Slider

Ihana Pihlajasaari Helsingin edustalla - olisipa jo kesä!

lauantai 7. toukokuuta 2022

Pihlajasaaresta on muotoutunut minun ja tyttäreni suosikkisaarista Helsingissä - tietysti siis heti kotisaari Lauttasaaren jälkeen. Olemme nyt vierailleet siellä useampana kesänä putkeen ja aina saareen saapuessamme ihmettelemme, olemmeko tulleet kauemmaskin kotoa, vaikka todellisuudessa olemme lähteneet kotiovelta puolisen tuntia aiemmin.

Pihlajasaari Helsingin edustalla


Pihlajasaaren tunnelma on tosi ihana. Merellinen ja persoonallinen, mutta silti tosi monipuolinen. 

Lautat on olleet joka kerta täysiä, mutta Pihlajasaareen uppoaa turisti jos toinenkin. Lääniä, pieniä poukamia, hiekkarantoja ja kallioita löytyy valtavan paljon, ja jokaiselle on aina löytynyt se oma sopukka päivän viettoon ilman minkäänlaista ruuhkan tuntua.

Miten Pihlajasaareen pääsee?

Pihlajasaaren sijainti on mitä erinomaisin juurikin täältä meiltä Lauttasaaresta käsin, sillä julkisia Pihlajasaaren yhteyslauttoja lähtee Helsingin keskustan lisäksi myös naapurikaupunginosasta Ruoholahdesta. Lauttasatamaan pääsemme pyöräillen vartissa ja tätäkin nopeammin metrolla. 

Yhteyslauttoja kulkee tunnin välein, ja kauniina kesäpäivinä vieläkin useammin. Ruuhka-aikoina lautat eivät ole jääneet odottelemaan aikataulun kellonlyömää, vaan ovat kulkevat non-stopina mantereen ja Pihlajasaaren välillä. Venematka kestää vain kymmenisen minuuttia, eli saareen pääsee oikeasti nopeaan.


Toki sekin helpottaa lauttaruuhkaa, kun Pihlajasaareen pääsee kahdesta eri satamasta, Ruoholahdesta ja Eiran edustalta Cafe Caruselilta. En osaa sanoa, kumpi satamista on suositumpi. Ajattelisin, että Eira, koska se sijaitsee lähempänä keskustaa, mutta toisaalta keskustasta pääsee niin moneen muuhunkin saareen, että yleisöjoukko hajaantuu täältä laajemmalle. Mene ja tiedä siis.

Pihlajasaaressa tekemistä useammaksi päiväksi

Pihlajasaaren tunnusmerkkinä ainakin minulle ovat ihanat värikkäät pukukopit, mutta nämä eivät toki ole ainoita, mikä minua Pihlajasaaressa viehättää. Saarella on useampikin hyvä uimaranta, muutamia grilli-/nuotiopaikkoja, leikkipuistoja (myös grillipaikkojen vieressä), kauniita kallioita piknikille ja myös ravintola terassin kera. Ja onpa Pihlajasaaressa myös naturistiranta. Tästä jälkimmäisestä minulla ei tosin ole mitään käytännön kokemusta. En siis osaa suositella sitä aiheesta kiinnostuneille suuntaan tai toiseen. Kaikkea tätä muuta voin suositella todella lämpimästi. 

Sanoisinkin, että Pihlajasaaressa viettää heittämällä koko päivän, miksei parikin. Omalla veneellä Pihlajasaareen voisi helposti tulla yöksikin, ja tyttäreni haaveilee Pihlajasaaren telttaretkestä. Saa nähdä, saataisiinko sellainen tänä kesänä järjestettyä. Jos on innokkaita, saa ilmoittautua mukaan. En nimittäin ehkä kuitenkaan lähde kaksistaan tyttären kanssa telttailemaan. Niin pro en tässä lajissa nimittäin ole. 

Pihlajasaaren ravintola ja terassi

Pihlajasaaren ravintolasta sanoisin vielä sen verran, että sieltä saa ihan oikeata ruokaa, mutta myös jäätelöitä ja kahvilatuotteita. Sisällä on paljonkin pöytiä ruokailuun, ja lisätilaa tuo laaja terassi. Ja toki jäätelön voi napata matkaan ja mennä nauttimaan sen rantakallioille. Alkoholia en muista itse nauttineeni Pihlajasaaren ravintolassa, mutta muistelisin, että myös anniskeluoikeudet löytyy. 


Pihlajasaaren ravintola aukeaa ihan kuten myös Pihlajasaaren yhteysaluksen liikennöinti alkaa viikon päästä 14.5. Tänä kesänä emme siis ole vielä käyneet Pihlajasaaressa, mutta odotamme jo suurella innolla lämpeneviä säitä. Sen Pihlajasaari nimittäin yhteysaluksen liikennöinnin lisäksi vaatii: aurinkoa ja lämpöä. Toivottavasti saamme niitä pian!

Pysy matkassa mukana:

1 kommentti:

  1. Kävin ensimmäistä kertaa aikuisiällä Suomenlinnassa nyt vappuna ja yllätyin positiivisesti, vaikka hieman kylmä olikin. Pihlajasaari voisi olla todella kiva retkipaikka. Voisi ajatella, että paikka on melko rauhallinen kesälläkin.

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan