Slider

Naisten ja lasten matka Päivä Tukholmassa -risteilyllä

sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Kaupallinen yhteistyö Silja Line  

Terveiset Tukholman risteilyltä!

Palasimme juuri ihanan aurinkoisesta ja keväisestä Tukholmasta kolmen naisen ja neljän lapsen voimin. Olipa ihanaa ottaa varaslähtö kevääseen! Tukholma ei ole kaukana, mutta sen kevät on ottanut jo isot harppaukset eteenpäin verrattuna Helsinkiin. Tämä onkin ihan paras vuodenaika hypätä laivaan ja mennä nauttimaan keväisestä Tukholmasta. Matka oli kuin toiveikas kurkkaus tulevaan.


Tyttäreni on toivonut jo koko alkuvuoden pääsevänsä Harri Hylje -laivalle, ja on lisäksi puhunut, miten mukavaa olisi, kun joskus matkaamme lähtisi enemmän ihmisiä kuin vain me kaksi. Tässä matkassa toteutui siis monen monta toivetta yhtä aikaa. Niin meidän kuin muunkin seurueen.

Lähtöjä Tukholmaan 25.3. alkaen joka päivä

Me matkasimme Silja Symphonylla, joka liikennöi tällä hetkellä joka toinen päivä Helsingistä ja joka toinen päivä Tukholmasta. Silja Serenade palaa reitille kuitenkin jo ensi perjantaina, ja 25.3. lähtien Päivä Tukholmassa -risteilyitä on taas joka päivä molemmista kaupungeista. Todella suosittelen lähtemään keväiseen Tukholmaan. Siellä jo nautitaan eväistä piknikillä puistoissa, kun samaan aikaan ainakin täällä Lauttasaaressa puistot on vielä paksun jääkerroksen peitossa.

Päivä Tukholmassa -risteilyn pääsee varaamaan suoraan Tallink Siljan sivuilta tästä linkistä.

DeLuxe -hytti parisängyllä ja erikoisaamiaisella

Me majoituimme DeLuxe -luokan hytissä, mikä on aina yhtä ihana. Lapsen kanssa on aivan älyttömän kätevää, kun on tilava parisänky, ja matkaan tuo juhlan tuntua, kun pääsee kippistämään hytin minibaarista hytin hintaan kuuluvilla kuohuvalla ja limulla. Tytär on taas aina yhtä innoissaan hytissä olevista hammasharjoista ja minikokoisista hammastahnatuubeista. Juuri nämä pienet yksityiskohdat ovat niitä tärkeimpiä.


DeLuxe -hytin hintaan kuuluu lisäksi erikoisaamiainen ravintola Tavolatassa. Tavolatan tunnelma on ihanan rauhallinen, ja aamiaista pääsee ottamaan buffasta ilman jonottamisia. Tämän aamiaisen voi ostaa myös muissa hyttiluokissa majoittuessa, jos pöytiä on vapaana. Meidän muu seurue mahtui ensimmäisenä aamuna aamiaiselle, kun tunnin aikaero sai meidät heräämään aamiaiselle jo seitsemäksi ravintolan aukeamisaikaan. Toisena aamuna Tavolata oli kahdeksan jälkeen tosi täynnä, eikä muu seurueemme edes yrittänyt meidän kanssa samalle aamiaiselle. Täysi Tavolata ei silti tarkoita jonoa ruokapöytien äärelle.Ruokailut buffassa ja Tavolatan à la cartessa

Yksi isomman matkaseurueen parhaita puolia on yhdessä ruokailu. Oi että nautin siitä, kun saa istahtaa pöytään ja nauttia hyvästä seurasta ja ruuasta. 

En muista, milloin olisin viimeksi ollut risteilemässä viikonloppuna. Tämähän tarkoittaa arkeen verrattuna tietysti suurempaa matkustajamäärää, ja näin ollen esimerkiksi pöytävarausten tekemistä hyvissä ajoin ennen matkaa. Minä soittelin Tallink Siljan myyntipalveluun lähtöviikon maanantaina, ja saimme sekä Tavolatan à la cartesta että pääravintolan buffasta kahdet viimeiset paikat illallisille.

Buffan kasvisruokavalikoima positiivinen yllätys

Ensimmäisen päivän illallisen me nautimme laivan Grande Buffessa. Kukaan meistä ei muistanut, milloin olisi viimeksi ollut buffassa Tukholman laivalla, ja näin ollen tarjonnan kehitys positiiviseen suuntaan yllätti meidät täysin. Varsinkin kasvisruokailijat olivat iloisia siitä, miten laaja kasvisruokavalikoima buffasta löytyi. 

Ja se jälkiruokabuffa. Se oli upea. Karkkivuoret ja suklaasuihkulähde itsessään olisi riittänyt lapsille, mutta sen lisäksi tarjolla oli pehmiskone. Lapset olivat taivaissa. Aikuisille oli toki vielä oma jälkkäripöytänsä, mutta myönnettäkööt, että minun jälkiruokani koostui kyllä osin myös lasten tarjonnasta.

Me menimme buffaan hieman kattauksen alkamisen jälkeen, eikä meidän näin tarvinnut jonottaa sisälle eikä buffapöytiin. Todella hyvä taktinen valinta!Tavolatan à la carte

Toisena iltana ruokailimme italialaisravintola Tavolatan à la cartessa. Lasten onneksi ravintolassa on lapsille erillinen buffa. Lapset saavat toki tilata ruokansa myös listalta, mutta à la carten pitsat, ranskalaiset, lihapullat, lohet ja nakit sun muut veivät voiton. Toki kannustimme lapsia siihen, että he ensin hakivat salaattipöydästä alkupalat ja vasta sitten pääruuat, ja luonnollisesti viimeisenä jälkiruuat. Näin myös lapsilla ruokailun sai kestämään edes lähelle yhtä kauan kuin meillä aikuisilla.

Kokemuksesta muistin Tavolatan annoskokojen olevan reiluja, ja jätimme alkupalat välistä. Minä tilasin ikisuosikkini kokonaisen kalan. Otan aina kokonaisen kalan, jos sellainen löytyy minkä tahansa ravintolan listalta. Muiden lautasille päätyi kanaa ja rapupastaa. Myös viinisuositukset osuivat nappiin.
Iltaohjelmassa diskoilua ja laivan showt

Tyttäreni ensimmäinen toive risteilystä kuullessaan oli, että tällä kertaa varmasti ehdittäisiin Harri Hylkeen tai Muumien vetämään diskoon. Edellisellä päivä Tukholmassa -risteilyllä vuosi takaperin ne jäivät muun ohjelman jalkoihin, ja tytär varmistikin tällä kertaa jo ennen matkaa, ettei näin kävisi toistamiseen. Tällä kertaa disko onnistui molempina iltoina: Tukholmaan mennessä Harri Hylkeen ja takaisin Helsinkiin tullessa Muumin vetämänä.

Teimme kaikkemme, että olisimme jaksaneet katsoa myös laivan iltashowt, mutta harmillisesti ensimmäisenä iltana ensimmäinen show peruttiin teknisen ongelman vuoksi ja toisena iltana lähes nukahdimme pöydän ääreen, ja jouduimme lähtemään esityksen puolivälissä nukkumaan. 

Ensimme kuitenkin nähdä laivan promenadella olleen lyhyen akrobatiaesityksen. On nämä laivan esiintyjät kyllä ihan hurjan taitavia. 
Tuliaisostoksia omilla rahoilla

Laivan myymälät olivat tietysti yksi matkan kohokohdista. Tyttärelläni oli Siljan FriendSHIP -ranneke, johon on ladattuna valmiiksi 10 € laivarahaa. Tämän tytär halusi käyttää keskikokoisen Harri Hylje -pehmon ostamiseen. Edelliseltä risteilyltä kun hän osti kaikkein pienimmän Harrin ja sitä edelliseltä isoimman. Nyt meillä on siis koko sarja.

Myös muut lapset tekivät omalla rahalla tuliaisostoksia, eikä me aikuisetkaan ilman tuliaisia jääty. Tai omalta osaltani ostin pari kaverisynttärilahjaa tyttären kavereille ja tarjoiluita lapsen omille tuleville kaverisynttäreille. Laivalta nämä on tosi kätevät ostaa, kun pakkauskoot karkeissa on niin suuria, ettei meidän muuten tulisi näin valtavasti syötyä. Jos on paljon karkkia, täytyy olla myös paljon vieraitakin.

Lasten leikkipaikka edelleen tukikohtana

Pohdin ennen risteilyä, olisivatko lapset jo liian isoja leikkipaikalle, mutta edelleen tämä näytti toimivan myös ala-asteikäisten lasten tukikohtana. Harri Hylkeen tapaaminen oli ihan pakollinen, ja kasvomaalauksetkin kolme nuorinta haki niin lauantai- kuin suununtaiaamunakin. Laivasuunnistuskin kiinnosti lapsia, mutta näköjään ihan kaikkea ei ehdi yhden risteilyn aikana tekemään. Jääpä taas jotain uutta seuraavaankin kertaan.

Kaiken kaikkiaan meillä oli ihan tosi onnistunut risteily. Kiitos vaan matkaseurueelle! Otetaan taas pian uusiksi.

Tukholman tunnelmia kirjoitan vielä erikseen, eli jos samainen risteily on suunnitelmissa, niin kenties kannattaa pysyä kuulolla!

Pysy matkassa mukana:

5 kommenttia:

 1. Tää kuulosti tosi kivalta ja onnistuneelta risteilyltä! Ja kylläpä näyttää ja kuulostaa ruot myös maukkailta. Kevät on mun lemppariaika vierailla Tukholmassa. Aurinko paistaa usein ja aika usein lämpöä on jo selkeästi enemmän kuin Suomessa.

  VastaaPoista
 2. Olisipa mukavaa päästä pitkästä aikaa taas laivalle ja myös Tukholmaan. Nyt olen katsellut lentoja Suomeen ja yksi mahdollisuus olisi lentää Tukholmaan, ja sieltä suoraan maakuntaan. Aika houkutteleva ajatus kun siihen voisi yhdistää kivasti muutaman päivän Tukholmassa. Näyttää, että teillä oli kiva reissu!

  VastaaPoista
 3. En itse ole mikään risteilyjen suurin ystävä, vaikka merta rakastankin. Kuitenkin vallitseva maailmantilanne ja vähiin jääneet matkat ovat tehneet sen, että nyt jopa risteily kuulostaa äärettömän mielenkiintoiselta ja tervetulleelta vaihtelulta arkeen :D Teidän reissu näyttää/kuulostaa varsin onnistuneelta! Ihania, elämänmakuisia kuvia! :)

  VastaaPoista
 4. Kuulosti kivalta reissulta. Jäin miettimään, että miten tuo erikoisaamiainen eroaa tavallisesta buffa-aamiaisesta? Kuvien perusteella ainakin näytti olevan leipää, jugurttia, pakastemarjoja yms, eli aika tavallinen hotelliaamiainen. Varmasti kuitenkin hieman rauhallisempi ympäristö tuo miellyttävyyttä aamiaiseen :)

  VastaaPoista
 5. Nämä "kevättä vastaan" reissut ovat kyllä lopputalvella niin tarpeen!
  Meillä suuntana on kohta Oslo - ja toivotaan tietysti, että siellä olisi kevät jo vähän pitemmällä.
  Tukholmakin "pitänee" ottaa ohjelmaan taas kohta.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan