Slider

Edelleen edullinen Phuket

keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Phuket on ilmeisesti yksi Thaimaan kalleimpia saaria. Näin Thaimaan ensikertalaisena täytyy todeta, että kallis on kyllä täysin väärä sana. Itse käyttäisin sanaa vähemmän edullinen muuhun Thaimaahan nähden. Kalliiksi Phuketia ei voi suomalaisen näkökulmasta katsottuna kutsua.

Vai miltä kuulostavat seuraavat hinnat?
 • Olut neljän tähden hotellin minibaarista: 60 bahtia (1,66 €)
 • Kahden hengen lounas juomineen 280 bahtia (7,75 €)
 • Kahden hengen thai-illallinen turistiravintolassa (sis. pääruoat ja juomat): 500 bahtia (13,80 €)
Nämä hinnat olivat siis Kata Beachiltä, yhdeltä Phuketin vilkkaimman turistirannan lähettyviltä. Ihan huudeilta, varmasti alueen kalleimmasta päästä.
Taksit maksoivat muutamia euroja, vaikka meitä varoiteltiin etukäteen, että skootteri olisi parempi vaihtoehto, kun taksit alkavat olla aika kalliita. Puolen tunnin matkasta määränpäähän ja takaisin, sekä kuskin puolen tunnin odotuksesta - eli puolentoista tunnin taksikuskin ajasta maksoimme yhteensä 1000 bahtia (27 €), ja kyydissä meitä oli neljä aikuista, kaksi lasta sekä kahdet rattaat. Kallista?

Entä majoitus sitten. Neljän tähden Chanalai Flora Resort maksoi noin 45 euroa per huone per yö, ja siihen hintaan kuului myös aamiainen kahdelle hengelle. Hotelli oli hintaansa nähden erinomainen. Paljon parempi, mitä tuohon hintaan olisin uskaltanut edes toivoa. (Hotellista voit lukea kokemuksiani tästä linkistä).Toki Phuketista löytyi se luksuksempi osio. Vietimme viime maaliskuisella lomallamme ensimmäisen viikon Kata Beachillä, toisen viikon viiden tähden resortien valtaamalla Mai Khao Beachillä. Mai Khao Beachillä hotellin ulkopuolisessa ravintolassa thai-annoksesta sai maksaa jopa 170 bahtia, eli reilusti yli neljä euroa. Huh ja heh. Jos Suomesta saisin niin maukkaan annoksen alle viidellä eurolla, en kenties koskaan enää tekisi ruokaa.Miltä Phuketin hintataso kuulostaa? Minkä verran olisit valmis maksamaan thai-ruoka-annoksesta? Onko reilu neljä euroa jo täysin riistohintaista?

Pysy mukana matkassa:

30 kommenttia:

 1. Itse vertaan hintoja kylla vain paikallisiin hintoihin - Phuketissa paikalisessa ravintolassa nuudeliannos maksoi 40 bahtia ja turistirannalla 200 bahtia, niin kylla se on aika riistohintaista. Kannattaa ajatella hintoja paikallisten kannalta eika Suomeen verraten - kenella paikallisella olisi varaa maksaa 200 bahtia ruoka-annoksesta? Kun turistien takia hinnat nousevat pilviin, ei paikallisilla ole mitaan asiaa samoihin paikkoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti enemmän Thaimaassa matkaavien tulee hintoja vertailtuakin enemmän paikallisella tasolla. Itse harvemmin olen päätynyt samaan kohteeseen, tai edes samaan maahan, jolloin vertailukohtana on koko maailma niiltä osin, missä on tullut käytyä.
   Minä ymmärrän ja hyväksyn jossain määrin sen, että turisteille hinnat on korkeampia silloin, kun hintataso on silti huomattavasti omaa totuttua edullisempi. Kunhan raha menee paikallisten yrittäjien taskuun, eikä kansainvälisten korporaatioiden tileille. Tuo on kyllä tosi kurja puoli siinä, että paikallisilla ei ole varaa enää samoihin palveluihin.

   Poista
 2. 40Thb:n ja 200Thn:n annos eivät varmaan ihan keskenään verrannollisia,, olen siellä viettänyt useita talvia. Noin 100 Thb thai ruoat ravintolassa listalta valittuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä viettää talvet Thaimaassa :) Hintatasoon yleisesti Thaimaassa en tosiaan osaa ottaa kantaa, kun kokemksenani on vain Phuket, mutta tuo 100 thb kuulostaa myös kovin huokealta.

   Poista
  2. Tietenkin riippuu missä syöt,, esim, PS Hotel nimisessä paikassa löytyy thai ruokaa 80-170 bath/annos,, tietenkin rantakadun monissa paikoissa ylikin tupla hinnat.
   http://www.pshotel.com/

   Poista
  3. Kiitos vinkistä, Pertti! Hintaeroja varmasti löytyy, jos vain tietää mistä etsiä.

   Poista
 3. Turistina, suomen hintoihin verrattuna onkin halpaa, mutta jo vuosia talvet oleskelleena tuntuu jo kalliilta kun täysin saman annoksen saa yhdestä paikasta 500 bht ja toisesta 40 bht nini tottakai sen käy siinä edullisemmassa syömässä, samoin hotellit, (ei phuketista) jos hotellista kiskotaan törkeät 50€/yö nini johan on sikamaisen huijarin paikka kun 1KK vuokra vastaavassa apartementissa on maksanut keskimäärin 3500-4500 bht/KK.mutta turisti nyt maksaakin mistä vain mitä vain ylihintaa mitä pyydetään, ainahan se turistikin voisi vertailla ja kokeilla muitakin paikkoja kuin ne hotellien törkyhintaiset rahan ryöstö mestat. tulisi samalla nähtyä muutakin kuin se ranta,uimaallas ja hotellihuone siellä hotellin alueella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ihan varmati erilaiset näkökulmat asiaan. Me matkustimme kahden noin 1-vuotiaan lapsen kanssa, ja sen vuoksi valittiin kohde, jonne pääsi helposti sekä lentämällä Suomesta että kohteessa helposti lentokentältä hotelleille. Vertailussa oli siis vain Phuketin resortit, ja tuo 45 euron neljän tähden resortti oli meille paras mahdollinen diili. Edelleen olen sitä mieltä, että edullisella pääsimme. Olemme enemmän matkustaneet Karibialle, ja siellä hinnat ovat ihan toista. Eiköhän mekin taas lähdetä turistikeskittymien ulkopuolelle kunhan ei kaivata enää sitä vauva-/pikkulapsiajan helppoutta matkoihin :)

   Poista
 4. Kuulostaa siltä, minkä hintaista ajattelinkin Phuketissa olevan. Jos menee ihan kokonaan pois turistialueilta, ei hintaa varmaan jää enää paljoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thaimaasta löytyy varmasti paljon edullisemmalla, kun lähtee juuri noista turistikeskittymistä pois. Minusta tuo oli jo ihanan edullista verrattuna moneen muuhun (eli lähes kaikkiin muihin) viimeaikaiseen matkakohteeseemme.

   Poista
 5. Aika paljonkin juuri Thaimaassa reissanneena voin sano, että kyllähän Phuket on kallis verrattuna moneen muuhun paikkaan, mutta heti kun siellä lähtee turistialueiden ulkopuolelle, hinnatkin tippuvat reippaasti. Me asuttiin keväällä Phukethin Kathussa (paikallisten asuinalue keskellä saarta) ja siellä lähiravintolassa ruoka-annos maksoi 35-45 bahtia - siis ei oikeasti yhtään mitään ja ruoka oli niin herkullista, että välillä melkein nolotti maksaa siitä niin vähän. Myös majoitus tuolla suunnalla oli todella edullista uima-altaineen päivineen. Kun lähtee vaikkapa Phi Phille, Samuille, Krabille yms turistien suosimille seuduille, niin ollaan taas noissa turistihinnoissa... Mutta kaikki on suhteellista ja oikeastihan jopa nämä Thaimaan turistihinnat ovat suomalaisittain edelleen erittäin edullisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on todellakin suhteellista! Huh, nuo ruuathan eivät todella maksaneet mitään! Me itseasiassa huomattiin, että lasten vaipat kannatti ostaa saaren keskiosan kaupoista. Hinnat olivat todella paljon edullisemmat kuin rantakohteissa. Pyysimme vain taksia pysähtymään kaupassakäynnin ajaksi :)

   Poista
 6. No se on vähän mihin vertaa. Bangkokissa ollaan syöty hienoissa ravintoloissa, missä ruuat ja drinkit maksaa tuplat Suomeen verrattuna. Toisaalta Phuketissa on syöty muutamalla eurolla ihan yhtä hyvin.

  Yksi syys miksi Thaimaaseen taas jouluksi lähdetään on nimenomaan ruoka. Ei siinkään se hinta, vaan laatu. Kilo upeasti grilattuja katkarapuja kastikkeineen, isot olut ja jotain salaattia. 10 euroa. Suomessa ei saisi edes satasella yhtä hyvää seafoodia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatu on kyllä ihan mieletöntä Thaimaan ravintoloissa. En voi käsittää, miten he kerta toisensa jälkeen saavat loihdittua niin mielettömiä ruokia. Ja nuo merenelävät on kyllä ihan parhaimmistoa todellakin!

   Poista
 7. Huh, edulliselta kyllä kuulostaa, mutta en ole koskaan käynyt Thaimaassa, niin ei ole oikein vertailukohtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään osaa muualle Thaimaahan verrata, mutta verrattuna lähes kaikkiin muihin matkakohteisiimme, niin kyllä tuo edullista minusta on :)

   Poista
 8. Menettäisin varmasti yöuneni sen takia, että jossain päin Thaimaata on paikka, jossa on edullisempaa. En ole kyllä käynyt Thaimaassa ja Phuketista olen kuullut lähinnä pahaa kaikkialta muualta paitsi matkablogeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edullisempaa Thaimaasta kuulemma löytyy, mutta ei noiden hintojen takia kannata yöunia menettää :D

   Poista
 9. Kaakkois-Aasiassa pystyy joko elää todella halvalla ja suosia samoja lafkoja kuin paikalliset tai sitten "vähän halvemmalla" ja nautiskella lähes luksukesta. Lyhyellä matkalla on kiva valita jälkimmäinen. Thaimaassa en ole käynyt, mutta hinnat kuulostavat turistialueeksi aika hyviltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta nuo hinnat olivat todella hyviä turistihinnoiksi! Kutsuisin luksukseksi ihan jo sitä, että noilla hinnoilla saimme syödä koko loman ihan mielettömiä ruokia :)

   Poista
 10. Muutama vuosi sitten olin Phuketissa Thaimaan-lomani alussa muutaman päivän. Edullinenhan se suomalaiselle oli, mutta onko taksikartelli purettu? Silloin nimittäin taksien hinnat olivat todella kovat verrattuna Thaimaaseen ylipäätään. En enää muista summia, mutta muistaakseni yksi rannanväli, olisiko ollut vajaan kymmenen kilometriä, ja taksin hinnassa puhuttiin kympeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta taksikartellista olikin Facebookin puolella paljon keskustelua, ja se on ilmeisesti edelleen olemassa. Meitä oli aika monta jakamassa taksin kustannuksia, joten hinnat olivat siihen nähden kohtuullisia. Jos vaikka kahdestaan samoja summia maksaisi, niin silloin voisin olla jo eri mieltä. Tosin sitä en tiedä, maksoimmeko enemmän tilataksista, kuin mitä pienempi taksi olisi maksanut.

   Poista
 11. Phuketissa olen lomaillut perheen kanssa kolme kertaa ja vuosi vuodelta hinnat ovat nousseet. Krabissa ja Rayongilla hinnat olivat edullisemmat. Suomen hintoihin verrattuna Phuketissakin toki edullista. Mitä kauemmaksi turistipaikoista menee, sen halvemmaksi hinnatkin muuttuu. Me ei takseja käytetty, vaan mentiin tuk-tukilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin hyvin kuvitella, että vuosien saatossa hintojen korotukset huomaa hyvin. Tuo oli minun ensimmäinen Thaimaan matka, ja seuraavalla kerralla täytyy tutustua sitten Thaimaan muihin osiin, tai vaihtoehtoisesti naapurimaihin.

   Poista
 12. Omasta Phuketin eissusta alkaa olemaan kohta parikymmentä vuotta, niin on tainnut muuttua paikka siitä aika paljon :-D Mutta turistin näkökulmasta nuo hinnat on varsin ok. Se jos lähtee pidemmäksi aikaa reppureissulle, niin toki muualla Thaimaassa on varmasti halvempaa. Saman huomasin Hua Hinissä, että turistialueella hinnat oli moninkertaiset meidän majapaikan vieressä olevaan ravintolaan - joka oli kuitenkin reissun paras :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D On voinut paikka tosiaan muuttua tuossa ajassa :D Nuo pienet paikalliset ravintolat on kyllä välillä todellisia löytöjä!

   Poista
 13. Toki Suomesta lyhyelle reissulle tullessa hinnat varmasti miellyttää. Ja sitten taas jos on muualla Thaimaassa halvemmissa paikoissa ja tulee sen jälkeen Phuketiin, niin ei varmaan samalla tavalla enää miellyttäisi. Riippuu varmaan siitä, mitä odottaa ja minkälaisella budjetilla reissaa. Reppureissaaja joka haluaa reissata paikallisten hinnoilla varmaan kiertää tuon paikan kaukaa, mutta lyhyellä lomalla Suomesta ei varmaan hintataso päätä huimaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä niin totta, että jos edullisemmasta päätyy kalliimpaan, niin ei varmana miellytä hintataso. Mutta sitten kun minä Karibian matkaajana päädyn Phuketiin, niin voi kun on edullista :)

   Poista
 14. Ei kuulosta kovin pahalta hinnastolta, etenkään kun tänne Suomeen vertaa :D Itse olen Thaimaassa ollut vasta Bangkokissa, mutta kohta on taas reissu sinne päin maailmaa pariksi kuukaudeksi niin jospa tulisi nähtyä useampi paikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parissa kuukaudessa jo alkaa hyvin tuntua hintaerot. Tulet varmasti näkemään kyllä niin hienoja paikkoja. Täytyykin pysyä kuulolla ja lukea juttujasi kun pääset perille :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan