Slider

Lauttasaaren huipulla - kipuaminen Lauttasaaren kirkon kellotorniin

sunnuntai 29. toukokuuta 2022

Miten ihanaa, kun vihdoin tapahtumat on alkaneet taas pyöriä entiseen normaaliin tapaan. Lauttasaaren seurakunta on aina ollut aktiivinen, ja heidän järjestämät perhetapahtumat on olleet aina yhtä loistavia. Tapahtumat kulkevat suht samalla kaavalla, eli ovat aina yhtä monipuolisen erinomaisia. Jo parin vuoden takaa muistan lapseni suosikit, koira- ja poniajelut sekä askartelupajat. Näinä riehapäivinä sitä vasta huomaa, miten paljon lapsiperheitä Lauttasaaressa oikein asuukaan, kun niin moni on kokoontunut paikalle.

Tältä näyttää Lauttasaaresta Espoon suuntaan kirkon kellotornin huipulta.

Edellisestä kevät- tai minkä vuoden ajan tahansa riehasta ehti kuitenkin vierähtää tämä parisen vuotta, joten en osaa sanoa, onko aiemmin ollut mahdollisuutta kivuta Lauttasaaren kirkon kellotorniin. Ainakaan kellotorni ei ole tuon tuosta avoinna, tai ainakaan minä en ole koskaan aiemmin törmännyt tähän mahdollisuuteen. Nyt kellotorni oli vieraille avoinna, ja olinkin erityisen iloinen, kun myös tyttäreni innostui ideasta käydä katsomassa, miltä Lauttasaari näyttää korkeuksista käsin.


Lauttasaaren kirkon kellotorni on todellinen Lauttasaaren maamerkki. Se on sen verran korkea, että sen näkee vähän joka puolelta Lauttasaarta. Tai ainakin itselleni tulee edelleen vastaan uusia paikkoja saarelta, mistä kellotorni koristaa maisemaa.

Lauttasaaren kirkon kellotorni on 55 cm korkuinen ja sinne täytyy kivuta 162 rappusta. Ei siis mitenkään erityisen paljon, mutta täytyy sanoa, että kun rappuset eivät olleet täysin kiinteät, vaan niissä on pieniä rakoja, alkoi jo muutamien tasanteiden jälkeen tuntea, että kyllä tässä korkealle mennään. Seinätkään eivät ole tiiviit, eli nousemisen näkee ihan joka suuntaan ja jatkuvasti.


Emme kuitenkaan luovuttaneet, vaan kiipesimme ylös asti. Ja kyllä kannatti. Sää oli mitä mainioin, joten maisema oli upea, niin kuin korkealta aina on. 55 metriä ei kuulosta kovinkaan korkealta, mutta on se sen verran korkea, että näimme aina Helsingin keskustaan saakka, ja luonnollisesti toiselta laidalta Espooseen.



Ja hei äh, nyt vasta tajusin, että tuoltahan olisi takuulla nähnyt Vironkin. Miksen tajunnut tätä tornissa? Täytynee kivuta torniin toistekin tilaisuuden tullen.

Sanomattakin on kai selvää, että kirkon kellotorni ei ole avoinna jatkuvasti vierailijoille, vaan torniin pääsemiseksi täytyy odottaa jotain tällaista erikoispäivää.

Häät kellotornissa

Toki, jos olet menossa naimisiin, voit itse valita päivän, milloin kipuat kellotorniin. Siis jos haluat naimisiin kellotornissa. Lähdin googlettamaan, miten korkea kellotorni oikein on, ja samalla selvisi, että Lauttasaaren kirkon kellotornissa on mahdollista myös mennä naimisiin. Tässä siis vinkki häitään suunnitteleville. Jos haluat jotain eksoottisen erikoista, niin tervetuloa Lauttasaareen! Täällä vihkimisnäkymät olisi melkoisen huikeat!


Pysy matkassa mukana:

1 kommentti:

  1. On kyllä mukavaa, että tapahtumat ovat tosiaan alkaneet pikkuhiljaa pyörimään normaalisti. Mielelläni itsekin kiipeisin Lauttasaaren kirkon kellotorniin. Tai itse asiassa minkä tahansa kirkon, en ole tainnut olla Suomessa minkään kirkon kellotornissa.

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan