Slider

Unelmien matka toteutuu - sattumaa, onnen kauppaa vai siksi, että kirjoitin unelman ylös?

sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Kirjoitin aiemmin tässä kuussa, miten unelmat toteutuvat, kun toteuttaa ne. Tekee niin paljon ja niin kauan työtä asian eteen, että homma on hoidossa ja unelma toteutettu. Varmaan jokainen ymmärtää, ettei ihan jokaisen unelman kohdalla tällainen ole mahdollista, vaan unelman toteutumiseen tarvitaan paljon muutakin - ripaus onnea, vähän sattumaakin. Kenties se vaatii sen, että kirjoittaa unelmat ylös ja sitten ne vain toteutuu tuosta noin vain.Minulla on loppuvuonna toteutumassa iso unelma, minkä eteen tällä hetkellä ja tässä elämäntilanteessa en oikein uskonut voivani tehdä yhtään mitään sen toteutumisen edistämiseksi. Enkä tehnytkään. Tämä unelma toteutuu vähän kuin varkain ja vahingossa. Tilaisuus vain tippui eteeni, enkä tosiaan jätä tarttumatta siihen.


Viikko-viikko-systeemi pistää kaukokohteet pannaan


Kun puhun tästä elämäntilanteesta, puhun viikko-viikko-systeemistä, eli siitä, että lapsi on minulla aina viikon kerrallaan. Matkustamisen osalta tämä tarkoittaa sitä, että on matkustettava sinne, minne ehtii viikossa. Kahden viikon matkan toteutus olisi käytännössä niin monimutkainen kokonaisuus, etten oikein edes osaa sitä selittää. Pitäisi sopia ylimääräisestä lapsenhoidosta toiselle viikolle, ja jos normaali viikkorytmi jatkuisi, en näkisi lastani kolmeen perättäiseen viikkoon, ellei alkaisi säätää päivissä ja viikoissa ja vaikka ja missä. Vähintäänkin palaisin kahden viikon matkalta kaameassa jetlagissa, eikä seurastani lapselle olisi mitään iloa eikä päin vastoin. Unelmat kaukomaista (niistä maapallon toisella laidalla olevista) ovat siis vielä ainakin jonkun vuoden pannassa.

Toteutuuko unelma, kun sen kirjaa ylös?


Tein vuoden alussa listan, mihin kirjoitin matkaunelmia. Yhtenä unelmana kirjoitin pitkäaikaisen haaveeni Tyynen valtameren saaresta, joista olen jostain syystä valinnut pakkomielteekseni Fidzin. Todellisuuden huomioiden en oikein uskonut tämän toteutuvan, mutta unelmat on unelmia, ja näköjään ne kannattaa kirjoittaa ääneen.Olen nimittäin lähdössä jouluksi Fidzille!

Lähden ensin työmatkalle Australiaan Jacob's Creekin viinitilalle yhdessä Anni Hautalan kanssa. Tämän matkan toteutuminen omalta osaltani oli täysin epävarmaa vielä syksyyn asti. Ja kun valittavissa on koko talvikausi, niin voitteko kuvitella, että ensinnäkin pääsen matkaan, ja toisekseen ajankohdaksi valikoitui kolmen vuoden syklistä se yksi ainoa talviajankohta, kun minun on mahdollista olla poissa kaksi peräkkäistä viikkoa ilman mitään säätöä!

Lapseni viettää joulun tänä vuonna isänsä kanssa, ja koska myös joulua edeltävä viikko on lapsella isä-viikko, on minun mahdollista todellakin olla ensin viikko työmatkalla Australiassa JA jatkaa siitä vielä viikoksi Fidzille. Fidzille! Voitteko kuvitella!!

Mitä ehtii viikossa Fidzillä?


Viikko Fidzillä kuulostaa lyhyeltä, ja niin se onkin, mutta kun lennän sinne Sydneystä, on matkaa sinne vain nelisen tuntia. Vietän ensimmäisen yön pääsaarella Nadin lähellä, mutten halua jäädä koko viikoksi pääsaarelle. Se olisi edullisempaa, mutta kaikkien suositus on, että Fidzillä kannattaa ottaa lautta alle ja lähteä saarille. Joulun aikaan Yasawa-saariryhmä on vähäsateisin, ja täysin sillä perusteella valitsin kaksi eri resortia niiltä saarilta.

Fidzin merenkäynti on ilmeisesti myös aika horroria, ja näin supermerisairaana valitsin resortit suht läheltä Nadia, jotta lauttamatka olisi mahdollisimman lyhyt. En myöskään puksuttele kaikista hitaimmilla lautoilla, vaan maksoin jonkun kympin ekstraa pikavenekuljetuksesta. Toiseen suuntaan en harmillisesti ehtisi venekyydillä paluulennolleni, jonka vuoksi "joudun" lentämään paluumatkan resortilta Nadiin vesitasolla. Kappas, taas yksi kohta bucket-listalta pois.Australian viinitilat ja uskomattoman upea agenda


Ja hei Australiahan on siis myös minulta käymättä. Olen aina ajatellut, että Australiaan täytyy lähteä vähintään kolmeksi viikoksi, että koneeseen edes kannattaa nousta. Tämän vuoksi en ole edes rohjennut laittaa Australiaa bucket-listalleni. Ainakaan sen kärkikahinoihin.

Nyt siis pääsen sekä Fidzille että Australiaan ja Australiassa vieläpä uskomattoman upealle Jacob's Creekin viinitilalle, missä meille on rakennettu niin upea ohjelma, etten tiedä, miten päin olisin.

Tämä koko matkakokonaisuus on niin hieno ja uskomaton. Matkaa ajatellessanikin minua välillä naurattaa, välillä ihmetyttää, ajoittain jopa oksettaa. Toisaalta odotan matkaa innolla, mutta kun ajankohta lähenee niin kovaa vauhtia, toivoisin ajan hieman hidastuvan, että ehtisin nauttia tästä odotuksen tunteesta vielä hetken aikaa.

Sattumaa, onnen kauppaa vai unelman kirjaaminen ylös?


Tämän matkan toteutumiseen tarvittiin todella monta sattumaa, ripaus onnea ja varmasti myös sen, että kirjasin unelmani ylös ja jaoin sen blogissa koko maailmalle. Tai muutakaan en keksi, miten ihmeessä näin absurdi ja tähän hetkeen mahdottomalta tuntunut unelma pääsee toteutumaan.Kirjoituksen kuvat ovat kaikki viime kevään Malediivien matkalta, jonka toteutuminen myös oli täysin sattumaa. Sattumaa siitä, että Israelin matkat myytiin nenäni edestä loppuun ja eteen tupsahti edulliset Malediivien lentotarjoukset. Näin ne kaukaiset haaveet toteutuvat - kuin ihmeen kaupalla.

PS. Pistä some-kanavat seurantaan, jos unelmieni matkan seuraaminen kiinnostaa!

Pysy matkassa mukana:

36 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa ja tosiaan kaukomatkaan kannattaakin yhdistää samalla kertaa lähikohteita niin ei tule ylimääräisiä superpitkiä lentoja lisänä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juurikin näin! Ei olisi mitään järkeä lentää Australiaan asti ja lentää sieltä saman tien takaisin. Australiassakin olisi varmasti paljon nähtävää, mutta kun sen Fidzin olen saanut päähäni, niin onhan se toteutettava :)

   Poista
 2. Hyvä reissu varmaan tulossa! Kiva myös kuulla että voit/saat yhdistää työmatkaan loman. Mulla se ei enää onnistu ja samantien pitää lentää takaisin Suomeen vaikka lennot olisivat halvemmalla saatu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ihmettä? :O Onpa kummallinen sääntö! Mitähän firma voittaa tällä? Koitan asettua työnantajan kenkiin, mutten keksi mitään, miten se hyötyy säännöstä, ja itse en kyllä pidä säännöistä, jotka on tehty sääntöjen takia. Eikö olisi ympäristön kannalta parempi yhdistää samoille lennoille myös omia lomia, ja tuntuisi itsestäni kyllä aika kurjalta ja vaikuttaisi varmasti viihtyvyyteenkin töissä.

   Poista
  2. Noin se lähtökohtaisesti menee kuten reissujani tuossa kirjoitti. Tai siis, kyllä loman saa varmaan yhdistettyä, mutta työmatka loppuu siihen, joten omalla kustannuksella joutuu sitten ostamaan paluulennon. Pääsetkö siis työnantajan kustantamana takaisin? Jos pääset, niin ihan mahtava homma!

   Fidzi on varmasti todella upea kohde. Oletko suunnitellut snorklausretkeä? Kiinnostaisi kuulla, miten hyvässä kunnossa Yasawan korallit ovat.

   Poista
  3. Kuulostaapa kummalliselta. Onneksi en ole itse tällaiseen koskaan törmännyt. Eihän firma voita tuossa mitään, eikä häviäisi, vaikka henkilö jäisikin vielä omalle lomalle ja lentäisi myöhemmin takaisin. Pahaa mieltä henkilöstön keskuudessa toki firma saa, mutta se ei taida olla firmojen tarkoitus.

   En ole vielä ehtinyt suunnitella mitään, enkä tiedä ehdinkö suunnittelemaan Fidzin osuuteen. Paikan päällä sitten kai näkee, mitä kaikkea teen, vai teenkö mitään :)

   Poista
 3. Vau, kuulostaa hienolta reissulta! Varmasti niin ikimuistoinen työ- kuin lomamatka :-)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa aivan huikealle, molemmat kohteet! Käytiin maailmanympärimatkalla molemmissa ja tykkäsin kummastakin maasta aivan hurjasti! Piti ihan googlettaa missä päin Australiaa tuo viinitila on :)
  Fidzi on ihan omanlaisensa paikka, ah! Ihanaa ihanaa reissun odotusta ja sitten itse reissua! Seuraan kyllä mielenkiinnolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä hei itseasiassa olenkin lukenut niitä sun Fidzin juttujasi! Kiitos vaan kaikista vinkeistä :)

   Australiassa pääsen tosiaan kahdelle laidalle, ensin lennetään Adelaideen ja päästään Barossaan viinitilailemaan, ja sitten olen vielä pari yötä Sydneyssä, kun siellä on toimistot, jossa vielä palaveeraan, ja ehdin vielä lauantaiaamuna toivottavasti kiertää Sydneytäkin vähän. Jee!

   Poista
 5. Unelmien kirjaaminen tuo ne monesti lähemmäksi itseä ja vie siten varmasti osaltaan niiden toteutumista eteenpäin, näin haluan uskoa! Ja jos ne vielä toteutuvat, mikäpä sen mahtavampaa! Ihanaa reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytynee tosiaan jatkossakin kirjoitella unelmia ylös, jos näin kerta käy :)

   Poista
 6. Miten upealta kuulostaa jo pelkkä Australian matka viinitilalle ja vielä Fidzi päälle. Vähänkö on hienoa! Ihanaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen niin samaa mieltä! Jo toinen osasista olisi unelmien täyttymys, ja nyt samassa paketissa on molemmat. Mieletöntä!

   Poista
 7. Ooh, kuulostaa valtavan upealta, kerran elämässä -reissulta! Mahtava päästä sun kyytiin somen kautta, odotan erityisesti raportteja viinitilalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuulostaa minustakin. Ihan mielettömältä! Voin luvata, että tarinaa tulee kyllä joka somekanavan täydeltä :)

   Poista
 8. Enpä ollut oikein, lapsettomana (ja avioeroakin kokemattomana) ajatellut, että minkälaisia rajoitteita vuoroviikkosysteemistä voi matkailuun tulla - niin kuin ei työhön liittyvissä rajoitteissa olisi tarpeeksi!
  Mutta hienoa, että sait tämän toteutumaan. Uskon ehdottomasti siihen, että unelmien listaaminen muuttaa ne suunnitelmiksi ja kohta ne jo toteutuvatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä tosiaan omat haasteensa tuo matkaan ja matkoihin, mutta toisaalta on mahdollisuus tehdä hyvällä omatunnolla tosi monenlaisia matkoja. Omia, työmatkoja ja matkoja lapsen kanssa. Kaikessa on tietysti puolensa.

   Nyt uskon minäkin, että unelmien kirjaaminen saa ne toteutumaan :)

   Poista
 9. Aivan mahtava loma/työpaketti. Olen myös huomannut, että toiveet kannattaa kirjata ylös niin ne toteutuvat. Sen sijaan tuo teidän vuoroviikkosysteeminne vaikuttaa pikkuisen jäykältä, olisiko mitään mahdollisuutta miettiä sitä vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on, ihan mielettömän hieno!
   Minusta tämä vuoroviikkosysteemi on varmasti paras ratkaisu sekä lapselle että meille vanhemmille. 4-vuotiaan kanssa ei pidempiä pätkiä säännöllisesti voisi pitää, enkä toisaalta säännöllisesti haluaisikaan olla pidempää pätkää erossa lapsestani. Aika kuluu niin kovin kovaa vauhtia, että pian tämäkin elämänvaihe on jo kaukana takana.

   Poista
 10. Uuuu, upea reissu tulossa. Olin vuonna 2016 Jacob’s Creekin vieraana vaan muutaman tunnin ja lähtisin koska vaan uudelleen. Samalla reissulla kävin Fidzilläkin risteilyllä. Sinnekin lähtisin.
  Ihana matka tulossa, nauti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Onpas ihanaa kuulla, että molemmat kohteet ovat tosiaankin odottamisen arvoisia.

   Kiitos! Nautin varmasti.

   Poista
 11. Fidzi on aivan ihana, todella lempeät ihmiset ja leppoisa meno 😊 Mamanuca-saaret on vielä lähempänä Nadia jos haluat minimoida matkustuksen määrän. Itse en ole ollut siellä päin (ainoastaan Vanua Levulla ja pääsaarella), mutta kuullut hyvää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olen kuullut ja lukenut, että meininki Fidzillä on ihanan rentoa ja ihmiset ystävällisiä.
   Olen jo tehnyt kaikki varaukset valmiiksi, joten enää en pysty muuttamaan suunnitelmia, ja toisaalta joulun aika oli jo pari kuukautta sitten niin täysi resorteissa, että jouduin tyytymään melko kalliisiin huoneisiin kun edullisemmat oli jo buukattu.
   Mutta kuka tietää, josko vielä joku toinen kerta päädyn Fidzille :)

   Poista
 12. Ihanaaa! Fidzi on kyllä niin unelma ja huikeaa että pääset sen toteuttamaan! Wow! Ihanaa lomaa ja viinitilailua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Odotan kyllä matkaa jo todella innolla :)

   Poista
 13. Täydellisen kuuloinen reissu – yhdistelmä rantaa, vähän urbaanimpaa ympäristöä ja VIINIÄ! :) Ja tosiaan, tuollainen toteutushan on mahtava kun voi yhdistää ikään kuin kaksi kaukomatkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tässä ihan pää pyörällä olen saanut olla, kun kaksi näin mieletöntä reissua saan yhdellä kertaa toteutettua!

   Poista
 14. Ihanaa! Unelmat on tehty toteutettaviksi. Olen itse toteuttanut kaksi omaani tänä vuonna: Vespalla Toscanassa ja Buenos Aires.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelmat on tosiaan tehty toteutettavaksi, ja elämä unelmoitavaksi :) Molemmat kuulostavat kyllä niin ihanilta - Vespa Toscanassa ja Buenos Aires.

   Poista
 15. Mulla on myös viikko-viikko huoltajuus. Tosin pojat on jo 15- j 17-vuotiaita, eli vaikka mun reissut venyisikin vähän pidemmäksi, osaavat he jo elää ihan hyvin ilman äitiä. Jopa vahän liiankin hyvin :D Lisäksi exä asuu niin lähellä, että ipanat kulkevat edestakaisin kämppien välillä joka viikko riippumatta kenen huoltajuusviikko nyt sattuu olemaan.

  Mutta joo... Tosi hienoa, että aikatauluongelmat ratkesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä elämänvaihe tosiaan kestää niin vähän aikaa, että tämän "hankaluutta" ei paljon viitsi murehtia. Käteväähän järjestely pääsääntöisesti kuitenkin on.

   Aikatauluongelmaa ei onneksi edes päässyt kehkeytymään, kun kuin ihmeen kaupalla matkan ajankohta päätyi näin hyvään saumaan ilman mitään säätöä tai ennakkotoiveita.

   Poista
 16. Kuulostaa mahtavalta: Olen kyllä huomannut että kun laittaa haaveita ylös ja jakaa niitä eri paikoissa, esim. blogissa, ne jäävät mieleen ja niiden eteen ehkä alkaakin tehdä töitä (alitajuisesti). Lueskelin aiemmin omia vanhoja haavepostauksia tämän vuoden alusta ja muutaman vuoden takaa. Oli ihana huomata, miten moni niistä on toteutunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aion todella ottaa tavaksi tehdä alkuvuodesta unelmalistan alkavalle vuodelle. Kuka tietää, mitä kaikkea mahdottomalta tuntunutta tuleekaan toteutettua!

   Poista
 17. Upeaa että pääset toteuttamaan unelmasi, ja kuulostaa siltä että palaset loksahtelivat juuri oikein kohdalleen tämän toteuttamiseksi. Ja niin niiden kuuluikin! Tykkään uskoa kohtaloon ja siihen, että "everything happens for a reason" ja tässä taisi olla kohtalolla näppinsä pelissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on minustakin tosi upeaa! Kohtalo on kyllä ollut nyt täysin oikeaan aikaan oikeassa paikassa :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan