Slider

Kaupunkifiilistelyä yllättävältä extrapäivältä Sydneyssä

sunnuntai 3. toukokuuta 2020

Joulukuussa pääsin viettämään täysin yllättäen yhden ylimääräisen päivän Sydneyssä. Ei kuulosta pahalta yhtään. Eikä ollutkaan. Vaihtokaupassa minun toki täytyi antaa pari päivää Fidzin Yasawasaarilla. Mutta koska ne olivat syklonin vallassa, enkä siis voinut jäädä saarille, oli Sydney erittäinkin hyvä korvaava kohde ja loman päätös.Koska päivä tuli täysin puskista ja syklonievakuoinnin keskeltä, en ollut varautunut päivään millään tavoin. Päivän ex tempore suunnitelmani olikin kierrellä kaupungilla, lukea kirjaa, käydä syömässä ja katsoa, minkälainen alennusmyyntitarjonta on Sydneyssä. En ajatellut, että päivä olisi mitenkään erityisen kirjoittamisen arvoinen, mutta kuvia jälkikäteen katsottuani onhan Sydney nyt niin hieno kaupunki, että siitä kannattaa kertoa, vaikkei kerrottavaa olisikaan.

Ja jos en muuta vinkkiä osaa antaa, niin kaupungissa on ihanaa vain harhailla ympäriinsä, jäädä puistoon lukemaan kirjaa, jatkaa matkaa, pistäytyä veden äärelle terassille, käydä syömässä (joka paikassa näyttää olevan ihania ravintoloita) ja sitten taas vain olla ja kierrellä.


Darling Harbourin ja Chinatownin alue


Aivan ensimmäiseksi lähdin kiertämään Darling Harbourin aluetta kohti. Ensimmäisenä vastaani tuli Paddy's Market, missä on vieri vieressä kojuja, ja kieltämättä tunnelmasta tuli hieman vanhanajan Tallinnan sataman kauppahallin piraattikojut. Myynnissä oli vaatteista elektroniikkaan ja matkamuistoihin. Vastaan tuli kaikkea mahdollista ja sitä oli paljon. Ensin ajattelin vain painella mahdollisimman pian takaisin ulos, mutta päädyin kuitenkin ostamaan pienet pehmokengurut tuliaisiksi.

Onneksi lähdin puikkelehtimaan matkaani sisä kautta, sillä vastaan tuli vielä tämä ihana hedelmätori. Pakkohan minun oli vielä viimeisen päivän kunniaksi saada papaija. Kuka tietää, milloin seuraavan kerran pääsen lempihedelmäni kimppuun.
Valintamyymälätunnelman jälkeen jatkoin matkaani Chinatownin läpi. Ihan vielä ei ollut lounasaika, enkä pysähtynyt ravintoloihin. Näytti kyllä houkuttelevalta.
Puistoja ja lisää puistoja


Darling Harbourin alueella näyttää myös siellä - kuten joka puolella muuallakin Sydneyssä - olevan ihania puistoja.

Chinese garden of friendship vaikutti siltä, minne voisi mennä samoilemaan pakoon kiireistä arkea. Minulla ei ollut kiire, eikä ollut arki. Päädyinkin viereisen puiston penkille istumaan ja lukemaan kirjaa hetkeksi. Olinhan kävellyt jo tovin.


Myöhemmin huomasin istahtaneeni melko lähelle ylläolevien kuvien leikkipuistoa. Ensimmäisen kuvan osio oli hauska, kun kuumassa päivässä lapset pääsivät leikkimään vesileikkejä, mutta tuo jälkimmäisen kuvan kiipeilyteline kauhistutti. Mahtaa sattua, kun mätkähdät reilusta viidestä metristä alas.

Panimoravintola veden äärellä


Pidemmän stopin tein All Hands Brewing Housen terassille. Päivä oli todella kuuma, ja kuten kuvasta näkyy, ei aurinkopaikoille ollut tungosta. Suurin osa ihmisistä olikin ilmastoiduissa sisätiloissa, mutta minä parkkeerasin itseni ulos. Varjoon, mutta ulos. Ehtisin kyllä olla Suomen kylmässä ja pimeässä talvessa taas ihan riittämiin. Ravintola sijaitsee aivan veden äärellä, joten senkin puolesta oli ihanaa olla ulkona.

Päätin myös syödä samassa paikassa, ja sen tein minäkin sisätiloissa. Valitsin pöydän itseasiassa aivan panimotilojen vierestä. Hassua, kun toisella puolella pöytää oli viihtyisää ravintolamiljöötä, toisella puolella taas putkia, letkuja ja tankkeja. Mutta hyvää oli!Aurinkopaikoille ei ollut tunkua tuolla helteessä.
Surkea lastenvaatevalikoima suomalaiseen makuun


Alennusmyyntiaikaan oli minunkin, ei niin kovin paljon shoppailusta pitävän, lähestulkoon pakko käydä kaupoilla. Ensin en meinannut millään löytää lastenvaateosastoja, eikä ihmekään, sillä ne kaikki oli sijoitettuna viimeisimpiin peränurkkiin, ylimpiin kerroksiin. Kun vihdoin niitä löysin, en löytänyt ostettavaa. En edelleenkään ymmärrä, miksei australialaisille lapsille myydä pitkähihaisia mekkoja. Meillä Suomessa syy niiden pitämiseen on tietysti kylmyys, mutta eikö Australian tappavan polttava aurinko olisi yhtä hyvä syy? Sentään uv-vaatteista tein erinomaisia löytöjä.

Shoppailut hoidin Market Streetillä ja sen ympäristössä.Moderni juna historian havinalla


Sydney on todella kaunis kaupunki - jos en sitä ole vielä riittävän montaa kertaa todennut. Sydneyn viehätys ei kuitenkaan ole vain maan päällä olevaa kauneutta, vaan maan alta löytyy aikamoinen helmi. Sydneyn keskustan juna-asemat ovat nimittäin todella valloittavia. Ne on avattu vuonna 1926 ja asemilla oli edelleen vilahduksia vanhasta. Tietysti metroaseman nimet on esitetty vanhalla kaavalla, mutta myös lipunmyyntipisteet on vielä paikoillaan, vaikkeivät enää auki, vaan lipun voi ostaa automaatista.


Samalla Sydneyn juna on ihan supermoderni, vaunut ovat kaksikerroksisia, ja esimerkiksi matkalaukun kanssa lentokentältä tullessa ei tosiaan tarvitsisi miettiä, miten mahtuu kyytiin. Tai toisaalta mistä minä tiedän, miten paljon näissä todellisina ruuhka-aikoina on porukkaa, mutta tilaa ainakin on!

Jostain syystä juna ei suostunut hyväksymään luottokorttiani maksuvälineeksi, vaikka se muualla toimikin ihan normaalisti. Kannattaa siis olla myös käteistä mukana. Tai sitten se oli vain minä.

Pysy matkassa mukana:

14 kommenttia:

 1. Sydney on kyllä hieno kaupunki, ollaan oltu vastaan ottamassa siellä myös uutta vuotta: https://www.matkallamissamilloinkin.com/unohtumaton-vuoden-vaihtuminen-sydneyssa/

  Tuo onkin mielenkiintoista, että eri asioiden valikoimat vaihtelevat maittain varsin paljon. Varsinkin tämän on saanut huomata joidenkin elintarvikkeiden osalta, että valikoimat eivät kaikilta osin ole Suomen tasolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusivuosi Sydneyssä on varmasti ollut upea!
   Koko kaupunki oli niin hieno, että palaisin sinne todella mielellään uudelleen.

   Poista
 2. Pari kertaa olemme viettäneet vähän pitemmän tai lyhyemmän ajan Sydneyssä. Toisellakin kerralla suuntasimme melkein heti kaupunkiin saavuttuamme Darling Harbouriin ja tuo Queen Victoria Mallkin piti kyllä katsastaa molemmilla kerroilla. Käydä katsomassa oopperatalo ja silta ja Bondi Beach. Tarongan eläintarhakin on hyvä kohde mantereella, jolla on paljon ihan erilaisia eläimiä, esimerkiksi vompatin näkeminen luonnossa voi olla haastavaa.
  Ja toisella kertaa maltoimme jo lähteä Blue Mountainsillekin. Varmasti Sydneyssä riittäisi "ylimääräisille vapaapäiville" tekemistä vielä kolmannekin kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydneyssä vaikutti olevan kyllä todella paljon nähtävää itse kaupungissa kuin sen lähettyvilläkin. Voisin hyvin kuvitella viettäväni siellä pidemmänkin pätkän.
   Teidän nähtävyysvalikoimanne kuulostaa juuri erinomaiselta!

   Poista
 3. Sydney ja Australia ylipäätään ovat kyllä ehdottomasti bucket listillä! Kuinka pitkä aika olisi sopiva Sydneyn koluamiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydneyssä voisi vierähtää kyllä vaikka pari viikkoa, jos lähtisi myös kaupungin liepeille. Vähintään viettäisin tuolla muutaman päivän. Tuossa Pirkon kommentissa on hyvää paikkalistaa tarjolla :)

   Poista
 4. No eipä hullumpi yllätys tuo ylimääräinen päivä Sydneyssä. Vaikka harmittaviahan kyllä tuollaiset muutokset ovat kun varsinainen loma jäi lyhyemmäksi alkuperäisessä kohteessa. Sydney on kyllä yksi unelma kohde jossa haluaisin käydä. Siellä tuntuu olevan vähän kaikkea mahdollista, joten ei ihme, että kaikki tykkäävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydney pääsi kyllä yllättämään minut. Se ei tietysti ollut minun varsinainen matkakohteeni, niin en ottanut ennakkoon selville siitä juuri mitään, ja siksi yllätys olikin niin suuri, kun siellä oli niin paljon kiinnostavaa nähtävää ihan kaupungin liepeillä. Puhumattakaan kaikesta, mitä hieman kaupungin ulkopuolella olisi vielä ollut.

   Poista
 5. Ihana Sydney! Paljon olit ehtinyt päivässä nähdä ja joskus on todellakin parempi mennä vain ilman suunnitelmia. Tajusin, että olin itsekin käynyt Paddy's marketissa, mutta unohtanut sen tyystin, kunnes näin kuvasi siitä! Samoin noiden metroasemien kauneus oli mennyt ohi, joten pitää mennä kuvailemaan sinne seuraavalla Sydneyn reissulla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydney on niin turistikaupunki, että siellä kyllä tarjoillaan nähtävyydet helposti, vaikkei olisi suunnitellutkaan. Vähän tuntemattomammat paikat sen sijaan kaipaisi vähän enemmän suunnittelua, kun niiden nähtävyyksistä kukaan ei ole huutelemassa missään.
   Sydney oli totta tosiaan ihana! Ja toivottavasti minäkin pääsen sinne vielä uudelleen!

   Poista
 6. Tuttuja maisemia! :) Me käytiin All Hands Brewing Housen terassilla oluella, kun odoteltiin miniristeilyn lähtöä. Ruoat näyttivät myös hyviltä, mutta oltiin ehditty jo syödä toisaalla. Sydneyyn voisin mennä uudestaankin, se oli ihana kaupunki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydneyyn voisi totta tosiaan mennä uudelleenkin. Kaikki siellä käyneet näyttävät pitävän kaupungista!

   Poista
 7. Tällaiset postaukset on aivan parasta. Näkisin itseni niin ikään todella pitkällä stopilla paikallisessa pienpanimossa ja olisin saattanut nauttia listan läpi :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisia täysin suunnittelemattomia päiviä ei montaa yleensä tulekaan. Tuo pienpanimostoppi oli kyllä aika kiva. Siellähän sai maistella oluita ennen valintaa. Vaikka miksei hyvässä seurassa voisi maistella listan läpi tuoppeinakin :D

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan