Slider

Italian rannikkokaupunki Pescara

sunnuntai 23. elokuuta 2015

Kesän Italianlomallamme Tortoretossa meillä oli vuokra-autot käytössämme koko viikon. Hyvä niin. Pääsimme hyvin kiertelemään ympäristöä vähän pidemmällekin. Yhtenä päivänä pohdimme vuoristoa tai rannikkoa. Päädyimme rannikkoon ja Pescaran kaupunkiin. Ajomatkaa oli noin tunnin verran motaria pitkin, joskin sinne päin ajelimme rantakatua, jotta lapset saivat päivän kuumimpaan aikaan nukuttua ilmastoiduissa autoissa hieman pidempään.

Ensin olimme sopineet tapaamispaikaksi kaupungin keskustasta Cattedrale di San Cetteon. Ajattelimme siinä lähistöllä olevan edes jonkun kahvilan, jonne voisimme kokoontua jäätelöille. Kun ajoimme katedraalin ohi, emme pysähtyneet. Emme oikeastaan voineet pysähtyä. Parkkipaikkoja ei ollut, eikä oikeastaan mitään pystähtymisen arvoista. Onneksi olimme sopineet varatapaamispaikan - rannalta Porto Turisticon. Kuulosti turisteille sopivalta, ja Googlen kartassa sen kohdalla oli myös kameran kuva. Jotain kuvaamisen arvoista selkeästi.

Porto Turistico olikin kuvaamisen arvoinen, mutta koska se oli valtavan korkealle kipuava, joen ylittävä pyörätie, en lähtenyt sitä jalkaisin kuvaamaan +36 helteessä. Ei se niin hieno ollut :)

Rannalla saimme autot hyvin parkkiin ja menimme rannalle. Useista vierekkäisistä rantaravintoloista valitsimme Beach Village Lido Azzurron. Paikat ovat kenties vielä kymmenen vuotta sitten olleet hienoja. Nyt jo sen näköisiä, että pieni upgreidaus olisi paikallaan.Ilmeisesti Italiassa (tai ainakin tuolla itärannikon rantakohteissa) on sellainen tapa, että rantatuolit varataan koko lomailun ajaksi. Vaikka näytti tyhjältä, oli jokainen tuoli varattu.Tosin kun käveli rantaan asti, oli ihmisiä jo paljon enemmän. Siinä kuumuudessa useimmat viihtyivät paremmin vedessä kuin tuolillaan maaten.
Lasten leikkipaikkakin oli rauhallinen. Aika sinnikäs tyttö, joka oli pomppimassa mustalla trampoliinilla. Huhhuh.


Me majottauduimme rantabaarin varjoisalle pöytäryhmälle. Lyhyehkölle vierailullemme ilmainen oleilupaikka oli oikeastaan parempikin vaihtoehto, kuin rantatuolit.Yksi matkaseurueestamme oli sitä mieltä, että Pescaran vierailu oli täysin turha. Itse en kaupunkia voi tällä kokemuksella suositella. Samanlaisia rantoja on koko rannikko ainakin Tortoreto Lidoon asti täynnä. Pienemmät kaupungit ja kylät ovat Italiassa mieluisampia. Ne kaupunginosat, joista itse ajoimme, olivat kovin tylsänoloista kaupunkimaisemaa. Ei mitään nähtävää. Turhaksi en päiväretkeä kuitenkaan sanoisi. Emmehän tienneet minne olimme menossa. Nyt tiedän, ettei siellä ollut mitään ihmeellistä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan