Slider

Täydellinen rantapäivä Karibian risteilysatamassa Haitin Labadeessa

maanantai 25. joulukuuta 2017

Yhteistyössä: Royal Caribbean ja Risteilykeskus

Mitä täydellinen rantapäivä lasten kanssa vaatii?

Se vaatii kauniin rannan, jossa ranta loivenee miellyttävästi, eikä rannalla ole virtauksia, tuulta tai aaltoja. Aurinkoisen päivän, lämpimän meriveden ja turkoosin meren, joka on niin kirkasta, että pohjaan näkee vaikka miten syvällä. Se vaatii paljon juomavettä ja pyyhkeitä, mahdollisuuden varjoon ja virkistykseen sekä rauhaa lapsen päiväunille. Paikan, jonne voi huoletta jättää tavarat, jolloin koko seurue voi lähteä yhtä aikaa uimaan. Se vaatii helpon ja nopean ruokailumahdollisuuden ja toki hyvää ruokaa. Minulle se vaatii myös paikan rantahiekkojen karistukseen ja vaatteiden vaihtoon niin, että kerros hiekkaa ei jää vaatteiden alle.Haitilla meillä oli juuri näin täydellinen rantapäivä. Tästä kiitos Royal Caribbeanin ja heidän tarjoaman rantabungalowin, joka teki päivästämme superhelpon juurikin yllä luettelemieni vaatimusten perusteella.
Ensimmäinen marras-joulukuun Karibian risteilyn satamistamme oli Labadee Haitilla. Labadee on Royal Caribbeanin Haitilta vuokraama alue, jonka he ovat rakentaneet risteilyturisteille, eikä alueelta saa poistua. Yleisesti haluamme sukeltaa paikallisten sekaan ja nähdä muutakin kuin vain kaunista rantaa. Haitilla muuhun ei ollut mahdollisuutta, jonka vuoksi kauniista rannasta oli otettava kaikki mahdollinen irti.

Tutkimme ennakkoon Royal Caribbeanin Haitin retkitarjontaa. Tutkimme ja tutkimme, mutta 2-, 4- ja 6-vuotiaille lapsille soveltuvaa aktiviteettia oli hankala löytää. Useamman tunnin snorklaukset, melonnat, vaijeriliu'ut, katamaraaniretket ynnä muut toisivat vain ylimääräistä säätöä ja stressiä. Sitä emme toki lomalla halua, vaan haluamme nauttia täysillä ihan koko perhe.

Lopulta bongasimme nämä upeat rantabungalowit, joissa olisi sohvaryhmät, kattotuuletin ja takuuvarma varjopaikka rantapäivän virkistykseksi. Todellakin täydellistä koko perheen rantapäivään. Bungalowin hintaan kuului myös uimapatjat, pyyhkeet ja iso kylmälaukku täynnä jäitä ja vesipulloja. Royal Caribbean tarjosi lounaan kaikille risteilymatkustajille kantamalla ruuat laivasta rantaravintoloihin, eli siitäkään meidän ei tarvinnut huolehtia. Rantabungalowissa meillä oli myös oma tarjoilija, joka varasi heti alkuun meille rantatuolit ja kantoi tarvittavan määrän uimapatjoja. Hän esitteli meille, mistä mitäkin löytyy, ja oli käynyt päivän kuluessa harjaamassa mökkimme rantahiekasta. Peukku.

Ensimmäinen osa päivästämme kuluikin uidessa, kelluessa uimapatjoilla ja snorklatessa poukaman reunoilla.Labadeella oli kolmenlaisia erilaisia rantabungaloweja, ja niiden hinnat vaihtelivat noin kahden ja viidensadan välillä. Bungaloweihin mahtuu kuudesta kahdeksaan ihmistä, jolloin yhdelle hengelle hintaa ei kerry montaakaan kymppiä. Meidän bungalowimme oli se keskihintainen versio Nellie's Beachillä. Edullisin versio on katos ja istuinpaikat rantahiekalla, meidän versio oli kunnon mökki lattian kera, joka helpotti hiekkojen karistamisessa ja toki toi myös kunnon rauhan poissa rantatuolien läheisyydestä. Kalleimmat versiot olisivat olleet sellaisia, mistä olisi ollut portaat suoraan mereen. Hieman isompien lasten kanssa olisi ollut täydellistä pulahtaa suoraan mökin portailta mereen, mutta 2-vuotiaan kanssa tämä meidän versio oli paras juuri meille.

Royal Caribbeanin retkisivulla mökkien ikärajaksi sanotaan 4 vuotta, mutta varmistimme asian, ja ikäraja ei pätenyt ja myös alle 4-vuotias oli tervetullut mökkiin.

Kuvassa edullisimmat rantabungalowit, joiden sijainti oli hieman ruuhkaisemmalla/suuremmalla rannalla, mutta aivan lounasravintolan vieressä.

Kuvassa kallein versio rantabungalowista. Kuva otettu meidän bungalowilta, eli meilläkään ei ollut montaa askelta rantaviivaan.


Rantabugalowin ehdottomat edut olivat jo mainitsemani varma varjopaikka ja se, ettei kenenkään tarvinnut jäädä vahtimaan tavaroita. Valmiit vedet ja pyyhkeet sekä veloituksettomat uimapatjat taas toivat päivään ihanaa mukavuutta.

Nellie's Beachin rantabungalowit olivat senkin puolesta hyvä valinta, että varsinkin heti aamusta ranta oli todella rauhallinen. Poukama oli aika pieni, jonka vuoksi ranta ei ruuhkautunut liiallisesti iltapäivästäkään, vaikka muuten täyden laivallisen rantautuminen suhteellisen pienelle Labadeen alueelle oli aikamoista hulinaa.
Paratiisissa kaikki ei tosin ole täydellisen ruusuista. Haitilla, kuten muuallakin Karibialla kannattaa ehdottomasti muista hyttyskarkotteet! Minä olin saman tien paukamia täynnä. Varjo on ihanaa, mutta sen huonona puolena ovat hyttyset.

Lisää Labadeesta ja muun muassa sen toisella rannalla olevasta kelluvata baarista on tulossa juttua pian sekä tänne blogiin että videota blogin Facebook-sivulle. Kannattaa siis pysyä kuulolla. Jo nyt kannattaa käydä kurkkaamassa blogin Facebook-sivulta pieni video tältä ihanalta Nellie's Beachiltä ja rantabungalowistamme.

Mitä sinun täydelliseen rantapäivään kuuluu?

Pysy matkassa mukana:

12 kommenttia:

 1. Aikas mukava tuollainen villa, jos haluaa päivän olla vaan ja rentoutua rannalla. Laitoin kaverille heti linkin menemään, kun ovat alkuvuodesta tuonne Royal Caribbeanin kanssa menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli tosi kiva! Ja vaikka olisikin aktiivinenkin, niin ainakin on tukikohta, missä pitää tavaroita, eikä aina tarvitsisi mennä laivan kautta.

   Poista
 2. Ihana rantapäivä! Tuollaisen mä voisin viettää perheen kanssa ihan ilman risteilyäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä oli varsin ihana! Bungalowi teki siitä kyllä niin helpon :)

   Poista
 3. Tämä vastasikin kauan sitten mieleeni jääneeseen kysymykseen, miten Haitilla pysähtyminen on risteilyaluksille mahdollista. Meillä oli nimittäin 15 vuoden takaisella Dominikaanisen tasavallan matkalla jo varattuna parin päivän Haitin-retki, mutta se peruutettiin turvallisuustilanteen vuoksi. Noin eristetyllä alueella varmasti onkin turvallista.

  Puitteet vaikuttavat todellakin täydellisiltä koko perheen rantapäivälle! Hiekkarannat tuntuvat usein jotenkin hankalilta, en tykkää joka paikkaan tunkevasta hiekasta, tavaroista stressaamisesta tai ruoasta ja juomista huolehtimisesta. Mutta tuon bungalowin ja muiden palveluiden ansiosta tämä alkoi kuulostaa houkuttelevalta minustakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, jos postaus toi vastauksen kysymykseen!

   Tuolla alueella on tosiaan turvallista, ja bungalowi teki rantapäivästä kyllä täydellisen. Se joka paikkaan tunkeutuva rantahiekka ei ole minunkaan suosikkejani :D

   Poista
 4. Onpa kiva rantabungalow! Rannalla on ihanaa olla lasten kanssa. Tuollainen olisi mukava tukikohta rantapäivälle, kun pääsisi varjoon välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! Lasten kanssa on niin täydellistä, kun pääsee välillä varjoon, eikä sitä tarvitse mistään metsästää.

   Poista
 5. Olen Karibian risteilyllä käynyt joskus lapsena, mutta tässä muutaman viime vuoden aikana olen sellaista aina välillä pohtinut, vaan vielä ei ole ollut sellaisen aika. Tämä Haitin private ranta on tullut kuitenkin pariin otteeseen vastaan ja olenkin aina miettinyt, mitä siitä saa irti, kun ei muuta pääse näkemään, mutta näköjään ainakin erittäin viihtyisän rantapäivän, ja kyllähän sellainenkin on aina ajoittain varsin paikallaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että itse pohdin myös paljon, miten ihmeessä viihdymme kokonaisen päivän jossain yksityisellä resort-alueella. Alue oli kuitenkin monipuolisempi kuin mitä olin ajatellut. Pelkän rantapäivän lisäksihän siellä on jos jonkinlaista vesiaktiviteettia. Snorklausretkikin veneen kyydillä olisi aika ihana tuolla!

   Poista
 6. Pakko kysyä, kun mainitsit hyttyset, että oliko teillä käytössä malarian estolääkitys? Suunnittelemme matkaa ensi vuodelle ja Haiti olisi myös meidän kohteemme, mikä tästä syystä hieman hirvittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ollut käytössä malarialääkkeitä. Olen käsittänyt, että pitäisi mennä ja olla viidakossa pidempi pätkä, ennen kuin olisi tarve malarialääkkeille. Zika-virus on kai se pahempi tuolla, mutta jos ei ole raskaana, niin se ei kai ole niin vaarallinen tauti.
   Ihanaa matkaa!

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan