Slider

Kurkistus kotiimme

sunnuntai 24. elokuuta 2014

Löysinpäs!

Nimittäin Auringon alla -bloggaajan esittämän haasteen muille matkabloggaajille. Haaste on jo viime keväältä, mutta hyvä jos ehdin silloin matkoista kirjoittaa, saati sitten mistään muusta matkoihin liittyvästä.

En kuitenkaan unohtanut haastetta, oli se sen verran mielenkiintoinen. Oli myös hauska lukea muiden matkabloggaajien aiheesta kirjoittamia postauksia. Niihin löytää linkkejä Auringon alla -blogin haastepostauksen kommenteista.

Tehtävä: Esittele kotisi. Kerro miten matkustaminen on vaikuttanut kotisi sisustukseen: mitä ideoita olet saanut maailmalta, mitä olet ostanut tai mitä keräilet matkamuistomielessä. Tarkoituksena ei ole esitellä välttämättä koko kotia, vaan vaikkapa pieniä osia siitä. Mikäli haluat, voit havainnollistaa inspiraatiosi lähteitä kuvien avulla.

Matkakirjoja sulassa sovussa vihkiraamatun kanssa.


Ensin ajattelin, että ei meillä ole kotona mitään matkoilta. En nimittäin pidä tavarasta. Mitä vähemmän omistan, sen vähemmän on siivottavaa. Ja sitä enemmän on aikaa ja rahaa käytettävissä siihen tärkeimpään, eli matkustamiseen. Pettämätön logiikka!

Mutta kun aloin katsoa ympärille, on jotain pientä sentään tarttunut matkoilta mukaan.

Kaksi kotimme tauluista olen tuonut Atlantin tuolta puolen. Ensimmäisen niistä Costa Ricasta vuonna 2006. Taulusta en ole vieläkään raaskinut luopua, enkä sitä aio tehdä lähitulevaisuudessakaan. Ihana aurinkoinen sammakko saa minut jatkuvasti hyvälle tuulelle!Toisen taulun olen tuonut Perusta. Tämä onkin oikein kovan onnen taulu. Kun löysin sen, olimme lähdössä vaeltamaan Inca Trailin, joten en ottanut taulua sinne mukaan. Päätin ostaa taulun vasta paluumatkalla. Kun löysin pienen taidelikkeen toistamiseen, oli se jo menossa kiinni. Pujahdin liikkeeseen ja tietenkin taulu minulle ilomielin myytiin. Myyjiltä oli loppua kärsivällisyys kun taulu ei meinannut irrota kehikosta. Enhän tietenkään halunnut kuin pelkät vuodat mukaani. Lähes tunnin jälkeen taulu oli kuin olikin minun!
Kun vihdoin sain taulun kolmen lennon ajalta ehjänä kotiin ja pingotettavaksi taideliikkeseen Suomeen, oli pingottajana joku kesätyöntekijä, joka oli pakannut taulun osat toisiaan vasten. Typerämpikin tietää miten siinä käy. Onneksi jokin taiteilija sai peitettyä irronneet maalikohdat uudella maalilla. Yksi taulun osista on sen jälkeen myös tippunut seinältä metrotyömaan räjäytysten ansiosta, mutta tämä taulu on terästä - sitä ei pienet kolaukset lannista!Costa Ricasta on edelleen muistona myös costaricalaiselta perheeltäni saatu korurasia. Rasian sisältä löytyy helmiä niinkin kaukaa, kuin vuodelta 1998, jolloin olimme New Orleansissa Mardi Gras'n aikaan. Helmiä toimme silloin yli tuhannet mukanamme Suomeen.Koruja on muutenkin tarttunut matkoilta mukaan. Kuubasta tietenkin siemenistä ja muista luonnon antimista tehtyjä koruja. Ecuadorista, vai oliko se sittenkin Perusta (??) hopeakoruja. Vielä minulla on tallella, ja itseasiassa myös aika-ajoin käytössä kalifornialaisen isäntäperheeni minulle läksiäislahjaksi antamat hopeiset korvakorut. Kalifornian kielikurssista onkin jo aikaa 17 vuotta. Hui, kuulostaapa paljolta. Ei olisi pitänyt laskea. Vuosi 1997 olisi kuulostanut paljon paremmalta, ei niin kaukaiselta :)
Löytyy meiltä myös pieni värikäs aasi, jonka toin Guatemalasta, kun olin käymässä siellä tapaamassa Plan-kummityttöämme. Enpä ole vuosiin lukenut blogipostaustani tuosta retkestä. Se löytyy Costa Ricassa kirjoittamastani blogista. Postaus on 9. tammikuuta 2007. Näemmä sen aikainen Bloggerin tekniikka ei ole luonut linkkejä jokaiselle postaukselle erikseen. Ei toisaalta blogikaan suomenkielessä silloin vielä ollut blogi - ei ainakaan minulle. Minä kirjoitin sähköistä matkapäiväkirjaa, hih :)Vaatekaapin sisältö on myös sellainen, joka on ainakin osittain matkoilta. Täytyy varmaan jatkossakin käydä kerran pariin vuoteen Miamissa tyhjentämässä outletit, niin ei tarvitse Suomessa vaivautua niin usein vaatekaupoille.2 kommenttia:

  1. Hei Teija! Tosi kiva kun otit osaa haasteeseen, se ei vanhene! Minullakin on tapana täydentää vaatekaappia reissussa enemmän kuin sisustusjuttuja. Viime vuosina olen ostanut vaatteeni hyvin pitkälti jenkeistä. Mutta mikäs siellä ostellessa, tarjonta on hyvä ja hinta-laatusuhde miellyttää yleisesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenkeissä tosiaan kannattaa käydä vaateostoksilla. Merkkivaatteita saa niin hyvään hintaan, että matkan hinnan saa helposti säästettyä ainakin osittain :)

      Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan