Slider

Tällainen on täydellinen lapsiperhehotelli @Sheraton Vistana Villages, Orlando

sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Olemme olleet lapsemme kolmen ensimmäisen elinvuoden aikana useammassa(kymmenessä) hotellissa. Taso on vaihdellut parin tähden perushotellista viiden tähden luksukseen. Siitä yhdestä parin tähden virheestä oppineena useimmat hotellit ovat kuitenkin olleet sieltä paremmasta päästä. Viidestäkin tähdestä on kuitenkin moneksi.Se, mikä on juuri itselle täydellinen riippuu hyvin paljon omasta seurueesta ja loman tarkoituksesta. Onko matkalla aikuisten keksen vai perheenä? Minkä ikäisiä lapset ovat? Onko tarkoitus viettää aikaa hotellilla vai käydä siellä vain nukkumassa? Ja tietysti se, mihin on tottunut. Kun tasoa kerran korottaa, on matalampaan tasoon hurjan vaikea palata takaisin.Viime joulukuussa vietimme Karibian risteilymme jälkeen viikon Orlandossa ystäväperheemme vakiohotellissa, Sheraton Vistana Villages -resortissa. Täytyy sanoa, että hotelli ei olisi voinut olla paljon tätä parempi, kun ajattelee juuri meidän tarkoitustamme, meidän lomaamme ja meidän 2,5-vuotiasta tytärtämme sekä ystäväperheemme sekä heidän kahden ystäväperheen yhteensä viittä 0-6-vuotiasta lasta. Luit oikein: meitä oli hotellissa neljä perhettä, ja lapsia oli yhteensä kuusi.

Sheraton Vistana Villagessa, jos jossain, riitti tilaa, aktiviteetteja ja laatua meille kaikille!Mikä teki Sheraton Vistana Villagesta niin hyvän?


1. Allasalueet


Hotellin ehdotonta parhautta olivat sen useat erilaiset ja jättimäiset allasalueet. Näistä etenkin pääallasalue, josta löytyi meidän suosikki: allas, jossa myös 2,5-vuotias pystyi uimaan täysin itsenäisesti. Itse ei tarvinnut olla pitämässä jatkuvasti käsistä kiinni, vaan lapsi pystyi itse uimaan käsi-/vatsapohjaa. Toisaalta seurueen vauva takasi meidän neidin viihdyttämisen, ja itse pystyimme ajoittain jopa istuskelemaan altaan reunalla katsomassa vesileikkejä. Mutta mikäpä sen mukavampaa kuin lekotella matalassa altaassa lapsen seurana.

Erilaiset ja suuret allasalueet takaavat myös sen, että jokaisenlaiselle seurueelle löytyy varmasti omanlainen alue. Ilman lapsia olisin itse varmasti siellä hiljaisella altaalla tai kokonaan toisella, pienemmällä allasalueella. Siellä oli myös pieni ihana hiekkaranta riippukeinuineen. Kannattaa kuitenkin huomoida, ettei tälle rannalle kannata jäädä makoilemaan ja veteen ei missään tapauksessa saa mennä edes kahlaamaan. Kuten kylteistä näkee, alligaattorit saattavat tulla ja napata. Niitä siellä on riittämiin.

Toisaalta tämä isoinkaan allasalue ei ollut missään vaiheessa kovin meluinen, sillä Orlandoon mennään shoppailemaan ja vierailemaan huvipuistoihin. Tila täällä on taattu.2. Treenimahdollisuudet


Hotellilla oli myös todella kivat treenimahdollisuudet. Alueella oli ainakin kaksi salia. Niiden varustukset eivät olleet kummoiset, mutta minä en lomalla mitään kovin kummoista kaipaakaan. Sen sijaan oli aivan ihanaa, että resortin alue oli niin valtava, että siellä sai juoksennella kauniissa maisemissa pitkiäkin reittejä kierrellen lampia, välillä poiketen niiden yli siltoja pitkin. Täällä ei tosiaan tarvinnut sahata sadan metrin lenkkiä edestakaisin, tai lähteä juoksemaan autotien vierustalle.

Lisäksi alueella oli muutama tenniskenttä ja rantalentiskenttä.


Ohjelmassa olisi ollut myös joogaa ja muita ohjattuja tunteja, mutta niille emme lopulta ehtineet osallistua. Niiden olemassaolo on kuitenkin ihan miellyttävää. Ohjatun tunnin mahdollisuus on mukavaa, vaikkei se koskaan konkretisoituisikaan - loma on kuitenkin loma :)

3. Grillipaikat ja vaahtokarkkinuotiot


Resortin alue oli kaikkinensa todella kivasti suunniteltu. Resortin alue koostui useammasta(kymmenestä?) rakennuksesta hotellihuoneineen. Jokaisen rakennuksen lähettyvillä oli sekä jonkinlainen uima-allasalue että pari grillipaikkaa ruokailuryhmineen. Kannattaa muuten jo kirjautumisvaiheessa pyytää itselle paras huoneen sijainti. Autolla kyllä pääsee jokaisen rakennuksen eteen omalle parkkipaikalle, mutta jos haluaa käyttää pääuima-allasta palveluineen, kannattaa huone pyytää sen viereisistä rakennuksista. Välimatkat ovat oikeasti aika pitkiä.

Pääallasalueen lähellä oli lisäksi leikkipuisto sille varalle, kun vesileikit eivät enää kiinnostaneet. Pääallasalueella oli lisäksi muutamana iltana viikossa nuotio, jossa sai ostaa tarvikkeet vaahtokarkki-suklaa-keksi -herkkujen grillaamiseen. Viimeisen päälle jenkkilomailua. Ihanaa :)

4. Huoneiston varustus - huom! Pyykinpesukone


Huoneistot olivat erittäin hyvin varusteltuja. Meillä oli yhden makuuhuoneen huoneisto, muilla perheillä kahden makuuhuoneen huoneistot. Jokaisesta huoneistosta löytyy perusvarustusten lisäksi hyvin varusteltu keittiö sekä pyykinpesukone ja kuivausrumpu. Voin kertoa, että parin ja puolen viikon lomalla pienen lapsen kanssa pyykinpesukone on enemmän kuin tarpeen. Kuka ihme sitä jaksaisi niin paljon kantaa vaatteita mukana, varsinkin kun halusimme ehdottomasti jättää tilaa kasseihin paluumatkalle outletostoksia varten.

Huoneiston värimaailma oli tätä tuttua ruskeansävyistä jenkkityyliä. Sitä en voi käsittää. Pitääkö joku näin paljon ruskeasta? Sentään kaikki oli puhdasta, toimivaa ja ehjää. Myös teet, kahvit ja pesuaineet - myös pyykinpesuaineet tulivat talon puolesta.

6. Sijainti


Resortin sijainti oli erinomainen, lähellä kaikkea: Disneyn puistoja, Orlando Vineland Premium Outletia, ruokakauppoja. Ja vain puolen tunnin ajomatkan päässä lentokentältä. Ilman autoa Orlandossa ei pärjää, eli nyt puhun lyhyistä ajomatkoista. Mutta Orlandon ruuhkissa lyhyet ajomatkat ovat enemmän kuin tervetulleita, varsinkin lasten kanssa.


7. Respan palvelut ja lasten (sekä aikuisten) lahjukset


Täytyy myöntää, että respan palvelutasossa oli eroja, mutta minun kohdalleni sattui vain erinomaisia asiakaspalvelijoita. Respatätin luetteleman listan mukaan ei näytä olevan oikein mitään, mitä palvelua respasta ei saisi. Puisto- ynnä muut kuljetukset, ravintolavaraukset, liput - you name it - sekä niiden lisäksi vielä itse huoneeseen ties mitä apua.

Lapsemme sai hotellilta vilkkuvan Frozen-taikasauvan, ja me aikuiset 50 dollaria käyttörahaa per perhe. Tähän meidän täytyi käydä kuuntelemassa tunnin mittainen lomaosakemyyntipuhe, mutta ehkä se oli sen arvoista. Tai suoraan sanottuna ei, mutta tulipahan kuunneltua, ja lapsellakin on nyt oma Frozen-taikasauva, joka Disney on Icessa olisi maksanut 30 euroa(!!).

Mainittakoon myös, että resortilla oli pieni kauppa perusruokatarvikkeineen, oma ravintola, mistä sai kohtuuhintaista pitsaa (muita ruokia emme testanneet) ja viihdykkeenä oli hauskoja ankkoja. Myös kaloja sai käydä ruokkimassa kolikoilla toimivan automaatin kalanruuilla.
Resortin hinta oli myös hyvinkin kohtuullinen - meille puoli-ilmainen - mutta se johtui vain siitä, että pääsimme hyödyntämään ystäviemme jäsenyyttä, jossa myös ystävien varaukset jäsenhinnoilla ovat sallittuja. Kiitos siis jälleen kerran jäsenystäville ja myös muulle matkaseurueelle! Hyvin valittu hotelli ;)

Kuten näette, täältä resortista ei puutu mitään. En edes tiedä, muistinko luetella kaiken mahdollisen. Pääasia on kuitenkin se, että jos valitset tämän resortin Orlandossa, tulet varmasti viihtymään!

Millainen on sinun mielestäsi hyvä perhehotelli?

Pysy mukana matkassa:

8 kommenttia:

 1. Olipa hyvä varustelu. Jos olisin omien lasten kanssa lähtenyt matkaan olisi tuo kohde kuulostanut taivaalta pyykinpesukoneineen päivineen ja grilli varsinkin jos kyseessä on ei all inclusive. Nyt mietin lähdenkö joskus lapsen lapsenkannsa ja minne sekä missä vaiheessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla ei tosiaan ollut all inclusive -mahdollisuutta, mutta viikon all inclusive -risteilyn jälkeen omat kokkailut maistui kyllä paremmin kuin hyvin :D
   Nämä uima-allasvalinnat näyttelee tosi tärkeää roolia kaikkien viihtyvyydessä, sen olen huomannut :)

   Poista
 2. Mukavan näköinen paikka! Allasalue on kyllä supertärkeä lasten kanssa reissatessa ja toki ihan omaa viihtyvyyttäkin ajatellen. Reissukuumehan tässä nousee pitkän talven jälkeen, kun tällaisia kuvia katselee. En ole kokenut lämpöä ihan liian pitkään aikaan. Voisin siirtää itseni vaikka tuohon riippumattoon koko päiväksi :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli tosi kiva hotelli! Allasalue on tosiaankin melkein se tärkein lasten kanssa.

   Poista
 3. Harvoin lomailemme hotellissa, joten paljon tuosta hotellista menisi meillä, lapsettomilla, hukkaan. Pesukone on kyllä käyttökelpoinen pitemmillä reissuilla ainakin joskus välillä - jotenkin sitä "luottaa" omaan pyykinpesuunsa paremmin kuin pesuloihin monessa paikassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikuisten kesken aktiivisena ei tosiaan kannata juurikaan panostaa tällaisiin hotelleihin. Mutta pesukone on kyllä kiva lisä on lapsia mukana tai ei. Pesuloista usein pyykit tulevat superhajustettuina takaisin, ja menee useampi pesu, ennen kuin hajun saa pois. Itse pesemiseen siis luotan minäkin enemmän.

   Poista
 4. Tämä : "Viidestäkin tähdestä on kuitenkin moneksi.” Ajattelen tämän niin, että viiden tähden hotelleissakin on todella paljon eroja. Että ne tähdet ei sinällään kerro kamalan paljon. Parhaimmillaan 5-tähden hotelli on todellista luksusta, huonoimmillaan sitten joku vanha ja kulahtanut, mutta ketjunsa takia vielä tähdissä mukana rimpuileva kökkö.

  Pesukone on ollut meillä monessa huoneistossa ja se on yleensä kyllä saanut käyttöä. Vaikka kaksi aikuista reisaakin, niin aina sitä joku sukkapyykki löytyy pyöräytettäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin minäkin ajattelen. Viiden tähden hotelleissa on eroja. Onneksi meidän viidet tähdet on usein osuneet kohdilleen. Neljässä tähdessä onkin ollut vaikka ja mitä mukana.

   Pesukone on plussaa aina!

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan