Slider

M/s J.L. Runebergilla brunssille Porvooseen

keskiviikko 26. elokuuta 2015

Voi mikä pimeys! Kesä muuttui syksyksi yhdessä yössä. Onneksi sitä kesää kuitenkin saatiin viettää vaikka kuinka. Ja sunnuntaina. Silloin vasta kesä olikin. Ei ollut sellainen syksyisen lämmin, mitä elokuu pääosin oli, vaan oli oikeasti kuuma. Ihanaa!

Edellisenä päivänä suunnittelimme jonkinlaista retkeä, mutta emme oikein tienneet minne. Sunnuntaina aamulla päätimme hypätä m/s J.L. Runebergin kyytiin ja viettää päivä Porvoossa. En ollut ollut siellä sen jälkeen, kun poljimme ystäväni kanssa sinne muutama vuosi sitten.
Laivamatka Porvooseen on aika pitkä. Ensin ajattelin, että onkohan se vauvan kanssa vähän liian pitkä. Hän kun kaipaa viihdykettä jo aika lailla hereillä ollessaan. Matka sujui kuitenkin ihan leppoisasti. Ensin kaikki varasivat ulkopaikat, mutta kun laiva pääsi tuuleen, alkoi porukka etsiä sisäpaikkoja. Me onneksi löysimme yläkannelta yhdestä kabinetista yhden vapaan pöydän. Siellä oli riittävän hyvät näkymät ulos, ja oven ollessa auki, ilmakin oli raikasta. Ei siis matkapahoinvointeja tällä erää. Jotkut fiksut olivat varanneet yhden kabineteista koko matkan ajaksi. Täytynee itsekin harkita sitä vaihtoehtoa, jos joskus tulee lähdettyä Porvooseen isommalla kuin kolmen hengen porukalla.Sunnuntaisin m/s J.L. Runeberg tarjoilee sunnuntaibrunssia, mutta arvelimme saavamme maista parempaa ruokaa. Mieheni sanoi laivalounaankin näyttäneen ihan hyvältä, mutta silti uskon, että saimme Porvoosta paremman brunssin.

Suositusten perusteella varasimme pöydän SicaPellen brunssille. Ensin hieman kauhistelimme 34 euron hintaa, mutta jo menua heidän nettisivuilta lukiessa ajattelimme brunssin olevan sen arvoinen.

Ja eipä tarvinnut miettiä hintaa enää sen jälkeen kun näki pelkät alkupalat. Voi mitä makuja. Jo näistä olisi saanut syötyä vatsan täyteen.Mutta kannatti jättää tilaa myös pääruualle. Vaihtoehtoina oli kuhaa ja possua. En osannut valita kahdesta hyvästä vaihtoehdosta, joten valitsin saman kuin mieheni, ettei vain tule annoskateutta. Söimme siis possua.Jälkkäri sen sijaan ei ollut minun makuuni. Se oli kyllä kaunis rommikakku, mutta minä en pidä kosteista leivoksista. Jos rommissa uittaminen olisi jätetty välistä, olisin minäkin kakusta varmasti pitänyt. Hyvin näytti uppoavan pöydän toiselle puolelle minunkin kakkuni.Ja se Porvoo. Se on aina yhtä kaunis. Tosin ei kovin käytännöllinen lastenvaunujen kanssa. Tulimme vanhankaupungin läpi brunssille, mutta pois kiersimme mukulakivikadut kaukaa.2 kommenttia:

 1. Ihana kesäinen Porvoo! Kuinka kauan laivamatka sitten kesti? Hetken ihmettelin miten tuo Sicapelle ja sen alla oleva kuva keltaisesta rakennuksesta näytti niin tutulta kunnes tajusin, että olin tuolla reilu vuosi sitten työn puolesta yötä. Tosi ihana paikka ja aamupalakin oli mieletön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laivamatka kestää kolme ja puoli tuntia. Ei siis mikään järjettömän pitkä, mutta pitkästyneen vauvan kanssa voi käydä aika pitkäksi :)
   Sicapelle oli kyllä ihana! Täytyykin muistaa tuo majoitus, jos joskus tulee oltua yötä Porvoossa.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan