Slider

10 x toivotut lahjaideat + säästövinkit lahjoihin

torstai 26. toukokuuta 2022

Sisältää mainoslinkkejä, merkitty *

Vihdoin on se aika vuodesta, kun alkaa olla juhlia ja saa miettiä lahjaideoita ystävälle pyöreiden vuosien lahjaksi, lahjaideoita hääparille, koulusta valmistuvalle, tupareihin ja ties mihin muuhun.

Muistelen, että tämä aika vuodesta on ollut stressaavakin, sillä juhlia on kertynyt tuon tuosta ja aina pitäisi olla joku inspiroiva lahjaidea, josta lahjan saaja varmasti pitää. Mutta nyt on tilanne toinen. Pandemia piti huolen siitä ainakin omalta osaltani, ettei juhlia ole juuri ollut (jollei lasketa omaa pyöreiden vuosien juhlavuotta ja useampia juhlallisuuksia sen osalta), eikä näin lahjojakaan ole tarvinnut paljon pohtia. 

Nyt juhlia näyttää tulevan ryminällä, ja taho jos toinenkin haluaa juhlistaa pienempiä ja isompia merkkipaaluja ja saavutuksia. Enkä suinkaan näytä olevan ainoa, sillä tässä parin viikon sisällä olen käynyt useamman keskustelun aiheesta mitä hankkia lahjaksi yhteen jos toiseen juhlaan tai tilaisuuteen.

Tästä se idea sitten lähti, ja tässä teille näiden keskusteluiden tuotoksia. Itse kannatan aineettomia, syötäviä tai käytettäviä lahjoja, jotka eivät jää nurkkiin pyörimään. Mutta mikä tärkeintä, lahjan tulisi ilahduttaa lahjan saajaa, kenties jopa helpottaa hänen elämäänsä. Ideat liikkuvatkin pääosin näiden ympärillä. 

Jotta alkava kesän juhlakausi olisi myös kukkaroystävällinen, vinkkaan myös ideoita, millä lahjakustannuksissa voi säästää. Kukapa ei nimittäin arvostaisi sitä, jos lahjan antaja näkee lahjan eteen vaivaa tai laittaa ajatusta mukaan.

Pidemmittä puheitta, tässä kooste useiden keskusteluiden tuloksena syntyneestä lahjaidealistasta:

1. Elämyslahja tai aktiviteetti yhdessä lunastettavaksi

Näitä me harrastettiin ystävien kanssa viime vuonna, ja tämä oli niin hyvä idea, että haluan kertoa tämän idean ihan kaikille. Ostimme siis viiden hengen naisporukan kesken jokaiselle vuorotellen 4-kymppislahjaksi aktiviteetin, minkä kävimme yhdessä lunastamassa. Kävimmekin viime vuoden aikana jääkiipeilemässä, vuohijoogassa, maalaamassa taidetta ja ohjatulla sieniretkellä

Aktiviteettivalikoimassa vain taivas on rajana, ja budjettikin on hallinnassa, koska aktiviteetinhan voi vaikka järjestää itse.

Toinen tapa säästää lahjabudjetissa on ostaa lahjakortti *Offerilla-palvelun kautta. Jos Offerilla ei ole sinulle tuttu, on se sivusto, josta löytyy palveluita aivan superedulliseen hintaan. Edullinen hinta ei kuitenkaan tarkoita huonoa palvelua, vaan sivustolla on vain ja ainoastaan saatavilla laadukkaiden ja hyväksi havaittujen yritysten lahjakortteja. Offerillan tarjonta on niin laaja, etten pysty sitä edes luettelemaan, mutta sivustolta löytyy todella monipuolisesti aktiviteetteja padelista ja keilauksesta Helsingin edustan terassiristeilyihin ja hologrammielämyksiin, mutta myös esimerkiksi kauneushoitoloita ja ravintoloita.

*Offerillan-sivuston lahjakorttitarjontaan pääset tutustumaan ja ostamaan lahjakortteja tästä linkistä.

2. Brunssi tai illallinen yhdessä nautittavaksi

Toinen lahjaidea, jonka olen itse toteuttanut hiljattain, on brunssi ystävän kanssa. Kutsuin siis ystävän brunssille, ja samalla brunssi toimi hänen syntymäpäivälahjanaan. Toimisi yhtä lailla illallisella.

Jo pelkkä ravintolalahjakortti kuuluu ainakin minun mielestäni lahjojen parhaimmistoon, mutta mikäpä kruunaisi ravintolaruokailun paremmin kuin ystävän seura.

Ja hei budjettiystävällisenä vaihtoehtona aterian voi aina kokata myös itse, tai hyödyntää tässäkin *Offerilla-sivustoa ja ostaa ravintolalahjakortin alennushintaan. Offerillassa on paljon ainakin kaksi yhden hinnalla -diilejä, joten mikä sen parempi tapa käyttää se kuin lahjaksi ystävälle yhdessä nautittavaksi.

3. Helppoutta arkeen Ruokaboksilla

Ruoka-aiheessa pysyäkseni, olisi Ruokaboksi ihan mieletön lahjaidea oikeastaan kenelle vain. Tästä ideasta en voi ottaa kunniaa itselleni, mutta listaan sen silti, sillä idea on mitä mainioin. Voisin luetella tässä hääparit, lapsen saaneet, vasta valmistuneet, uuteen kotiin muuttaneet, mutta nämäkään eivät riitä, sillä kuka ei haluaisi helppoutta arkeen ja lahjaksi Ruokaboksia?

Jos jollekin ruokaboksin idea on tuntematon, toimii se siis niin, että viikon arkiruokien reseptit ja raaka-aineet toimitetaan suoraan kotiin. Siinä sitten voi viikon kokkailla helppoja, nopeita reseptejä valmiista ohjeista ja raaka-aineista ilman, että tarvitsee itse nähdä vaivaa ideointiin tai kaupassa käyntiin. 

Ja ei hätää. Ruokaboksin toimitusalue on tätä nykyä ihan tosi laaja, ja sen saa Suomen suurimpiin kuin myös tosi moniin pienempiinkin kaupunkeihin.

*Ruokaboksin pääset tilaamaan tästä linkistä.

PS. Jos joku haluaa välttämättä ostaa minulle lahjan, niin yksi Ruokaboksi kiitos :)

4. Siivouslahjakortti tai ikkunanpesu

Tässä heti perään toinen lahjaidea, minkä voi milloin tahansa, mistä syystä tahansa ostaa myös minulle. Edellä mainitut lahjojen vastaanottajat takuulla ilahtuisivat tästä yhtä lailla kuin ruokaboksistakin. Tämä siis tuskin kaipaa tämän suurempia selittelyitä.

Myös tässä budjettiystävällisenä vinkkinä, tämänkin lahjan voi toteuttaa itse. Ja hei, myös tämän voi ostaa *Offerillan kautta alennettuun hintaan.

5. Kotimaista pienpaahtimokahvia suoraan kotiovelle

Selkeästi elintarvikkeet on intohimoni, sillä tämäkään lahjaidea ei jää kaapin perälle pölyttymään, vaan kaadetaan kurkusta alas. Itse en ole kahvin ystävä, mutta olen kuullut huhua, että nykyään kotimaiset pienpaahtimot ovat yhtä suuressa huudossa kuin kotimaiset pienpanimotkin.

Oletan olevani vähemmistössä, kun en juo kahvia, joten suurelle yleisölle ja etenkin trenditietoiselle sellaiselle *Slurp Coffee -lahjakortti tai jatkuva kahvitilaus lienee erittäin mieluisa lahja.

Sulrpin sivuilla vieläpä sanotaan, että heidän kahvit on kasvatettu rakkaudella, paahdettu intohimolla ja ne toimitetaan tuoreina suoraan paahtimoilta. Awwww.

*Slurp -kahvilahjan pääset ostamaan tästä linkistä.

6. Kirja on aina hyvä lahja

Laitetaan sekaan yksi perinteisempi lahja, nimittäin kirja on aina hyvä lahjaidea. Kaipaako kirja tämän suurempia selittelyitä?

7. Kukat kotiovelle kauempaakin 

Kukat on aina hyvä idea, oli juhlan aihe mikä hyvänsä. Ne toimii fyysisesti itse vietynä, mutta mikä parasta, kukkalähetyksen voi laittaa matkaan kukkakaupan kautta kauemmaskin. 

Jotenkin aina unohdan tämän vaihtoehdon itse, mutta voi miten ihanaa onkaan, kun kukkalähetti soittaa ovikelloa ja ojentaa kimpun kukkia. Siinä on aina (siis ne kaikki pari kertaa kun näin on minulle käynyt) ihmeellinen kutina, kuka on lähettänyt kukat ja minkä vuoksi. Kukkalähetyksestä tulee ainakin minulle aina tosi tärkeä ja ihana fiilis.

Muista siis sinäkin seuraavalla kerralla kukat, olet sitten menossa paikan päälle juhlimaan tai jos olet niin kaukana, ettet itse pääse lahjaa toimittamaan. Kukat toimii aina!

Ainakin Interflora toimittaa kukkia ympäri Suomen (ja jopa ulkomaille asti). 

*Interfloran kukkalähetyksen pääset tilaamaan tästä linkistä.

8. Matkalahjakortti

Mitä olisikaan matkablogi ilman matkalahjakortti-ideaa. Lahjakortin voi ostaa esimerkiksi lentoyhtiölle, hotelliin, kylpylään, huvipuistoon, valmismatkatoimistoon tai Tukholman risteilylle. Hintaskaala on tässäkin laaja, sillä ovathan staycationitkin muodissa, ja matkalahjakortti voi olla vaikkapa kotikaupungin hotelliin, huvipuistoon tai museoon.

9. Hemmottelua

Kaikenlainen hemmottelukosmetiikka kuuluu myös omiin toivelahjoihin. Se on jotain konkreettista, mutta sellaista, mikä ei jää kaapin pohjalle roikkumaan, tai ainakin lahjan saaminen pois pöydältä tai kaapista pyörimästä vaatii sen, että joudut hemmottelemaan itseäsi. Jalkakylpykuulista pääsee eroon tekemällä itselleen jalkakylvyn, kuorintavoiteesta kuorimalla ihon ja niin edes päin.

Hemmottelukosmetiikkaa saa lähes mistä vaan, mutta olen itse testannut Kaurilan Saunan jalkakylpykuulat (toimii!) ja tyttäreni ihastui syntymäpäivälahjaksi saamiinsa The Body Shopin vartalovoiteeseen, kylpyvaahtoon ja suihkusaippuaan.

10. Tarpeellista, tarpeetonta tai hauskaa - lisää ideoita Coolstuff.fi-verkkokaupasta 

Jos nyt jostain syystä kuitenkin haluat viedä lahjaksi jotain konkreettista ja pysyvää, niin *Coolstuff.fi on ehdottomasti paikka, mistä löytyy kokoontaitettavia kylpyammeita, hot dog makereitä, olutliivejä, vettä suihkuttavia hyppynaruja, sydämen muotoisia vohvelirautoja ja kikkelityynyjä. Siis aivan kaikkea, mitä et tiennyt olevan olemassakaan, ja juuri niitä, mitä jokainen takuulla haluaa löytää avatessaan lahjaansa. Jos ei muuta, niin tämän kaupan lahjaideoilla saat varmasti hymyn lahjan saajan huulille. 

Ja siis jos tuota aiempaa kappaletta kirjoitinkin pilke silmäkulmassa - joskin nuo yllä mainitut tavarat ihan oikeasti löytyvät tuolta verkkokaupasta - niin olen minä sieltä ihan tosi hyviäkin lahjaideoita löytänyt. DYI käsivalupaketti olisi ihana lahja nuorelle hääparille (sellainen siis, missä voi valaa pienen patsaan molempien käsistä yhdessä), Harry Potter mahdoton palapeli olisi taas ehkä kummityttöni - tai ainakin hänen äitinsä - mieleen, ekologinen kertakäyttögrilli sopisi retkeilystä innostuneelle, eri aiheisista raaputusjulisteista tykkään itsekin, ja kuka hei voisi vastustaa klassista Heitä Sikaa -peliä?

*Coolstuff.fi-verkkokaupan lahjavalikoimaa pääset selaamaan ja ostamaan tästä linkistä.

Pysy matkassa mukana:

2 kommenttia:

  1. Nämä ovat mainioita ideoita oikeastaan kaikki. Noin yleisesti tykkään antaa ja saada juurikin "aineettomia" lahjoja. Kahvinystävänä pienpaahtimo kahvikin kyllä tosin kelpaisi.

    VastaaPoista
  2. Hyviä ideoita! Vitsit, olin ihan unohtanut
    legendaarisen Heitä Sikaa - pelin !! 😄😆

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan