Slider

Viisumivapaasti Pietariin laivalla

tiistai 12. elokuuta 2014

Viisumivapaa risteily Pietariin St. Peter Linella oli kätevä ja helppo tapa tutustua kaupunkiin. Ennakkovalmisteluja ei tarvitse tehdä. Laivalta on pakko ostaa 25 euron arvoinen shuttle-bussilippu, joka vie keskustaan ja tuo sieltä takaisin. Busseja menee 45 minuutin välein, joten kaupungilla voi olla juuri niin kauan kuin haluaa. Laivalta sai myös kartan, ja jos ottaa vielä matkaseuraksi sellaisia, jotka ovat ottaneet selville ravintolasuositukset, on matkaaminen hyvin vaivatonta :)

Tosin yksi päivä Pietarissa ei ollut kovinkaan paljon. Pietariin täytyy ehdottomasti mennä uudelleen paremmalla ajalla. Risteilystä saatu viisumivapaa aika on 72 tunnin pituinen, eli perillä voisi olla vaikka kaksikin yötä ilman viisumia.

Matkustusta commodore hytissä
Matkamme oli viiden naisen luksusmatka, joten otimme commodore-luokan hytit. Hytti oli tilavampi kuin tavallinen neljän kerrospedin hytti. Laiva on vanha, joten mitään superluksusta ei kannata odottaa. Vain lisää matkustusmukavuutta.Suurin etu commodore-hytissä oli kuitenkin se, että hytin hintaan kuuluu maihinnousu ennen muita matkustajia. Meidät vietiin parin-kolmenkymmenen henkilön joukossa autokannen kautta ulos, jolloin pääsimme myös passintarkastukseen ennen muita. Olimme myös ensimmäiset keskustaan vievässä shuttle-bussissa, joten pääsimme kaupungille ilman mitään odotuksia ja jonotuksia.

Toinen mainostettu etu oli hintaan kuuluva samppanja-kaviaari-aamiainen. Aamiainen oli ainoa sana, joka piti tässä mainospalassa paikkaansa. Aamiainen olikin ihan hyvä munakkaanpaistopisteineen. Mutta samppanja ei ollut samppanjaa - tarjolla oli unkarilaista kuohuviiniä, ja lähinnä kaviaaria aamiaispöydässä taisi olla lohen mäti.Ohjelma laivalla
Ohjelmaa laivalla ei ole kovinkaan paljon. Tosin kun laivalla vietetään vain kaksi iltaa ja yötä, ei ohjelmaa paljon mahtuisikaan. Me kävimme molempina iltoina syömässä, kuten aiemmin jo kirjoittelinkin. Ensimmäisenä iltana kävimme illallisen jälkeen katsomassa Kuuba-baarin salsabileitä, mutta koska olimme baarimikon lisäksi siellä ainoita, siirryimme tanssiravintolan puolelle katsomaan illan showta.

Show oli ajoittain hyvä, ajoittain huono, kaikkiaan ihan liian pitkä. Show kesti tunnin, puoli tuntia olisi riittänyt. Showssa oli venäläistä tanssia, euroviisuja muistuttavaa laulantaa, viulisti ja ilmeisesti komediaosuus (ainakin osa yleisöstä hymähti aika-ajoin). Emme ehkä olleet täysin oikea kohderyhmä esitykselle. Hyvin pojat kuitenkin tanssivat. Lempiliikkeistäni oli, kun tanssija piti oikealla kädellä vasemmasta jalkaterästä kiinni ja hyppi oikealla jalalla kädestä ja jalasta muodostuneen rinkulan yli. Tätä piti koittaa itsekin myöhemmin hytissä, tosin todella huonoin tuloksin :)Laivan kannelta löytyi myös pari baaria. Toinen niistä vallan allasbaari ;)
Myös pieni tax free löytyi. Hinnat vaihtelivat Suomen hintoihin verrattuna. Osa viineistä oli melkein puolet halvempia kuin Alkossa, osa oli jopa hieman kalliimpia, samppanjat taas suunnilleen saman hintaisia kuin perus lentokenttähinnastoissa.

Huomioitavaa on, että tax free -myymälään ei saa mennä ylipukeutuneena (overdressed), hih :)Saatiin kyllä monet naurut laivan hienosta käännöstyöstä. Ruokalistat, maihinnousuohjeistukset ja kyltit olivat huumorilla höystettyjä - eivätkä varmastikaan tarkoituksella.


Miksei Pietarin risteilyt ole tämän suositumpia?
Ihmettelyä herätti se, että miksi risteilyt Pietariin eivät ole tämän suositumpia? Laiva ei vaikuttanut olevan lähellekään täyteen buukattu. Näin helppo, kätevä ja edullinen tapa käydä Pietarissa. Luulisi kiinnostavan. Vai eivätkö risteilyt ole vielä riittävän tunnettuja? Vai eikö Pietari kiinnosta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan