Slider

Ihana keväinen Tukholma, jenkkiburgereita ja kardemummapullaa

sunnuntai 27. maaliskuuta 2022

 Kaupallinen yhteistyö Silja Line Suomi

Olipa Tukholma taas ihana!

Olen viimeksi käynyt Tukholmassa lähes tasan kaksi vuotta sitten. Olin Abba- ja musikaaliteemaisella risteilyllä juuri ennen kuin maailma pysähtyi. Viikko sitten viikonloppuna olimme naisten ja lasten matkalla, kohteena nimenomaan päivä Tukholmassa -risteily. Olipa ihanaa päästä juuri nyt tälle samaiselle risteilylle, kun rajoituksia puretaan ja uuden normaalin rakennus on käynnissä. Itse risteilystä kirjoittelin jo blogiin. Aiemman kirjoituksen naisten ja lasten risteilystä voit lukea tästä linkistä.

Ja se Tukholma. Miten niin lähellä voi olla jo niin paljon enemmän kevät - suorastaan lähes kesä! 

Minulla ei ollut suuria suunnitelmia tai toiveita Tukholmaan. Seurueemme kolmen naisen joukosta yhdellä oli päätavoitteena päästä syömään kardemummapulla ja ainakin kolmen lapsen suunnitelmissa oli päästä shoppailemaan ja nähdä kuninkaanlinna, mahdollisesti myös prinsessa. Minun toiveissani oli rento ja mukava päivä. Aika monta näistä toiveista toteutui, ja sen lisäksi saimme aivan ihanan aurinkoisen päivän.Jenkkityylinen burgeripaikka Lily's Burger

Kuninkaanlinnan kautta päädyimme ensimmäisenä Tukholmassa lounaalle. Olimme burgeriravintola Lily's Burgerin edessä varttia ennen sen aukeamista, ja hyvä, että olimme. Muita ei ollut jonossa, mutta salamana paikan aukeamisen jälkeen paikalle alkoi valua muitakin, ja ehkä noin viiden minuutin sisällä paikka oli jo aivan täysi. 

Ravintolan sisustus on tosi jenkkityylinen. Sellainen, millainen aidon, oikean burgeripaikan kuuluukin olla. Sellainen, miltä burgeripaikka näyttää jenkkileffoissa. Tämä oli sen lisäksi sellainen kiilloitettu versio, ei vanha eikä kulunut ollenkaan.

Hampurilainen oli minun makuuni vähän liian suolainen, mutta avocado tasoitti suolaisuutta. Sämpylä sen sijaan oli jotenkin uskomattoman pehmeä ja kuohkea. Kyllä, myös rasvainen, mutta se maku ja koostumus oli ihan uudella tasolla mihinkään aiemmin syömääni burgerisämpylään verrattuna. Ystäväni söivät burgerit kasvispihveillä, ja muistan kuulleeni vain kehuja niistäkin.

Kaikkinensa en yhtään ihmettele, että paikka on niin suosittu ja saanut ylistystävien asiakaspalautteiden myötä kunniamerkkejä ainakin seinien ja ovien tarroituksen mukaan.

Fika puiston laidalla

Burgereiden jälkeen jäimme vielä ravintolan lähihuudeille. Käväisimme ensin kirpparilla, josta suuntasimme viereiseen leikkipuistoon Nytorgetille. Lapset juoksivat, kiipeilivät ja keinuivat, ja me naiset haimme tee- ja kahvikupit puiston laidalle. Ystäväni sai myös toteutettua päivän toiveensa, kardemummapullan. Minä olin sen verran täynnä burgereista, että pelkkä tee riitti tässä kohtaa.

Tukholmassa siis oli jo nyt niin kesäinen sää, että ihmiset olivat kerääntyneet puistojen pöytäryhmille ja jopa nurmikentille piknikille. Tästä mekin nautittiin ihan täysillä. Hiirenkorvia puissa ei vielä näkynyt, mutta muuten täysin lumeton maa antoi toiveita jo lähes alkaneesta kesästä.Vaateostoksia Södermalmilla

Fikan jälkeenkin jäimme vielä Södermalmin alueelle. Aikataulullisesti meidän ei olisi kannattanutkaan lähteä enää vaihtamaan aluetta, sillä laivassa täytyi olla takaisin jo neljän jälkeen. 

Enpä muista, milloin olisin viimeksi ollut vaateostoksilla. Nyt seurueemme ala-asteikäiset tytöt halusivat Tukholman päivänä nimenomaan shoppailemaan, ja näinhän me teimme. Minä en ehtinyt katsoa mitään itselleni, mutta tytär löysi ihqut kimaltavat liilat tennarit sekä trendikkäät leveälahkeiset farkut. Hänen edelliset farkut olivatkin yllättäen kymmenisen senttiä liian lyhyet lahkeista ja edellisen kesän tennaritkin jo kierrätettävässä kunnossa kooltaan. Muutkin lapset taisivat löytää uutta vaatetusta, aikuiset eivät. 

Silja Linen bussilla keskustaan ja metrolla takaisin satamaan

Me matkasimme Silja Linen bussilla keskustaan, mutta takaisin palasimme metrolla. Laivayhtiön bussi vie kyllä tosi kätevästi suoraan terminaalista keskustan Cityterminalenille, mutta koska me vietimme päivän Södermalmilla, oli meidän helpompi hypätä sieltä suoraan metroon ja kävellä kymmenisen minuuttia lähimmältä metroasemalta laivaan. 

Laivan bussi maksaa 6 euroa suuntaansa aikuisilta ja hieman vähemmän yli 6-vuotiailta lapsilta. Metrolipun sai noin 4 eurolla, ja lapset matkustavat julkisissa näköjään Tukholmassa ilmaiseksi viikonloppuisin.

Pysy mukana matkassa:

2 kommenttia:

  1. Toden totta, teille on kyllä sattunut upea päivä! Ja tällaisena burgerifanina täytyykin laittaa tuo paikkaa mieleen, näyttää ja kuulostaa kivalta paikalta ja burgeri näyttää todella herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Profane writers of antiquity are virtually as severe of their 카지노사이트 condemnation of gambling as are the councils of the Christian Church. Tacitus and Ammianus Marcellinus inform us that by gambling men are led into fraud, cheating, mendacity, perjury, theft, and different enormities; while Peter of Blois says that dice is the mom of perjury, theft, and sacrilege. The old canonists and theologians remark that though the canons usually point out only dice by name, yet underneath this appellation should be understood all games of chance; and even those who require ability, if they're performed for money. Many sports activities betting platforms now provide the chance for punters to place a number of} bets in fast succession in the course of the course of a match. In sports activities betting, a parlay wager is a wager made up of two or extra individual wagers.

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan