Slider

Sporttiloma, paras loma. Kreeta, täältä tullaan!

lauantai 29. kesäkuuta 2019

Yhteistyössä: Apollomatkat

Huomasin noin vuosi sitten Apollomatkojen sporttihotellivalikoiman ja innostuin heti. Pitkiä uima-altaita, useita kymmeniä ohjattuja tunteja viikoittain ja aikaa osallistua niin monelle tunnille kuin ikinä vain ehtisi. Tuntui, kuin olisin löytänyt maanpäällisen taivaan!Urheilu on minulle jo arjessa parasta mahdollista stressinhallintaa. Kun pyöräilen pitkän työpäivän päätteeksi tanssikoululle, on ajatukseni keskeneräisissä työasioissa korkeintaan noin viiden minuutin ajan. Useinkaan ei edes niin pitkään. Uusi koreografia, uusi musiikki, mahdollisesti myös uusi rytmi ja uusi opettaja. Kaikki keskittyminen on oltava tanssilattialla, tai putoan auttamattomasti kyydistä ja jään muiden jalkoihin. Tunnin jälkeen olo on kevyt ja innostunut. Pyöräily kotiin Lauttasaaren aina yhtä tuulista siltaa pitkin hujahtaa noin vain, eikä unen tuloa tarvitse odottaa.

Sporttilomakonsepti onkin kuin minua varten suunniteltu. Arjessa urheilulle on vain rajallisesti aikaa. Onhan minulla täysipäiväinen työ, 4-vuotias tytär, perhe, ystäviä ja matkablogiharrastus. Sporttilomalla on viikko aikaa aloittaa aamut joogalla tai hiit-treenillä, testailla itselle uusia lajeja ja niiden lisäksi myös lukea kirjoja, vaihtaa viimeisimmät kuulumiset ja kaikki tämä ihan ajan kanssa.


Kotiin palaakin entistä ehompi, kaiken stressin harteiltaan karistanut kuin uusi ihminen. Lapselle ja töihin on sporttiloman jälkeen uskomattoman paljon energiaa.Tulevan viikon kohde: Cavo Spada Deluxe -sporttihotelli Kreetalla


Juuri näillä näppäimillä olen lähdössä kohti lentokenttää. Kohteena on kuin onkin sporttihotelli. Hotelli sijaitsee Kreetalla Kolymbarin kylässä. Täytyy sanoa, etten ole juurikaan ottanut selville Kreetasta tai hotellin lähiympäristöstä, sillä olen todellakin lähdössä matkaan sporttihotellin perässä.

Matkaan lähdemme ystäväni Johannan kanssa. Saa nähdä, tuleeko meillä olemaan sama treeniaikataulu, vai treenailemmeko osan viikkoa eri tunneilla. Tiedän Johannaa kiinnostavan eniten jooga, mutta minä aion sen lisäksi käydä ainakin hiit-tunneilla, ja ehkä me molemmat testaamme myös zumbaa.

Olen tulostanut hotellin treenikalenterin meille lentokoneeseen mukaan, ja siellä aiomme suunnitella viikon alustavaa aikataulua. Aiomme nimittäin treenien ohessa vuokrata myös auton yhdeksi päiväksi, ja päivä valikoituu sen mukaisesti, milloin ei ole niitä kaikkein parhaita treenejä tarjolla. Ja ainahan sitä ehtii aamun joogat vetää vaikka päivän kiertelisin saarta!

Cavo Spada Deluxe -hotelli on myös all-inclusive-hotelli. Emme siis aio vetää treeniä naama irvessä, vaan nautiskelemme takuuvarmasti lasilliset viiniä illallisen kera.

Ensimmäinen sporttiloma Thaimaan Thanyapurassa


Vaikka keksin sporttihotellikonseptin vasta vuosi sitten, tänään alkava matka ei suinkaan ole ensimmäinen sporttilomani. Kun keksin innostavan matkaidean, pyrin toteuttamaan sen mahdollisimman pian. Olinkin Thaimaan Phuketissa sijaisevassa Kaakkois-Aasian suurimmassa sporttihotellissa Thanyapurassa jo viime syksynä. Thanyapurasta löytyy enemmän tietoja aiemmasta kirjoituksestani tästä linkistä.

Innolla jo odotan, millainen on tulevan viikkomme sporttihotelli. Aion ehdottomasti raportoida blogiin tämän kertaisen matkan lisäksi vertailua näistä kahdesta sporttihotellista. Ja olen toki jo kurkkinut, mikä voisi olla seuraavan sporttiloman kohde.

Seuraa matkaa minun ja Apollomatkojen Instagram-tileiltä


Päivitän matkan aikana sekä blogini Instagram-tiliä että Apollomatkojen Instagramia. Jos sporttilomailu kiinnostaa, kannattaa laittaa molemmat tilit seurantaan!

Tämän kirjoituksen kuvat ovat viime syksyn sporttilomalta Thaimaan Thanyapurasta.

Pysy matkassa mukana: 

10 kommenttia:

 1. Hyvää matkaa, Kreetalla on myös upeita rantoja se on hieno kohde

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kävimmekin myös Elafonisi Beachillä, ja ilmeisesti olisi ollut enemmänkin rantoja koluttavaksi, jos vain oltaisi maltettu jättää treenejä välistä. Mutta treenilomalla ei malttanut :)

   Poista
 2. Sporttiloma kuulostaa kivalta ja voisi toimia minullekin. Muutoin olen aika laiska lomalla treenaamaan. Joskus olen käynyt juoksulenkeillä tai kuntosalilla, mutta useimmiten nekin jäävät välistä. Jään mielenkiinnolla seuraamaan miten Kreetan reissu meni. Mukavaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Matka menikin tosi kivasti!
   Minä olen kyllä muutenkin tykännyt aloittaa reissuissa aamun lenkkeilemällä. Tulee jotenkin tosi virkeä olo ja voi tietysti herkutella hyvällä omatunnolla :)

   Poista
 3. Taisin vähän ihmetellä, taisi olla juuri Sinun blogissasi, sporttilomaa Aasiassa asti, mutta tätä juttua lukiessani tämä alkaa jo tuntua ihan järkevältä vaihtoehdolta! Kreetallekin "pitäisi" joskus vielä päätyä, kun ekalla reissulla jäi Spinalonga käymättä ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittelen tässä pian vertailun näistä kahdesta sporttihotellista - Kreikan ja Thaimaan hotelleista. Tämä Kreikan hotelli oli Thaimaahan verrattuna lomailuhotelli, joten edelleen liputan itse Thaimaahan asti lähtemistä vaikka kuinka tiedän sen olevan niin paljon epäekologisempaa.

   Poista
 4. Onpa mielenkiintoinen aihe! Itse tykkään paljon urheilla, mutta lomat on yleensä tullut vain lomailtua lukuun ottamatta reippaita kävelykilometreja joita kaupunkilomalla yleensä karttuu. Tämänlainen sporttiloma voisi kuitenkin olla mukava vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä sporttilomat on nyt tosi paljon yleistyneet, ja on ollut kyllä kiva huomata, ettei olla ainoita, jotka vetää lomalla treenistä toiseen. Näissä virkistyy niin toisella tavalla, vaikka en silti ihan joka lomaa näin viettäisi.

   Poista
 5. Ihana idea! Sporttiloma irrottaa ehdottomasti paremmin arjesta kuin ”löhöloma”. Irse harrastan ratsastusmatkailua ja postaan reissuistani riitta reissaa -blogissa.
  Pitääkin seurata blogiasi ja instaa tämän lomasi tiimoita. Kreeta on niin ihana saarikin. Edellisellä reissullasi Thaimaaseen oli näköjään tarjolla hyvinkin eksoottinen lajivalikoima!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo sinun harrastuslomasi kuulostaa myös tosi kivoilta. Itse en ole juurikaan ratsastanut, mutta ne muutamat kerrat on tullut kokeiltua juurikin reissuissa. Matkailu saa aina niin kivan näkökulman, kun lähtee harrastuksen perässä matkalle!

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan