Slider

Starry Night at Ukulhas - hotelli Malediiveilla Ukulhasin saarella

maanantai 8. huhtikuuta 2019

Vietin Malediiveilla viikon maalis-huhtikuun taitteessa. Valitsin Malediiveilta Ukulhasin saaren ja sieltä hotelliksi Starry Night at Ukulhas -hotellin. Olin varaukseni kanssa melko myöhään liikkeellä, eikä vaihtoehtoja hotellin suhteen ollut kovin montaa enää jäljellä. Pääasialliset valintakriteerini hotellille olivat kuitenkin, etten haluaisi maksaa hotellista missään nimessä yli sataa euroa yöltä, jos edes puolia siitä, mutta toisaalta halusin majoituksen, mikä on saanut hyvät arviot ja tulisi olemaan perussiisti. Luksusta en hakenut, sillä siitä Malediiveilla saa maksaa ihan kiitettävästi. Ja toisaalta Malediivit itsessään ovat minulle luksusta.

Starry Nights at Ukulhas -hotellin lähiranta


Hyvät arviot saanutta hotellia ei ollut vaikeaa löytää Ukulhasin saarelta, sillä minun tutkimistani majoituksista kaikki olivat saaneet yhteisarvosanakseen keskimäärin vähintään lähemmäs 9 arvosanan tai sen yli. Piti siis vain löytää omaan budjettiin sopiva vaihtoehto.


Sijainti lähellä rantaa, mutta mikä Ukulhasilla ei olisi


Starry Night at Ukulhas -hotellilla on kaksi eri sijaintia. Ne sijaitsevat melko lähekkäin, mutta tämä uudempi rantarakennus oli joitain askelia lähempänä rantaa, ja myös nimetty Sea View Villaksi. Hotellin portilta lähtee pieni, parinkymmenen metrin mittainen polku metsän läpi ja tulee suoraan rantaan.

Ukulhasin saarella en huolehtisi hotellin sijainnista, sillä saari on vain parisataa metriä leveä ja sen molemmin puolin on rantaa, mikä siis tarkoittaa sitä, että rannalle on hotellilta kuin hotellilta maksimissaan sen noin sadan metrin matka.

Starry Night sijaitsee aivan hotellin eteläisimmässä kärjessä, mutta silti esimerkiksi satamaan on vain noin 500 metrin matka ja sinne aivan toiseen kärkeen noin kilometrin matka. Pienellä saarella mikään ei ole kaukana.

Polku rannalle lähtee aivan hotellin portilta.

Polun jälkeen rantamaisema aukeaa.
Huoneessa kaikki tarpeellinen ja vähän ylimääräistäkin

Huoneeni oli hyvä. Ei ihmeellinen, ei wau-efektejä luova, mutta hyvä. Täysin perushyvän kolmen tähden hotellin veroinen.

Huoneessani oli parisänky, vaatekaappi, peilipöytä, pieni jääkaappi, vedenkeitin ja suuri kylpyhuone suihkulla. Ilmastointi erinomainen ja sen lisäksi katossa oli kattotuuletin, mitä en juuri tarvinnut. Kattotuuletin toki auttoi huoneen nopeassa viilentämisessä, jos/kun toimii ekologisesti ja sammuttaa ilmastoinnin aina siksi aikaa, kun ei oleile huoneessa.

Pyyhkeitä ja lakanoita ei vaihdettu ollenkaan viikon aikana, mitä pidän positiivisena asiana, mutta toisaalta minulla oli kaksi kylpypyyhettä ja kaksi rantapyyhettä. Rantapyyhettä ei siis ole tarvetta kantaa mukana kotoa, vaan sen saa käyttöön hotellilta.

Kylpyhuoneessa oli valmiina perus hotellin pesuaineet, peilipöydän lipastosta löytyi hiustenkuivaaja ja jääkaapin päältä pari vesipulloa ja pikakahvia, jotka saa nauttia veloituksetta. Sähköpistokkeet olivat muuten sellaisia, että niihin sopi sekä heidän että meidän töpselit. Adapterille minulla oli siis tarvetta vain lentokentällä läppäriä ladatessani.Neljän vaihtoehdon aamiaismenu


Aamiainen tarjoiltiin kello 7:30 ja 10 välillä, ja vaihtoehtoja oli jopa neljä, joista sai valita mieluisensa. Kolme malediivilaista ja yksi eurooppalaisempi.

Oma aikataulu ja aamiaisvalinta tuli ilmoittaa respaan aina viimeistään edellisenä iltana. Minä testailin menun kaikki vaihtoehdot - tietysti. Kaksi ensimmäistä malediivilaista vaihtoehtoa oli käytännössä ohuita tortillalettuja, paistettu kanamuna ja tonnikalaa valmistettuna kahdella eri tavalla. Kolmas aamiaiskokonaisuus oli makkaraa, paahtoleipää ja kananmuna - tämä siis se eurooppalainen vaihtoehto. Lisäksi sai vielä teetä tai kahvia, mehua ja vettä. Neljäs vaihtoehto oli näiden kahden sekoitus, eli makkarat malediivilaisittain sekä kananmuna ja tortillaletut.

Minun suosikkejani olivat ehdottomasti proteiinipitoiset tonnikalavaihtoehdot. Aamun lenkin tai snorklauksen päätteeksi oli miellyttävää saada proteiinipitoinen aamiainen. Ja ohuet tortillaletut nyt muutenkin oli miellyttävämpi vaihtoehto kuin täysin vaalea paahtoleipä.

Aikataulustani kerroin useimmiten melko laajan skaalan suuntaviivaisen ajan. En kai minä lomalla tiedä, milloin heräisin ja miten pitkän aamujumpan tekisin. Se ei näyttänyt onneksi olevan ongelma henkilökunnalle.

Aamiainen tarjoiltiin hotellin toisen kerroksen terassilla.Ystävällinen palvelu 


Henkilökunnasta puheen ollen, palvelu olikin kauttaaltaan todella ystävällistä.

Jo lentokentällä oli hotellin edustaja vastassa ja hän ohjeisti minut oikean pikaveneen kyytiin. Ukulhasin saaren satamassa olikin sitten toinen hotellin edustaja vastassa. Tai itseasiassa kaksi. Toinen käveli minun ja kahden muun saapuvan hotellin asukkaan kanssa hotellille ja toinen ajoi mopoautolla tuoden matkatavaramme huoneisiin asti. Näin myös paluumatkalla, vaikka hyvin olisin jo löytänyt tieni satamaan itsekin. Hotellilta saattoivat minut satamaan, odottivat lauttaa ja ilmoittivat minun olevan se, jolle olivat varanneet lauttapaikan.

Malen lentokentän lautat.

Ukulhasin satama. Tämä on se näkymä, minkä ensimmäisenä saarelta näet.

Tällä kuljetettiin laukut satamasta hotellille.


Hotellilta siis varasivat kaiken mahdollisen ja ottivat selvää, mistä ikinä halusinkaan. He jopa soittivat naapurin matkamuistomyyjälle ja pyysivät häntä avaamaan kauppansa minua varten, kun se ei muutoin ollut auki edes ovessa lukevien aukioloaikojen mukaisesti.

Siivous olisi kuulunut olla joka päivä, mutta jos olin huoneessa, ei minulta edes kysytty, haluanko huonettani siivottavan. Ei sille toki tarvetta ollutkaan päivittäin, mutta hieman sitä alkuun ihmettelin. Itseasiassa ihmettelin sitä niin kauan, kunnes yksi ilta olin unohtanut ilmoittaa aamiaisvalintani, ja minulle lähetettiin Whats App -viesti respasta, vaikka huoneeni oli kolmen metrin päässä. Kyse olikin ilmeisesti kulttuurista, ja kun nainen on yksin huoneessa, ei sinne sovi mennä.

Huoneiden keskellä pieni söötti puutarha.


Tarjolla snorklausvälineet lainaksi ja hyvä retkivalikoima


Snorklausvälineitä roikkui hotellin seinällä ja niitä sai lainata veloituksetta. Minä en käynyt saaren lähettyvillä snorklaamassa, sillä haita, rauskuja ja pikkukaloja näki aivan rannassakin, enkä toisaalta kokenut mukavaksi lähteä yksin pää pinnan alle kellumaan. Olin kuitenkin käynyt snorklaamassa paholaisrauskujen kanssa, eikä lisäsnorklaus senkään puolesta houkuttanut.

Hotellilla oli siis myös hyvä maksullinen retkivalikoima, ja minä buukkasinkin heidän kauttaan paholaisrauskusnorklauksen lisäksi kalastusretken paikalliseen tyyliin, joista molemmat olivat aivan mielettömiä retkiä! Valittavana olisi ollut lisäksi pikniksaarilounasta, resort-päivää sun muuta. Retkistä kerron tarkemmin lisää myöhemmin.

Rantatuolit kuuluvat myös rannan vakiokalustoon. Tuolit on merkitty kullekin eri hotellille, mutta minä istahdin sille, missä oli vapaata - aina oli vapaata. Olin tosin liikkeellä juuri sesongin lopussa, joten en tiedä, miten täysiä tuolit olisivat vaikkapa tammi-helmikuussa.

Suihkun vesi haaleaa ja muurahaisia eksyi sisälle asti


Jos haluaisin valittaa jostain, harmittelisin, ettei suihkusta tullut kuumaa vettä. Toisaalta, miksi tropiikissa tarvitsisi tulla kuumaa vettä? Haalean veden suihku oli oikeastaan aika miellyttävää. Suihkun vesi ei ollut siis kylmää, mutta ei kuumaakaan. Haalea on sille oikein sana. Vesi tuntui ensin kuumaa ihoa vasten kylmältä, mutta onneksi se ei ollut sitä.

Muurahaiset olisivat toinen valituksen aiheeni, mutta koska huoneen oven raosta satunnaisesti kipittävät ötökät olivat tosiaan vain satunnaisia muurahaisia - eivät hämähäkkejä tai torakoita - olin tyytyväinen. Nämä alle sentin mittaiset, ihan tavalliset mustat muurahaiset eivät edes purreet, vaikka niitä viipelsi varpaillani niin rannalla kuin ravintoloissakin. Eivätkä ne päässeet sänkyyn, mikä oli tietysti se tärkein.

Pienemmät, millin-parin mittaiset, myös saarella hyvin yleiset pikkiriikkiset muurahaiset tulivat huoneeseen ruuan perässä. Erehdyksissäni laitoin rannan kookosmyyjältä saamani banaanit pöydälle. Ei mennyt aikaakaan, kun muurahaisparvi oli niiden kimpussa. Siitä eteenpäin säilytin banaanit jääkaapissa.

Iso suositus


Varasin Starry Night at Ukulhas -hotellin Bookin.comin kautta ja maksoin huoneesta 60 dollaria yöltä, eli reilut 50 euroa per yö. Tähän hintaan sai siis tämän tason huoneen, erittäin hyvän palvelun, snorklausvälineet ja uskomattoman sijainnin aivan rannan tuntumassa. En voi muuta kuin suositella hotellia isosti.

Niin suosittelevat muutkin - noh, ne kaikki Booking.comin kautta huoneen varanneet, mutta myös paikan päällä tapasin kiinalaisen perheen, jotka kehuivat olevansa jo kolmatta kertaa samassa hotellissa lomalla. Nyt eivät kuulemma enää muihin suostu menemään, kun ovat löytäneet niin hyvän paikan.

Pysy matkassa mukana:

10 kommenttia:

 1. Me majoitumme Starry Nightin vieressä olevassa isommassa hotellissa, koska heillä oli perhehuoneita.
  Näin muutaman guest housen kokemuksella tuo Starry Night vaikuttaa hyvin tyypilliseltä Malediiviläiseltä guest houselta. Me olemme tykästyneet nimenomaa guest houseihin, sillä niissä on superystävällinen palvelu aina. Ja kaikista guest houseista on aina löytynyt rantapyyhkeet, snorklausvälineet, retkiä yms. mitä vain tarvitseekin lomallaan. Ja aina tullaan satamaan vastaan(tai jopa lentokentälle) ja saatetaan veneelle. Ihanaa palvelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että muuallakin päin Malediiveja on yhtä mukavia majoituksia. Tästä Sea Villasta monet kehuivat sitä, kun se oli vasta valmistunut ja uusi on tietysti aina uutta, mutta sitäkin enemmän olin todella iloinen tuosta palvelun tasosta ja halusta auttaa kaikessa mahdollisessa. Ja lentokentällä näytti tosiaan olevan kyllä joku vastassa ihan jokaista :) Helpottaa kummasti, kun ei tarvitse kysellä ja kierrellä ihmettelemässä, mihin veneeseen hyppäisi.

   Harmillista, että näissä guest houseissa ei ole perhehuoneita. Paikallisten keskuudessa kun on aina niin mukavaa tukea nimenomaan paikallista liiketoimintaa eikä kansainvälisiä hotelliketjuja. Mutta tietysti kaikkea ei voi aina saada.

   Poista
 2. Vaikuttaapa kivalta paikalta niin saari kuin majoituskin. Christan kommentista tuli bongattua toinen mielenkiintoinen majapaikka, jos tuonne lähtisi perheen kanssa. Pitkään on Malediivit ollut mielessä tuollaiseen "aivot narikkaan" -lomaan. Egypti hotellialueineen oli sitä jo lähellä, mutta kaupustelijoihin meni hermot moneen otteeseen :-D

  Tuollaisen paratiisisaaren taitaa ymmärtää vain menemällä itse paikan päälle, ei oikein pysty kuvittelemaan kuinka syrjässä ja rauhassa tuolla olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Christan mainitsema hotelli taisi olla saaren ainoa kansainvälisessä omistuksessa oleva hotelli, joten toivottavasti löydät jonkun paikallisomisteisen perhemajoituksen, jos päätätte mennä tuonne. Sääli olisi, jos matkailijoiden rahat menisivät noin pienissä yhteisöissä ulkopuolisten taskuihin.

   Pienen saaren ja pienen yhteisön taitaa tosiaan ymmärtää vasta paikan päällä. Itsekin piti välillä katsoa google mapsista paikanpäällä ollessa, miten keskellä merta sitä oikeasti oltiinkaan :D

   Ja ah, en muistanutkaan noita Egyptin kaupustelijoita. Me koitettiin silloin kiertää mahdollisimman kaukaa kaikki kojut, heh :)

   Poista
 3. Malediivit saarineen ei ihan top listalla ole mutta kiinnostuin kyllä kovin. Näytti niin paratiisimaiselta pikkusaarelta. Tuollaisessa olisi ihanaa vaikka viikko lepuuttaa aivojaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut muuten minullakaan ennen matkaa. Tai oli listalla, mutten ollut ajatellut sinne matkustaa näin nopeaan. Mutta kun halvat lennot tuli vastaan ja kokonaisuus oli niin edullinen, niin tuli lähdettyä. Ja onneksi tuli. Oli niin mieletön, että lähtisin vaikka heti uudelleen uusille saarille!

   Poista
 4. Minulle on jäänyt mieleen majoituksestamme Malediiveilla kauan sitten kylpyhuone, joka ihan resortissakin oli sijoitettu bungalowimme taakse, pihalle. Kylpyhuone oli kaakeloitu, lattiat ja seinät, ja suihkusta tuli kuumaakin vettä, mutta kattoa siinä ei ollut. Tämä suihkussa tähtitaivaan alla on jäänyt mieleeni yhtenä hienoimpina hotellikokemuksina kautta aikojen!
  Muurahaisia en muista, mutta gekot muistan, eli ilmeisesti luonto myös sisällä huoneissa on Malediiveilla aika vakiojuttu :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kylpyhuone on jotenkin erikoinen, erityisen hieno tai juuri kuin teillä, sijoitettu ulos, niin jää ne kyllä erityisen hyvin mieleen. Tähtitaivaan alla suihkuttelu olisi kyllä mieletöntä!

   Tuolla saarella en taas nähnyt liskoja kuin ulkona, mutta nehän olisivatkin ihan parhaita hyttysten tappajia sisätiloissa.

   Poista
 5. Kuulostaapa kivalta hotellilta! Itselle aina rantalomilla rannan läheisyys on tärkeää joten tämänlainen saariloma sopisi varmasti itselleni. Kiva kuulla, että hotellissa palvelu pelasi ja ystävällisesti jopa muistuttavat jos itse unohtaa tilata aamiaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla oli tosi henkilökohtainen palvelu. Muutaman huoneen rakennuksessa jokaista ehdittiin palvella yksilönä, eikä oltu mitään suurta vierasmassaa. Oli kyllä tosi kotoisa fiilis :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan