Slider

Kahvilavinkit Hankoon: Alan's Café ja Café & Bakeri Lillan

sunnuntai 6. maaliskuuta 2022

Hanko on ihanan tunnelmallinen rantakaupunki. Hangossa tuntuu, kuin olisi tullut kauemmaskin pääkaupunkiseudulta, lähes kuin ulkomaille. Mutta ei. Hankoon ajeli meiltä Lauttasaaresta reilut puolitoista tuntia, emmekä todella ajelleet Suomen rajojen ulkopuolelle. Jäinkin ihmettelemään, miksen ole käynyt Hangossa useammin.

Olimme ystäväni kanssa Hangossa helmikuun alussa. Pääasiassa vietimme aikamme Regatta Spa Hotellilla, sen kylpylässä ja ravintolassa. Ehdimme kuitenkin käydä parissa Hangon kahvilassa. Täytyyhän sitä päiväkahvit juoda. 

Kahvilavinkit Hankoon - Alan's Cafe
Alan's Café Hanko

Saimme vinkit näihin kahteen kahvilaan Regatta Spa Hotellilta, ja suositukset menivät täysin nappiin. Juuri tällaisia kahviloiden täytyykin olla: persoonallisia uunituorein, itse tehdyin herkuin.

Kirjoituksen Regatta Spa Hotellista ja hotellin kylpylästä pääset lukemaan tästä linkistä. Kirjoitus Regatta Spa Hotellin yhteydessä olevasta ravintolasta Brasserie Regattasta löytyy tästä linkistä.

Tunnelmallinen kirjakahvila Alan’s Café

Ensimmäisenä Hanko-päivänämme kävimme päiväkahvilla Regatta Spa Hotellin vieressä olevassa Alan’s Cafessa. Jo kahvilan ulkoasu antoi odottaa kahvilalta tunnelmaa. Kahvila on vanhassa puutalossa – ja niitähän Hangossa riittää. Kahvilan sisään pääsee kiertämällä talon taakse sen sisäpihalle. Sisäpihalla olisi aivan ihana terassi, mutta toki näin talvikäytössä se ei ollut. Tässä kohtaa piti käyttää mielikuvitusta, jotta sai terassin kesätunnelman esille.

Kaikkein paras odotti kuitenkin sisällä. Vielä tiskillä kahvilaostoksia tehdessä tämä kaikki komeus ei näkynyt, mutta heti kun astuimme tee- ja kahvikuppeinemme ja herkkuinemme kahvilaan syvemmälle, oli yllätys suuri. Siis mikä ihana kirjakahvila meitä olikaan vastassa.

Juuri tällaisessa kahvilassa voisi viettää vaikka koko päivän lukien kirjaa ja vain nauttien elämästä.

Alan’s Cafén leipomuksista löytyy niin suolaista kuin makeaakin, ja tietysti: kaikki on tehty itse. 
Hangon keskustan Café & Bakeri Lillan

Kolmisensataa metriä Regatta Spa Hotellilta on toinen ihana kahvila, Café Lillan. Täällä kävimme toisena Hanko-päivänämme, kun olimme lähdössä ajelemaan takaisin kotiin. Café Lillaniin pääsee viereisen vaatekaupan läpi, eli kahvilalla ei ole omaa erillistä ovea. Me päädyimme vahingossa heti kertaheitolla oikealle ovelle, kun päätimme ensin käydä katsastamassa vaatekaupan tarjonnan.

Vaikka oli lounasaika, valikoimme heti itsellemme herkut makeasta tarjonnasta. Elettiinhän parhaillaan sekä Runebergin torttujen että laskiaispullien sesonkia. Vasta ne maksettuamme huomasimme, että tarjolla olisi ollut ihan lounastakin. No, kahvilassa kahvilan tavoin ja herkut pöytään. Myös täällä herkut loihditaan itse.

Café Lillan on koristeelliselta sisustukseltaan Alan’s Caféta perinteisempi, mutta tavallaan tyyliltään saman henkinen. Myös Café Lillan sijaitsee vanhassa talossa ja näin ollen sisustus on ajan hengen mukaista.
Kiitos vaan Regatta Spa Hotellille kahvilavinkeistä! Näitä on ilo jakaa myös eteenpäin kaikille muille Hangon vieraille.

Pysy matkassa mukana:


6 kommenttia:

 1. Hanko on kiva kaupunki, missä tosiaan tulee käytyä ihan liian harvoin. Viime kesän reissun jälkeen sitä mietti, että Hangossa olisi mielellään viettänyt muutaman lisäpäivänkin. Vaikka itse en yleensä kahviloissa oikein viihdy, niin ilman muuta kaikki persoonalliset paikat ovat aina mukavia.

  VastaaPoista
 2. Onpa erilainen, persoonallinen ja tosi symppis tuo kirjakahvila! :) Hanko on tuttu kaupunki useilta reissuilta, mutta ei oo tullut kyllä koskaan käytyä siellä kahvilassa - vaikka niitä on kyllä kovasti kehuttu.

  VastaaPoista
 3. Herkullisen näköistä :-) Olisikohan tuo kirjakahvila ollut jo pitempäänkin olemassa, kun jokin siinä näyttää kivan tutulta, vaikken nyt muutamaan vuoteen Hangossa kahvilaan olekaan osunut. Pitää pitää nämä mielessä, kun todennäköisesti ensi kesänä taas suuntaamme Hankoon.

  VastaaPoista
 4. Hanko on jäänyt melko vähäiselle. Olisi kyllä kiva vierailla Hangossa pidempää. Ehkä vielä joskus mutta kesällä.

  VastaaPoista
 5. Cafe Lillan on tuttu! Sieltä ollaan ostettu usein veneelle herkkuja mukaan. Harmillisesti joskaan sieltä ei saa gluteenittomia tuotteita. Siinä samalla kadulla on yksi ihana teehuone, jonka nimeä en nyt millään muista. Hanko on kyllä niin best!

  VastaaPoista
 6. Hyviä vinkkejä Hankoon, itse voisin seuraavan kerran jatkaa näistä vielä baarivinkkeihin :-)

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan