Slider

Vuokra-autolla Gran Canarialla – mitä kaikkea saarelta löytyy?

lauantai 18. maaliskuuta 2023

Olimme tyttäreni kanssa juuri viikon Gran Canarialla ja vuokrasimme pariksi päiväksi auton. Sain muutamia kyselyitä vuokra-autoilusta Gran Canarialla, ja tässä muutamia kysymyksiä ja vastauksiani niihin.

Oma kokemukseni vuokra-autoilusta saarella perustuu näihin pariin päivään, mutta en usko, että autoilu siitä tämän kummallisemmaksi muuttuisi. Sanoisinkin, että autoilu Gran Canarialla on todella mukavaa, ja reitit voi valita oman taitotason ja uskalluksen mukaisesti.

Paras vinkkini on, että mitä pienempi auto, sitä helpommin sillä mahtuu kapeille teille ja parkkiin. 

Mitä vuokra-auto maksoi?

Me maksoimme kahden vuorokauden vuokrasta 80 € ja se sisälsi parhaat vakuutukset. Auton vuokrasimme Orlando-nimisestä vuokraamosta Bahia Felizissä. Tämä oli ilmeisesti ainakin tämän alueen edullisin vuokraamo.

Missä kunnossa Gran Canarian tiet ovat?

Me ajelimme eteläisen Gran Canarian isoimmilla teillä, Playa del Inglesissä ja saaren eteläosien pienemmissä kylissä. Joka paikassa tiet olivat erinomaisessa kunnossa. Valtaväylillä nopeusrajoitukset olivat maksimissaan 120 km/h, ja tätä vauhtia uskalsi hyvin ajella, sillä teiden kunnossa ei ollut mitään valittamista.

Myös pienemmät tiet, mitkä meidän matkan varrelle osui, olivat todella hyvässä kunnossa.

Saako auton helposti parkkiin?

Me löysimme parkin autollemme suhteellisen helposti, välillä todella hyvällä tuurilla ruuhkaiselta alueelta juuri siitä kohtaa, mistä halusimmekin. Playa del Inglesissä Maspalomasin dyyneillä käydessämme päädyimme laittamaan auton maksulliselle parkkialueelle, mikä oli lähes tyhjillään. Reilun tunnin parkki maksoi reilun euron. Kadulle olisi voinut jättää ilmaiseksi minne vain, mutta tilaa ei ollut, enkä olisi jaksanut ajella rinkiä etsimässä parkkeja kauempaa. 

Puerto de Moganissa satuimme saamaan tuurilla kadunvarsipaikan, vaikka suurin osa paikoista olikin varattuna paikallisille asukkaille. Täälläkin olisi ollut maksullisia parkkeja, ja olisimme kaartaneet automme johonkin niistä, jos ei kadulla olisi sattunut tulemaan vastaan vapaa paikka juuri oikeasta kohdasta oikeaan aikaan.

Anfi del Marissa taas ilmaisia paikkoja oli kourallinen, ja pysäköimme parkkihalliin, mistä maksoimme kuutisen euroa muutamasta tunnista. Hyvä diili sekin, sillä parkkihallista pääsi suoraan hissillä rannalle. Aikuisten keskenhän sitä kävelisikin tovin, mutta lasten kanssa kätevyys on ihanaa.

Parkkeeraamisessa siitä pienestä autosta on todella paljon hyötyä, kun auto mahtuu pienempäänkin väliin, ja parkkihalli ainakin Anfi del Marissa oli todella paljon ahtaampi kuin Suomessa näkemäni ahtaimmat hallit.

Anfi del Mar

Minne kaikkialle Gran Canarialla kannattaa autolla lähteä?

Me ehdimme tällä kertaa käydä vuokra-autolla vain Gran Canarian eteläosissa, mutta saarella olisi todella paljon enemmänkin nähtävää. Tässä listattuna niitä, mitkä minua olisi kiinnostanut, jos aikaa olisi ollut enemmän.

Etelän rantaparatiisit

Eteläisen Gran Canarian parhautta on sen rantaparatiisit. Poukamia Gran Canarian eteläosassa on useita, joista me valittiin tällä kertaa Anfi del Mar, Puerto de Mogan ja Playa de Arguineguin.

Anfi del Mar on tyylikäs turkoosin veden rantaparatiisi, Puerto de Mogan kuvankaunis satamakylä (löytyy myös hiekkaranta) ja Playa de Arguineguiniin on vastikään rakennettu hiekkaranta leikkipuistolla, lähellä on kuuleman mukaan hyvä surffiranta ja myös täältä löytyi kivoja ravintoloita useampiakin. Tyylikkyyttä hakeville Perchel Beach Club löytyy myös juuri täältä.

Perchel Beach Club
Puerto de Mogan

Maspalomas ja dyynit

Näiden rantapoukamien lisäksi Gran Canarian eteläosasta löytyy tietysti Maspalomasin dyynit. Me jätimme auton Hard Rock Cafén edessä olevalle parkkialueelle ja kävimme tepastelemassa hetken tuulisilla dyyneillä. Kannattaa nämäkin käydä katsomassa, jos ei ole ennen nähnyt!


Gran Canarian pääkaupunki Las Palmas

Meillä oli pieni ajatus käydä myös saaren pääkaupungissa Las Palmasissa, sillä olisi ollut kiva käydä myös haistelemassa espanjalaista kaupunkielämää, syömässä jossain kivassa ravintolassa (mitä kaupungista löytyy kuulemma useampiakin), ja vähän shoppailemassa. 7-vuotias tytär tätä nykyä rakastaa kaupoissa kiertelyä, vaikkemme mitään ostaisikaan. Itse en jaksa kaupoissa kierrellä kiertelemisen ilosta, paitsi tietysti nyt, kun on lapsi, joka tästä nauttii.

Vuoristokylät, näköalapaikat ja patikointireitit

Vuoristokylät oli myös suunnitelmissani. Haaveilin auringonnousuvaelluksesta Gran Canarian kenties kuuluisimmalle näköalapaikalle Roque Nublolle, mutta sekä rohkeus että aikataulu tulivat vastaan. Tiet vuoristossa ovat aikamoista serpentiiniä, ja tyttären kanssa kahdestaan sinne ajaminen aamun hämärissä ei lopulta tuntunut hyvältä ajatukselta, enkä löytänyt tähän hätään retkeäkään, mikä olisi vienyt vain Roque Nublolle ja nimenomaan auringonnousun aikaan. 

Vuoristossa minua olisi kiinnostanut myös vuoristokylä Teror, jota minulle suositeltiin useammastakin suusta ennen matkaa. Kuuleman mukaan myös muut vuoristokylät ovat Gran Canarialla sympaattisia.

Lisäksi kuulin, että Gran Canarian vuoristossa on todella paljon ihania patikointireittejä ja eväspaikkoja – upeilla näköaloilla tietysti.

Video vuokra-autoilusta Gran Canarialla

Jos haluat nähdä hieman teiden kuntoa, katso myös video, minkä tein vuokra-autoilusta Gran Canarialla. Videon löydät TikTokista tästä linkistä ja Instagramista tästä linkistä.

Jos sinulla on lisää vinkkejä autoiluun tai kohteisiin Gran Canarialla, kerro ihmeessä kommenteissa!

Pysy matkassa mukana:3 kommenttia:

 1. Gran Canarialla auto olisi kyllä ihan ehdoton. Lapsena kun siellä oltiin, taisi meillä olla auto vuokrattuna joka kerta. Näin pääsee tutustumaan saareen huomattavasti laajemmin ja se sopii itselleni. Joku tai muutama patikointipolku olisi tuolla hienoa päästä kokemaan, maisemat ovat taatustusti upeita!

  VastaaPoista
 2. Kattava tietopaketti! Täältä löytyy myös hyödyllistä tietoa matkakohteista: https://www.holidayhare.com/

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, kun ihmiset vuokraa autoja ja poistuu myös turistikeskusten ulkopuolelle katsomaan aitoa kanarialaista elämää. Vuoristoon lähtevälle muistuttaisin moottorijarrutuksesta, sen verran monen jarrua polttavan perässä on ajeltu nenää pidellen...
  Edullisimpia vuokraamoja mitä me on käytetty ovat CICAR ja AutoReisen ja lentokentältä saa vuokrattua autoja turistikeskuksia edullisemmin. Toki siinä on sitten se auton haku ja palautus lentokentälle, ellei toisin sovi tai ota autoa koko loman ajaksi.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Vuoden 2024 matkasuunnitelmat ja -unelmat

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan