Slider

Miten pidetään kilot kurissa Karibian risteilyllä?

sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Yhteistyössä: Risteilykeskus

Karibian risteily - herkuttelijan paratiisi.

Ruoka ei lopu, ei sitten määrällisesti eikä laadullisesti. Eri vaihtoehtoja on tarjolla viikon jokaiselle päivälle ihan mihin kellonaikaan tahansa. Jostain luinkin risteilymatkustajan keräävän keskimäärin kolme kiloa yhden risteilyviikon aikana.

Aiemmilla risteilyilläni taktiikkani on ollut selvä. Olen ostanut vaatteita Floridan outleteista ennen risteilyä, koska olen tiennyt palaavani risteilyltä sen verran isompana, ettei vaatehankintoja kannata tehdä enää risteilyn jälkeen. Tällä kertaa strategia oli toinen: Herkuttelisin hyvällä omatunnolla, mutta eläisimme sen verran aktiivisesti, ettei kiloja kertyisi juurikaan.

Onnistuinko? Kyllä! Painoa oli tullut huimat 100 grammaa lisää koko kahden ja puolen viikon lomamme aikana. Hyvä suoritus, vai mitä sanot?

Lomakilojen välttäminen ei onneksi tarkoittanut näiden herkkujen välttelemistä.
Nämä meille tarjoiltiin Meksikon Cozumelilla.


Laivamme oli Royal Caribbeanin Oasis of the Seas ja aktiviteetteja ei tarvinnut varsinaisesti etsiä. Aktiivisen ja urheilullisen elämän viettäminen laivalla tarkoitti oikeastaan vain sitä, että yritin parhaani mukaan kokeilla kaikkea mahdollista, mitä laivalla oli tarjolla. Kaikkea en viikon aikana ehtinyt, mutta eipä me lähdetty risteilylle stressaamaan vaan lomailemaan. Toisaalta salilla tai aamulenkillä käynti ei ole minulle mikään rasite, vaan päin vastoin antaa puhtia päivään.

Rennon aktiivinen viikkomme Karibian risteilijällä näytti tältä:


Kiipeilyseinä


Oasis of the Seas -laivan perässä on kaksi kiipeilyseinää. Niillä pääsisi ilman maksua kiipeämään niin monta kertaa kuin vain haluaisi. Viikko ja kolme kokonaista meripäivää näin suurella laivalla on lyhyt aika, eikä ylimääräisiä hetkiä uusintaan kertakaikkisesti löytynyt. Kävin kuitenkin kerran ja pääsin soittokellolle saakka (oli noin puolivälissä seinää). En ylös asti, mutta yli puolenvälin kuitenkin. Puolivälissä alkoi tulla ihan liian paljon ohjeistusta mieheltä kannelta käsin, ja minuahan ei neuvota :D Hermo ja voimat menivät. Vannoin kyllä koittavani uudelleen, mutta niin se viikko vain vierähti.

Kuntosali ja ohjatut tunnit


Oasis of the Seas -laivalla oli yllättävän iso kuntosali. Kahvakuulat ja vastuskuminauhat puuttuivat, mistä mieheni oli harmissaan, mutta hyvin saimme treenit sujumaan. Minä osallistuin jopa yhdelle Boot Camp -tunnille, mutta se ei ollut maksunsa, 20 dollarin, arvoinen. Olin ainoa osallistuja, mikä on tietysti aina plussaa, kun pääsee treenaamaan oman personal trainerin kanssa, mutta treeni ei ollut ihan boot camp -tasoinen minun kunnolleni. Tuli hiki, muttei juuri muuta. Sainpahan itsetunnon kohotusta, kun ohjaaja kehui, miten hänellä ei ole koskaan ollut yhtä hyväkuntoista treenaajaa tunneillaan.

Salilta löytyi myös paljon muita ohjattuja jumppia, pilateksia, spinningejä sun muita. Haitilla olisi jopa ollut jooga rannalla, mutta aikataulusäätöjen vuoksi jouduimme jättämään sen välistä. Salilla oli lisäksi aiheeseen liittyviä luentoja ja niissäkin penkit näyttivät täyttyvän ahkerasti.

Laivan ympäri kulkeva juoksurata


Pikaiseen kuntoiluun - tai miksei pidemmällekin lenkille laivan ympäri kulkee juoksurata. Aiempiin Carnivalin laivoihimme verrattuna oli tosin tylsää, kun juoksurata kulki laivan (muistaakseni) viidennellä kannella, eikä näköalaa ollut kuin toisessa päädyssä parinkymmenen metrin verran. Carnivalin laivoilla juoksuradat ovat olleet korkeammilla kansilla, jolloin koko lenkin ajan pystyy ihastelemaan merta ja horisonttia.

Juoksuradalla on kaksi rataa, toinen kävelijöille, toinen juoksijoille. Radan varrelle on myös merkitty matka sekä kilometreissä että maileissa.

Uima-allasvalikoima


Minä en ole varsinainen uimari, enkä tälläkään kertaa viettänyt laivan uima-altailla muuten aikaa kuin tepastellen muutaman kerran lasten altaassa 2,5-vuotiaamme perässä. Oasis of the Seas -laivan uima-allasvalikoimasta löytyy kuitenkin moneen makuun, ja tarjolla on tietysti myös vesijumppia.
Surffisimulaattori, minigolfrata, koripallokenttä, luistelurata, tanssitunnit


Kuten sanottu, aktiviteetit eivät viikossa lopu kesken. Emme ehtineet/edes halunneet käydä kokeilemassa surffisimulaattoria, minigolfia, koripalloa, pingistä, vaijeriliukua, luistelua. Mitä näitä kaikkea laivalta sitten löytyykään. Kävimme kyllä katsomassa kun muut harrastavat. Laivalla ei kuitenkaan voi sanoa, etteikö omaa lajia olisi tarjolla.

Jos ei muuta keksi, niin vähintään laivan promenadilla voisi käydä pyörähtämässä lattarirytmien tahtiin ohjatulla tanssitunnilla.


Askelmäärä täyteen kohdesatamissa


Eikä aktiivisuus toki lopu vain ja ainoastaan meripäiviin laivalle. Kymmenentuhannen askelmäärä täyttyi tuossa tuokiossa kohdesatamissa.
Tässä vielä koottuna vinkit, miten paino pidetään kurissa Karibian risteilyllä:


1. Valitse ennakkoon, milloin herkuttelet.
Minä jätin herkut välistä aamiaisilla ja lounailla, koska tiesin, että lopun päivän voisin syödä mitä huvittaa. Pidinkin huolen siitä, että jokaisella illallisella tilasin kolme ruokalajia. Omnom. Ja silloin tällöin herkuttelin jo lounaalla ja viimeisenä aamuna myös aamiaisella - vielä kun siihen oli mahdollisuus ;)

2. Syö pääsääntöisesti hyvin.
Minä söin joka aamu puuron, kananmunia jossain muodossa sekä kasviksia ja hedelmiä. Myös lounaalla kokosin lautasen niin, että mukana oli hiilarit, proteiinit ja kasvikset. Vasta sen jälkeen pohdin herkkuja, jos enää jaksoin.

3. Herkuttele hyvällä omatunnolla.
Ja kun herkuttelet, herkuttele hyvällä omatunnolla. Lomalla ei kuulu stressata. Joskaan aivan täysin ranttaliksi ei kannata laittaa. Illallisen à la carten annosluku kannattaa pitää kolmessa, vaikka koko lista kuuluisikin risteilyn hintaan. Vinkit ja tavoitteet voi heittää heti pois, jos tilaat kolme pääruokaa ja neljä jälkiruokaa.

4. Ole aktiivinen.
Älä jumahda aurinkotuolille vaan kokeile laivan aktiviteettitarjontaa. Kuten jo totesin, laivalta löytyy takuuvarmasti jokaiselle jotain. Kun keskittää aktiviteetit aamuun, voi lopun päivää vaikka sitten lekotella. Ja syödä, kuten minä tein.

Viikon aikana lähes joka päivä askelmäärä oli yli 10 000 askelta ja treenikertoja risteilyviikkoon kertyi kolme. Yksi jokaiselle meripäivälle.

5. Keskity alkoholijuomissa laatuun, älä määrään.
Meillä on usein ollut lomilla tapana nauttia päiväolut silloin, toinen tällöin. Siitä kertyy yllättävän paljon  Pienten lasten kanssa matkatessa nämä jäivät useimmiten välistä ja jos joimmekin jotain, joimme ehkä yhden oluen päivällä tai lasilliset viiniä illallisella. Se päivän ainoa lasillinen voikin hyvällä omatunnolla olla jotain erityisen hyvää viiniä. Laivojen viinilistat ovat niin valtavan kattavat, että hyviä viinejä löytyy joka makuun.

6. Nuku ja rentoudu.
Kroppa pitää levosta. Me nukuimme koko kaksi ja puoli viikkoisen lomamme yhdeksän-kymmenen tunnin yöunia. Sen lisäksi meillä oli joka päivä parin tunnin lepotauko lapsen päiväunien aikaan.

7. Takaisin ruotuun risteilyn jälkeen
Jos kuitenkin käy niin, että kilot tursuavat risteilyn jälkeen, suosittelen Eevi Teittisen Lean and Fit -vuokavaliovalmennusta. Ostin sen syksyllä ja ruokavalio oli ihana! Täydellinen kiireisen pienen lapsen äidille, joka ei ehdi itse miettiä, mitä syö, vaan joku kertoo sen valmiiksi. Ruokavalio oli sekä kiinteyttävä että energisoiva. Valmennuksessa on muutama valmis resepti, mutta myös paljon vapautta valita ja vaihdella. Näitä ohjeita ja neuvoja oli helppo soveltaa myös risteilyllä. Ehkä Eevi olikin siis avainasemassa siinä, ettei minulle kertynyt risteilykiloja. Eevin ruokavalio löytyy tästä linkistä.

Jos kaipaat tarkempia vinkkejä painonhallintaan herkkuja pursuavilla risteilyillä, lue esimerkiksi Cruise Critikin vinkit tästä linkistä.

Kaikki nämä herkut ja vielä paljon enemmän nimittäin kuuluvat hintaan ja kaikkea on tarjolla ihan koko ajan.Myös huonepalvelu kuuluu Royal Caribbeanin Oasis of the Seas -laivalla risteilyn hintaan.


Pysy vielä kuulolla, tulossa on nimittäin kirjoitusta ja kuvia siitä, miltä Oasis of the Seas -laivan ruokatarjonta näytti ja maistui.

Onko sinulla hyviä vinkkejä risteilykilojen kurissa pitämiseen?

Pysy mukana matkassa:

15 kommenttia:

 1. Meidän ongelma on usein se, että päivät kuluvat reissussa autossa istuen. Siinä ei paljon kaloreita kulutella, vaan ahmitaan kilometrejä. Silloin kun ollaan kohteessa, pyrittään liikkumaan vain ja ainoastaan kävellen. Ihan huomaamatta tulee reippaasti kilometrejä, kun päivän kiertelee nähtävyyksillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Risteilyissä on se hyvä puoli, että laiva vie paikasta toiseen ja saa samalla oltua aktiivinen :)

   Kävely on kyllä ihan parasta!

   Poista
 2. Risteilyillä ei kyllä aika käy pitkäksi vaikka niin voisi helposti ensin luulla - aluksilla on niin paljon aktiviteettejä ja ohjelmaa, että itse ainakin Välimeren risteilyllä toivoin enemmän meripäiviä jotta olisin ehtinyt laivaelämästä enemmän nauttimaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tosiaan käy aika pitkäksi! Hyvä tosiaan, jos ehtii testaamaan kaikkia aktiviteetteja. Me ei ainakaan ehditty mitenkään :)

   Poista
 3. Enpä ole muuten aiemmin lukenut juuri mitään noista kaikista aktiviteeteista mitä isoilla risteilyaluksilla on tarjolla, mutta noihan kuulostaa ihan mahtavilta! Kokeilisin about kaikkia!
  Taikka sitten menettäisin täysin itsehillintäni ton kaiken ruoan kanssa ja pyörisin vaan pallona hytistä syömään ja takaisin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laivat on tosiaan täynnä kaikkea tekemistä. Ja tässä oli tosiaan vasta urheilulliset aktiviteetit. Siihen on päälle vielä kauneushoitolat, iltaohjelmat (stand-upit, esitykset, musikaalit), leffateatterit ynnä muut. Ja ruoka on tietysti ihana ohjelmanumero. Sen ympärille olisi niin helppo rakentaa koko risteily :D

   Poista
 4. Eiköhän se syömisen kurissa pitäminen ole kuitenkin vieläkin tärkeämpää kuin aktiviteetit, sillä liikunnalla ainakaan harva laihtuu. Niillä laivoilla, joilla olemme risteilleet, ei ole kiipeilyseiniä ollut ja uima-altaatkaan eivät ole oikein oikeaan uimiseen kelvanneet, mutta kohteissa on kyllä usein kävelty ja paljon. Ja pitemmillä risteilyillä ruuat alkavat kyllä jo vähän toistaa itseään, joten niitä on helpompi jättää väliin. Syyskuussa risteilimme viikon Alaskassa ja toisen Havaijilla eikä lopputulos nyt ollut kovinkaan paha, muistaakseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta, että liikunnalla ei laihdu, mutta minulla ei ole lomalla tarkoitus laihtuakaan. Ja toisaalta rakastan ruokaa niin paljon, että minulle helpointa pitää tasapaino on olemalla aktiivinen, jolloin saan myös herkutella huoletta. Se ei tietysti kaikille ole toimiva ratkaisu.

   Voin niin kuvitella, että pidemmällä risteilyllä ruoka alkaisi maistua jo samalta. Viikko oli sen puoleen sopiva mitta risteilylle, vaikka jo sen jälkeen oli ihan kiva päästä huoneistoon, missä kokkailtiin itse ruokia :)

   Poista
 5. Ihanan positiivinen juttu! Nim. Laihdutuksenvihaaja

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus! Itse taas en oikein arkena ehdi syödä kunnolla, niin lomalla yritän syödä mahdollisimman paljon. ;) Jo on kyllä monenlaista aktiviteettia tuolla risteilyllä, olen itsekin haaveillut Karibian risteilystä, kenties joskus pääsee sellaiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, minulla on kyllä aina aikaa syödä :D Mutta arkena tulee kyllä syötyä järkevästi, joten tuollaisessa herkkujen paratiisissa täytyy panostaa hieman enemmän siihen aktiivipuoleen ainakin omalta osaltani :) Ja tuolla se ei tosiaan ole vaikeaa, kun aktiviteetteja on niin paljon.

   Poista
 7. Nyt tuli postaus minun makuuni :). En ole ennen lukenut noin kattavaa koostetta aktiviteeteista, enkä tiennyt mistään surffisimulaattoreista tai luistinradoista! Mielenkiintoista! Nyt tuli mulle ainakin ihan erilainen into lähteä myös joskus risteilylle. Luulin oikeastaan, että uima-altaassa lilluminen, auringonotto ja syöminen on ainoita aktiviteetteja. Myös syömistä koskevat vinkit olivat sopivan tasapainoisia.

  VastaaPoista
 8. Voi mitä herkkuja! Nam! Kai siellä oli jäätelöäkin? Se on heikko kohtani. Kyllä laivalta näköjään löytyy jos vaikka mitä tekemistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On toki :) Allasalueen seinässä näkyi ainakin yksi pehmisautomaatti, mistä sai koska vaan käydä hakemassa jätskit. Voisin veikata, ettei paikka ollut ainoa laatuaan tuolla laivalla :) Ainakin muilla laivoilla niitä on näkynyt useampia.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan