Slider

Nyt tiedän, miksi Rugosa on jatkuvasti täyteen buukattu!

lauantai 10. maaliskuuta 2018

Voi miten ravintola voikaan tehdä ihmisen onnelliseksi! Ravintolan ei tarvitse olla kuin ihan älyttömän hyvä. Ja Helsingin Lauttasaaren uusi Ravintola Rugosa on kaikin puolin loistava.Nämä asiat tekivät minut erityisen onnelliseksi Ravintola Rugosassa:


1. Minulle tarjoiltiin kokonainen kala.


Täydellisempää ravintola-annosta en tiedä kuin kokonainen kala ja kokonaan minulle. Tämä on Rugosan ehdottomasti paras puoli. Olin jo tilaamassa nieriää, kunnes viereiseen pöytään kannettiin tämä upea kokonainen siika. Vaihdoin ruokasuunnitelmani viivana. Siika myös minulle, kiitos! 

Ja se oli hyvä. Niin hyvä. Annoksen ainoa miinuspuoli oli se, että kasvikset (olkootkin, että ne oli aseteltu kauniisti) olivat kalan nahan alla. Sain kyllä roikittua kasvikset kalan altakin, ja suurin osa varmasti syö kalan nahkoineen päivineen, mutta minä en. Ei tämän varsinaisesti ruokanautintoa juurikaan vähentänyt. Myös kasvikset olivat niin täydellisesti valmistettuja, niin hyviä. Ruusukaalinpuolikkaiden ja papujen joukossa oli rapsakoita pinjansiemeniä ja makeita granaattiomenansiemeniä. Kuka näitä ihania makuyhdistelmiä oikein kehittää! Tämä oli niin ihanaa!2. Lasten leikkipaikkana toimi jättisuuri akvaario.


Akvaario on aina riski ravintolassa. Tai muuta riskiä en siinä näe kuin sen, että akvaariot on usein luokattoman huonosti hoidettuja ja likaisia. Tämä akvaario ei ollut. Se oli putipuhdas ja pienet värikkäät kalat näyttivät siellä onnellisilta. Akvaarion alla oli jopa pari pienempää akvaariota, joissa toisessa oli ihkaoikea merihevonen! Wau!

Akvaario toimi erinomaisena lasten leikkipaikkana, ja meidänkin neiti odotti ruokaansa akvaarion vieressä kaloja tuijotellen hyvinkin kärsivällisesti. Hyvää pelisilmää myös ravintolalta laittaa lapsiperheet akvaarion viereen ja muut toiseen päähän ravintolaa. Kukaan ei häirinnyt (toivottavasti) ketään.
3. Puuhiiligrilli.


Tarvitseeko tämä tämän enempää selittelyä? Puuhiiligrilli ravintolassa. Nam. Piste.

4. Äärimmäisen kauniit annokset.


Paitsi että kokonainen kalani oli äärimmäisen kaunis, olivat sitä jokaikinen muukin annos. No, etanapannu oli etanapannun näköinen, siitä ei kai sen kauniimpaa saa. Mutta meidän seurueemme kaikki muut annokset olivat niin kauniita, kuin myös olivat kaikki ne annokset, joita kiikutettiin pöytämme ohi muille asiakkaille.

En sentään kehdannut ottaa eräältä norjalaiselta ruokabloggaajalta mallia ja marssia naapuripöytään pyytämään kuvauslupaa heidän annoksiinsa. Mutta täytyy sanoa, että tämä oli ensimmäinen kerta ikinä, kun olisi mieli tehnyt käydä tekemässä juuri niin. 5. Hinta.


Tämä kaikki täydellisyys ei maksanut juuri mitään. Tai maksoi kyllä jotain, muttei lähellekään sitä, minkä arvoisia annokset voisivat olla. Pannusiikanikin maksoi vain 21 euroa. Enhän saisi koko kalaa kaupastakaan sillä hinnalla, saati, että joku ammattilainen valmistaa sen vielä näin täydelliseksi mielettömien lisukkeiden kera.

6. Viihtyisä kokonaisuus


Ravintola oli kaikkinensa kovin viihtyisä. Isot ikkunat, kauniit kalusteet ja kattaukset, värinpilkahduksena se akvaario ja seinillä tyylikkäät viherseinät kasveineen.Ravintola Rugosaan kannattaa tulla kauempaakin - jos mahdut!

Pysy matkassa mukana:

12 kommenttia:

 1. Näyttääpä hyvältä! Tässä voisi laittaa varoitukseksi, että älä lue tätä nälkäisenä :) Jos on Turussa hyviä ruokapaikkoja, niin on kyllä Helsingissäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsingistä löytyy kyllä ihan tosi paljon hyviä ravintoloita - onneksi yksi niistä vihdoin myös meidän kotisaarella :)

   Poista
 2. Oi kun herkullista! Ehdottomasti täytyy käydä vierailemassa ja maistamassa kun pääsee. Ja tuo akvaario näyttää todella hienolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se akvaario ON tosi hieno! Ihan yllätyin, vaikka osasinkin odottaa akvaariota, niin en noin hienoa.
   Ja suosittelen kyllä ehdottomasti koko ravintolaa!

   Poista
 3. Lapsista ja kokonaisesta kalasta (ei ole suosikkejani) huolimatta pitää Lauttasaaren lähellä asuvana ehdottomasti tutustua tähän. Ehkä arki-iltana, esimerkiksi, voisi olla joskus sopivan väljääkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menette vaan paikalle vasta seiskan jälkeen, niin lapset on ehtineet poistua ravintolasta ;) Tai tosiaan arkena. Ja tosi kivasti ravintola oli osannut istuttaa lapsiperheet akvaarion läheisyyteen ja muut toiseen päähän ravintolaa.
   Ja jätät siian tilaamatta - kaikki muutkin oli niin herkullisen näköisiä annoksia!

   Poista
 4. Olin jo varma, että tämä on turkulainen ravintola :) Siellä kun hyviä ravintoloita riittää. Iloinen yllätys, että löytyy lähempää. Kauniin näköinen annos eikä tosiaan hinnalla pilattu. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, turkulaisia ravintoloita kehutaan tosiaan kilpaa. Helsinkiläiset ravintolat on ehkä jo niin itsestäänselvyys, ettei ole mikään yllätys, että täältä saa hyvää ruokaa. Mutta tämä yllätti silti odotukset aivan täysin!

   Poista
 5. Kiva, että kotisaarelle on saatu kunnon ravintola. Juuri pari päivää sitten puhuttiin, että ravintola pitäisi käydä testaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käykää ihmeessä! Tosiaan kivaa saada saarelle myös ilta-aikaan auki olevia kivoja ravintoloita.

   Poista
 6. "Äärimmäisen huvittunut"15. maaliskuuta 2018 klo 10.23

  Pakko tarttua tähän jutun alaotsakkeeseen "äärimmäisen kauniit annokset"!
  Ravintolan annoksia näkee kuvina esimerkiksi tuolla instagramin puolella ja niin ammatillisesta kuin ihan normi ihmisen mielipiteenä nyt kyllä puhut joko eriravintolasta tai sitten on vaan maksettu mainos. Jokaisen ja tarkoitan JOKAISEN annoksen päällä eli koristeena on rucola, enemmän tai vähemmän nuukahtaneena. Ilman makua, suoraan rasiasta. Sen lisäksi että se on kaukana määritelmästä "äärimmäisen kaunis", nii. Se myös on raaka-aine joka maultaan ei sovi kaiken kanssa yhteen. Ja tässä mainitsemassasi ravintolassa se näköjään sopii kaiken kanssa yhteen ja tekee annoksista "kauniita". Annokset näyttävät täysin tavallisilta ravintola annoksilta mutta ovat kaukana kauniista ja vielä kauempana tästä "äärimmäisen kauniista". Kauneus tietysti katsojan silmissä mutta pakko on tarttua silloin ku hehkutetaan jtn. mikä vaan on ihan täyttä huuhaata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauneus on tosiaan katsojan silmissä ;)
   Ei, tämä ei ole maksettu mainos vaan oikeasti pidin ravintolan astiavalinnoista ja ruokien esillepanoista. Jos sinä et pidä, niin sittenhän sinä et pidä. Ja jos minä pidän, niin en oikein sille mitään mahda. Pidin. Todella paljon.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan