Slider

Rydges Airport Hotel Sydney - kävellen terminaaliin, lentokonebongareille kattobaari

sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Voiko olla tämän täydellisempää sijaintia lentokenttähotellilla kuin Rydges Airport Hotellilla Sydneyssä? Voitte nyt varmaan jo arvata, että minun vastaukseni on, että ei voi.

Sijainnin lisäksi hotellin aamiainen tarjoili yllätyksen minun makuuni. Tuohon aamiaiskoneeseen törmäisin mieluusti useamminkin :)Sijainti käytännössä lentokentällä


Minun oli viime jouluna tarkoitus palata Sydneyyn Fidziltä iltakoneella, ja kone olisi laskeutunut Sydneyn kentälle vasta kymmenen aikoihin illalla. Metro kulkee Sydneyssä erinomaisesti suoraan terminaalista, mutta halusin valita hotellin niin, ettei minun tarvitsisi säätää minkään kulkuvälineiden kanssa - ei metron, ei taksin, ei shuttlebussin. Olihan alkuperäisen suunnitelman mukaan heti seuraavalle illalle vuorokauden mittainen paluulento takaisin Suomeen, joten halusin hyödyntää kaiken ajan nukkumiseen, en siirtymisiin.


Tasan tällä perusteella valikoin Rydges Airport Hotellin, joka on käytännössä Sydneyn lentokentällä, kansainvälisen terminaalin vieressä. Kävelymatkaa terminaalin ovelta on ehkä sata metriä, eli kukin voi laskea siitä, kuinka monta minuuttia tätä matkaa taittaa. Saman verran matkaa on myös junalle, jolla pääsee hurauttamaan tuossa tuokiossa - noh, puolessa tunnissa - Sydneyn keskustaan.

Lopulta yövyinkin Rydges Airport Hotellissa kaksi yötä, sillä jouduin lähtemään Fidziltä ennakkoon syklonin alta pois. Sijainti oli silti mieletön. Toki keskustaan oli aika kallista matkustaa ainakin Helsingin metroon verrattuna, mutta yhtä kallista olisi ollut matkustaa keskustaan hotelliin ja takaisin lentokentälle. Nyt minun ei ainakaan tarvinnut varata mitään aikaa Suomen paluulennolle lähtiessäni, ottaa ruuhkia huomioon. Ei mitään. Sen kun kävelin terminaaliin.

Perus hyvät huoneet bisneshotellin fiiliksellä


Itse hotelli on oikein miellyttävä. Huoneni oli hyvä ja siisti. Ei ihmeellisyyksiä, mutta ei puutteitakaan. Koko hotellissa oli bisneshotellin fiilis, ja se varmasti johtuu siitä, että lentokenttähotelli on varmastikin pääsääntöisesti juuri niiden bisnesmatkustajien käytössä.

Yhden yön majoittujat ovat varmasti myös enemmistössä. Siivoojia nimittäin riitti käytävillä ja naapurihuoneissa ruuhkaksi asti. He aloittivat työnsä jo melko ajoissa, mikä toisaalta voisi häiritä aamu-unisia, mutta toisaalta on taas myös miellyttävää, että matkustajat saavat huoneensa heti hotellille saavuttuaan. Toki huoneen saa täälläkin virallisesti vasta iltapäivällä, mutta veikkaisin, että tässä on aika paljon poikkeuksia.Baari, ravintola ja maailman hienoin pannarikone


Hotellin ympäristö ei ole varsinaista kulinaristista ilotulitusta ravintolatarjonnan puolesta. Olemmehan lentokentällä. Mutta hotellilla oli onneksi sekä ravintola että baari (ja lisäksi pelkkiä juomia tarjoileva kattobaari). Katutason baarista sai tilattua myös ruokaa, ja sieltä minä tilasin pastan. Oli hyvää, mutta Fidzin useiden ruokalajien illallisten jäljiltä annos oli minulle melko pieni. Ehkä normaali ruokailija olisi saanut vatsansa paremmin täyteen.
Aamiaisella totaalisen parasta oli jäätävän hieno pannarikone. Napista painamalla kone alkoi truutata taikinaa liukuhihnalle, pannarit kulkeutuivat hihnaa pitkin ja paistuivat samalla. Hihnan päästä ne sitten putkahtivat lautaselle, kaikki kolme peräjälkeen täydellisesti lautaselle, joka pyöri hihnan päässä niitä odottamassa. Tässä olisin voinut laulaa "voiko ihanammin päivän enää alkaa".

Oli se aamiainen muutenkin hyvä ja kattava, mutta pannarikone vei kyllä minun täyden huomioni!Lentokonebongausta kattobaarista


Hotellin ylimmässä kerroksessa on hauska kattobaari, mistä löytyy nojatuolirivistö suoraan kiitoradalle päin.

Pahoittelut, että kuvassa nyt ei ole lentokonetta. En taida olla mikään paras mahdollinen lentokonebongari. Mutta usko pois, tuosta kiitotieltä, aivan paraatipaikalta baarin sijaintiin nähden ne isoimmatkin koneet nousivat ilmaan.Melko kiinnostavalla paikalla oli myös hotellin kuntosali. Ei yhtä korkealla kuin baari, mutta hauskaa olisi silti ollut katsella lentokoneita juoksumatolta käsin. 


Tässä on kyllä oiva hotelli Sydneystä. Ei koko loman viettoon, mutta Sydneyyn tullessa tai sieltä lähtiessä, tai jos olet vain ohikulkumatkalla kuten minä olin.

Pysy mukana matkassa:

9 kommenttia:

 1. Lentokenttähotellit ovat kyllä usein varsin käteviä, varsinkin jos on yön yli kestävä välilasku. Mikä sen mukavampaa kuin kävellä vain sata metriä ja pääset omaan hotellihuoneeseen! Minkä hintainen tuo huone oli? Usein nuo tuppaavat olemaan ehkä vähän kalliinpuoleisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne todella ovat käteviä! Minullakin piti olla myöhäisen illan saapuminen, niin en olisi jaksanut säätää mitään välimatkaa tai kyytiä.

   Tämä oli ihan kohtuuhintainen. Muistaakseni toisesta yöstä maksoin satasen paikkeilla ja toisesta pari kymppiä yli. Varausajankohdalla oli pari kuukautta eroa. Viime tippaan sai edullisemmalla, kun ilmeisesti oli hyvin huoneita jäljellä.

   Poista
 2. Kovin ovat koneellisen näköisiä nuo pannarit :-) Vohvelikone sen pitää olla, sellainen, jossa itse asioita sotkemalla saa kotoisen sotkuisia vohveleita :-)
  Mutta asiaan, mekin usein hakeudumme viimeiseksi yöksi ellei nyt ihan kävelyetäisyydelle lentokentältä, niin lähelle, etenkin jos olemme kierrelleet vaikka autolla, niin miksei sitten lopettaisi jo melkein kentälle.
  Keflavikissa olemme viimeksi tainneet olla kävelyetäisyydellä terminaalista ja se tietysti vähentää aikataulustressiä, kun kävelymatkaan kuluvan ajan pystyy jo aika varmaksi arvioimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pannarit oli oikein maukkaita! Sellainen vohvelirauta on kyllä kiva myös, mutta tähän en ollut koskaan ennen törmännyt. Ja ai, miten ihanan järjestelmällistä, siistiä ja hauskaa ennen kaikkea :D

   Tuo on kyllä niin lentokenttähotellien etu. Aamulla ei tarvitse pohtia, mihin aikaan lähteä kentälle, kun on jo käytännössä valmiina perillä.

   Poista
 3. Mekin olemme usein olleet viimeisen yön lentokenttähotellissa. Varsinkin jos on aikainen aamulähtö niin on kyllä kätevä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todella kätevää, kun ei ole ruuhkista tietoakaan. Sen kun vaan kävelee kentälle! :)

   Poista
 4. Pannarikone oli kyllä kätevä, maistuisi! :)
  Lentokenttähotelli on mukava etenkin aikaiselle aamulähdölle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pannarikone oli niin hieno :D Taisin itsekin olla nähtävyys, kun jäin kamerani kanssa ottamaan videoita ja kuvia siitä :D

   Aikaisille aamulähdöille, mutta myös myöhäisille iltasaapumisille lentokenttähotellit on erinomaisia!

   Poista
 5. Itsekin työni puolesta olen matkustanut paljon Australiassa ja Sydneyn kenttähotellit tulleet tutuksi. Pidän myös siitä, että kentällä on hyvä pysäköinti, ja vuokraan yleensä auton suoraan kentältä. Tuolla kattobaarissa en olekaan käynyt, mutta näyttää kivalta, kiitorataa ja lähteviä koneita on mukava seurailla!

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan