Slider

Hyvästi, rakas matkalaukkuni, kuolit julmalla tavalla

tiistai 18. elokuuta 2015

Eilen pääsi itku, pääsi toinen itku. Tuli kirosana, tuli toinen kirosana ja ainakin vielä kolmas kirosana. Ja taas itku. Jo vuosia minua palvellut, maailman paras, kaikille taivaisiin kehumani, rakas matkalaukku oli revitty riekaleiksi, tarkoituksella ja tahalleen. Raiskattu ja tapettu.

Aloitanpa alusta.

Palasimme Italian reissusta, ja harmikseni matkalaukkuni vetokahva oli repeytynyt Finnairin lennolla. No, näitä sattuu. Tein vahinkoilmoituksen ja mieheni vei laukun Stockan laukkuosastolle, josta kerrottiin, että hyvin todennäköisesti laukun pystyy korjaamaan. He lähettäisivät laukun korjausarviointiin kätevästi Lauttasaareen Asoma Oy:lle, josta sitten soitettaisiin, mikä on laukun kohtalo.Tässä vaiheessa täytyy vielä painottaa, että kyseessä ei ollut mikä tahansa matkalaukku, vaan minua jo muutaman vuoden tunnollisesti palvellut, uskollinen matkakumppani, Haglöfs Convoy. Sillä oli tukevat, isot pyörät, jotka rullasivat niin loskassa kuin pahimmallakin soratiellä. Jopa loskaisella soratiellä. Teleskooppinen vetokahva toimi kuin unelma. Vaikka laukku oli pehmeä, oli se silti jämäkkärakenteinen ja erinomaista paksua kangasta. Vetoketjukin vaikutti siltä, että se ei tule koskaan hajoamaan. Olihan laukku nähnyt jo useita kymmeniä lentomatkoja, ja oli edelleen uuden veroinen, viimeisintä pientä kahvan iskua lukuunottamatta. Kaikkein parasta laukussa oli se, että se oli yhtä aikaa sekä 40 litran että 80 litran laukku. Sama laukku toimi kätevänä viikonloppulaukkuna, ja toisen puolen täyttämällä siitä kasvoi kolmen hengen viikon lomamatkan laukku. Tai kuten usein, on laukussa menomatkalla niin paljon tavaraaa, että se on kokonaan täytetty, mutta paluumatkalla tavarat mahtuvatkin jo toiselle puolelle, ja laukun voi sujauttaa vaikka junassa matkatavarahyllylle. Kätevää. Niin kätevää, etten ymmärrä, miksei kukaan muu valmista tällaisia laukkuja, jotka ovat kaikin puolin niin täydellisiä. Ei enää edes Haglöfs.

Juurikin laukun täydellisyyden vuoksi olin ihmeissäni Asoma Oy:n puhelusta. Heiltä soitettiin, että laukkua ei voi korjata. Ei siinä mitään, korjaisin sen itse liimalla ja teipillä. Pieni kauneusvirhe ei laukun menoa haittaisi. Kun sanoin, ettei se haittaa ja että otan laukun silti takaisin, minulle todettiin, että Finnairin politiikka on sellainen, että laukku on nyt heidän omaisuutta, ja saisin korvaavan laukun tilalle. Mutta kun näitä laukkuja ei enää valmisteta! Kerroin useaan otteeseen, että en anna laukkuani heille, enkä kenellekään muullekaan. Haluan laukkuni takaisin, en korvaavaa laukkua. Puhelu ei edennyt, joten sovimme, että menen hakemaan laukkuni heiltä.

Tässä vaiheessa pääsi se itku ja ne kirosanat. Asoma Oy:llä eteeni tuotiin riekaleiksi revitty laukku. Rakas laukkuni. Ensin huomasin, ettei pyöriä enää ollut, ajattelin, että laittakoot takaisin. Sen jälkeen huomasin leikellyt ja revityt kantokahvat. Mitä ihmettä! Mitä laukulleni on tehty? Pistetty kuulemma varaosiksi, kun näitä varaosia on niin hankala saada. MITÄ?? Tiedän todellakin laukun olevan harvinainen, sen takia sen halusinkin takaisin, en varaosina, vaan laukkuna. Kokonaisena laukkuna! Minulle kerrottiin ylimieliseen sävyyn, että laukkuni ei ole edes kahdensadan euron arvoinen, sen kun otan rahan Finnairilta. Ei minua raha kiinnosta, vaan laukku. Tätä laukkua en saa mistään samanlaista. Käsittämätöntä mutta totta: Laukkuni oli tuhottu!Seuraava ylimielinen kommentti oli, että sehän on vain laukku. Ei, se ei ole vain laukku. Kuka kehtaa sanoa intohimokseen reissaavalle matkalaukun olevan vain laukku? Tällä kertaa he eivät syyttäneet Finnairia ja heidän politiikkaansa, vaan syyt sai niskoilleen Stockmann. He olivat kuulemma lähettäneet laukun varaosiksi, ei korjausarviointiin. Noh, soitin Stockalle. Kuten arvelin, ei se tarina ihan niin mennyt. Puhelimessa oli sama nainen kuka oli ottanut laukun vastaan. Hän vielä tarkisti tiedot, eikä laukku ole mennyt Asomalle varaosiksi. Joskus näinkin he tekevät, mutta ei tällä kertaa.

Näiden perättömien syytösten jälkeen en voi muuta kuin pohtia, oliko tämä puhdasta bisnestä. Asoma Oy ajatteli saavansa tästä sekä harvinaiset varaosat että myytyä laukun Finnairille. Kieroa. Varmaan moni onkin tyytyväinen uuteen laukkuun. Ne, jotka eivät ole löytäneet juuri sitä oikeaa, koko elämän kestävää matkakumppania.

Ajattelin, että hengähdän illan vauvatapaamisessa ja vitutukseni laantuu. Ei laantunut. Voi itkujen itku. Vielä yölläkin imettäessä laukku palasi mieleeni, enkä tietenkään saanut enää unta. Valoa kuitenkin alkoi pilkottaa tunnelin päässä.

Ihana mieheni ja ihana Stockmann
Olin sopinut Asoma Oy:llä meneväni tänään katsomaan heidän minulle kovaavaksi laukuksi tarjoamaansa Burtonia. Kestävät rullalaudan pyörät ja kaikki. Sorry, Burton, mutta en ole nähnyt rullalautailijaa, joka rullalautailisi soratiellä tai loskassa. Mitä ihmettä oikein ajattelette? Ei ole Haglöfsin voittanutta. Ei rakkaan matkalaukkuni voittanutta, ei lähellekään.

Kuin ihmeen kaupalla minun ei tarvinnut palata Asoma Oy:lle. Mieheni löysi Haglöfs Convoyn jostain saksalaisesta nettikaupasta. Huoh. Ihana mieheni! Stockmannille soittaessani halusin siis tiedustella, mistä lähden laukkuun rahoja anomaan. Josko olisikin ollut heidän mokansa tuhota laukkuni. Ja kuten Stockmannille on tyypillistä, he korjasivat tilanteen, vaikka muut mokailivat. Ihana, ystävällinen asiakaspalvelija teki korvaushakemuksen, ja rahat laukusta postikuluineen ovat tililläni kolmen viikon sisällä.

Rakas laukku. Saat sittenkin jatkajan. Nyt vaan toivotaan, että yksilö on yhtä kestävä kuin sinä olit. Asoma Oy:lle en sinua päästä. Sen lupaan.

Finnair ja Stockmann: suosittelen valikoimaan yhteistyökumppanit hieman paremmin. Tällaisissa voi mennä teidänkin maine. Stocka pelasti tällä kertaa teidät molemmat.

5 kommenttia:

 1. Ihan käsittämätöntä! :O Eihän se noin voi mennä, että lupaa kysymättä raadellaan toisen omaisuutta oleva laukku. Tuosta olisi voinut nostaa suuremmankin älämölön, mutta onneksi miehesi ja Stockmann nyt tulivat hätiin. Alkoi kuulostaa siltä, että minäkin haluaisin tuollaisen Haglöfs Convoyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei samaa laukkua olisi löytynyt, olisin kyllä vaatinut muutakin korvausta, kuin vain jonkun mukamas vastaavan laukun. Stockan myyjä kyllä pelasti tilannetta myös todella paljon. Voi kun eilenkin olisi minua ollut vastassa hyvä asiakaspalvelija, joka olisi vaikkapa niinkin yksinkertaista kuin pahoitellut asiaa.

   Suosittelen kyllä laukkua. Muutama niitä näyttää vielä maailmassa olevan jäljellä, vaikka ilmeisesti valmistus jo lopetettu. Meitä on useampikin, jolla on sama laukku. Kaikki ovat samaa mieltä kanssani, se ei ole mikä tahansa laukku.

   Poista
 2. Todella harmillinen tapaus matkalaukkusi kanssa :(

  Minulla on aivan toisenlaiset kokemukset Asoman suhteen. Olen saanut sieltä erinomaista palvelua.

  Minulla on käytössä toinen Samsonite vuodelta 2000 (kyllä olen hamstrannut niitä 2kpl). Ensimmäinen on valitettavasti siirtynyt kaatopaikalle. Kyseessä on pehmeä matkalaukku jättipyörillä (Hagflös Concoyn pyöriin verrattuna ehkä 3 kertaa suuremmat) ja niitäkään ei enää valmisteta. Työreissuilla laukku on ollut todella kätevä, kun sitä voi vaikka vetää portaissa. Työmatkoillani laukulla ja sinne lennon jälkeen tunkemilla käsimatkatavaroilla on yleensä aina painoa se 25kg. Laukussa on yksi heikko kohta, mistä päällys lähtee hajoamaan. Viimeksi kun laukkuni kävi lentoyhtiön silppurin lävitse, niin Asomalla suunnittelivat siihen sellaisen korjauksen, että varmasti kestää. On kestänyt! Vein laukkuni silloin itse Asomalle ja palvelu oli hyvää. Siellä ymmärrettiin hyvin, että haluan jättipyörälaukulleni useita matkavuosia lisää.

  Palasin juuri reissusta ja nyt siihen laukkuun on tullut vetoketjuvikaa. Juuri miehen kanssa mietimme, että pitäisikö pyytää Asomalta tarjousta vetoketjun vaihdosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!

   Voin kuvitella, että he osaavat korjata laukkuja, sitähän he tekevät. Mutta asiakaspalvelua heillä ei ilmeisesti ole ollenkaan. Minuakin oli palvelemassa joku taloushallinnon henkilö(?). Useinhan palvelu on hyvää niin kauan, kun kaikki menee hyvin.
   Minun tapauksessahan oli kyseessä väärinkäsitys ja moka heidän puoleltaan, mutta sen sijaan että he olisivat myöntäneet virheensä ja alkaneet hyvitellä sitä, he vain syyttelivät muita ja kohtelivat minua ylimielisesti.

   Minä onneksi sain vielä jonkun mallikappaleen Ruotsin Haglöfsiltä. Huoh. Eli loppu hyvin kaikki hyvin. Mutta jos vielä joskus olen pakotettu käyttämään Asoma Oy:n palveluita, huolehdin asian niin, että vien laukun sinne itse, selitän mitä sille saa/ei saa tehdä ja printtaan sen vielä laukun yhteyteen kirjallisena. Toki mieluummin etsin jonkin toisen firman :)

   Poista
 3. Sehän on rikos, kun tuhoaa toisen omaisuutta. Sakkorangaistus.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan