Slider

Särkänniemi - täällä tekeminen ei lopu kesken

sunnuntai 22. toukokuuta 2022

Kaupallinen yhteistyö: Särkänniemi

Eikö perinteeksi voi kutsua jo sitä, kun toista vuotta peräkkäin matkustaa samaan kohteeseen samaan aikaan vuodesta? Minusta voi, ja näin ollen olimme juuri eilen jo perinteeksi muodostuneella kesäreissulla Särkänniemessä. 

Viime vuonna olimme Särkänniemessä syntymäpäivänäni, ja vietinkin pyöreitä vuosia niin Näsinneulan kuin Tornadon kanssa. Ja kelpasi juhlia. Meitä oli sekalainen seurakunta aikuisia ja eri ikäisiä lapsia, ja kaikilla meillä oli ihan tosi kivaa.

Ei tarvinnut epäröidä hetkeäkään, kun Särkänniemestä tuli kutsu lähteä starttaamaan tätäkin kesää Särkänniemeen. Taas kokosimme tyttäreni kanssa sekalaisen seurakunnan aikuisia ja eri ikäisiä lapsia. Tällä kertaa aikuisia oli kolme ja lapsia kuusi (3-, 2x7-, 9-, 11- ja 12-vuotiaat). Tänä vuonna kukaan meistä ei täyttänyt pyöreitä vuosia, mutta viime vuoden suosikkilaitteemme Tukkijoki täyttää tämän vuoden aikana 40.

Myös tänä vuonna meille sattui hieno huvipuistosää. Itseasiassa viime vuotta vielä parempi. Aurinko paistoi täydeltä taivaalta, ja oli lopulta niin lämmin, että takki päällä tuli hiki, ja lapset olivat t-paidat päällä aina puiston sulkemiseen, seitsemään asti. Olipa niin luksusta saada pieni pala kesää tähän muuten hieman viileänä alkaneeseen toukokuuhun.

Aikataulutus ja evästauot onnistuneen päivän a ja o

Koska tiesimme, että Särkänniemessä on tekemistä takuulla koko päivän jokaiselle minuutille, suunnittelimme päivän kulun ja ruokatauot ennakkoon. 

Lähdimme ajamaan Helsingistä (osa porukasta Jyväskylästä) hyvissä ajoin, jotta olimme perillä puolisen tuntia ennen Särkänniemen akvaarion aukeamista. Akvaario oli ensimmäinen, joka aukesi, ja se aukesi tuntia ennen muita Särkänniemen kohteita. Varasimme puoli tuntia eväiden syöntiin, sillä oli päivän selvää, että kun Särkänniemi aukeaisi, ei yksikään lapsista haluaisi istua ravintolan pöytään, vaan olisi jo päästävä tosi toimiin huvittelemaan. 

Suosittelenkin katsomaan oman huvittelupäivän aikataulun ennakkoon Särkänniemen sivuilta tästä linkistä

Suunnittelimme myös muut ruokatauot tasaisesti pitkin päivää niin, että koko seurueen energiataso säilyy hyvänä alusta loppuun asti. Kaikki lapset - ja me aikuisetkin - jaksoimmekin Särkänniemessä hyvällä mielellä ja energialla uskomattomat yhdeksän tuntia.

Ja jo tässä kohtaa mainittakoot, että paikat Särkänniemeen täytyy varata ennakkoon, jotta varmasti mahtuu sisään. Myös rannekkeet voi samalla ostaa ennakkoon. Paikkaliput voi varata ja rannekkeet ostaa Särkänniemen sivuilta tästä linkistä.

Akvaario

Aloitimme päivän siis Särkänniemen akvaariosta. Emme olleet akvaariossa suunnitelman mukaan heti yhdeltätoista, mutta tavallaan aikataulun pieni myöhästyminen oli ihan hyvästä, sillä huvipuistolaitteet houkuttivat lapsia niin paljon, että puoli tuntia akvaarion kalojen ja muiden otusten ihmettelyyn riitti vallan hyvin. 

Särkänniemen akvaario on melko kompakti, mutta mukaan mahtui niin sähköankeriaita, siipisimppuja, käärmeitä, kilpikonnia, alligaattoreita kuin ihan tavallisen näköisiäkin kaloja, ja toisaalta myös sellaisia, mitkä eivät näyttäneet miltään mainitsemiltani otuksilta.

Suosittelenkin siis ehdottomasti lohkaisemaan puolituntisen Särkänniemen päivästä ja kiertämään akvaarion tarjonnan. Akvaarioon pääsee samalla Särkänniemen rannekkeella ihan niin kuin muuallekin Särkänniemen alueen puistoista.
Särkänniemen huvipuisto

Oli kuulkaas jännitys huipussaan, kun kello löi 12 ja Särkänniemen huvipuisto aukesi. Totta puhuen koko päivä vierähtäisi vain ja ainoastaan huvipuiston puolella. Laitteita, pelejä, leikkipaikkoja, myymälöitä, kahviloita ja ravintoloita on niin paljon kaiken ikäisille, että yksi seitsemäntuntinen hujahtaisi tuossa tuokiossa. Ensimmäisen kerran katsoinkin kelloa tunti puistoon saapumisen jälkeen, ja jo siinä vaiheessa tajusin, ettemme millään ehtisi kiertää koko puistoa ja kaikkia laitteita. Emme antaneet tämän kuitenkaan lannistaa, vaan keskityimme hetkeen ja puiston parhaisiin paloihin.
Särkänniemen laitteiden pituusrajat olivat meille hieman haastavat, sillä tyttäreni ja hänen ystävänsä olivat molemmat juuri alle 120-senttisiä, eli he eivät päässeet useaan haluamaansa laitteeseen kaksistaan. Onneksi meitä oli useampi aikuinen, jolloin molemmille tytöistä löytyi vaadittu aikuinen laitteeseen mukaan. Tarjoutuipa yhdellä kertaa myös tuikituntematon nainen mukaamme Majakkaan. Onneksi myös niitä laitteita löytyi, mihin tytöt pääsivät kahdestaan, ja lähtivätpä he possujunaankin seurueemme 3-vuotiaan mukaan, joka ei yksin vielä uskaltanut possujen kyytiin.

Pituusrajoitteet häiritsivät myös seurueemme lähes 190-senttistä 12-vuotiasta, joka ei päässyt Hypeen, sillä hän oli liian pitkä, eikä turvakaari mahtunut kiinni jalkojen pituuden vuoksi. Onneksi kuitenkin vain yhdessä laitteessa oli pituusrajoitus näin päin. Ja hei, ensi kesänä myös nämä 7-vuotiaat tytöt pääsevät yhä useampaan laitteeseen ilman aikuista.

Koiramäen eläinpuisto

Koiramäen eläinpuistossa kävimme tällä kertaa lounastauon jälkeen. Söimme lounaan pizzabuffassa, ja oli enemmän kuin hyvä hetki sulatella pizzapaloja hetki ja jättää vauhtimadot tuonnemmaksi.

Koiramäen eläinpuisto on aivan valloittavan ihana. Sen tunnelma on kuin pienessä maalaiskylässä keskellä Ranskan maaseutua. Tietysti eläimet kiinnostavat, mutta pienet aktiviteetit, kuten köydellä vedettävä lautta, mylly tai pieni leikkipiha saavat ajan vierähtämään myös täällä hurjaa vauhtia. 

Koiramäellä on myös esityksiä pitkin päivää, ja mekin kuulimme yhden kuulutuksen alkavasta esityksestä, mutta lopulta muut aktiviteetit veivät Koiramäen aikamme, emmekä nähneet esityksestä vilaustakaan.

Myös Koiramäeltä löytyy ravintola, kahvila ja myymälä, ja juuri täätä Koiramäen ihanasta matkamuistomyymälästä löytyi tyttäreni ja hänen ystävänsä tuliaisvalinnat.
Näsinneulan huikeat näkymät

Päivän päätteeksi kävimme vielä ihastelemassa Tamperetta korkeuksista Näsinneulan huipulta. Näsinneula on avoinna ties miten pitkään, joten siihen emme käyttäneet aikaa Särkänniemen muiden puistojen aukioloaikana, vaan säästimme sen viimeiseksi. Toisaalta maisemat on katsottu nopeasti, jos ei jää jäätelölle, lasilliselle tai syömään, ja näin ollen Näsinneulan ja maisemat jaksaa kurkata myös hieman väsyneempänäkin.

Näsinneulasta käsin on myös hyvä summata päivän tapahtumat, kun Särkänniemen näkee korkeuksista kokonaisuudessaan.


Kylläpähän oli taas aivan huippupäivä. Toivottavasti jatkamme perinnettä myös ensi vuonna!

Pysy matkassa mukana:

1 kommentti:

  1. Särkänniemi on kyllä mukava paikka. Pitäääkin tulevana kesänä tehdä itsekin retki Särkänniemeen. Edellisestä kerrasta onkin vierähtänyt jo aivan liian pitkä aika.

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan