Slider

Unelmat toteutuvat jos ne toteuttaa + poimi podcast-vinkki matkakuunteluun

sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Jotkut unelmat on helpompi toteuttaa, toisien toteutuksessa kestää useampi vuosi. Muistan jo vuoden 2017 toukokuussa Ping Business -festareilla kuunnelleeni puheenvuoroja podcasteista ja siitä, kuinka ne olivat jo silloin lyöneet Ruotsissa läpi ihan täysillä. Joka toinen puhuja mainitsi, että jos aikoisi perustaa podcastin, kannattaisi se jo perustaa.

Minua kiinnostaa kaikki uusi, ja tietysti podcastin tekeminen herätti mielenkiintoni!

Minäkin hyppäsin podcastin ruudun toiselle puolelle. Kuva: Olli Hälikkä


En ajatellut podcastin tekemistä blogilleni, vaan töihin. Hoidan töissä nettisivuja, some-kanavia, vaikuttajayhteistöitä ja sen sellaista, ja podcast tuntui täydelliseltä lisältä kanaviimme. Varsinkin nyt, kun myös suomalaiset ovat oppineet kuuntelemaan podcasteja ja niiden tarjonta on jo sen verran kattavaa, ettei koukkuun jäätyään tarvitse todeta, ettei kuunnteltavaa enää löytyisi. Ainakin minun työmatkani vierähtävät podcastien parissa, eikä kiinnostava kuunneltava ole toistaiseksi loppunut kesken.

Vaikka välillä ajatus podcastistani tuntuikin jäävän pelkäksi haaveeksi, sain kuin sainkin sen puskettua läpi. Hiljaa hyvä tulee, vai miten se meni. Kuukausien taivuttelun ja ylipuhumisen jälkeen podcastini on kuin onkin totta ja nyt sen ensimmäiset jaksot jo julkaistu!

Jippiaijee!


Kiinnostavia vieraita - ehkä opit myös jotain uutta?


En kuitenkaan halunnut tehdä podcastia podcastin tekemisen ilosta, vaan halusin kerätä kasan kiinnostavia aiheita ja mielenkiintoisia ihmisiä puhumaan niistä. Halusin, että kuuntelijat viihtyvät, innostuvat, inspiroituvat ja myös oppivat uutta.

Juontajaksi halusin Savusuolaa-blogin Janican, ja onnekseni Janica innostui podcastista yhtä paljon kuin minä. Janica sai keskustelusta sujuvaa ja mielekästä kuunnella, osasi tehdä jokaisesta jaksosta juuri vieraan näköisen, ja sai uskomattomasti kaikista kuudesta jaksosta lähes saman mittaisia. Monet kysyivät minulta, miksen itse juonna podcastia, ja katsellessani Janican työskentelyä minulla on kaikille kyselijöille vieläkin selkeämpi vastaus. Tällaiseen en todella itse pystyisi. Minun taitoni ovat jossain aivan muualla.

Vieraat valikoituivat sen mukaisesti, keiden kanssa olemme ennenkin tehneet yhteistyötä, ja sen vuoksi osasin jo valmiiksi ehdottaa oikeille ihmisille oikeita aiheita. Osittain taisi myös mennä niin päin, että aihe muotoutui sen mukaan, kuka vieras oli kyseessä.

Vieraiksi valikoituikin Anni Hautala, Hannan Soppa -Hanna, Sami Kuronen, Aamukahvilla-Henriikka, Janni Hussi ja JVG. Aika mielettömiä vieraita, eikö?

Ensimmäinen jakso paljastaa minunkin tulevan matkasuunnitelmani


Ensimmäisessä jaksossa Janica jutustelee Anni Hautalan kanssa juhlien järjestämisestä. Anni ihanana kuplivana itsenään on täydellinen juhlajärjestäjä, ja häneltä löytyy käytännöllisiä vinkkejä muun muassa siihen, miten juhlien emäntä voi nauttia juhlista ilman, että joutuu toimimaan kokkaajana ja tarjoilijana koko juhlien ajan. 

Jaksossa tulee ilmi myös se, mikä on minun loppuvuoden matkakohteeni. Sehän sattuu nimittäin olemaan sama kuin Annilla, sillä lähden juuri hänen kanssaan reissuun. Jos kohde ja juhlajärjestelyt kiinnostavat, pistä kuunnellen täällä.

Kuva: Olli Hälikkä


Toisessa jaksossa vieraana on Hannan Soppa -blogin Hanna, ja jaksossa Janica ja Hanna juttelevat viinitrendeistä. Hannan seuraajille ei varmasti tule yllätyksenä, että vastuullisuus on yksi jakson isoimmista puheenaiheista. Jaksossa Janica ja Hanna maistavat Gato Negron uutta 5,5-prosenttista punaviiniä ensimmäistä kertaa. Hanna kysyi ennen jaksoa, miten kuuluu toimia, jos viini onkin kamalaa. Minulla oli kova luotto siihen, ettei niin käy. Viini kun on laadukas omassa lajissaan, ja  maistajana Hanna taas ruoka-alan ammattilainen. Mutta toisaalta, takeita positiivisesta palautteesta ei  kuitenkaan ole.

Taas kehotan kuuntelemaan (täällä), jos kiinnostaa, minkä reaktion viini sai aikaan, tai millaisia vastuullisia valintoja viinintuottajat voivat tehdä, ja tekevätkin. Jaksossa puhutaan myös metsuriseksuaali-Pekasta, eli naurutkin on luvassa!

Kuva: Olli Hälikkä


Kolmannen jakson luontevana vieraana on Sami Kuronen, sillä olimme tehneet hänen kanssaan yhteistyötä Castillo de Molinan viinien kanssa. Sami ja hänen keittiömestariveljensä Pasi ovat suunnitelleet näille viineille upeita reseptejä, ja olimme mukana myös Samin uudessa keittokirjassa. Jakson aihetta ei tarvinnut kauaa miettiä, ja oli luonnollista, että Sami ja Janica keskustelevat kotikokkailusta ja viinien ja ruokien yhdistämisestä.

Jos viinien ja ruokien yhdisteleminen tuntuu haastavalta - tai vaikkei tuntuisikaan - kannattaa käydä kuuntelemassa Samin jakso täältä.

Kuva: Olli Hälikkä


Neljännessä jaksossa sheikkaillaan cocktaileja Aamukahvilla-Henriikan kanssa. Vaikea varmaan arvata, mutta Kahlúa-kahvicocktaileja tietysti. Voitko kuvitella, että Australiassa Kahlúa Espresso Martini on niin suosittu, että se on jouduttu laittamaan hanaan? Siis valmiiksi sekoitukseksi niin, että baarimikko voi laskea cocktailin suoraan hanasta! Tähän on meillä vielä Suomessa matkaa, mutta kylmien kahvicocktailien trendikkyys on jo selkeästi nähtävillä.

Tämä jakso kannattaakin kuunnella, niin saat konkreettiset vinkit siihen, miten voit valmistaa kahvicocktaileja omassa kotibaarissa. Tämän jakson kuuntelua joudut kuitenkin vielä odottamaan, sillä se julkaistaan 18.11.2019 täällä.

Kuva: Olli Hälikkä


Viidennessä jaksossa päästään Italian viinimatkailun tunnelmiin. Janni Hussi kävi Joel Harkimon kanssa Toscanan Maremmassa Rocca di Montemassin ja Chianti Classicon alueella Castello di Albolan viinitiloilla. Olen käynyt itse noilla molemmilla, ja tiedän niin, mitä Janni tarkoittaa sillä, ettei paikkojen tunnelmaa pysty sanoin kuvailemaan.

Jaksossa jutellaan myös Zonin Proseccosta. Prosecco kun on jostain syystä saavuttanut hurjan suosion viime vuosien aikana. Tämä jakso julkaistaan 2.12.2019 täällä.

Kuva: Olli Hälikkä


Kuudennessa, ja viimeisessä Viinivieraissa-podcastin jaksossa ääneen pääsee JVG. G.H. Mumm -samppanja oli mukana JVG:n kesäkiertueella, ja oli sitä myöden luonteva valinta podcastin samppanjajakson vieraiksi. Jaksossa jutellaan "shampoosta" ja niistä hetkistä, mitä sen suihkuttaminen on juhlistanut, mutta myös joulupöydän tulevista vieraista ja luonnon äärelle rauhoittavista harrastuksista.

JVG:tä pääsee kuuntelemaan 16.12.2019 lähtien täällä.

Kuva: Olli Hälikkä


Kuuntele Viinivieraissa-podcast Juomavinkki.fi:ssä tai Suplassa


Viinivieraissa-podcastin jaksot on kuunneltavissa joko Suplassa tai sivulla Juomavinkki.fi/viinivieraissa.

Jos haluat tiedon suoraan sähköpostiin, kun nuo julkaisemattomat jaksot julkaistaan, tilaa uutiskirje täältä tai seuraa Juomavinkkiä Instagramissa @Juomavinkki.

Juomavinkin sivuilta löytyy myös jaksojen ihan oikeat kuvaukset, ja myös artikkeleita kuhunkin aiheeseen liittyen. Ei siis tarvitse muistaa ulkoa mikä viini kannattaa valita mihinkin juhlaan, tai että miten niitä viinejä ja ruokia yhdistelläänkään. Sivuilta löytyy myös niin Sami ja Pasi Kurosen ruokareseptiikkaa ja Kahlúa-kahviliköörin cocktailreseptiikkaa. Janni Hussin Italian matkaa pääsee myös ihastelemaan kuvin Jannin kirjoittamasta blogikirjoituksesta. Eikä tässä tosiaan kaikki, vaan kipin kapin kurkkaamaan, mitä kaikkea sivuilta löytyy!

Kiitokset kaikille asianosaisille


Podcastin ahertaminen ei ole ollut ihan helpoimmista projekteista, mutta onneksi en ole tehnyt sitä täysin yksin, vaan kiitokset kuuluu niin Janicalle upeasta juontourakasta kuin kaikille vieraillekin. Olli Hälikkä sai aikaan jaksojen kuvat ja teki niistä juuri sellaiset, mitä mielikuvissa olin ajatellutkin.

Toki kaikki työkaverini ovat olleet isona apuna ideoinnissa, ja työntantaja on suonut tälle projektille niin aikaa kuin rahoitustakin.

On ollut mieletöntä päästä toteuttamaan oma unelma työnantajan piikkiin, ja mieletöntä ylipäätään on työskennellä työntantajalle, joka kannustaa uuden kokeilemiseen. Kaikkein hienointa on kuitenkin saada ensimmäisiä kuuntelijamääriä. Määriä en paljasta, mutta on ihanaa nähdä, että Viinivieraissa on selkeästi ollut kiinnostavaa kuunneltavaa!

Oletko sinä innostunut podcasteista? Entä olisiko sinun unelmasi tehdä oma podcast? Jos olet kuunnellut Viinivieraissa-podcastin jaksoja, kerro ihmeessä kommenttikentässä, mitä pidit!

Pysy matkassa mukana:

4 kommenttia:

 1. Onnea uudelle podcastille! Hyvin esitelty sisältö ja hyvä idea että keskitytään viineihin, itseä melkein kiinnostaa eniten tuo ensimmäinen jakso ja sehän on hyvä että jos se koukuttaa niin silloin palaa kuuntelemaan muitakin jaksoja 😀

  VastaaPoista
 2. Sen verran viinit kiinnostavat, että täytyypä kuunnella. Onnea uudelle podcastille!

  VastaaPoista
 3. Podcastit tuntuvat selvästikin olevan pop - vai pod :-) - itselläni jäävät kuitenkin vähemmälle, kun parhaiten aikaa olisi lennoilla tai matkoilla muuten, mutta silloin ei taas ole netissä ja niitä ei ihan helposti taida saada ladattua offlinessa kuunneltavaksi?

  VastaaPoista
 4. Hei kuulostaa kyllä todella hauskalta! Täytyy ehdottomasti käydä kuuntelemassa podcastia. Kiitoksia vinkistä! :) Tykkään kuunnella erilaisia ja toimivia podcasteja, niitä kun löytyy jokaiseen tilanteeseen aina sopivasti. Todella hyviä vieraitakin, sellainen houkuttelee aina lisää kuuntelijoita myös. :)

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan