Slider

Luksusmökkeilyä Saimaan rannalla

keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Neljä suuta loksahti auki, kun kaarsimme Tallusniemen huvilan pihaan Savonlinnan lähellä Oravissa. Meidän kahdesta perheestä koostuvan seurueemme pienimmät eivät varmaan edes tajunneet, ettei Hauki-niminen mökkimme ole ihan tavallinen kesämökki. Vaikka me aikuiset tiesimme, että tulemme yöpymään viiden tähden luksushuvilassa, emme silti osanneet odottaa mitään näin hienoa. Jo pihassa näki, että nyt meitä hemmotellaan!





Sisään astuessa fiilis parani entisestään. Vastassa oli avara ja korkea olohuone, avokeittiö, kahdeksan hengen pöytäryhmä, takka ja valtavat ikkunat järvelle. Wau!






Terassilla oli vielä toinen suuri ruokailuryhmä.



Miehet virittivät television heti päälle Suomen pelin alkaessa, ja ystäväni loihti meille päivällistä. Minä ihmettelin ja haahuilin ympäriinsä kameran kanssa. Kiersin huoneesta toiseen, yläkerrasta alakertaan, terassilta rantasaunalle, laiturin kautta terassille ja takaisin ihmettelemään huvilaa koko komeudessaan.

Makuuhuoneita huvilassa on neljä. Alakerrassa kaksi pienempää ja yksi suurempi. Me valitsimme sen suuremman makuuhuoneen, sillä siellä oli valmiina pinnasänky. Yläkerrassa oli vielä yksi makuuhuone sekä kaksi puuhatilaa, joissa on harjakaton vuoksi viisto katto. En tiedä, onko nämä ylimääräiset tilat ajateltu puuhatiloiksi, mutta heti lapsiperhenäkökulmasta näin sieluni silmin lelukasat ja piirustusvälineet levitettyinä näihin tiloihin. Näin olisi varmasti ollutkin, jos olisimme viettäneet huvilassa enemmän kuin yhden yön.

Ennakkoon luin, että huvilassa on viisi wc:tä. Ajattelin, ettei tämä voi pitää paikkaansa. Kyllä se piti! Jokaisen makuuhuoneen yhteydessä oli oma wc, ja se viides wc oli sijoitettu saunaosaston viereen. Huvila sopii siis ihan oikeasti useamman perheen yhteiskäyttöön.




Hauki-mökkimme oli yksi Tallusniemen (muistaakseni noin) seitsemästä huvilasta. Huvilat on rakennettu sen verran erilleen, että vaikka toiset huvilat näkyvät, on jokaisella silti oma rauha. Tallusniemen toiselle rannalle on rakennettu jokaiselle huvilalle oma rantasauna ja laituri soutuveneineen. Toiselta rannalta löytyy pari pientä hiekkarantaa sekä leikkipaikka keinuineen, hiekkalaatikkoineen ja liukumäkineen. Isomman väen viihdykkeeksi leikkitilan vieressä on pieni sulkapallokenttä. Mailat ja pallo olivat siellä valmiina, mutta hiekkalapiot ja -sangot kannattaa tuoda mukana. Isla tosin viihtyi uudessa leikkipaikassa ilmankin.







Huvilassamme oli siis sekä sisäsauna että rantasauna. Rantasaunalla ei ole juoksevaa vettä, ja koska vielä toukokuun alussa järvivesi ei ole ainakaan minun näkökulmastani riittävän lämmintä uimiseen, lämmitimme sisäsaunan. Hieman lämpimämmällä minua ei olisi pysäyttänyt mikään. Saunalta olisi päässyt nimittäin suoraan laiturille ja laiturilta uimaan. Ajanpuutteen vuoksi emme ehtineet käyttää myöskään mökille kuuluvaa soutuvenettä tai kalanperkauspöytää. Kyllä, sellainenkin on mökin rannassa. Täydellistä!







Minä hiippailin rantaan kamerani kanssa muutamaan otteeseen. Maisema oli todella upea ja rauhoittava. Auringonlaskukin oli kenties yksi hienoimmista koskaan näkemistäni auringonlaskuista. Aurinko heijastuneena tyyneen järveen oli hieno!







Huvilassa oli hienoa viettää yö. Vielä hienompaa olisi ollut viettää siellä kokonainen viikko. Noissa puitteissa, kauniin luonnon keskellä viikko vierähtäisi heittämällä.

Jos kuitenkin kävisi niin, että huvilalla kävisi aika pitkäksi, niin ei hätää. Mökkejä vuokraava SaimaaHoliday Oravi järjestää myös ohjattuja retkiä Oravista, muutaman kilometrin päässä mökeiltä (lue lisää täältä). Me osallistuimme norppasafarille, joita järjestetään toukokuun nurkilla, kun norpat loikoilevat rantakivillä kuivattelemassa turkkejaan. Lue kokemukseni tästä ihan mielettömän hienosta luontokokemuksesta tästä linkistä.


Yhteistyössä: SaimaaHoliday Oravi

Pysy matkassa mukana:

22 kommenttia:

  1. Huokaus, upea paikka! Maisema oli tosiaan upea, hienosti sait tallennettua tunnelman kuviin. :-) Heti tuli kauhea hinku uimaan, ja nimenomaan luonnonveteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta! Tuo oli tosi hieno paikka! Onneksi mökkeilykesä on vasta alkamassa. Josko tänä kesänä järvivedet ehtisi lämmetä niin paljon, että minäkin uskaltaudun uimaan :)

      Poista
  2. Ompa upea huvila, tarjoaa kyllä erinomaiset puitteet lomailuun. Itseä kiinnostaa myös tulevaisuudessa nuo Norppasafarit niitä parista blogista luettuani :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ylitti kyllä odotukset täysin! Tuo kokonaisuus oli kyllä lyksusta kerrakseen - ensin luksushuvila ja siihen päälle vielä norpan näkeminen :)

      Poista
  3. Tulipa ikävä mökille... Tänä kesänä taitaa jäädä mökkeilyt väliin ja sekös harmittaa. Mikään ei ole parempaa kuin istua valoisana yönä laiturilla ja olla vaan ihan hiljaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta! Meillä on taas suunnitelmissa mökkeillä tänä kesänä enemmänkin. Nyt vaan peukut pystyyn, että tulee hyvät mökkeilysäät.

      Poista
  4. No vau, onpa siinä mökillä kokoa ja näköä! :) Olen niin perinteinen mökkeilijä, että nautin eniten sellaisesta vaatimattomasta mökkielämästä, missä joutuu tekemään vähän töitä hyvän olon eteen. Mahtaisiko noin hulppeassa lukaalissa mökkeily edes tuntua mökkeilyltä? Toisaalta, järven (tai meren) rannalla tärkeintä on se veden ja luonnon läheisyys, ja siellä suurin osa ajastakin silloin tulee (saunaa lukuun ottamatta) vietettyä, huolimatta siitä, minkälaiseen tyynyyn illalla päänsä painaa. Komeat ovat puitteet kylläkin, ja Saimaa yksi lempikohteistani koko Suomessa! <3 Pitääkin käydä lukemassa lisää norppasafarista, kiinnostus heräsi täälläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuollakin fiilikseen pääsi :) Nyt lapsen kanssa luksus on ihan tervetullut helpotus lomaan kuin lomaan. Mitä helpompi, sen parempi.
      Saimaa on kyllä tosi kaunista! Siellä mökkeilisi mielellään enemmänkin. Se norppasafari oli tosi hieno! Suosittelen!

      Poista
  5. no oho - kyllä noissa maisemissa kelpais mökkeily mullekin :-) aivan mahtava laituri - tuota kun pääsisi juoksemaan ja hyppäämään järveen... <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Voi kun vesi olisi ollut vähän lämpimämpää. Sinne olisin pulahtanut :)

      Poista
  6. On kyllä kivan oloinen mökki, eikä paikka näytä yhtään huonolta! Ihana järvimaisema :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli tosi kiva mökki! Maisemaa olisi voinut vain tuijottaa ja tuijottaa. Ihan mielettömän kaunista.

      Poista
  7. Hulppeaa on!! Minäkin lukeudun porukkaan, joka ehkä enemmän nauttii vaatimattomasta mökkeilystä luksuksen sijaan, mutta kyllähän sitä kerran elämässä voisi kokeilla modernia huvilaelämääkin! Sopii varmaan juuri tuollaiselle useamman perheen yhteislomalle. Yksi yö paikassa tuntuu tavallaan ärsyttävän vähältä - juuri kun on asettautunut, pitääkin jo lähteä! :D Minullakin heräsi kiinnostus norppasafareihin. Täytyy ehdottomasti ottaa selvää asiasta enemmän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minäkin pidän perinteisemmästäkin mökkeilystä, mutta kyllä tuo kelpasi paremmin kuin hyvin :) Ja kyllä, yksi yö oli aivan liian vähän. Siinä ei kannattanut kunnolla edes asettautua, vaan säästää sekin aika nauttimiseen.

      Poista
  8. Aivan ihana mökki! Tuolla tosiaan viihtyisi pidemmänkin aikaa! Ja mitkä maisemat auringonlaskuineen! Ihana paikka, eihän tuosta muuta voi sanoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä! Viikko tai parikin vierähtäisi ihan helposti :)

      Poista
  9. Ihan huikean hieno mökki! Vau! Ihan mahtavaa, että pääsitte kokemaan Saimaan ihanat puolet. Minä kävin tänä keväänä eka kertaa Oravissa (ja norppasafarilla), vaikka olenkin asunut täällä Saimaan rannalla jo yli 5 vuotta. On meillä täällä Saimaalla vaan niin hienoja helmiä :). Ja täällä on minunkin mielestä ehkä maailman kauneimmat auringonlaskut ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin! Me todella hyödynnettiin kahden yön reissu Savonlinnassa melko täydellisesti. Meidän mukana norppasafarilla oli Savonlinnasta kotoisin oleva, joka ei ollut koskaan kuullut norppasafareista. Täytyy itsekin myöntää, että juuri kotikaupungista sitä tietää kaikkein vähiten.
      Se auringonlasku oli ihan tosi hieno!

      Poista
  10. Hulppeilta näyttävät tilat! Isot (ja usein vähän pienemmätkin) yöt mökeissä tai huviloissa eivät vaan yleensä tapaa kolahtaa enimmäkseen kahdestaan matkustettaessa, kun ei ole tarvetta niille viidelle makuuhuoneelle eikä wc:lle :-)
    Muuten voisin vaikka, jos kotimaan matkailua tuolle suunnalle suunnittelisin, olla kiinnostunutkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli kyllä niin hieno paikka, että jo sen puolesta sinne tarvitsi useamman silmäparin sitä ihailemaan :D Kaikki kokemukset kun ovat mielestäni parhaita silloin, kun ne saa jakaa hyvien ystävien kanssa. Kahdestaan toki joku pienempi paikka sopisi paremmin. Neljällä makuuhuoneella silloin ei tosiaan tekisi mitään. Muut palvelut (rantasauna, soutuvene jne.) olisivat toki kahdestaankin mukavia :)

      Poista
  11. No kylläpä oli hienot puitteet! Tykkään siitä että Suomestakin alkaa löytyä mökkejä myös vaativampaan makuun. Yhteen sellaiseen - Rukalle - lähden pian. Ja sielläkin on tarkoitus nauttia upeasta varustelutasosta - ja järvenrannasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin! Mökkeilyn ei tosiaan aina tarvitse olla sitä tee-se-itse-mökkeilyä ilman sähköjä ja juoksevaa vettä. Siinäkin on toki oma hohtonsa, mutta pieni luksus kelpaa minulle myös, ja nautin myös siitä todella paljon!

      Toivottavasti blogistasi löytyy sitten juttua tuosta Rukan luksusmökistä!

      Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Vuoden 2024 matkasuunnitelmat ja -unelmat

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan