Slider

Sama viikko, sama kohde, kaksi täysin eri kokemusta @ Ikaalisten kylpylä

sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Sisältää mainoslinkkejä, merkitty*

Olimme syyslomaviikon alkajaisiksi Ikaalisten kylpylässä viettämässä vesilomaa tyttäreni, vanhempieni sekä siskoni ja hänen kolmen lapsensa kanssa. Majoituimme Ikaalisten kylpylästä jonkun sadan metrin päässä olevissa lomahuoneistoissa ja päivät puuhasimme ulkona ja tietysti pulikoimme *Ikaalisten kylpylässä.Olen aloittanut kylpylälomailuni oikeastaan vasta tänä vuonna. Olen kyllä lapsena käynyt kyplylöissä eri puolilla Suomea, mutta lapsuuden/nuoruuden jälkeen en muista olisinko Flamingoa ja muutamaa japanilaista kylpylää lukuunottamatta ollut kylpylälomalla. Ennen kuin tänä vuonna. Ja tänä vuonna olenkin kylpylälomaillut oikein urakalla. Toukokuussa olin Tallinnassa Tallink Hotel and Spa:ssa kylpylälomailemassa Tallink Siljan kutsumana muutaman muun vaikuttajan ja toimittajan kanssa, alkusyksystä kävimme tyttäreni kanssa kahdestaan Holiday Club Saimaan kylpylässä, syyslomalla oli sitten tämä tämän vuoden kolmas kylpylöinti Ikaalisissa, jonka jälkeen olen ehtinyt käydä jo Flamingossakin K-18 puolen altaissa viettämässä ystävien kesken yhden päivän.

Voisikin sanoa, että kylpylät ovat vieneet mennessään. Miten ihanan rentoa lomailua tai pientä pakoa arjesta ja vielä niin helposti järjestettävissä.

Mutta palataan tässä jutussa Ikaalisiin ja syyslomaan. Ensin muutama sananen meidän kokemuksesta Ikaalisten kylpylässä, ja lopuksi vielä toisen vaikuttajan täysin toisenlainen kokemus.Edullinen huoneistomajoitus kylpylän lähellä


Meidän iso porukkamme ei mahtunut majoittumaan yhteen huoneistoon, joten vuokrasimme samasta rapusta kaksi yhden makuuhuoneen huoneistoa, joissa molemmissa toisena makuuhuoneena toimi olohuone. Molemmista löytyi lisäksi keittiö, mutta porukassa kun olimme, söimme kaikki ateriat toisen asunnon keittiössä. Astioita oli siis riittävästi isommallekin seurueelle.

Asunnoista löytyi läjäpäin patjoja ja petivaatteita, ja ekstrana molemmissa huoneistoissa oli kuivauskaapit. Ihan kätevää, jos paikalle sattuu talviaikaan, niin hikiset hiihtokamat kuivuvat tuossa tuokiossa.

Petivaatteet pitää tuoda asuntoon itse ja lähtiessä piti ainakin tiskata astiat, tyhjentää astianpesukone, imuroida ja viedä roskat ja tietysti jättää huoneisto suunnilleen siihen kuntoon kuin mitä se oli sinne saavuttaessa.

Hintaa näillä asunnoilla on vain viitisenkymppiä yöltä. Sanoisinkin, että asunnot ovat kelpo vaihtoehto Ikaalisten kylpylälomailuun. Varaukset voi tehdä Ikaalisten kylpylältä tai suoraan huoneistojen omistajilta.


Ikaalisten kylpylä yllätti minut positiivisesti


Ennakkomielikuvani *Ikaalisten kylpylästä oli vanha ja kenties nuhjuinen. Pääsinkin yllättymään positiivisesti, sillä paikkahan olikin kaikin puolin siisti, eikä lainkaan niin vanha kuin olin ajatellut. Vanha kylläkin, mutta siisti ja ehtjä kuitenkin.

Lasten leikkihuone ei vetele vertoja HopLopeille, mutta oli hurjan paljon isompi ja monipuolisempi kuin hotellien leikkihuoneet yleensä. Siitä ropisi jo ensimmäiset pisteet!

Myös itse kylpylän puoli oli monipuolisempi kuin mitä olisin osannut ajatella. Holiday Club Saimaan saunamaailma olisi kelvannut täälläkin, mutta kun olimme lasten kanssa liikkeellä, riitti meille kyllä altaatkin. Joka toinen lapsi tuntui olevan eniten innoissaan ulkouima-altaasta ja joka toinen liukumäestä. Minä pidin molemmista, ja hyvä niin, sillä 4-vuotias tyttäreni oli eniten innoissaan liukumäestä ja sitä laskimmekin niin monta kertaa, että toiselle kylpyläpäivälle kaivoin vanhat bikinit päälle, etten heti kuluta uuden hienon uikkarini peppua mäen saumoihin. Siskoni poikien perässä taas piti käydä useamman kerran ulkouima-altaassa, jonka keskeltä syöksyi vettä niin, ettei eteensä nähnyt, kun meni liian lähelle. Ja lastenhan mielestä se oli se kaikkein hauskin osuus.

Kylpylässä on liukumäen, ulkouima-altaan ja sen varsinaisen isomman uima-altaan lisäksi ihan pienten lasten allas, missä kävimme ajoittain, sillä olihan meillä yksi alle yksivuotiaskin mukana. 4-vuotiaskin jaksoi vielä kaadella kastelukannuista vettä ja laskea näitä metrin mittaisia liukumäkiä, kun oli pieni serkku viihdytettävänä.Kylpylän ruokatarjoilussa parannettavaa


Ensin harmittelimme sitä, että kylpylään ei myyty koko päivän lippuja, eikä edes parin tai kolmen päivän paketteja, vaan lippu on kerralla kolme tuntia voimassa, eikä sinä aikana kylpylästä voi poistua. Kylpylävierailut piti siis ajoittaa oikein, ja molempina kylpyläpäivinämme menimmekin kylpylään heti lounaan jälkeen. Kolme tuntia oli lopulta ihan sopiva aika yhdelle päivälle kylpylässä, joskin nälkä ehti tulla siinä ajassa vähintään välipalan verran.

Kylpylän yhteydessä oli allasbaari, mutta sen ruokavalikoima olisi voinut olla parempi. Tarjolla oli grilliruokaa laidasta laitaan ja välipalavaihtoehdoksi jäätelöä. Lämpimästä uima-altaasta noustessa olisi ollut mukavaa syödä jotain muuta kuin jäätelöä, mutta harmillisesti oikein muuta pientä makeaa ei ollut tarjolla. Suolaisissakin vaihtoehdoissa olisin toivonut edes jonkun, mikä ei olisi uppopaistettua.Ohjattuja tunteja läpi syyslomaviikon


Kun kerta meillä oli isovanhemmat, eli lapsenvahdit mukana, osallistuin yhtenä päivänä yhdelle ohjatulle tunnille. Kylpylähotellin asukkaille se olisi ollut ilmaista, mutta muille tunnit maksoivat kahdeksan euroa. Aamupäivän tunnit olivat virtuaalitunteja, ja koska olin ainoa osallistuja, henkilökunta vaihtoi minulle toiveestani BodyPump-tunnin Grit-tunniksi. Hyvää ja ystävällistä palvelua ja ankean pumpin sijaan vielä tehokas treeni kaupan päälle. Kiitos vaan vielä yksilöllisestä palvelusta!Ikaalisten kylpylän ympäristö on myös mukava ja tekemistä on monipuolisesti. Minä kävin juoksulenkillä, isäni kiersi lasten kanssa fisbee golf -radan ja lopulta päädyimme kaikki hotellin viereiselle leikkipaikalle, missä oli hauska ohjattu peli, jossa täytyi ohjeiden mukaan juosta milloin millekin numerolle tai värille, pujahtaa kaaren ali tai poistua pelialustalta. Testattiin me myös 10-vuotiaan siskonpoikani kanssa tanssiottelua, ja hävisin molemmilla kerroilla.

Ei pöllömmät lenkkimaisemat!


Kylpylän viereisen pururadan ympärille on lisäksi rakennettu Voimametsä. Voimametsässä olisi ollut erilaisia pisteitä ja tehtäviä ja metsästä palaamisen jälkeen jokainen olisi täynnä uutta energiaa ja voimaa. En ehtinyt voimametsää kokeilemaan, mutta uskon tämän täysin, sillä eihän metsä tarvitse edes tehtäviä, ja se silti antaa voimaa!Ainoa, mitä emme löytäneet, oli nuotiopaikka, missä olisimme mielellämme käyneet paistamassa makkarat. Mahtaako joku tietää, onko sellaista enää vai onko enää kyltti jäljellä?

Onnistunut kylpyläviikonloppu


Meillä oli siis mukavaa, Ikaalisten kylpylä oli paljon mukavampi kuin olin osannut odottaa. Varsinainen kylpylä oli monipuolisempi, liukumäki erityisen kiva, ja kylpylähotellin yhteydessä oleva lasten ilmainen leikkipaikka huomattavasti isompi ja parempi kuin mitä vastaavat yleensä ovat. Lisäksi puuhaa riitti myös kylpylän ulkopuolella. Kesällä olisi ollut jopa mukavannäköinen uimaranta.

Toisilla täysin toinen kokemus


Vaikka paikka on sama, viikko on sama, on muiden matkakokemuksia lukiessa aina muistettava, että kokemukset ovat hyvin henkilökohtaisia ja näköjään samastakin paikasta voi saada näin lyhyellä aikaerolla hyvinkin erilaisen kuvan.

Me olimme matkassa siis syyslomaviikon alussa, lauantaista tiistaihin. Lauantai ja sunnuntai olivat vielä kovin rauhallisia päiviä, mutta maanantaina kylpylään jo tulvi muitakin lomalaisia sankoin joukoin.

Loppuviikosta katselin Instagramin stooreja, ja huomasin muidenkin olleen Ikaalisten kylpylässä syysloman vietossa. Mutta mitä ihmettä? Eräs vaikuttaja ei halua tänne sottaiseen paikkaan enää koskaan. Ihmettelin asiaa ja kerroin olleeni itse positiivisesti yllättynyt. Minusta paikka ei ollut sottainen miltään osin.

Jäin pohtimaan asiaa, enkä keksinyt muuta, kuin että ero on voinut johtua siitä, että me olimme matkassa syysloman alussa ja jopa ennen sen alkua, kun taas nämä toiset olivat paikalla juuri sen lopussa. Onko paikalta loppuneet resurssit kesken? Paha mennä sanomaan.

Näitä toisia oli häirinnyt myös grilliruuan haju ja ruuan kalleus. Minua ei taas haitannut ruuan haju vaan se kertoi siitä, että paikalla tarjoillaan ruokaa, ja toisaalta alle kymmenen euroa maksavat annokset on minusta ihan kohtuuhintaisia. Laatua en tosin testannut. Tämän eron ymmärrän taas oikein hyvin. Meitä kaikkia häiritsee eri asiat ja kaikki olemme tottuneita erilaisiin hintatasoihin.

Kaikkiaan kokemukset matkoista voivat näköjään olla kovinkin erilaisia toisistaan oli ajankohta ja paikka kuinka samat tahansa.

Onko sinulla vastaavia kokemuksia niin, että olisit itse yllättynyt positiivisesti toisen haukkumasta paikasta tai päin vastoin?

Pysy matkassa mukana:

9 kommenttia:

 1. Mulle tuli heti nälkä jo pelkästään tosta menun näkemisestä. ;) Ja hinnathan on hyvin perus tollasesta "snägärimätöstä", voisi kuvitella niiden olevan jopa kalliimpia tuollaisessa paikassa. Ajattelin ensin, että ei oo kyl oikeastaan tullu käytyä kylpylöissä, mutta sitten kun alkoi tarkemmin muistelemaan niin vuosien varrella oon käynyt ainakin Oulun Edenissä, Naantali Spassa, Tallink Spassa ja viimeisimpänä Caribiassa Turussa viime kesänä. Ihan kivoja kokemuksia, vaikka en kylpylälomaa ihan ensimmäiseksi valitsisikaan. Ihmiset on tosiaan kovin erilaisia joten myös kokemukset samasta paikasta voi olla aivan laidasta laitaan. Mutta tässä tapauksessa luulisin tolla ajankohdalla eli lähinnä ihmismäärän erolla olevan myös merkitystä. Tärkeintä kuitenkin jos on itse viihtynyt niinkuin teillä selvästi oli käynyt.

  Tomi / Vaihda Vapaalle

  VastaaPoista
 2. Oltiin tuolla Ikaalisissa torstaista lauantaihin eikä allasosastosta ollut mitään valittamista. Vesijumppa oli mukava ja ruoka ihan hyvää. Ainoa mikä minua välillä harmitti oli pitkä matka majoitukseen, Therme-taloon. Huoneisto oli siisti ja maisema upea, mutta huoneiston sauna ei lämmennyt hyvin. Tuli siis maksettua turhaan saunasta kun kylpylässä saunat olivat paremmat.

  VastaaPoista
 3. Tuosta kylpylästä tai kylpylälomista minulla ei ole kokemusta, mutta siitä on, että matkakohteesta ja sen tarjonnasta ja annista ollaan aivan eri mieltä. Omakohtaista kokemusta minulla on Aurinkorannikolta Espanjasta. Itse tykkään ja löydän valtavasti monipuolista tekemistä. Tälläkin viikolla olen vaellellut vuorilla kolme kertaa, osallistunut pikkukylän kastanjajuhliin, käynyt kokkikurssin, osallistunut kuoron ja seurakunnan juttuihin, tavannut ihmisiä ja tehnyt vaikka mitä. Joku toinen taas ei lähtisi uudelleen. Me ihmiset vain olemme niin erilaisia.

  VastaaPoista
 4. Piti tulla katsomaan, kun ajattelin, oliko tämä se blogi, missä on aina ne kylpylät. No, ei ollut. Itselläni, kun oli ensimmäinen kokemus kylpylästä vuosiin, eikä se mennyt ihan nappiin ja halusin verrata. Kyllä minusta Ikaalinen näyttäisi paremmalta kuin Hangon Regatta Spa, mutta ruoka on kyllä ihan karmeaa. Voimametsä kiinnostaisi minua ja ehkä sen nuotiopaikankin etsiminen. Ikaalisten kylpylän ihan ovella olen käynyt kääntymässä pari kertaa, mutta sisälle en ole mennyt.

  VastaaPoista
 5. Ikaalisten kylpylä on itselleni hyvinkin tuttu vuosien takaa. Tosin ei perhelomalta ja varsinaiselta kylpylälomalta, vaan täällä järjestetään aina kesäkuun alussa Iskelmäparatiisi -tapahtuma, jossa meillä oli ystäväni kanssa tapana viettää tyttöjen viikonloppua useana vuotena peräkkäin. Vaan nytpä ovat nuo viikonloput viime vuosina jääneet. Syynä yksinkertaisesti se, että tapahtuma on hinnoitellut itsensä ihan pihalle. Ymmärrän, että festariviikonloput majoituksella maksavat, aikaisempina vuosina hinta liikkui siellä parin sadan euron tuntumassa lippuineen, majoituksineen. Majoitus varattiin ja siitä maksettiin ennakkovarausmaksu. Ihan ok toimintaa. Nykyään hinta hipoo viikonlopulta noin 500 euroa. Se pitää maksaa heti ja maksua ei palauteta jos reissu peruuntuu. En ole nyt ihan varma kuuluuko tuohon hintaan edes liput alueelle. Eipä sillä väliä, ei ole tullut enää mentyä, sillä tuohon hintaan pääsee etelänlomalle ja minä valitsen kernaasti ennemmin sen, kuin tämän kieltämättä vähän aikansa ohi eläneen Ikaalisten kylpylän.

  Tälläisiä kokemuksia oli pakko tulla jakamaan, kun näin tutun kylpylän kuvan sun jutussa. :)

  VastaaPoista
 6. Kylpyläloma voi kyllä parhaimmillaan olla todella rentouttavaa. Olen muutamaan otteeseen viihtynyt kylpylöissä ja jotenkin se lilluminen lämpöisessä vedessä peittoaa monet muut aktiviteetit mennen tullen.

  Mitä noihin eriäviin kokemuksiin tulee, niin usein törmään siihen, että ravintolaa tai ruokaa kehutaan urakalla ja kun itse syön sitä kehuttua, niin se on kaikkea muuta kuin hypen arvoista. Toisaalta vaatimustasoni erinomaiselle ruualle on kieltämättä aika korket.

  VastaaPoista
 7. Ei ei, mulle ei iskisi yhtään vetää tuollaista rasvapaukkua ja mennä sen jälkeen bikineissä julkisella paikalla. Mutta toisaalta kun näitäkin kommentteja lukee, eri ihmisillä on erilainen maku ja siitä ei voi kiisteellä :). Kuitenkin hyvä olisi olla muita vaihtoehtoja, varsinkin kun nykyään ihmisillä on erilaisia ruokavalioita.

  Itselleni kylpylä ei olisi se oma juttu, mutta lapsiperheelle se voi olla ihan kiva. Itse muistan ainakin lapsena nauttineeni aina kylpylässä (ja kun silloin jo sai niitä jäätelöannoksia :D)

  VastaaPoista
 8. Onpa yllättävän tuhdin oloista ruokatarjontaa allasosastolla! Joku raikas smoothie tai muu kevyt naposteltava tosiaan sopisi tuohon yhteyteen paremmin. Onkohan Ikaalisten kylpylä ajatellut yhtään päivittää menuaan vai onko tuo oikeasti sitä, mitä suurin osa asiakkaista altaalla haluaa...

  Olen käynyt Ikaalisten kylpylässä kerran sukulaisen syntymäpäiväjuhlien yhteydessä. Minulle jäi paikasta hieman kulahtanut ja nuhjuinen vaikutelma, voisikohan tuo huonon kokemuksen "sottainen" vaikutelma johtua osin tästä?

  VastaaPoista
 9. Kun lapset olivat pieniä, kylpylöissä tuli käytyä jonkun verran, mutta ne eivät oikein koskaan ole olleet mun juttu. Tykkään kyllä lillua vedessä (kuten mökkipaljussa vaikka kuinka monta tuntia) mutta mielummin sellaisessa paikassa missä ei ole kymmeniä muita ihmisiä. Ikaalisten kylpylässä en ole koskaan käynyt, vaikka duunin kautta sinne olisi mahdollista saada ihan edukkaitakin lomaviikkoja.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan