Slider

Lounas- ja shoppailuretki Albenan naapurikylään Kranevoon

sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Vietimme viime elokuussa viikon Bulgarian Albenassa - turisteille rakennetussa lomakylässä, joka on täynnä hotelleja, tivoleita, rantoja, hevoskärryajeluita, lasten leikkipaikkoja ja myös vesipuisto. Albena onkin lasten unelmalomakohde, ja myös helppo vaihtoehto vanhemmille, koska lapset viihtyvät ilman minkäänlaista vaivaa siitä, että heille pitäisi keksiä tekemistä. Puuhaa Albenassa olisi riittänyt viikon jokaiselle päivälle.

Me aikuiset halusimme kuitenkin nähdä myös muuta Bulgariaa, joten teimme aamupäivän lounasretken Albenan naapurikylään Kranevoon. Matkaa sinne oli vain viitisen kilometriä, ja taksi maksoi pari kymppiä niin, että sovimme kuskin kanssa, että hän tulee myös hakemaan meidät sovittuna aikana.

Meille oli suositeltu sieltä ravintolaa ja ostoskatua. Suunnitelmissamme olikin kävellä ostoskatu päästä päähän ja syödä tuliaisostoksien päälle lounas. Päiväunille palaisimme Albenaan.

Paikallisten Kranevo


Heti Kranevoon saavuttuamme oli selvää, että Kranevo ei ole turistikylä. Myös sieltä ilmeisesti löytyy hyvä ranta ja muutamia hotelleja, mutta kylää ei ole rakennettu turisteille. Emme myöskään nähneet juuri muita turisteja meidän porukan lisäksi. Keskipäivän paahteisen auringonpaisteen aikaan myös paikalliset olivat sisätiloissa. Enkä yhtään ihmettele. Mekin piipahdimme jo parinkymmenen metrin jälkeen terassin varjoon kylmien juomien pariin.

Ostoskadun kuppilat olivat kaikki todella viihtyisästi sisustettuja. Yleinen katukuva ja ravintoloiden viihtyisyys eivät jotenkin osuneet yhteen. Ravintolat olivat kaikki todella kauniita, muu katukuva aution karua.

Tapani mukaan olisin halunnut ottaa Kranevosta kuvia blogiin. Turhaan sitä yrittää sanoin kuvailla, millaista jossain on, jos ei ole näyttää yhtään kuvaa. Paikalliset suhtautuivat kuvaamiseen kovin nihkeästi, ja ensimmäinen kaupunkikuvayrittämäni päätyi tällaiseksi. Katukuvasta ei oteta kuvia, jos tädin kauppa osuu mukaan. Syytä en kysynyt. Ehkä hänellä on jo riittävästi asiakkaita, eikä lisämainokselle ole tarvetta.Kaupat ostoskadulla olivat pääasiassa perinteisiä turistikojuja leluineen, matkamuistoineen ja vaatteineen - sellaisia mistä itse en löytänyt mitään itselleni, mutta siskoni 5- ja 7-vuotiaat pojat olisivat voineet ostaa kaupat tyhjilleen. Löysin minäkin kummitytölle hienon Frozen-mekon muutamalla eurolla. Aitoudesta ei tässä kohtaa voi puhua, mutta vähintäänkin tuli kannatettua paikallista yrittäjää. Kummityttö ihmettelikin tuliaismekon saatuaan, miksi Elsalla ja Annalla on prinsessojen mekot päällä. Pukeutumisleikkejä?

Ostoskierooksen jälkeen menimme meille suositeltuun ravintola Izvoraan. Täytyy sanoa, että ravintola oli ehdottomasti tämän retken parasta antia. Ruoka oli ihan hyvää ja annokset oli itäeurooppalaiseen tyyliin tuhteja ja runsaita, mutta sitäkin parempaa oli paikan sisustus. Ravintola oli kuin puutarha, jossa sekä lapsille että aikuisille riitti tutkittavaa. Puutarha oli parhaan loistonsa jo nähnyt, mutta edelleen se oli todellakin ihastelun arvoinen.

Albenasta kannattaakin poistua vähintäänkin vierailulle Kranevoon saakka - vaikka vain syömään.  

Pysy matkassa mukana:

14 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista että kuvaamista ei katsottu hyvällä �� Turistikohteesta on kyllä hyvä tehdä päiväretkiä, jotta näkee muutakin ������

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisista turisteille rakennetuista kylistä on todellakin kiva lähteä niiden ulkopuolelle. Meillä ainakin oli mukava päiväretki, vaikka olikin ihan tuskaisen kuuma :D

   Poista
 2. Tuo kuvaamisen kieltäminen hämmästytti kyllä. Kerran Saksassa kävi niin, että ihanan viini-/liköörimyymälän pitäjällä oli "kuvauskiintiö" kaksi kuvaa. Bulgariasta muistan Sunny Beachin loman 1997, tehtiin juurikin retki Nessebarin muuta nähdäksemme. Bulgariaan oli tarkoitus mennä tänä vuonna uudestaan (tosin Sofiaan ystäväperheen luo), mutta suunnitelmat muuttuivat. Laitan tästäkin vinkit talteen, kun reissu toteutuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D Enpä ole koskaan kuullut kuvauskiintiöstä :D Tuolla Albenan puolella yhdessä merirosvolaivaravintolassa ei saanut kuvata, jos ei tullut myös syömään. Se oli vielä ihan ymmärrettävää, sillä muutenhan sieltä all inclusive -hotelleista porukka ramppaisi pelkästään ottamaan kuvia, eikä oikeat asiakkaat mahtuisi syömään.
   Mukavaa Bulgarianmatkaa teille!

   Poista
 3. Olen useasti törmännyt tuohon kuvauskieltoon. Usein sille ei ole mitään muuta perustetta, kuin piraattikopiot/veronkierto. Itse silti kuvaan katuja, rantoja ym. Jos joku yrittää estää, niin tulee älämölö. Jääköön näiden tätien/setien kioskit kuvaamatta :D  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä muuten tajunnutkaan tuota, että tietysti nuo laittomuudet ovat ne kuvauskieltojen syyt. Ihmettelin ja pitkään, että miksi ihmeessä eivät halua, että kukaan tietää heidän kaupoistaan :D

   Minä jätin suosiolla nuo kuvaamatta. Saivat pitää kojunsa :)

   Poista
 4. Pakko myöntää etten ole tainnut kuullakaan koko paikasta, mutta tuo Kranevo vaikuttaa varsin sympaattiselta pikkupaikalta. Ja juuri tuollaiset ravintolalöydöt ovat niitä parhaita - mutkattomia ja mukavia pikkupaikkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kuvitella, että Kranevo ei tule muuten vastaan kuin jos lomailee tuolla suunnalla. Siellä ei taida olla mitään, mikä tekisi siitä jotenkin maailmankuulun :)
   Tuo ravintola oli tosi kiva. Aina mukavaa, jos ruuan lisäksi myös itse ravintolassa riittää ihmettelemistä.

   Poista
 5. Google-auto on noille varmaan ihan painajainen, jos turistitkaan eivät saa valokuvia ottaa :) Kiva, että löytyi aitoa tunnelmaa ja kivoja ravintoloita noin läheltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, ihan totta :D
   Varsinkin lasten kanssa on tosi kätevää, että välimatkat on lyhyitä ja kiva päiväretkipaikka noin lähellä.

   Poista
 6. Bulgarian rantakohteet ovat minulle ihan vieraita, mutta sisämaassa olen autoillut ja tykännyt todella paljon. Jotenkin tuon Mustanmeren rannikon maine on sellainen, etten ole ajatellut sen kiinnostavan. Mutta tuo Kranevohan muistuttaa todella paljon Veliko Tarnovoa, joka oli vallan ihastuttava. Jos Veliko Tarnovoon yhdistäisi hiekkarannan, sehän voisi olla aika täydelinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bulgarian rantakohteiden maine ei tosiaan ole mikään paras mahdollinen. Minä en ole muualla Bulgariassa käynyt, joten en osaa yhtään arvioida, millainen tuo on muuhun maahan verrattuna. Muutakin Bulgariaa olisi kyllä hieno nähdä.

   Poista
 7. Jännä, etteivät oikein anna ottaa kuvia. Mikähän siinä on takana. Mut kivalta näyttää niiden kuvien osalta, jotka onnistui. Tuo ravintola on kyllä viihtyisän oloinen! Bulgaria on mulle aivan tuntematon, mutta ehkä voisi joskus osua myös matkakohteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ihan joka kuvaa ei ollut joku kieltämässä :D Bulgaria ei ole minullekaan ennen tätä tullut mieleen kohteena, minne itse haluaisin. Nyt edullinen hintataso ja superlyhyet lennot houkuttelivat meidät valitsemaan Bulgarian. Kannatti lähteä :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan