Slider

Päivä Maarianhaminassa -risteily Tallinkin Baltic Queenillä

sunnuntai 5. heinäkuuta 2020

Yhteistyössä: Tallink Silja Oy

Korona-ajan yksi parhaita puolia on ehdottomasti Tallink Siljan Päivä Maarianhaminassa -risteilyt. En ole koskaan ennen käynyt Ahvenanmaalla, joskin jo vuosikymmeniä se on ollut bucket-listallani. Päiväristeilyt ovat kuitenkin vieneet kätevämmin Tallinnaan tai Tukholmaan. Olinkin superiloinen, kun kuulin tästä uudesta päiväristeilysatamasta.Lähdimme matkaan perjantaina tyttäreni kanssa, ja saimme houkuteltua mukaan myös ystäväni kahden lapsensa kanssa. Palasimme tänään aamulla, eli matka on niin tuore, että edelleen keinuttaa päässä sen verran, etten ole täysin vakuuttunut siitä, että olemme todellakin jo kuivalla maalla. Kuivalta ei ainakaan näytä, kun katson ulos, eli ehken ole täysin väärässäkään, joskin jo kotona.

Lähdimme matkaan ensimmäiselle Tallink Siljan Päivä Maarianhaminassa -risteilylle. Kätevästi se lähti samana päivänä kuin minun lomani alkoi. Rakastan sitä, että saman tien pääsen lomafiilikseen ja voin jättää työasiat konkreettisesti pois näkyviltä.

Yhteensä näitä Päivä Maarianhaminassa risteilyitä järjestetään neljä, eli jokaisena heinäkuun 2020 viikonloppuna.

Baltic Queen - täysin uusi laiva Suomen yhteyksillä


Hetken aikaa matkaamme varatessani ihmettelin laivan nimeä, Baltic Queen. Kuulosti tutulta, mutta ei sitten kuitenkaan. Vasta myöhemmin tajusin, että laiva on todellakin minulle täysin uusi. Laiva on valmistettu kylläkin jo vuonna 2009, mutta normaalisti se seilaa Tallinna - Tukholma -reitillä.

Mikä mahtava mahdollisuus nähdä sekä Ahvenanmaa että uusi laiva! Laiva on mahdollista nähdä heinä- ja elokuussa myös Turusta lähtevällä Päivä Tallinnassa risteilyllä.

Ajatuksissani olin lähdössä Silja Serenadelle ihan niin kuin Päivä Tukholmassa risteilylle konsanaan. Minulle olikin paljon ihmettelemistä, kun kaikki oli niin erilaista ja eri järjestyksessä.

Baltic Queen ravintolat 


Meidän ruokaohjelmassa oli ensimmäiselle illalle Grill House ja paluumatkan illalliselle perinteinen buffa. Molemmat aamiaiset söimme myös buffassa. Mikä sen helpompaa kuin saada lapset pöydän äärelle valikoimaan oman aamiaisensa. Ruoka onkin kaikkiaan yksi risteilyiden parhaista osista!

Grill Housessa tilasimme aikuisille hampurilaiset ja lapsille nakki-lihapullavartaita ranskalaisilla. Myös täällä oli pieni buffa, mitä lapset katselivat sen verran innokkaina, että olivat selkeästi sitä osanneet laivalta odottaa. Oli siis enemmän kuin hyvä, että kaikki muut ruokailut olimme valinneet buffaan. Siellä lasten valikoimia annoksia ei sitten olisi ravintolasta saanutkaan. Yhdellä oli aamiaisella lautasella alkuun pelkkää pekonia, illallisella pelkkää mätiä.

Me teimme kaikki pöytävaraukset ennakkoon, jolloin meidän ei tarvinnut kuin astella suoraan pöytään.

Vain ensimmäisellä aamiaisella kahdeksalta oli ihmisiä ruuhkaksi asti. Muuten saimme hakea ruokia jonottamatta. Ensimmäisen aamiaisen ajankohta olisi kenties pitänyt olla lähempänä puolta yhdeksää tai heti seiskalta. Toisena aamuna muut eivät vielä kahdeksalta olleet heränneet, kun laiva oli satamassa vasta kymmeneltä.

Baltic Queenin muuta ravintolatarjontaa voi katsoa täältä.Lapset saivat heti kättelyssä Grill Housessa värityspuuhaa ruokien odotteluun. Iso peukku!
Shoppailu Baltic Queenilla - lähes kaikki alennuksessa


Lasten ehdoton suosikki koko matkalla oli Suomen isoin karkkikauppa, eli laivan Supermarket. Myös me aikuiset olimme innoissamme, sillä kaikki karkit olivat -25 - -50 % ja tuliaiskarkkien ostaminen lähti ehkä hieman käsistä. Nauroimmekin kassalla, ettei ole tullut ostettua näin paljon karkkia sitten lapsuuden risteilyitten. Toisaalta kesä ja vierailut ovat vielä edessä, eli loppujen lopuksi itselle ei onneksi juurikaan tule jäämään karkkeja syötäväksi.

Myös muissa kaupoissa oli alennuksia, ja esimerkiksi vaatteet olivat lähes kaikki vähintään -40 % ja lasten lelut vähintään -30 %. Tyttäreni pääsikin ostamaan ihka ensimmäistä kertaa omilla rahoillaan itselleen lelun.


Uusi käsilaukku toimi hienosti myös päähineenä :D


A-luokan hytti Baltic Queenilla


Meidän hytteinä olivat A-luokan ikkunalliset hytit. Olen aiemmin matkustanut lapsen kanssa vain Deluxe-luokan hytissä, missä on parivuode, mutta myös A-luokan hytti toimi erinomaisesti. Sänkyjä tässä ei saa vierekkäin, mutta 5-vuotiaan kanssa se ei enää ole ongelma. Laivan infosta voi käydä pyytämässä sänkyyn laidan, niin lapsi ei tipu edes laivan keinuessa.

Baltic Queen allasosasto


Ystäväni laittoi jo ennen matkaa, että hänen lapsensa olivat bonganneet laivan kylpyläosaston. Pikainen googletus ei kertonut, onko juuri tämän laivan allasosasto auki, ja puhelu asiakaspalveluun kuittasi sen, että pääsisimme myös uimaan. Tällä hetkellä ohjeistukset ja aukiolot vaihtelevat sen verran nopeaa tahtia, että parhaiten tiedot näistä saa suoraan asiakaspalvelusta.

Ensimmäisenä iltana uinnille ei ollut aikaa, joten kävimme pulahtamassa toisena iltana päivällisen jälkeen. Laiva alkoi tosin keinua sen verran, että minulle tuli veden keinumisesta paha olo. Voikin olla, että juuri tämä on se syy, miksi päässäni keinuu edelleen. Ehdimme kuitenkin pulikoida tunnin verran, mikä toisaalta tämän kokoiselle allasosastolle on jo ihan riittämiin. Ja toisaalta luonnollinen aaltokone oli ihan viihdyttävä lisä uintiin.

Olin Silja Serenaden tapaan odottanut ylimmässä kerroksessa olevaa kylpyläosastoa, mutta täällä uima-allas ja saunat olivatkin alimmassa kerroksessa. Allas on noin 5-10 metriä pitkä (en ole hyvä arvioimaan etäisyyksiä) ja minulla noin 160-senttisenä yletti varpaat pohjaan. Useat vanhemmat jäivät altaan reunalle vahtimaan lapsia ja vain lapset uivat, mikä on isompien, uimataitoisten lasten kanssa aika kätevää!

Yli 6-vuotiailta lapsilta maksu on 3 euroa ja aikuisilta 7 euroa.
Baltic Queen lasten ohjelma


Laivalla oli juuri auennut leikkipaikka, mutta näin turvallisuushakuisina matkaajina emme menneet sinne kuin viimeisenä aamuna, kun siellä ei ollut ketään muita kuin ilmapalloja taiteileva nainen.

Laivan toisessa, isommassa ja avarammassa, tilassa oli myös leikkitila, jossa ensimmäisenä iltana vieraili Muumipeikko ja toisena iltana olisi ollut joku lasten show. Jälkimmäistä emme ehtineet näkemään, kun olimme uimassa. Muumin halaus oli tyttärelleni se kaikkein tärkein, eikä show jäänyt harmittamaan.

Käsidesiä kaikkialla ja muut koronatoimet


Kaikkein näkyvin koronatoimi laivoilla oli käsidesiautomaatit, joita oli laivalla aivan joka kulmalla. Buffat olivat jo täysin normaalisti toiminnassa, mutta henkilökunta ohjeisti ovella kaikkia käyttämään käsidesiä ennen saapumistaan, ja pulloja oli ripoteltu myös ruokatilaan vähän joka paikkaan. Lisäksi tarjolla oli kertakäyttöhansikkaita, eikä ottimiin näin tarvitsisi koskea paljain käsin ollenkaan.

Muita koronatoimia ei ollut ainakaan selkeästi näkyvillä. Ihmisiä selkeästi oli laivalla, mutta määrästä en osaa sanoa. Ruuhkat näyttäisi olevan helposti vältettävissä niin, ettei saavu ja poistu laivasta ensimmäisten joukossa, ja valitsisi buffasta rauhallisen ajan tai ruokailisi muissa ravintoloissa.

Päivä Maarianhaminassa


Päiväämme Maarianhaminassa kuului Lilla Holmenia, merenkulkumuseota ja aivan ihana kahvila. Näistä kerron lähiaikoina lisää. Pysy siis kuulolla, jos Maarianhamina on sinunkin suunnitelmissasi.


Kaikkiaan meillä oli niin kiva risteily, että viikonloppu kului vähän liiankin nopeaan. Helposti olisi mennyt vielä yksi päivä ja yö laivalla ja myös Ahvenanmaalta jäi monta paikkaa pois listalta.

Innostuitko Päivä Maarianhaminassa -risteilystä?


Jos vastaus on kyllä, ole nopea, nimittäin Tallink Silja järjestää näitä näillä näkymin heinäkuun 2020 viikonloppujen ajan. Risteilyn pääset varaamaan täältä.

Pysy matkassa mukana seuraamalla some-kanaviani:


3 kommenttia:

 1. Tämä taitaa nyt jäädä vain haaveeksi. Olin ajatellut ottaa auton mukaan ja pyörähtää Ahvenanmaalla pari päivää, mutta koska haluan myös Viron suuntaan, niin aika loppuu. Harmi. No ehkäpä tämä jatkuisi vielä heinäkuun jälkeenkin, tai olisi vaikka sitten ensi vuonna mahdollinen myös. Tosin, en mä vielä edes selvittänyt voiko sinne jäädä auton kanssa ja tulla pois toisella laivalla, eli onko nämä vaan risteilyjä, vai onko osa reittimatkojakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin Turusta käsin pääsisi hyvin Ahvenanmaalle autonkin kanssa. Nämä risteilyt taisi jäädä heinäkuun kokeiluksi harmillisesti! Itsekin hyödyntäisin mieluusti myöhemminkin reittiä siihen, että jäisin sitten maihin pidemmäksi aikaa!

   Poista
 2. Baltic Queenhan ei ole aivan uusi laiva Suomen yhteyksillä, sillä se liikennöi 22h Helsinki-Tallinna-Helsinki -risteilyjä vuosina 2014-2016 kun Silja Europa oli vuokrattuna Australiaan. Sen jälkeen 2016 Baltic Queen siirtyi Tukholma-Tallinna -reitille ja Europa palasi Helsingin ja Tallinnan välille.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan