Slider

Kesän ensimmäinen hellepäivä Visulahdessa

sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Eilen oli kesän ensimmäinen hellepäivä ja minä ja siskoni lapsinemme (2-, 6- ja 7-v) vietimme sen Visulahdessa. En voi käsittää, miten hyvä tuuri meillä oli sään suhteen. Teimme Visulahden majoitusvarauksen toukokuun lumisateiden aikaan, ja silloin näin silmissäni viidentoista asteen lämpötilan kaatosateineen, meidät kalistelemassa hampaita vesipuiston uima-altaiden reunalla. Totuus oli toisenlainen, ja kerrankin aika paljon parempi kuin kuvitelma.

Päivän aloitus Dinosaurian vesi- ja ulkoilmapuistossa


Sään lisäksi myös vastaanotto Visulahteen oli aurinkoinen. Voi miten tärkeää onkaan se, että ensimmäinen ihmiskohtaaminen paikassa kuin paikassa on näin ystävällinen. Minun piti oikein kääntyä takaisin ja kysyä, saanko ottaa lipunmyynnin tytöistä kuvan. Näiden hymyjen saattelemana oli nimittäin todella mukavaa aloittaa päivä vesipuistossa.Olen viimeksi ollut vastaavassa huvipuistossa lapsena. Muistikuvat pesutiloista, pukuhuoneista ja sen sellaisista oli todellisuudesta täysin poikkeava - tai oikeastaan muistikuvaa ei ollut. Oli vain oletus, joka ei perustunut mihinkään. Lapsena voin kuvitella keskittyneeni johonkin ihan muuhun kuin siihen, missä olemme vaihtaneet vaatteet tai käyneet suihkussa. Oli kuitenkin aikamoinen yllätys, että pukuhuoneina toimivat pienet erilliset mökit, erillisessä rakennuksessa oli höyrysauna ja suihkut, ja vielä kolmannessa rakennuksessa vessat ja hoitohuoneet. Olin jotenkin odottanut yhtenäistä kompleksia, missä olisi kaikki saman katon alla.
Todellisuus ei kuitenkaan latistanut tunnelmaamme. Pukuhuoneet toimivat aurinkoisessa hellesäässä ihan yhtä hyvin kuin mikä muu tahansa ratkaisu. En voi sanoa pettyneeni, vaan hämmästyneeni, miten sitä muodostaakaan mielikuvan asiasta, millä ei varsinaisesti ole edes merkitystä. Tavarat saimme lokeroihin, ja saunassakin kävimme vain kääntymässä. Ulkotekemiset hukuttelivat enemmän.Ensin ajattelimme, että yksi päivä puistossa riittää meille varmasti hyvin. Aloitimme vesipuiston puolelta, josta kuvittelimme siirtyvämme puolivälissä päivää sisäleikkipuistoon. Dinosauriassa olikin vesipuiston lisäksi vaikka kuinka paljon kaikkea: pomppulinnoja, karuselleja, hiekkaleikkipaikka, polkuveneitä. Vaikka mitä! Vesipuisto oli kuvitelmaani pienempi, mutta kaikkea muuta oli paljon enemmän. Pelkissä dinosauruksissa riitti ihmeteltävää. Vesipuiston jälkeen emme ehtineet edes kiertää koko puistoa, kun sulkemisaikaan oli jäljellä enää alle tunti, ja koko sisäleikkipuisto käymättä.

Tekemisen paljoudesta huolimatta päivä Visulahdessa oli ihanan rauhallinen. Osa ravintoloista ja muista palveluista aukeaa vasta juhannuksesta kun kesäsesonki pyörähtää kunnolla käyntiin. Ajankohta oli meidän näkökulmastamme täydellinen. Mieluummin olimme rauhassa pomppulinnoissa ja trampoliineilla, söimme Dinogrillissä ja laskimme liukumäet jonottamatta. Ainoa, mikä jäi harmittamaan, oli houkuttelevan näköinen jäätelöbaari, mikä oli vielä talviteloilla.
Päivän päätös sisäleikkipuistossa


Halusimme nähdä myös sisäleikkipuiston, joten aurinkoisesta säästä huolimatta siirryimme sisätiloihin. Toisaalta koko päivän auringossaolon jälkeen oli hyväkin päästä välillä kunnolla varjoon. 45-minuuttinen sujahti hetkessä.

Sisäleikkeihin sadepäivänä


Nyt aloitamme uuden päivän ja piipahdamme ainakin vahakabinetissa, ehkä myös sisäleikkipuistossa. Sää vaikuttaa tämän päivän osalta siltä, että emme mene enää ulkoilmapuistoon. Onneksi täällä on myös sisätekemistä!

Mitä lapset olivat mieltä Visulahdesta? Minkälainen oli majoituksemme, lomakotitalo? Entä Visulahden alue yleisesti? Näistä lisää myöhemmin. Pysythän kuulolla :)

Kuuluuko teidän perheen kesätekemiseen huvipuistot? Onko lapsuudessasi kierretty Suomen huvipuistoja?

Yhteistyössä: Visulahti
Visulahti tarjosi porukallemme rannekkeet puistoihin sekä yhden yön majoituksen alueen lomakotitalossa.

Pysy mukana matkassa:

6 kommenttia:

 1. Visulahti on tuttu lapsuudesta ja ainakin vahakabinetti jäi lapsena mieleen erikoisena paikka. :) seuraavaksi kun eksytään sinne suuntaan niin varmasti käydään myös Visulahdessa. Huvipuistot on muutenkin kivoja. Joko lasten kanssa tai ilman! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kierrettiin lapsena paljon Suomen huvipuistoja, mutta ilmeisesti Visulahdessa kävimme vain kerran. Senkin takia oli kiva päästä näkemään Visulahti uudelleen. Noihin tosiaan voi hyvin mennä ilman lapsiakin :)

   Poista
 2. Arvaa, soiko nyt päässä Visulahden mainostunnari? :D

  Visulahti on minullekin tuttu lapsuuden kesistä. Jostain syystä lapsuuden kesät oli aina helteisiä?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa :D Minullakin se soi joka kerta päässä, kun katselen kuvia, kirjoitan blogipostauksia aiheesta tai laitan niitä Instaan. Tarttuva tunnari :D

   Lapsuuden kesät OLI aina helteisiä. Miksei nyt ole hellettä?? :(

   Poista
 3. Tarkoitus olisi Visulahdessa kanssa käydä tänä vuonna. Edellisestä käynnistä on kymmenkunta vuotta eli aika päivittää kokemus. Toivottavasti olisi kaunis päivä niin kuin teilläkin! Kiva oli ennakkoon lueskella juttua Visulahdesta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuonne tosiaan soisi kauniin päivän. Niin paljon enemmän tekemistä ulkopuistossa jos aurinko paistaa ja on lämmin. Vesipuiston puolellahan pieni sade ei tosin haittaa, kun kastuu muutenkin :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan