Slider

Original Sokos Hotel Kupittaa kokemuksia

sunnuntai 16. huhtikuuta 2023

Kaupallinen yhteistyö: Original Sokos Hotel Kupittaa

Nyt oli hieno hotelli! Me lähdettiin Turkuun teatterimatkalle keskellä viikkoa siinä ajatuksessa, että tarvitaan hotelli, mikä on täydellisellä sijainnilla. Ja sitähän me saatiin, mutta eipä ennakkoon tiedetty, miten paljon enemmän saadaan, kun valittiin Original Sokos Hotel Kupittaa.


Original Solo Sokos Hotellin erityisen kätevä sijainti

Mutta aloitetaan siitä sijainnista. Original Sokos Hotel Kupittaa sijaitsee siis Kupittaan juna-asemalla. Ei vain sen lähettyvillä, vaan täsmälleen asemalla. Kun Helsingistä saapuu junalla Turkuun, on asemalla jo perillä. Ei voisi olla kätevämpää.

Tällä hetkellähän Turun päärautatieasema ei ole käytössä Helsingistä saavuttaessa, vaan junat jäävät Kupittaalle, joten tämän paremmin ei tällä hetkellä Turussa voisi sijainnin puolesta majoittua. Matkatavarat voi jättää hotellille, eli käytännössä juna-asemalle, ja jatkaa siitä minne menoihin onkaan menossa. 

Kuulemma myös autolla saavutettaessa hotellin sijainti on hyvä, sillä auton voi ajaa parkkihalliin, ja nousta hissillä hotellille.

Kupittaalta kävelee Turun keskustaan noin vartissa, ja jos ei kävelytytä, voi hotellin edestä napata taksin, ja näin matka taittuu muutamassa minuutissa.

Hotellin aula lupaili hyvää

Original Sokos Hotel Kupittaan aula jo lupaili hyvää tulevalle. Aula on kekseliäs, näyttävä ja täynnä yksityiskohtia. Aulassa on kahvila/bistro, mistä saa kahvilatuotteita, pizzaa ja vähän sitä sun tätä hotellivierailun ajalle tai vaikka junamatkalle. 

Aulassa näyttikin olevan ihmisiä kahvilla odottelemassa junaansa. Enpä ole tätä itse tajunnut, vaikka muutamia kertoja olen aiemminkin Kupittaan asemalta lähtenyt junalla Helsinkiin.

Aulan ja ravintolan sisustuksissa on hyödynnetty kuulemma paljon paikallisia toimijoita, ja tämä saa minulta ison peukun!


Huone täynnä upeita yksityiskohtia

Aula ei lupaillut turhia, ja meidän huone oli ihan tosi hieno!

Kävelin suu auki meidän huoneeseen. Ensimmäisenä silmäni naulaantuivat isoon maisemaikkunaan, mikä on huoneessa kuin sängynpäätynä. Ihan mielettömän kekseliäs sisustuselementti. Tästähän oli ihana katsella maisemia, kun odottelin ystävääni saapuvaksi. Yöllä me sitten katseltiin tähtitaivasta, kun ei raaskittu laittaa verhoja kiinni. Eikä toisaalta tarvinnutkaan, kun oltiin niin korkealla.Huoneen oli myös täynnä muita hienoja yksityiskohtia. Sokos Hotelleissa muissakin olen törmännyt vessojen liiketunnistimella syttyvään himmeään valoon allaskaapin alla. Tämä on niin kätevä yöaikaan, kun vessakäynnin yhteydessä ei tarvitse alkaa vieraassa paikassa räpsyttelemään valoja, kun ei vielä tietysti voi muistaa, mistä vessan valot saa päälle.

Myös oven pielessä olleet naulakot oli hauskat, ja tietysti oli kiva, että huoneessa oli kahvin- ja teenkeittomahdollisuus.Seinän kokoinen kartta ja QR-koodit matkasuunnitteluun

Maisemaikkunan jälkeen huoneen hienoin yksityiskohta oli koko seinän kokoinen Turun kartta. Se näytti siis jo muutenkin hienolta, mutta ulkoasun lisäksi kartta oli suunniteltu oikeasti hyödylliseksi. 

Kartassa oli muutamia QR-koodeja, mitä käyttämällä oli mahdollisuus nähdä, mitä juuri sillä kohdalla Turussa on nähtävää. Voit siis käytännössä maata hotellihuoneen sängyllä ja tehdä matkasuunnitelmia. Ihan mahtavaa!

Yläkerta pyhitetty kattoterassille, saunalle ja kuntosalille - wau, mitkä näkymät!

Original Sokos Hotel Kupittaan ylin kerros oli myös ihan tosi hieno. Täältä löytyy kattoterassi, mikä on kaikille avoin, ei vain hotellin asukkaille. Toki alkukeväästä ei olisi vielä tarennut istua ulkona, mutta myös sisällä oli muutama pöytä. Kesällä tämä on tosin ihan varmasti upeimmillaan.Yläkerrassa oli myös naisten ja miesten saunat, minkä yhteyteen oli tehty vilvoitteluterassit. Saunan lauteilta pystyi ihastelemaan tätä upeaa ylimmän kerroksen maisemaa, ja toki näin pystyi tekemään myös vilvoitteluterassilta.Yläkerrassa oli myös pieni kuntosali, mistä oli niin ikään upeat näkymät. Kovin monipuolinen tämä pieni sali ei ole, mutta voisin kuvitella, että ainakin minun matkatarpeisiini varsin riittävä. Jos olisi tarve paremmalle kuntosalille, kuuluu hotellin asukkaille pääsy myös naapurin isommalle salille. Minä kyllä valitsisin nämä maisemat.


Ravintola ja aamiainen

Hotellin aulakerroksessa on myös illallisravintola, missä on aamuisin tarjolla aamiainen. Illallinen me syötiin Turun keskustassa, koska haluttiin teatterimatkalla olla jo valmiina lähellä teatteria, mutta aamiaisen toki söimme hotellilla. 

Aamiainen oli perushyvä hotellin aamiainen, missä oli tarjolla kaikki tarpeellinen. Erityisen kätevää oli tässäkin se, että pystyimme syömään rauhassa aamiaista junan lähtöön saakka, sillä olimmehan valmiina jo asemalla.

Katso videot Original Sokos Hotel Kupittaasta

Olen tehnyt Instagramiin ja TikTokiin pari videota hotellista. Pääset näkemään ne seuraavista linkeistä:

Original Sokos Hotel Kupittaan maisemaikkuna
- TikTok
- Instagram

Esittely koko Original Sokos Hotel Kupittaasta
- TikTok
- Instagram

Pysy matkassa mukana:

3 kommenttia:

 1. Jotenkin entisenä turkulaisena pidän Kupittaata aavistuksen syrjässä olevana, mutta toisaalta, ihan totta, eipä siitä loppujen lopuksi kauaa keskustaankaan kävele. Ja joka tapauksessa hotelli itsessään näyttää todella hienolta, mielellään tuolla yöpyisi, ja rentouttavalta vaikuttaa!

  VastaaPoista
 2. Olipa kiva esittely. Paikallisena turkulaisena Sokos Kupittaa on tuttu vain ravintolan ja juna-aseman odotushuoneen osalta, mutta tosiaan, "tännepäin" matkaavalle se on täydellinen asuinpaikka sijaitessaan juurikin juna-asemalla.
  Kuten edellinenkin kirjoittaja, olen ajatellut, että se palvelee eniten lähistöllä olevien firmojen vierailijoita, esimerkiksi oman työnantajani vieraat valitsevat mielellään tuon "lähihotellin". Kiva kuulla, että hotelli on löytänyt paikkansa myös kaikenlaisten matkailijoiden hotellina, ja kun luin tekstisi, ymmärsin miksi :) . Ja olipa hieno oivallus tuo Turun kartta opasteineen seinällä, juuri tuollaista sitä itsekin kotimaata kiertäessään kaipaisi!

  VastaaPoista
 3. Mukavan näköinen paikka. Varmasti viihtyisin :)

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan