Slider

Kun hotellin hinta-laatu-suhde ei kohtaa @ Orlando Hawthorn Suites

sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Orlando on kallis hotellikaupunki. Kallis on aina kovin suhteellinen käsite, mutta jos lähes 150 eurolla yötä kohden saa tätä tasoa, niin en halua edes tietää, mitä edullisemmalla olisi saanut. Onneksi meidän ei tarvinnut ottaa siitä selvää.



Luulen nimittäin, että edullisemmalla hinnalla olisi saanut ainakin luteita. Niitä on nimittäin Orlandon hotelleissa riesaksi asti - ainakin niissä edullisimmissa siis, eikä hintakaan kai ole takuuna luteettomuudesta. Vähintäänkin Orlandon hotellia etsiessä kannattaa ensimmäisenä googlettaa, onko hotelli saanut valituksia ludeongelmista. Ainakin minä ruksin hotelleja sitä mukaa listaltamme, mitä ludepalautteita tuli vastaan. En vain kertakaikkisesti haluaisi ottaa sitä riskiä.

Eikä meillä Hawthorn Suites by Wyndham Lake Buena Vista -hotellissa ollutkaan luteita. Hotelli taisi olla Orlando Vineland Premium outletin lähettyvillä yksi edullisimmista, joista en googlettelun jälkeen löytänyt merkkiäkään luteista. Hotelli ei silti ollut hintansa arvoinen. Sadallaviidelläkympillä ja neljällä tähdellä voisi kuvitella saavansa jotain parempaa. Tai sitten tähtiluokittelijat ovat unohtaneet vierailla hotellissa sitten sen rakennusvuoden, ja hotellilla riittää satunnaisia matkailijoita, eikä hinnan laskulle ole tarvetta.




Aloitetaan kuitenkin hyvistä puolista:


Hawthorn Suites by Wyndham Lake Buena Vista -hotellin sijainti oli täydellinen juuri meille. Saavuimmehan Orlandoon myöhään torstai-iltana - kiitospäivän torstain iltana - mikä tarkoittaa tietysti sitä, että seuraavana päivänä on Black Friday. Juuri silloin halusimme tietysti olla niin lähellä Orlando Vineland Premium outletia kuin mahdollista. Viiden minuutin matka autolla oli meille riittävän lähellä. Hotellilla oli myös tilava, ilmainen parkkialue, ja saimme auton lähelle ovia vaikka saavuimmekin sinne vasta puolilta öin.



Luulin varanneeni meille huoneen, mutta meillä olikin vastassa huoneisto, jossa oli erikseen makuuhuone kahdella jenkkityyliin leveällä sängyllä sekä yhdistetty keittiö, ruokailutila ja olohuone. Televisioita oli kaksi. Keittiö oli hyvin varusteltu astianpesukoneella, mikrolla, keittotasolla ja isolla jääkaapilla. Tämä oli positiivinen yllätys.






Hotellin sisäpihalla on lisäksi pieni uima-allasalue, jossa on pieni allas sekä poreallas ja rivistö aurinkotuoleja. Ei ehkä kätevin lasten kanssa, mutta allasalue yhtä kaikki. Kai uima-allaskin pääsee positiivisten listalle. Ei itse allasalueen viihtyisyyden tai monipuolisuuden tai muunkaan puolesta, vaan ihan vain sen takia, että sellainen ylipäätään oli. Tosin niin taitaa olla ihan jokaikisessä Orlandolaisessa hotellissa. Eli tämä hyvin epäkäytännöllinen allasalue ei ehkä sittenkään pääse kovin positiiviseen valoon ainakaan meidän lapsiperhematkalla.



Kuulostaa siis ihan kohtuu hyvältä hotellilta, eikö totta?

Mikä hotellissa sitten mätti?


Pääsääntöisesti hotellissa harmitti sen tunkkainen ja vanha olemus. Hieman rempallaan oleva huone ei koskaan houkuttele purkamaan matkalaukkua ja aloittamaan lomaa hyvillä mielin - oli ludepalautteita eli ei. Meidänhän ei onneksi täällä tarvinnut tehdä niin, sillä olimme varanneet hotellista vain yhden yön. Olimmekin laittaneet ensimmäisen päivän tarvikkeet käsimatkatavaroihin, eikä matkalaukkuihin tarvinnut juuri koskea.

Tunkkaisuus ja epäviihtyisyys eivät olleet kuitenkaan hotellin huonoimpia puolia. Tunkkaisessakin hotellissa voi asua, vaikkei se mukavaa olisikaan. Mutta tämän hotellihuoneen ilmastoinnin kanssa ei. Saavuimme hotellille siis puolen yön paikkeilla. Pinnasänky oli odottamassa meitä - kasaamatta - joten järjestelimme pedit niin, että minä nukuin tyttäremme kanssa toisessa sängyssä, mies toisessa. Kannoimme vaan riittävästi huonekaluja sänkymme toiselle laidalle, ettei lapsi tipu yön aikana. Juuri kun olimme saaneet huoneen sisustettua uudelleen, iltapesut tehtyä, yöpuvut päälle, valot pois ja silmät kiinni, räjähti ilmastointilaite käyntiin. Pompsahdimme kaikki kolme pystyyn kuvitellen, että huoneeseemme on rakennettu ydinvoimala ja se on juuri vihitty käyttöön. Lapsikin pelokkaana kysyi, mikä tuo on ja voiko sen sammuttaa. Kyllä voi. Onneksi Orlandossa ei ole järin kuuma marraskuussa, ja parinkymmenen asteen ulkoilma mahdollisti sen, ettemme tarvinneet ilmastointia. Taas saimme olla onnellisia siitä, että olimme varanneet hotellin vain yhdeksi yöksi. Tämän kanssa en olisi voinut viettää lomaani.

Ja mieluummin toki asustelen viihtyisässä, raikkaassa huoneessa, missä kaikki on ehjää. Ja lapsen kanssa matkatessa tällaisessa lomakohteessa toki se allasalueen viihtyvyys esittää todella isoa osaa koko loman onnistumisessa. Näin totesimme lomamme kolmannessa Orlandon hotellissa. Sieltä löytyi täydellinen allasalue, mutta siihen palaan myöhemmin.




Tästä ensimmäisestä Orlandon hotellista minulla ei ole tämän enempää kerrottavaa. Olimme siellä vain yhden yön, emme onneksi viettäneet huoneessa kuin yhden yön. Allasalueellakin kävimme vain kääntymässä sen verran, että ehdin ottaa siitä kuvat.

Olin ajatellut jättää kirjoittamatta hotellista. Eihän tästä ole mitään kertomisen arvoista. Tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin. Josko edes joku Orlandon matkaa suunnitteleva lukisi tämän ja valitsisi kuitenkin jonkun toisen hotellin - tai vähintään varmistaisi, että ilmastointilaitteet olisi jo korjattu. Luteita täältä ei tosiaan löytynyt, joten jos kaipaat yhden yön majoitusta outletin vierestä viileämpinä kuukausina, niin go for it.

Pysy mukana matkassa:

10 kommenttia:

  1. Kiletämättä kuvista ei tule kovin kutsuva ja ihana fiilis... Juuri tuo mainitsemasi raikkaus ja ehjät paikat ovat minunkin kriteereitä. Ja tosiaan joo se luteettomuus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luteettomuus onneksi toteutui tuolla hotellissa, eikä saatu tuliaisia kotiin :) Mutta tuolla rahalla olisi tosiaan toivonut vielä vähän parempia puitteita muutenkin.

      Poista
  2. Asuimme Dubaissa pari vuotta sitten Hawthorn Suites by Wyndham - hotellissa lähellä Jumeirahin rantaa. Kuuluukohan hotelli samaan ketjuun? Se oli ihan viihtyisä ja uima-allaskin löytyi. Meille vaan sattui niin viileät alkupäivät, että saimme altaalla pyyhkeiden alla värjötellä ja meidän lisäksi siellä ei ollut kuin pari muuta ihmistä. Hotellista ei muuten mitään valittamista, mutta he kirjasivat meidät ulos sieltä päivää liian aikaisin. Syy siihen ei koskaan selvinnyt, mutta aika outoahan se oli eikä respan asiakaspalvelu ollut parhaimmaista päästä. Onneksi olimme matkatoimiston matkassa, niin he selvittivät asian. Nuhjuiset hotellihuoneet eivät tosiaan ole kovin houkuttelevia. Onneksi teillä oli vain yhden yön majoitus tuolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan on sama hotelliketju. Oho, enpä ole itse tullut koskaan "potkituksi pihalle" ennakkoon - onneksi selvisi asia teillä kuitenkin!

      Poista
  3. Vaikuttaa että paikka olisi pintaremontin tarpeessa - minustakin sellainen peruspuhtaus ja raikkaus on tärkeintä, olipa kyseessä sitten vaikka vain yhden yön majoitus. Ja on kyllä aika arvokas hinta tosta paikasta. Kiitos vinkistä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin joistain palautteista, että olisivat vuosi takaperin rempanneet hotellin huoneet. Ehkä senkin takia odotimme hieman parempaa kuin mitä saimme. Rempasta ei nimittäin ollut tietoakaan :D
      Tuo oli ihan liian kova hinta tuonne. Huh.

      Poista
  4. En ihan tajunnut mikä nyt oli huonoa. Ikävä jos kuului ääntä ilmastoinnista mutta se varmaan olisi korjattu jos olisi ilmoittanut respaan. Mut saitte huoneen sijasta keittiöt, olohuoneet, televisiot ynnä muut eikä luteitakaan ollut. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :) Juuri tätä samaa mietin itsekin, kun tätä kirjoittelin, että ei tämä nyt niin kovin huonolta vaikuta. Ehkä juuri sen takia myös päädyimme tähän vaihtoehtoon, kun vaikutti "ihan kivalta". Mutta yhden yön majoituksessa ei tosiaan oltaisi tarvittu tilaa eikä keittiötä. Olisi ollut paljon kivempaa, jos olisi ollut siistiä, ehjää ja raikasta. Ja se ääni oli tosiaan niin kova, että ei sen kanssa olisi voinut nukkua. Me saavuttiin hotelliin keskellä yötä, joten korjaajan hommaaminen siihen aikaan olisi ollut yhtä kuin ei unta ollenkaan.

      Ja toki tulee verrattua hotellia muihin hotelleihin, ja tällä hinnalla ei olla koskaan saatu tätä tasoa. Maksaisin tästä hotellista maksimissaan muutaman kympin yöltä, jos sitäkään.

      Poista
  5. Eilen jo kommentoin, mutta koska se ei jostain syystä näy otetaan uusiksi: Sain heti kauhunväristyksiä, kun otit luteet puheeksi. Itselläni on kauhukokemus luteista Madridista parin vuoden takaa. Eikä tosiaan majoituksen arvokas hinta ole tae luteettomudesta. Onneksi te säästyitte niiltä! :) Hinta-laatu-suhde on tosiaan hankala juttu. Itse odotan saavani laatua, jos maksan korkean hinnan. Halvemmalta ei odota niin paljoa, joten on pienempi riski pettyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiva kun jaksoit tulla kommentoimaan uusiksi!
      Uuh - minä en ole koskaan onneksi törmännyt luteisiin, enkä toivottavasti törmääkään.
      Tuo hinta antoi kyllä odottaa tosi paljon parempaa kuin mitä saatiin. Edullisemmalla hinnalla olisimme varmaan olleet ihan tyytyväisiä tähän.

      Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Vuoden 2024 matkasuunnitelmat ja -unelmat

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan