Slider

Lauttasaaren ympäri kävellen - 12 kilometriä rantaviivaa, metsää ja kallioita

torstai 21. toukokuuta 2020

Olen koko kevään kävellyt Lauttasaarta ristiin rastiin. Sattuneesta syystä, joka tuskin enää tässä vaiheessa kaipaa esittelyitä. Juuri tällä hetkellä olen erityisen onnellinen asuinpaikastani. Suomi on toki täynnä luontoa, ja on hyvin harvoja asuinpaikkoja, mistä ei pääsisi kävellen upeiden maisemien äärelle, mutta Lauttasaarta kierrellessä maisemaonnellisuus nostaa päätään tuon tuosta.

Pari viikonloppua sitten pistin poikkeuksellisesti Sports Trackerin päälle, ja kiersin koko Lauttasaaren ympäri kävellen, nuohoten lähes joka rantakaislan ja kallion. Kuitenkin niin, että kuljin jatkuvasti kävelytietä tai polkua pitkin. Aloitin matkani Kasinonrannan kahvilalta ja päätin kierrokseni täsmälleen samaan pisteeseen.Minulla kului aikaa koko Lauttasaaren kiertämiseen kaksi ja puoli tuntia, askeleita kerty 18 000 ja matkaa 12,74 km. Keskivauhtini oli 5 km tunnissa, eli reitin pääsisi kyllä reippaampaankin tahtiin, jollei pysähtelisi niin paljon ihastelemaan maisemia ja ottamaan kuvia.


Pääsääntöisesti kävelyreitti Lauttasaaren ympäri kulkee keskellä luontoa. Välillä metsässä, aika-ajoin kalliolla, välillä reitti kulkee puutarhamökkialueiden läpi, välillä kävelytietä rantaviivassa, välillä ohitetaan venesatamia. Vain parissa kohtaa on noustava asfaltille ja kuljettava autotien viertä kulkevaa jalkakäytävää pitkin. Suurin osa reitistä on kuitenkin tätä uskomattoman kaunista luontoreittiä. Tuntuu jopa käsittämättömältä olla vain muutaman hassun kilometrin päässä maamme pääkaupungin keskustasta ja samalla niin maalla.Eväsretkikallioita ympäri saaren


Tämä reitti Lauttasaaren ympäri on myös erinomainen eväsretkiin, ja väljää kalliota on useassakin eri kohdassa. Tuulisella säällä voi siis jopa valita tuulettoman rannan ja istahtaa hieman viileämmälläkin säällä tuulen suojaan, auringon lämpöön. Reittiin saisi siis kulumaan vaikka koko päivän. Eväsretki ei kuulunut parin viikon takaiseen retkeeni, mutta tyttäreni kanssa olemme ottaneet kevään aikana muutamaan otteeseen eväät reppuun ja lähteneet metsään saaren rannoille.SoulWalk Helsinki - uudenlainen tapa kokea Lauttasaari


Ensi tiistaina pääsen kokemaan Lauttasaaren rannat aivan uudella tavalla. Sain kutsun testaamaan täysin uutta konseptia: SoulWalkHelsinki -kävelyä. Konsepti on tiedostavan elämän luontokävelyä. Näiden kävelyiden idea on pyrkimys kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja läsnäoloon.

Kävelyn yhteydessä tulee olemaan ohjattu keskustelu, johon voi osallistua tai nauttia ja kuunnella muiden ajatuksia. Kävelyn kruunaa lähellä tuotetuista raaka-aineista koostettu aamiainen.

Tämä konsepti tuli kuin tilauksesta. Juuri tätä kaipaan tämän hetken maailmantilanteeseen! Jos konsepti kiinnostaa, kannattaa olla kuulolla. Laitan kokemuksiani tulemaan somekanaviini ja tänne blogiin.

Pysy matkassa mukana:

10 kommenttia:

 1. Olipa kiva päästä noihin maisemiin blogisi kautta! <3

  Tuttuja maisemia paljon. Siskoni asui kauan Lauttasaaressa ja tuli sitä myötä nuo ihanat rantakalliot tutuiksi :)

  Tuolla unohtaa miten lähellä pääkaupungin sykettä on :)

  https://www.kotonajakaupungilla.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tosiaan unohtaa, miten lähellä keskustaa sitä onkaan. Nyt varsinkin, kun ei tule käytyä keskustassa edes töissä, kun toimisto nököttää omassa olohuoneessa toistaiseksi.
   Onneksi kesä on melkein täällä ja tästä ihanasta luonnosta pääsee nyt nauttimaan täysillä :)

   Poista
 2. Laru on lintuharrastajien saari. Moni niistä asuu siellä. Minä en ole asunut koskaan, mutta olen käynyt useasti ja nuollut koko saaren rantoja myöten, fillarilla, en kävellen. Herättää kyllä hienoista kateutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei olenkin ihmetellyt, että miten eri lintuja on niin paljon saarella :) Ja toki myös lintuharrastajia pitkine putkineen. On tehnyt mieli oikein mennä ja ostaa lintukirja, että tietäisi, mitä lintua kulloinkin tarkkailee, kun yhdellä lenkillä törmää niin moneen eri lajiin.

   Poista
 3. Jos Norjan reissumme ei toteudu, niin meillä on alustavaa keskustelua muutaman päivän reissusta Kulosaareen. Meillä on pyörät matkassa ja heti googletin, että paljonkos on Kulosaaren ja Lauttasaaren väli. Ei juuri mitään, reilu kymppi. Eli sitten kyllä tämä tehdään. Mitä muita pyöräilyehdotuksia sinulla on pääkaupunkiseudulle, mitä ovat must-see pyöräilykohteet, n. 50-70km päivämatka ok?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi. Valmiita reittejä ei kyllä muita tule mieleen kuin pyöräily tietysti Porvooseen ja sieltä paatilla takaisin Helsinkiin. Onhan noita reittejä kai pilvin pimein. Minun ei vaan ole juurikaan tullut tehtyä pyöräilyjä.

   Kulosaaresta todella pääsee kätevästi Lauttasaareen!

   Poista
 4. Näyttää kivalta reitiltä! Oikein hyvä muistutus siitä, että lähialueiltakin löytyy kauniita paikkoja, kun vain malttaa pysähtyä niitä katsomaan eikä aina tarvitse lähteä esimerkiksi kansallispuistoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on tosi kiva reitti. Lähialueita pitäisi tosiaan tutkia enemmän. Kevät on kyllä ollut hyvää aikaa keskittyä täysin toisenlaisiin asioihin, mitä normaalisti.

   Poista
 5. Kiva idea, pitää melkein harkita ... tosin meiltä on hiukan matkaa jo Lauttasaareenkin, mutta jos sen taittaisi autolla. Tai sitten kiertäisi Lauttasaaren pyörällä, jollain tasolla ympäri - sen voisi jaksaa Iirislahdesta asti pyöräillen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauttasaari on kyllä sen arvoinen, että kannattaa matkata autolla tai miksei metrolla tai muilla julkisilla! Pyöräillen Lauttasaaren ympäri pääsee kätevästi tosiaan myös!

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan