Slider

Tortoreton vanhakaupunki Italian Abruzzossa

keskiviikko 5. elokuuta 2015

Parin viikon takainen Italian lomatalomme, Villino de Santi, sijaitsee Tortoretossa, pienessä kylässä Italian itärannikolla. Tortoreto jakautuu kahteen osaan, kukkuloilla sijaitsevaan Tortoreton vanhaankaupunkiin ja rannassa olevaan Tortoreto Lidoon. Tortoreton asukasmäärä oli alkuvuonna 11 500.

Lomatalomme sijaitsi suunnilleen merenpinnan tasolla. Heti talolta lähdettäessä Tortoreton vanhaankaupunkiin vastassa olikin pelkkää ylämäkeä.

Mäen alla oikealla, puiden takana oli talomme, Villino de Santi.


Tie vanhaankaupunkiin oli kapeaa, mutta maisemat koko matkalla olivat todella hienot.

Maisemaa matkalla talolta Tortoreton vanhaankaupunkiin. Maisema Tortoreto Lidoon päin.


Ja vielä maisemaa alhaalta ylöspäin.


Myös itse vanhakaupunki oli näkemisen arvoinen. Ei meillä sinne varsinaisesti mitään asiaa olisi ollut, kun kaupat, ravintoloita ja ranta olivat toisaalla, mutta onneksi menimme sinne ruuan ja ravintoloiden perässä. Ensimmäisenä jäimme ihastelemaan maisemaa Tortoreto Lidolle päin.Kaupungin toiselta laidalta näkymä merelle oli yhtälailla hieno. Ihasteltavaa ja kuvattavaa riitti.Ensimmäisen kerran olimme vanhassakaupungissa lounaalla, eli siestan aikaan. Kaupunki oli tyhjää täynnä. Ei juurikaan muita kuin me. En tosin yhtään ihmettele, että muut pysyivät sisällä +36 - +37 asteen helteessä sen kaikkein kuumimman osan päivästä. Tosin niin mekin sen vietimme varjoisassa ravintolassa ruokaillen.Heti, kun ilta alkoi hämärtää, saapuivat myös ihmiset. Toisella vierailukerralla olimme mekin liikenteessä ilta-aikaan. Onneksi. Ei jäänyt Tortoretosta aavekaupunkimielikuvaa. Se olikin varsin vilkas, joskin tunnelma oli rauhallinen ja italialaisen romanttinen.
Niistä ravintoloista, muun muassa puolestatoista metristä pitsaa, sitten myöhemmin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan