Slider

All inclusive -perhehotelli Club Hotel Drago Park Fuerteventuralla

maanantai 2. huhtikuuta 2018

Yhteistyössä: Apollomatkat

Nappasimme viime viikolle äkkilähdön Fuerteventuralle. Viikon varoajasta johtuen hotelli valitsi meidät (kun ykkösvaihtoehtomme oli jo myyty loppuun), ja se hotelli oli Club Hotel Drago Park.Hotelli luokittelee itse itsensä neljän tähden hotelliksi, mutta Apollomatkojen sivuilla hotelli on saanut tähtiä kolme ja plussan päälle. En tiedä, miksi itse luokittelisin hotellin, mutta sen sanon, että ainakin kolmen tähden hotelliksi Club Hotel Drago Park on erittäin hyvätasoinen.


Puhdasta, siistiä ja ehjää - hotellin kuin hotellin tärkeimmät elementit


Kaikkialla on puhdasta ja siistiä sekä ehjää. Hieman jo kulunutta, mutta ehjää, ja kuluneitakin pintoja kunnostettiin jatkuvasti. Ja juuri näitä jaksan hotellimieltymyksissäni painottaa. Pidän kyllä viiden tähden luksuksesta, mutta kolmen tähden hotelliin lähden täysin toisella asenteella. Kolmen tähden hotellissa ei ehkä ole viittä erilaista tyynyä, joista valita, shampoot ja vanupuikot on tuotava itse mukana, ja hotellin ravintoloissa ruuan eteen on nähtävä enemmän vaivaa – noh, haettava se teekuppi itse – mutta ne ovat niitä asioita, joista joko valitset maksaa tai sitten et, ja lomailet sen mukaan. Loman onnistumiseen nämä eivät vaikuta – vain asenne ja ennakko-odotukset ratkaisevat.
Toisaalta kolme tähteä ei pidä ennakko-odotuksia kovinkaan korkealla. Luin jo ennakkoon, etteivät huoneiden seinät ole kovin äänieristettyjä, eivätkä ne tosiaan olekaan. Ilta-aikaan siitä ei ollut ongelmaa, sillä perhehotelli hiljeni ainakin meidän C-osiossa riittävän aikaisin muutamia hetkiä lukuunottamatta. Päiväuniaikaan siivouskärryjen kolina käytäviltä ja naapurihuoneista sai lapsemme toteamaan ensimmäisenä päivänä huoneessa olevan aivan liian kova meteli. No, hän nukahti vain muutaman minuutin lauseen jälkeen, eikä edes vaivautunut mainitsemaan asiasta seuraavina päivinä, joten se siitäkin sitten.

Toisena miinuspuolena lastenaltaan vesi oli aamupäivästä jäätävän kylmää. Onneksi meillä oli lapselle kellukkeet ja auto-uimarengas mukana, joten pystyimme viettämään uintikertojen alut lämmitetyssä aikuisten altaassa. Tämän jälkeen lastenaltaan vesi ei enää tuntunut jäätävältä – kaikkeen sitä näköjään tottuu. Ja toki aurinko lämmitti matalan altaan uintikelpoiseksi päivän mittaan.

Mutta se miinuspuolista. Club Hotel Drago Park oli niin hyvä, että nämä kaksi seikkaa jäivät hyvien puolien varjoon aivan täysin.
Mitä hyvää Club Hotel Drago Parkissa sitten oli?


All inclusive -ruokatarjonta

Jos aloitetaan all inclusive -hotellin yhdestä tärkeimmästä asiasta, on sen ehdottomasti oltava ruoka. Jos maksat ruokasi ennakkoon, tietämättä mitä tulet saamaan ja aiot syödä koko viikon samassa paikassa, on ruuan tason oltava hyvää. Tietysti ruokaihmisenä jännitin ateriatarjontaa etukäteen, vaikka ennakkoon lukemani arvioiden perusteella ruokia olikin kehuttu. Koskaan ei voi kuitenkaan tietää, kuka on kirjoittanut arvion.

Ruokien suhteen meidän ei kuitenkaan tarvinnut pettyä. Tarjolla ei ollut super gourmeta, mutta missä kolmen-neljän tähden hotellissa olisikaan? Ruuat olivat perushyviä ruokia ja tarjontaa oli riittävästi.

Aamiaisen ainoa huono puoli oli se, ettei aamiaisella ollut tarjolla puuroa. Tiedän kyllä, ettei se ole ulkomailla itsestäänselvyys, mutta viime aikoina minulla on käynyt niin hyvä tuuri puurojen kanssa, että uskalsin elätellä toiveita. Varsinaista pettymystä puurottomuus ei päässyt tuottamaan, mutta jos tarjonnasta jotain saa mainita, niin olkoon se sitten puuro.

Ja vaikka rakastankin sitä, että joku tarjoilee minulle teekupin pöytään, vielä enemmän rakastan sitä, että saan hakea teeni itse. Silloin saan hakea sitä niin paljon ja juuri silloin kun haluan, enkä ole yhdenkään tarjoilijan varassa. Kukaan ei nimittäin koskaan tarjoile minulle niin paljon teetä kuin haluan.All inclusive -juomatarjonta

Lapsen kanssa lomaillessa en juuri kiinnittänyt huomiota alkoholijuomatarjontaan. Minulle riittää pieni olut päivällä ja lasi viiniä illalla, jos sitäkään. Tällä kertaa minulle riitti se olut päivällä, sillä juon viiniä ja muita alkoholijuomia tasan sen vuoksi, että ne ovat hyviä. All inclusive -buffan hanaviinit eivät aivan tähän kategoriaan päässeet. Mutta jos jollekin ei kelpaa hanaviini, oli parempia viinejä tarjolla kohtuulliseen parinkympin pullohintaan. Minulle kelpasi illallisella vesi ;)

Minun piti käydä hakemassa baarista sellainen ihana vihreä tai punainen sateenvarjodrinkki - ihan vain kuvan vuoksi - mutta ihan kaikkea ei yhden viikon aikana näköjään ehdi tekemään :D

Uima-allasalue

Vielä viisi vuotta sitten en olisi uskonut sanovani Club Hotel Drago Parkin uima-allasaluetta rauhalliseksi, eli jos luet tätä kirjoitusta kolmikymppisenä lapsettomana, lue: lapsia täynnä oleva allasalue. Jos luet tätä perheellisenä, voit uskoa, kun sanon, että allasalueella on kyllä lapsia, mutta altaalla oli paljon tilaa, eikä missään vaiheessa tarvinnut väistellä muiden lapsia tai pelätä jonkun hyppäävän uidessa niskaan. Lapsiperhehotelliksi allasalue oli siis aktiivisen rauhallinen. Toki päivällä erilaiset hassut all inclusive -hotelleihin kuuluvat leikit ja hassuttelut saivat lapsemme peittämään korvansa käsillä, mutta kuten sanottu, se kuuluu all inclusiven luonteeseen.

Lasten kahluualtaan vesi oli tosiaan jäätävää, eikä aikuistenaltaankaan vesi kuumaa ollut, mutta hygieenisesti ajateltuna ihan riittävän lämmintä. Sellaista, että pienen totuttelun jälkeen uiminen oli miellyttävää.

Lastenkerho ja lasten huomiointi

Club Hotel Drago Parkin lastenkerhossa on aktiviteetteja sekä 4-7 että yli 8-vuotiaille lapsille. Suurin osa lastenkerhon lapsista ja ohjaajista oli saksalaisia, joten leikkikielenä toimi saksa tai englanti. Alle nelivuotiaatkin, mukaanlukien meidän neiti, ovat tervetulleita kerhoon, mutta vain vanhemman seurassa. Askarteluvälineet, kasvomaalaukset, hiekkataiteilut sun muut ovat siis myös pienempien lasten hyödynnettävissä. Aamupäivä jos toinen vierähtikin salapoliisipäivän suurennuslasien, taikasauvojen ja muiden taideteoksien askarteluissa.

Leikkipaikan keinu oli meidän neidin suosikki, niin kuin aina!

Lapset oli otettu muutenkin kivasti hotellissa huomioon. Meillä oli huoneessa lastensängyn lisäksi valmiina hoitopöytä - jota emme tosin melkein 3-vuotaan kanssa tarvinneet - sekä koroke, jonka avulla neiti ylettyi itse käymään vessassa ja pesemään kädet. Ja illallisella oli matalampi lasten pöytä lihapullineen, spagetteineen ja ranskalaisineen.
Aikuisten aktiviteetit

Koko Fuerteventura näyttää olevan valtavan aktiivinen saari. Myös Club Hotel Drago Parkissa oli jotain liikunnallisia aktiviteetteja tarjolla. Ohjelmassa oli perinteiset aamuvenyttelyt, vesijumpat ja tanssitunnit, mutta paikalta löytyi myös esimerkiksi kuntosali, squash-kenttä sekä järjestettyjä lentopallo- ja futispelejä, joihin kuka tahansa pystyi mennä mukaan pelaamaan. Lähellä on toki myös surffirantoja, ja hotellilta oli päivittäin muutama ilmainen bussivuoro sekä surffirannalle että läheiseen eläintarhaan.


Sijainti

Club Hotel Drago Park sijaitsee aivan Costa Calman alueen reunamilla, joten joka paikkaan on pieni kävelymatka. Parinsadan metrin päässä on pieni alue, mistä löytyy kauppa ja muutama ravintola. Rannallekin pääsee kävellen, mutta mieluummin käytimme hotellin bussia ainakin rannalle päin mennessä. Tähän kannattaa muistaa hakea bussilippu ennakkoon hotellin respasta. Ilman sitä ei bussiin ole asiaa.Mitkä on sinun kriteerisi hyvään hotelliin?

Pysy matkassa mukana:

6 kommenttia:

 1. Näyttää olevan ihan nappivalinta lapsiperheelle! Ei tarvitse murehtia missä juoda ja syödä, kun kaikki on tarjolla. Juuri tuollaiseen voisin mennä lastenlapseni kannsa. Mutta muuten en ilman lapsia ole oikein all inclusive fani. Tiedän, että toiset arvostavat juomien vuoksi mutta eihän ne juomat aina koske kaikkia vaan jotain "korvikkeita". Minulle kun lomalla on tärkeää myös ruokaelämykset eri paikoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli kyllä hyvä valinta! Minustakin reissuissa on parasta se, että pääsee testailemaan paikallisia ravintoloita, mutta tällaiseen lomaan tuo all inclusive oli kyllä paikallaan sekin. Juomien puolesta en kyllä ottaisi all inclusivea, koska jos olisin tuolla juonut viinejä, olisin kyllä ottanut niitä maksullisia versioita :)

   Poista
 2. Jossain tilanteissa varmaan All-inclusivekin on ok, mutta itse syömme mieluummin milloin missäkin kuin samassa ravintolassa pitempään. All-inclusiveja lienee myös arvosteltu siitä, että ne tappavat lähiseudun busineksen muilta ravintoloita, eli siinä mielessä ei ehkä kaikkein eettisin valinta. Mutta toki, valinnat pienten lasten kanssa ovat vähän eri juttu kuin aikuisten valinnat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla ei olisi ollut ongelmaa siinä, että bisnes lähtee lähiseudun ravintoloilta, sillä juuri tuolla nurkassa Costa Calmaa ravintoloita ei juuri ollut. Tai jos oli, ne aukesivat vasta niin myöhään, että me olimme jo päivän ruokailumme hoitaneet. Mutta yleisesti olen kyllä törmännyt tähän samaan kritiikkiin ja tottahan se on. Pienten lasten kanssa vaan tulee matkustettua siten, mikä on helpointa.

   Poista
 3. Hotelliarvosteluita on hauska lukea, vaikka en olisi itse kyseiseen paikkaan juuri menossa. Meitä on niin monelaista matkustajaa, niin monenlaisia arvioijia siis.
  Kuulostaa ihan loistavalle valinnalle teidän poppoolle, miinus se kylmä vesi alussa :)
  Mäkin tykkään kyllä siitä että saan hakea oman kahvini/teeni, enkä odotella sitä, tosin sulla taitaa kulua sitä muutama kuppi enemmän :D

  Oon kanssa kuullut kommentteja noita all-inclusive paikkoja vastaan, muistaakseni meillä oli (matkailualan)koulussakin puhetta tuosta, joku oli sitä mieltä että on hyvä juttu ja toinen taas sitä mieltä että vie paikallisten elannon ja siellä majottautuvat eivät näe eivätkä tue paikallista elämää.
  Tosin sunkin tapauksessa jos lähellä ei ollut muita niin ei ongelmaa.
  Ja en kritisoi toisten valintoja, kukin matkustaa niin kuin haluaa :)
  Varmasti paras valinta perheelliselle, siellä kun löytyy kaikki tarvittava, huoneen kalustusta myöten!
  Ite tykkään käydä tsekkaamassa eri ravintoloita ja nuuskia ympäristöä niin ei ihan toimisi tämmöinen, mutta onkin eri asia kun kaksi aikuista reissaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arviot on tosiaan aina vähän arpapeliä - vähintään täytyisi tietää, millainen maku arvion kirjoittajalla yleisesti on. Sen takia tripadvisorit ym. on aina vähän niin ja näin, kun ei tiedä, kuka on arviot antanut. Sen takia itse pidän enemmän blogien arvioista, kun vähintään on mahdollisuus katsella, millaisissa paikoissa bloggaaja yleensä viihtyy ja mistä pitää :)

   Tuo all inclusive on paikallaan näin pienen lapsen kanssa, mutta ehdottomasti kannattaisin mieluummin paikallisia yrittäjiä. Senkin aika tulee sitten joskus kun lapsi on isompi ja tietysti jo nyt aikuisten matkoilla :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan