Slider

Kaikki saman katon alla - majoitusvinkki Wieniin

torstai 29. marraskuuta 2018

Kun matkaan lähtee viisi naista, ja matkan tarkoitus on viettää ystävien yhteistä laatuaikaa, on majoitusvalinta matkan onnistumisen kannalta suuressa roolissa. Varsinaisella matkakohteella ei ole suurtakaan väliä, mutta puitteet ovat sitäkin tärkeämmät. Viisi henkeä ei mahdu hotellihuoneeseen, jonka vuoksi valitsimme huoneiston.Onneksi matkavaraussivustot olivat täynnä erilaisia huoneistovaihtoehtoja. Ja onneksi olimme kerrankin hyvissä ajoin liikenteessä ja valinnanvaraa löytyi joitain kuukausia ennen matkaa kohtuulliseen hintaan, hyvällä sijainnilla.


Hey Mi Apartments Stoss im Himmel


Valintamme Hey Mi Apartments Stoss im Himmel sopi meille täydellisesti. Sijainti oli noin viiden minuutin kävelymatkan päässä pariltakin eri metroasemalta, vaikkakin Wien on sen verran kompakti kaupunki, ja huoneistomme sen verran keskeisellä paikalla, että suurimman osan matkoista teimme kävellen. Siitäkin huolimatta, että varauduimme jo lentokentällä julkisten käyttöön ostamalla koko viikonlopun kattavat metro-/juna-/ratikkaliput. Kuulostaa tehokkaalta hyötyliikunnalta, mutta askelia meille ei tullut kuin kymmenen ja kahdenkymmenentuhannen väliltä per päivä. Olimme kuitenkin jalkeilla aamusta iltaan, mutta taisimme keskittyä enemmän hyvään seuraan ja hyvistä ruuista ja juomista nauttimiseen - sehän se matkan tarkoitus olikin.

Upea avara asunto 


Asunnon viehätys alkoi jo porttikongin jättimäisestä puuovesta, jonka jälkeen olivat vastassa kapeat kiviset kierreportaat. Asunto ei siis ole kovin ideaali lasten, tai ainakaan rattaiden kanssa matkustettaessa, eikä juuri tähän asuntoon pääse esteettömästi ollenkaan. Mutta meidän seurueellemme edelleen erinomainen.
Asunnossa oli kaksi makuuhuonetta, iso avokeittiö/olohuone sekä kylpyhuone yhdellä suihkulla, vessalla ja kolmella altaalla. Suihkuvuorot saimme jaettua vaivatta, eikä peiliaikaakaan tarvinnut jonottaa, kun sitä oli tarjolla niin ruhtinaallisesti. Makuuhuoneista toinen oli jättimäinen - aivan ihana! Ihan niin kuin muukin asunto.

Parasta tässä kompleksissa kuitenkin oli se, että pystyimme vielä päivän päätteeksi tai kesken päivän asunnolla viinipullojen kanssa piipahtamisen yhteydessä kaikki yhdessä keskustelemaan ihan rauhassa. Ilman kiirettä kotiin, töihin, hakemaan lapsia, harrastuksiin. Tai ilman kiirettä Wienin nähtävyyksille. Näimme kyllä paljon Wieniä, mutta ehdottomasti antoisampaa ja tärkeämpää oli nähdä toisiamme. Ja siinä tämä asunto hyvien ravintoloiden ja joulutorien lomassa toimi erinomaisesti.Pari pientä miinusta


Ainoana isona miinuksena asunnossa oli pinttynyt tupakan haju. Asunnon ohjeissa luki ISOLLA, ettei asunnossa saa missään tapauksessa polttaa, mutta jos vahinko on jo käynyt, niin ei se haju lähde ilman kunnon remonttia. Meille tämä oli lähinnä kosmeettinen haitta, ja vaikka vihaankin tupakan hajua, matkani ei siitä mene pilalle. Mutta tämä on hyvä ottaa huomioon, eikä kovin allergisen kannata valita tätä majoitusta.

Toisena miinuksena, mikä oli lähinnä huvittava, oli asunnon vieressä - viiden metrin päässä - sijaitseva kirkko, joka aloitti kellojen aamukilkutuksensa lauantaina kello seitsemän. Toiset soitannat tulivat kätevästi vartin yli, kolmannet puolelta ja vielä neljännet varttia vailla kahdeksan. Meidän mukavuudenhaluinen matkaseurueemme oli mennyt nukkumaan jo hyvissä ajoin, eikä tämä(kään) varsinaisesti haitannut tai pilannut matkaa, mutta muiden on ehkä hyvä tiedostaa asia.Pysy matkassa mukana:

6 kommenttia:

 1. Me matkustamme yleensä nelihenkisenä perheenä, joten meilläkin valinta on yleensä huoneisto. Kaupunkilomilla ei yleensä jaksa olla liikenteessä ihan aamusta iltaan, joten on kiva että kämpillä on tilaa ja esim. keittomahdollisuus. Yhä vähemmän nykyään olen innostunut ns. perinteisistä hotelleista. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä harrastan tasaisesti molempia. Näin naisten kesken matkalla keittiötä me ei tarvittu kuin viinin viilentämiseen ;) Kaikki ruuat aamupaloista lähtien syötiin ulkona. Tärkeintä meillä oli tosiaan se, että saatiin olla kaikki saman katon alla.

   Poista
 2. Just sopivan kuuloinen asunto teille!!
  Tykkään ite kanssa asunnoista, etenekin jos on pidemmän aikaa tai isommalla porukalla.
  Roomassa tosin oltiin Guesthousessa mikä oli kuin hotelli ilman respaa, iso jaettu huone parisängyllä ja varavuoteella mutta just passeli meille.
  Olis luullu teillä tuolla määrällä jo tulevan peiliajasta pulaa ;) mutta onneksi löytyi kaikille tilaa, tuo kolme allasta on ihan luxusta, kahdesta oon kuullut kolmesta en ennen tätä vielä ollenkaan.
  Tuo ovi oli vaikuttava ja sijainti loistava mutta mua häiritsis toi kellojen pimputtelu koska valvotaan yleensä myöhään ja nukutaan samoin..
  Mutta teillä taisi olla kyllä miinuksista huolimatta onnistunut reissu! Yes!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla tosiaan yllätti se, että peiliä ja lavuaareja oli niin paljon vessassa, että jokainen mahtui. Ja toisaalta me ei kyllä olla mitenkään erityisen vaativia kukaan, joten varmasti oltaisiin pärjätty vähemmälläkin. Mutta hyvä näin!

   Voin niin kuvitella, että kellot häiritsisivät yhtä jos toista. Minä en oikein koskaan ole osannut häiriintyä äänistä muutenkaan.

   Reissu oli tosiaan todella onnistunut!

   Poista
 3. Mekin käytetään useimmiten huoneistoja maailmalla, jos niitä on vain tarjolla. Laatua saa pienemmällä rahalla, eikä päivä kulje hotellirytmin vaan omien mieltymysten mukaan. Usein huoneistoissa saa myös persoonallisempaa kokemusta itse paikasta, kun niihin käy kulku juuri tuollaisten söpöjen rappukäytävien kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, että huoneistossa pääsee paremmin paikalliseen ja persoonalliseen fiilikseen, kun ei kävellä hotellin respaan vaan johonkin random sisäpihaan ja rappukäytävään.
   Minä useimmiten nykyään suosin hotelleja, pienen lapsen kanssa kun on aina helpompaa, kun on respa, mistä saa helposti ja nopeasti apua esim. sairastapauksissa ja valmis hotelliaamianen helpottaa aikatauluja ja vaivaa, mutta on näitä tilanteita, kun huoneisto on ehdoton valinta.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan