettei meidän tarvinnut edes harkita Albenan vesipuiston vierailua. Aloitimme päivän allaskierroksen lastenaltaasta, josta jatkoimme muutamasta sentistä hiljalleen syvenevään suureen altaaseen. Kierroksen päätimme baarin pieniin altaisiin ja uimahyppyharjoituksiin. Jossain vaiheessa viikkoa järjestys taisi muuttua, ja viimeiset päivät alkoivat uimahypyillä.Meillä oli varattuna koko viikolle puolihoito, tarkoittaen, että ruokailimme hotellilla aamiaiset ja illalliset. Molemmat tarjoiltiin buffasta, eikä aamupuuron puuttumisen lisäksi valittamista löytynyt. Olin jälleen varautunut omilla pikapuuroilla, joten sain tarvittavan kuituannoksen hotellihuoneessa lounasaikaan :D Erityisen tyytyväinen olin illallisen salaattivalikoimaan ja siihen, miten hyvin eri lihat oli valmistettu. Kerrankin buffa, jonka lihat eivät olleet kuivatettu purukumeiksi. Valikoima myös vaihteli päivästä toiseen niin, ettei ruokiin ehtinyt kyllästyä. Lapsille mieluisin oli illallisen jäätelöbuffa. Aikuisille suunnattu jälkiruokavalikoima ei päässyt kasvattamaan lomakilojen määrää, mutta siinä taitaa olla yhtä paljon hyvää kuin huonoakin.Hotellilla olisi ollut koko viikon tarjolla lapsille ohjattua ohjelmaa - suomenkielisenäkin kaikkina päivinä maanantaita ja keskiviikkoa lukuunottamatta. Meidän viikkomme täyttyi ilmankin, emmekä ehtineet nähdä Lolloa ja Bernietä sekä lasten vapaa-ajanohjaajia aamiaisvierailujen lisäksi lainkaan.Kaiken kaikkiaan hotelli toimi lomallamme erinomaisesti. Uutta ja kiiltävää ei hotellilta kannata odottaa, mutta kuitenkin siistiä, ehjää ja toimivaa, täysin neljän tähden veroista. Yksi parhaita puolia oli ihana huonesiivoajamme, joka ymmärtäväisesti odotti joka päivä Islan päiväuniajan loppuun saakka, ennen kuin siivosi huoneemme. Jos matkustaisin Albenaan toistamiseen, valitsisin Flamingon ehdottomasti myös silloin hotelliksi.

Pysy mukana matkassa:

18 kommenttia:

 1. Bulgarialta ei odota paljoa, mutta näyttää todella kivalta. En kuitenkaan etsiydy lapsiperhepaikkoihin, koska melu vaan tykkään etsiä rauhallisempia paikkoja. Ehkä joku päivä Bulgariaankin, vaikkei se minun suosikkini olekaan, kun en tunne sieltä kuin Trio Bulgarkan ja nekin ovat varmaan jo eläkkeellä. Varmasti sama kuin joku Suomeen tuleva kyselisi Tapio Rautavaaran perään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en oikein osannut odottaa Bulgarialta mitään, kun en ollut koskaan suunnitellut matkaa sinne, enkä siis ollut ottanut paikasta mitään selville. Sen takia se varmaan pääsikin yllättämään niin positiivisesti.
   Hahhaa :D Kannattaahan sitä Trio Bulgarkaa kysyä, jos Bulgariaan päädyt. Kerro sitten, mitä vastaavat :D

   Poista
 2. Nuo hotellihuoneistot/perhehuoneet ovat aina jotenkin hämääviä. Viimeksi kun matkustin teinien kanssa, halusin tietenkin huoneiston kahdella makuuhuoneella. Välillä niin olikin, välllä oli kolme makuuhuonetta ja välillä sitten taas vuodesohva olohuoneessa pojille. Huonoimmissa oli vain yksi huone. Osassa oli kaksi vessaa, osassa vain yksi, ja se oli aina huono juttu. Se on aina vähän sellainen yllätys kun oven avaa, että mitä sen takaa löytää : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin muuten on! Joskus olen yrittänyt googlettaa huoneen pohjapiirustusta ennen matkaa, jotta selviäisi, miten huoneet on aseteltu. Olisi kätevää, jos sellainen löytyisi aina hotellin sivuilta :D

   Poista
 3. Itse karsastan tällaisia perheturistimajoituksia lähtökohtaisesti, vaikka perheellinen olenkin. Bulgariasta olen kuitenkin kiinnostunut matkakohteena, ja toisaalta lapsethan usein viihtyvät meluissammassakin turistimestassa, joten miksikäs ei. Kiva lukea positiivisia kokemuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tämä oli ensimmäinen tällainen lasten ehdoilla toteutettu matka, kun matkassa oli myös siskoni 5- ja 7-vuotiaat pojat. Meidän 1,5 v neiti ei itse osaa vielä tuollaisiin kohteisiin pyytää, emmekä häntä sellaisiin ole tätä lukuunottamatta vieneetkään. Tuo oli kyllä todella miellyttävä loma, kun sinne lähti sillä ajatuksella, että nyt saa lapset temmeltää sydämensä kyllyydestä!

   Poista
 4. Joo mäkään en näistä perus turistikohteista niin välitä ja yritän jotenki välttää näitä valmis paketteja, mutta lapsiperheellä kyllä se varmasti minäkin lähtisin helposti vain valmismatkoille! Mut ihanan näköistä on ja kuulosti olevan kiva matka!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli tosi kiva matka! Jos ei ole lapsiperheenä liikenteessä, niin en kyllä suosittele tuonne menemäänkään. Voisi olla vähemmän kiva matka, kun ympärillä pyörii vain lapsiperheitä, eikä muille ole juuri muuta tekemistä kuin makoilla altaalla tai rannalla (niiden lapsiperheiden seassa) :D

   Poista
 5. Enpä ole muuten koskaan käynyt Bulgariassa, hupsista! Pitänee mietti jospa sinnekin joskus, matkat tuntuu olevan melko edullisia tällä hetkellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bulgaria on myös hintatasoltaan edullinen. Muuten en Bulgariaa yleisesti osaa suositella, kun lähes koko loman olimme tuolla Albenassa aitojen sisällä :D

   Poista
 6. Mulla on Bulgaria vielä korkkaamatta. Olen sitä kyllä joskus miettinyt juurikin perhelomakohteeksi. Omat lapset ovat jo isoja, mutta saattaisivat tuosta kohteesta innostua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Albena on kyllä täysin perhelomakohde. Aktiviteetit oli enimmäkseen pienille lapsille, mutta jos ranta ja uima-altaat kiinnostaa, niin kyllä siellä varmasti isommatkin lapset viihtyvät.

   Poista
 7. Onpa iloisen näköisiä lomakuvia, näyttää että reissu on ollut kaikinpuolin onnistunut!

  VastaaPoista
 8. Luinkin tämän jutun jo puhelimella aiemmin, nyt sitten täällä kommenttiboksissa! Meidän lähimatkatoimistossa oli itseasiassa hyvin fiksun hintainen reissu Bulgariaan (ja pariin muuhun kohteeseen), ja mietittiin että pitäiskö lähteä saksalaiselle pakettimatkalle kokeilun vuoksi. ;) Hauskalta näyttää tämä kohde ja näin kuvien perusteella juuri sellainen missä lapset nauttivat lomasta. Näillä lomilla se on tärkeintä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä suositella Albenaa lasten kanssa. Se todella on tärkeää, että lapset viihtyvät, ja mikä parasta, tuolla ei tarvitse itse keksiä viihdykettä :) Tuolla myös ruoka on hyvin edullista, eli senkään puolesta matkan hinta ei karkaa käsistä.

   Poista
 9. Mä en tiedä eikö mun eilinen kommentti tullut läpi vai odottaako vielä moderointia? Lapsiystävälliseltä hotellilta vaikuttaa! Sitä jäin miettimään, että eikö lähistöllä ollut ravintolatarjontaa, vai ihanko muuten vaan helppouden vuoksi otitte puolihoidon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommenttien ei pitäisi mennä moderointiin, joten on kadonnut. :( Kiva, kun jaksoit kommentoida uudelleen!

   Lähistöllä oli paljon erilaisia ravintoloita, mutta otimme puolihoidon sen helppouden ja kätevyyden vuoksi. 1,5-vuotiaalle on helppo kerätä buffasta ateria, kun välttämättä juuri se yksi tilattu annos ei maistu. Menisi a la cartessa rahat hukkaan.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan