Slider

Orlandon Outletit ja muut edulliset shoppailuvinkit

keskiviikko 20. joulukuuta 2017

No nyt on shopattu. Paljon.

Lähdimme Orlandoon kolmen laukun kanssa, joista yksi oli pakattuna toisen laukun sisälle. Matkatavaraa meillä oli siis puolentoista laukun verran. Tasan puolet oli siis mahdollisuus täyttää Orlandon tuliaisilla. Ja vaikka kymmenisen kiloa laukut jäivätkin vajaiksi maksimista, sanoisin, että saimme ostettua riittävästi vaatteita seuraavien vuosien varalle.Jos joku joskus ihmettelee, miksi minulla on jatkuvasti varaa matkustaa, niin tässä on se syy. Ostan vaatteita itselleni kerran kolmessa vuodessa, eli aina Floridasta lähtevän Karibian risteilyn yhteydessä. Matkan jälkeen kaappini ovat pullollaan toinen toistaan edullisempia merkkivaatteita, joiden käyttöikä on useamman vuoden. Näiden välivuosien aikana voinkin siis laittaa kaiken ylimääräisen rahan (ja ajan!) matkoihin, kun vaatteisiin ei kulu pennin jeniä.

Kaupoilla ammattilaisten kera ja vieläpä Black Fridayna


Kolusimme Orlandon kauppoja yhdessä ystäväperheemme kanssa, jotka ovat matkanneet kaupunkiin edullisille ostoksille jo vuosia. Näin mekin pääsimme parhaille mahdollisille apajille.

Ajankohdan kanssa meillä kävi aikamoinen tuuri, kun satuimme lentämään Orlandoon kiitospäivän torstaina. Heti seuraavana päivänä olikin Black Friday, ja sen tietänee jo jokainen suomalainenkin, mitä se tarkoittaa: äärimmäisen hyviä tarjouksia!

Jos joku kritisoikin Black Fridayta turhana kulutusjuhlana, niin itseni kannalta näen päivän kovin ekologisena vaihtoehtona. Olihan se lähestulkoon ainoa päivä vuodesta, kun ostin ylipäätään mitään.

Aamutuimaan ostoksilla - kaupathan aukeavat Black Fridayna jo puoliltaöin.


Minne mennä Orlandossa edullisille ostoksille?


Emme tosiaan ehtineet koluta koko Orlandoa, mutta sanoisin, että kolusimme kuitenkin hyvän valikoiman edullisia ostospaikkoja.

Orlandon Outletit


Me kävimme kahdessa eri Orlandon outleteista: Premium Outlets Orlando Vinelandissa ja Premium Outlets Orlando Internationalissa

Ensimmäiseksi yöksi valitsimme hotellin tarkoituksella Vineland-outletin vierestä, jotta pääsisimme heti aamuyöstä Black Friday -ostoksille. Ei. Emme sentään laittaneet kelloja tätä varten soimaan, vaan tiesin kokemuksesta, että tulisimme aikaeron vuoksi heräämään ennen kukonlaulua. Juuri näin kävi ja olimme jo aamukuuden jälkeen outletissa kaupoilla. Saimme shoppailla vaatteemme kaikessa rauhassa. Olimme kymmeneen mennessä jo valmiit, emmekä olleet jonottaneet yhteenkään liikkeeseen, sovituskoppiin, emmekä juurikaan edes kassoille. Voin kertoa, että lähtiessämme tilanne oli jo täysin toinen.
Kävimme myöhemmin myös International-outletissa, josta löytyy Vinelandista poiketen myös esimerkiksi Gantin, Quicksilverin ja Victoria's Secretin liikkeet. Lisäksi esimerkiksi DKNY:n valikoima oli International-outletissa huomattavasti Vinelandia laajempi. Toisin oli sitten Calvin Kleinilla, missä valikoima oli lähestulkoon sama molemmissa.

Kumpaan tahansa tai minne tahansa Jenkkien outletiin menet, muista aina poimia outletin nettisivuilta kupongit matkaan. Ei riitä, että koko liikkeen jo valmiiksi edulliset tuotteet ovat alennettuina esimerkiksi puoleen hintaan, vaan tämän lisäksi kupongeilla saa vielä lisäalen. Esimerkkinä Black Friday, jolloin ostimme Gapin lastevaateosastolta poistohyllystä tuotteita, jotka olivat valmiiksi puoleen hintaan, Black Friday -alennuksena koko Gapin liike oli -60 % ja tämän lisäksi saimme kupongilla vielä -15 % alennuksen. 

Muista aina tulostaa (tai ottaa kännykällä kuva) outletin nettisivuilta kupongit etukäteen. Näin saat alennetut tuotteet ensin alennuksella ja sen jälkeen vielä kupongin lisäalennuksella.


Ross Dress for Less - löytöjä outletejakin edullisemmin


Tässä varsinainen tarjoushaukkojen unelmakohde - Ross Dress for Less. Minä ainakin innostuin. Innostuin niin paljon, että kun menin ostamaan pikkujoulumekkoa, menin sovituskoppiin seitsemän mekon kanssa, joista ostin viisi. Turhaa? Ei lainkaan! Jos mekkojen hinnat olivat 13 dollaria kappaleelta ja luotuja kuin minulle, oli ne vain kertakaikkisesti ostettava. Oli joukossa myös "kallis" Calvin Kleinin mekko, joka maksoi 25 dollaria. Ai niin, ja juhlakengät. Yhteensä maksoinkin näistä kaikista noin sata euroa. Täydellistä!

Ross Dress for Less -liikkeen huono puoli on siinä, että vaatteet eivät ole lajiteltuina merkeittäin, eikä edes tuotteittain, joista voit valita itsellesi sopivan koon. Vaatteet ovat lajeittain ja koottain. Esimerkkinä kaikki mekot ovat samassa rekissä koon mukaan. Rekistä ei siis yhdellä silmäyksellä näe, onko siellä juuri sinulle jotain, vaan ostosteluun täytyy käyttää hieman vaivaa ja käydä rekki läpi vaate kerrallaan. Hieman kirpparihenkistä ja työlästä, mutta palkitsevaa - vähintäänkin näiden mekkojeni osalta! Ja merkkivaatelöytöjä voisi ajan kanssa tehdä paljon, paljon enemmänkin!Ross Dress for Less -liikkeitä on ympäri Orlandoa (varmasti muuallakin Jenkeissä) ja navigaattorit löytävät ne hyvin nimen perusteella.

Vaatteiden lisäksi teimme - tai lapsemme teki - hyviä lelulöytöjä. Ostimmekin kasan joululahjoja pilkkahintaan ja vielä erinomaisen tehokkaasti. Lapsi valikoi mieluisensa ja minä kävin ostamassa ne salaa.

Ross Dress for Lessin yhteydessä oli usein toinen vastaava liike TJ Maxx. Hieman upgreidattu versio Rossista niin järjestyksen, viihtyvyyden kuin myös hintojenkin puolesta. Edullista silti, mutta kenties aavistuksen miellyttävämpi ostosympäristö.

Merkkivaatteiden poistomyymälät


Outletien ja Rossin lisäksi kiersimme muutamissa poistomyymälöissä. Kävimme ainakin Niken, Hurleyn, Tommy Hilfigerin ja Conversen Clearance -myymälöissä. Myös näistä saa tehtyä löytöjä superedukkaasti, mutta näissäkin on kyse lähinnä tuurista, sillä valikoimat eivät ole jättimäisiä ja nimensäkin mukaisesti niissä myydään jämäeriä.

PS. Näin viihdytetään lapsia ostoksilla ;)
Oletko sinä innokas shoppailija matkoilla? 

Pysy matkassa mukana:

6 kommenttia:

 1. Olen äärimmäisen huono käymään yhtään missään ostoksilla. Black Friday osui kohdalle Singaporessa, mutta valitettavasti makasin sairaana vuoteessa :(

  Rupesin miettimään missä olen käynyt edes Outleteissä. No Jenkeissä joo, ja Thaimaassa. Mulla on vain muutama merkki mitä ostan je ne on nopeasti tarkistettu. GEOXin kenkiä voin ostaa liki sovittamatta. Guess:in käsilaukkuja tulee hankittu ja Michael Korsin laukkuja myös.

  Paras ostospaikka minulle on T.J. Maxx. Sellaien jo näen jossakin, niin pakko päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olen minäkin! En tykkää yhtään shoppailla, ja sen takia keskitän kaiken energian Jenkkien reissuihin, joissa samalla säästää varmaan koko matkan hinnan, kun kerralla ostan läjän merkkivaatteita edullisesti, enkä tipottain normaalihinnoilla. Ja säässtää siinä myös aikaa, kun ei tarvitse juosta kaupoilla vuoden ympäri :D

   Poista
 2. Itse en reissuilta (enkä oikein muutenkaan) osto mitään, paitsi jos jotain oikeasti tarvitsee. Jenkit on pieni poikkeus, kun tykkään ostaa urheilujoukkueiden asuja. Viime reissulla Chicagossa nekin jäi ostamatta, mutta esim. muutama vuosi sitten Orlandossa tuli käytyä useampikin ostoskeskus ja niiden urheilukaupat läpi. Tuttuja nimiä vilisiä tässäkin postauksessa outlettien muodossa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenkit on minullakin juuri se poikkeus. Muuten en käytä aikaani shoppailuun, reissuissa enkä kotona, mutta Jenkeistä tulee sitten hamstrattua :)

   Poista
 3. Hei kiva postaus tämä! Itse ostan matkoilta tai shoppailen muutenkaan todella vähän. Joten minullekin kerran kolmessa vuodessa shoppailu sopisi hyvin. :) Matkoilta hankin jotakin paikallisia tuotteita, Italiasta kenkiä ja Islannista villatakkeja ja lapasia, kun tiedän niiden olevan huippulaatua ja kestävän pitkään. Orlandon outleteista olen kuullut ennenkin ja jos joskus tuonne menen, voisi tämän vinkin hyödyntää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laadukkaat, pitkään kestävät vaatteet ovat minunkin ostoslistallani. Sitten ei tosiaan tarvitse ostostella usein. Jenkeissä missä tahansa kannattaa hyödyntää shoppailumahdollisuudet. Outleteja ja noita Ross Dress for Less -liikkeitä löytyy vähän joka puolelta.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan