Slider

Karibiaan en kyllästy koskaan

torstai 1. kesäkuuta 2017

Aina muistan painottaa itselleni, ettei mistään asiasta pidä mennä sanomaan "en koskaan". Usein jo pelkkä en-koskaan -sanaparin ajattelu saa juuri sen samaisen asian tapahtumaan. Mitäs menit sanomaan, tai edes ajattelemaan. Parempi siis pitää ajatukset avoimena aivan kaikelle ja nauttia siitä mitä tuleman pitää.

Silti uskalsin jopa kirjoittaa eli huutaa ääneen, etten koskaan tule kyllästymään Karibiaan. Olen kiertänyt Karibian rannikkoa Costa Ricassa asuessani puolen vuoden ajan, viettänyt pari viikkoa Barbadoksella, kolme Kuubassa, käynyt kolmella Karibian risteilyllä, ja neljäs on tulossa syksyllä. Käytyjä Karibian saaria on kertynyt luoja ties kuinka monta. Ei kuitenkaan riittävästi, enkä usko, että yhden elämän aikana ehdin kiertää Karibiaa kyllästymiseen asti - maailmassa kun on paljon muitakin kolkkia, joihin yritän ehtiä. Karibian saarissa on kuitenkin sitä jotain, mikä vetää minua puoleensa kerta toisensa jälkeen.

Mikä ihme siellä Karibialla on sitten niin hienoa?


Rannat, aurinko, lämpö. Kauniita rantoja on toki muuallakin päin maailmaa, mutta jokin minua kiehtoo juuri Karibian rannoissa. Niissä sellaisissa kapeissa hiekkarannoissa, joiden päälle palmut notkuvat, ja joille ei ole muodostettu satojen rantatuolien ryppäitä. Pidän kyllä palveluista rannoilla, mutta en ruuhkasta. En edes lähde luettelemaan kaikkia ihania rantoja Karibialta. Niitä löytyy sieltä ihan joka paikasta.

Lähes ehdoton suosikkisaareni Karibialla on St Lucia. Vietimme siellä Karibian risteilyn yhteydessä tasan yhden päivän, ja arvatkaapa harmittiko lähteä päivän päätteeksi pois?

St Lucia on kuin pieni paratiisi, jolla on kaikki mahdollinen, mitä matkailija voi koskaan kaivata. St Lucian uskomaton luonto tarjoaa tulivuoria, sademetsää, vesiputouksia, kuumia lähteitä, upeita rantoja, mielettömiä snorklausvesiä. Siellä on ihania kalastajakyliä, joissa on niin rento tunnelma, että niihin voisi jäädä hengaamaan ikuisiksi ajoiksi. Tai vähintän nyt pariksi viikoksi ;)Todellisuudessa koko Karibian tunnelma on ihanan rento. Karibialla ei voi olla kiire minnekään. Salsan ja reggaen rytmit saavat mielen rentoutumaan. Tulivat ne rytmit sitten puertoricolaisen katusoittajan kitarasta tai Barbadoksen tuhatta ja sataa ajavan reggaebussin kaijuttimista. Olemmepa päätyneet Kuubassa eläkeläisten päivätansseihin, joissa eläkeläispapat pyörittivät meitä salsan tahtiin. Jo pelkkä ajatuskin Karibian lomasta saa pulssin hidastumaan ja mielen kirkastumaan.Kolme käytyä Karibian risteilyä varmaan jo kertoo sen, että mielestäni Karibian risteily on paras tapa nähdä Karibiaa. Tai vähintäänkin vaihtoehto, jota ei muiden matkojen lomassa pidä jättää käyttämättä. Se on kuin reppureissaamista saarelta toiselle, jossa se reppu kulkee hotellihuoneessa, laivan kyydissä ilman, että repun pakkaamiseen ja purkamiseen täytyy nähdä minkäänlaista vaivaa. Nyt odotan myös innolla ensimmäistä risteilyä lapsen kanssa, jolloin risteilyn helppous tulee entisestään korostumaan. Enää ei edes jää harmittamaan se, ettei kohteisiin voi jäädä viettämään iltaa.Illat me tulemme viettämään  hyvin todennäköisesti nukkuen. Ehkä ehdimme nähdä laivan kannelta auringonlaskut. Myös ne ovat hienoja Karibialla. Ja mikä ei olisi hienoa? Onhan tämä Karibia!Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat TravelloverMuru Mou ja Skimbaco. Teeman kanssa olen kuukauden myöhässä, sillä toukokuun IGTT:n teemana oli lempipaikkani. Mutta parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan ;)

Pysy matkassa mukana:

18 kommenttia:

 1. Kivalta kuulostaa, Karibia kiinnostaa minuakin. Olisi kiva nähdä tuollaisia palmurantoja joilla on varmaan talvellakin lämmin. Tosin mietityttää mitkä kohteet siellä on ns. turvallisia? ainakin Aruban kerrotaan olevan. Myös Englannista pääsisi risteilylle Karibialle ja sellainen kiehtoo. Turvallisuusasiaa mietin siksi kun joissain Euroopankin kohteissa (esim. Ateenan satama) oli kerjäläisjoukkoja jotka tulivat melkein iholle kiinni, vaikka en ole ennen sellaiseen törmännyt meinasi laukku lähteä jolloin ostin pakosta hajuveden. Se oli ikävää sillä kukaan ihminen ei tullut auttamaan, tai ei ollut huomaavinaan ja valvontaa ei ollut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa Karibian saarista on tosi turvallisia. Haiti taitaa olla ainoana ulkoministeriön matkustuskieltolistalla. Karibialla on niin ihanan rento fiilis, vaikka toki joka turistipaikkaan rosvojakin mahtuu. Meillä ei toistaiseksi ole tullut mitään tuollaista vastaan. Kuulostaa kyllä tosi ikävältä kokemukselta. Onneksi ei käynyt mitään pahempaa.

   Poista
 2. En ole koskaan vakavasti harkinnut mitään risteilyä. Miksi en? Pelkään, että laivassa minulla olisi koko ajan huono olo, siis olisin merisairas.

  Tuleeko risteilyllä helposti huono olo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noilla isoilla risteilyillä ei tule huono olo. Tai en voi varmaksi mennä lupaamaan, mutta itse tulen todella herkästi merisairaaksi, mutta kertaakaan ei ole ollut mitään ongelmia Karibian risteilyillä. Ne laivat on niin isoja, että aallokko ei niitä juuri heiluta, ja vaikka heiluttaakin, niin keinutus on niin tasaista, ettei sitä edes huomaa. Kunhan et hurrikaaniaikaan lähde :)

   Poista
 3. Minun kokemukset Karibiasta rajoittuu Kuubaan ja Dominikaaniseen tasavaltaan, joissa olen molemmissa ollut neljä kuukautta. Olisi kiva päästä näkemään myös noita pieniä saaria, ja niiden kiertämiseen olisi risteily varmastikin passelein vaihtoehto. En kuitenkaan tiedä, että olisiko risteily sittenkään minun juttu... Mutta ehkä se selviää vain kokeilemalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen toistaiseksi ottanut risteilyn välineenä paikasta toiseen siirtymisenä. Nyt syksyllä vasta ensimmäisen kerran mennään hienommalle laivalle ja lasten kanssa, joten itse risteilykin on varsinainen matkaohjelma. Risteily voi siis olla monessa eri roolissa. Karibialla ei juurikaan kulje saarien välillä yhteysaluksia, mutta toki lentämällä pääsee saarelta toiselle. Se on vaan todella kallista, joten pienien saarien koluamiseen kannattaa kyllä käyttää risteilijää hyväksi. Jotkut saaret on nähty hyvinkin päivässä.

   Poista
 4. Oi, Karibia! Vaikka viime reissulta ei niitä ihan ehdottomia paratiisirantoja löydettykään, niin on Karibiassa täysin oma tunnelmansa. Ehkä se on ne rennot rytmit? Värikkyys? Rommi? Turkoosit vedet ja valkoiset rannat? Mä tykkäsin kyllä tosi-tosi paljon kiertää Karibiaa risteillen, mutta kolmannella kerralla haluan kokeilla jotain muuta vaihtoehtoa.

  Lasten kanssa risteily on kyllä ihan ykköstä! Ei tarvitse huolehtia ruokailuista, tekemisistä ja aina on oma huone ulottuvilla. Ja mikä voisi pienestä olla hauskempaa, kuin juosta pitkin pitkiä hyttikäytäviä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit ja rommi unohtuivatkin ihan täysin listastani - ihan parhautta nekin :)

   Isompia saaria kannattaakin koluta niin, että on paikoillaan pidempään. Me mennään nyt toista kertaa risteilyn lomassa Jamaikalle, ja taas kerran harmittaa, kun ei ehditä tehdä juuri mitään.

   Enpä ole tullut ajatelleeksikaan pitkiä hyttikäytäviä viihdykkeenä. Voin niin kuvitella, että se on lapsen näkökulmasta yksi parhaista asioista koko laivalla :D

   Poista
 5. Itse kotiuduin juuri Sardiniasta, jota kutsutaan Euroopan Karibiaksi. Olisi kuitenkin kiva myös kokea se ihan oikea Karibia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä haluaisin taas Sardiniaan. Se on jotenkin houkutellut aina, mutten vaan ole tullut lähdetyksi vielä sinne. Ehkä tehdään vaihtarit :)

   Poista
 6. Nythän oli vapaakuukausi, joten aihehan on ok. ^_^

  Hyvä merkintä, meillä on erikseen käytynä ABC, eli Aruba, Barbados ja Cuba. Risteilystä ollut puhetta, mutta oon aika herkkä merenkäynnille, joten ei tiä jaksaako vetää pillereitä montaa päivää. Toki hyvällä kelillä ja isossa laivassa on ollut ihan OK.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen tosiaan Kuubassa ja Barbadoksella käynyt niin risteilyn yhteydessä kuin pidemmänkin pätkän, mutta ne viralliset ABC-saaret (Aruba, Bonaire ja Curacao) minulta on kokonaan käymättä. Niille menevää risteilyä katsoimme yhtenä vaihtoehtona tulevan syksyn risteilylle, mutta tällä erää hieno laiva voitti (jostain käsittämättömästä syystä). Mutta ne on muun muassa sellaiset saaret, jotka haluan ehdottomasti nähdä - ja nimenomaan risteillen, sillä uskon yhdet päivät per saari riittävän niiden näkemiseen.

   Minä tulen todella helposti merisairaaksi, mutta Karibian risteilijöillä ei ole koskaan ollut mitään tarvetta edes harkita pahoinvointilääkkeitä. Suosittelen ehdottomasti!

   Poista
  2. Kuulostaa hyvältä tuo risteilijöiden tasaisuus - mulla on ongelmat olleet eniten kumiveneessä ja vähän sitä isommissa kun on menossa kohti sukelluspaikkaa. Matkustajalaivoissa onneksi vain isoissa aallokoissa.

   Hauska että noita alkupään aakkosia löytyy noinkin paljon, että parikin ABC-satsia aikaiseksi. Tuohan oli myös hyvä bändi! ^_^ The look of love. 8-)

   Poista
  3. Ne Karibian suurimmat risteilijät ovat kyllä niin jättiläisiä, että pienet aallokot niitä ei paljon keinuta. Kannattaa ehdottomasti lähteä risteilemään :)

   Poista
 7. Karibia on lempialueeni maailmassa! En ole tuolla St. Luciassa käynyt, mutta se kiinnostaa sieltä omalla tavallaan eniten. Ehkä joku sellainen viikon oleskelu, jossa yhdistäisi sitten jonkun toisen saaren samalla kertaa. Olen huomannut, että tykkään sellaisista reissuista varsinkin Karibialla, missä on kahdessa erilaisella saaressa samalla reissulla. Saa mukavaa vaihtelua lomaan sillä tavalla, joskin kyllä sitä yhdelläkin saarella pidempään viihtyisi. Ja tietysti risteilyt on myös toimiva tapa ja Puerto Rico varsin hyvä lähtösatama, kun sen voi yhdistää samalla rantalomaan siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. St. Lucia on niin lempparini. Kannattaa ehdottomasti mennä, ja pidemmäksi aikaa kuin risteilyn yhteydessä, jos siihen on vain mahdollisuus. Kahden saaren yhdistäminen kuulostaa hyvältä, mutta itse voisin mennä St. Lucialle olemaan vaikka kahdeksi viikoksi, enkä usko, että ehtisi tulla tylsää. Se on IHANA!

   Poista
 8. Maabongarille Karibia on varsinainen aarreaitta, sillä valtioita on niin paljon. Olemme kuitenkin vielä jättäneet Karibiaa vähän myöhäisemmäksi kun jotenkin on ollut ajatuksena, että sitä on helppo risteillen kiertää vielä vähän myöhemminkin elämässä.
  Loppuja Karibian vielä käymättömiä kohteita olen kyllä jo kertaalleen taulukoinut vs. eteläisen Karibian eri risteilyt ja parhaimmassa vaihtoehdossa, taisi olla Costa, niin saisimme yhdellä 2 viikon risteilyllä 9 uutta maata tai TCC-aluetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karibian risteilyt on tosiaan mahtavia, jos bongailee maita. Ja vaikka ei bongailisikaan, ne on silti mahtavia juuri siitä syystä, että niillä näkee niin paljon eri paikkoja Karibialla.
   Wau. Aikamoinen saalis 9 uutta maata tai TCC-aluetta!

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan