Slider

Kolme ravintolavinkkiä Tallinnaan

sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Tallinna on mieletön ravintolakaupunki. Siellä saa erinomaisia makuelämyksiä tyylillä sisustetuissa ravintoloissa pienellä rahalla. Me olemme käyneet Tallinnassa viimeisen puolen vuoden aikana kolme kertaa ja tässä niistä parhaimmat ravintolakokemuksemme. Näitä kaikkia kolmea ravintolaa voin suositella muillekin.

Tai Boh - aasialaisia makuelämyksiä upean sisustuksen ympäröimänä


Tai Boh-ravintolaan päädyimme, koska olimme liian myöhään liikkeellä, emmekä saaneet pöytää mistään muutalta. Työkaverini suositus kokeilla ravintolaa osui täysin oikeaan paikkaan. Myös Tai Bohin nettisivujen varausjärjestelmä näytti täyttä, mutta saimme onneksi pöydän varattua sähköpostitse. Ruoka oli hyvää, kaunista ja yllätyksellistä. Ravintolan sisustus on mieletön ja hintataso oli käsittämättömän edullinen. Seitsemän ruokalajin maistelumenu maksaa 50 € ja hinta on kahdelta(!)
Restoran Pegasus - sisarravintola Rataskaevu 16:ta parempi valinta


Yritimme saada pöytävarauksen Tripadvisorin kärkisijalla jatkuvasti komeilevaan Rataskaevu 16 -ravintolaan. Ravintola on niin pitkälle varattuna, että saimme sinne varauksen vain lounasaikaan. Pöytävarauksen illalliselle teimme Rataskaevu 16:n sisarravintola Pegasukseen. Hyvä niin, lounas Rataskaevu 16:ssa oli ok, mutta ei hehkutuksen arvoinen. Mieheni liha oli liian kypsää, minun ruokani liian suolaista, mieheni ruuassa ei ollut suolaa juuri lainkaan. Kärkisijalta odotimme täydellistä.

Pegasus taas oli erinomainen, sisartaan huomattavasti parempi. Sisustus oli molemmissa hieno, mutta toisistaan hyvin erilaiset. Palvelu oli Pegasuksessa parempaa. Rataskaevu 16:n palvelu oli niin järjestelmällistä ja yliorganisoitua, ettei siihen jäänyt mitään henkilökohtaisen ja persoonallisen ripettäkään. Hyvää palvelua siis, mutta jos palvelu voi olla liian täydellistä, niin Rataskaevu 16:ssa se oli juuri sitä.

Rataskaevu 16 - kaikesta huolimatta suosittelun arvoinen


Vaikka Pegasus olikin parempi kuin Rataskaevu 16, ei tätä Tripadvisorin ykkössijan haltijaa voi mitenkään jättää suosittelematta. Kun odottaa täydellisyyttä, niin pienetkin virheet kostautuvat ravintolan tappioksi. Ja kun ravintola on liian suosittu ja jatkuvasti täyteen buukattu, on järjestelmällisyys palvelussa välttämätöntä, jotta kaikkia saadaan palveltua ajallaan ja seuraavat asiakkaat istutettua edellisen seurueen jäljiltä siivottuun pöytään.

Rataskaevun plussana on myös ravintolan leikkipaikka. Jotenkin on ihanaa, että Tallinnassa myös tämän tason ravintoloista löytyy puuhaa perheen pienimmille.Mikä on sinun suosikkiravintolasi Tallinnassa?


Lue myös:
Pysy matkassa mukana:

20 kommenttia:

 1. Tai Boh ja Pegasus laitettu seuraavaa Tallinanreissua ajatellen korvan taakse:) Annokset näyttää herkullisilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Ovat ehdottomasti testaamisen arvoisia!

   Poista
 2. Tuo Tai Boh houkuttelee kuvauksen perusteella valtavasti. Yksi lempiravintoloistani Helsingissä on Farang, vaikuttaa vähän samantyyppiseltä :) Tuo Rataskaevu on myös ollut listalla jo jonkin aikaa, mutta parilla edellisellä Tallinnan reissulla en ole sinne ehtinyt. Ehkä kuitenkin täytyy nostaa tuo Pegasus sen edelle prioriteettilistalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään myös Farangista tosi paljon. Tai Boh ei ihan ehkä siihen vedä vertoja, mutta aivan erinomainen silti.
   Suosittelen kyllä siirtämään Pegasuksen Rataskaevun edelle. Sinne myös pääsee aika paljon helpommin, eikä tarvitse olla viikkoja etukäteen tekemässä varausta :)

   Poista
 3. Tai Boh vaikutti kuvien perusteella erittäin testaamisen arvoiselta. Ja miten halpa! :O. Mä kävin Rataskaevussa viime vuonna lounaalla ja en ollut ollenkaan tietoinen paikan suosiosta, joten ennakko-odotuksia ei ollut. Söin oikein maittavan keittolounaan, mutta jos olisin tiennyt paikan olevan Tallinnan kärkisijoilla Tripadvisorissa, niin varmasti olisin mennyt ihan eri odotuksilla sisään. Kiitos näistä vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta - ihan käsittämättömän halpa! Me odotimme kaksinkertaista laskua, kun meitä oli syömässäkin kaksi. Kyllä suut loksahtivat auki - positiivisesti!

   Poista
 4. Tallinnassa on kyllä aivan mahtava ravintolakulttuuri! Harmillisen vähän on tullut sitä vielä testattua, mutta suunnitelmissa olisi loppukesästä viettää Tallinnassa pari yötä, niin sitten ehtisi varmasti useammankin testata. Tällä hetkellä suosikki on Vegan Restoran V, joka kans blogeissa aika paljon pyörinyt. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna on mieletön ravintolakaupunki! Olen tässä ihmetellyt itsekin, miten vähän siellä on tullut käytyä. Vasta nyt olemme jotenkin innostuneet, vaikka siellähän voisi hyvin käydä päiväseltääkin syömässä, ja hintalappu matkoineen tulisi varmasti edullisemmaksi kuin Helsingissä saman tason ruokailu.

   Poista
 5. Rataskaevu 16 on ollut listalla todella pitkään, mutta viimeksi en saanut varattua sinne aikaa. Kaikki nämä mainitsemasi ravintolat on itsellä listalla entuudestaan, joten oli mukava lukea positiivisia arvioita niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että ovat ravintolalistallasi. Niin kannattaa pitääkin :)

   Poista
 6. Pegasus meneekin ensi kerralla testiin, kiitos vinkistä! Oma kokemus Rataskaevusta on hyvä, mutta siitä on jo aikaa kohta kaksi vuotta. Silloin palvelu oli kyllä ihanan huomioivaa ja henkilökohtaista ja ruoka suussasulavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että se vaikutti, että meillä oli tosi kovat odotukset Rataskaevusta, eikä sitten taas ollenkaan odotuksia Pegasuksesta. Odotukset vaikuttavat aina tosi paljon kokemukseen. Ja toisaalta palveluhan on aina siitäkin kiinni, ketkä kaksi ihmistä kohtaavat - kuka on asiakkaana ja kuka/ketkä tarjoilijana.

   Poista
 7. Kiitos, nämä laitan talteen seuraavalle Tallinnan-visiitille :)

  VastaaPoista
 8. Me yritettiin juuri viime vierailulla syömään Tai Bohiin. Ei tosin tiedetty ravintolasta mitään, mutta kollega Kati oli katsonut taloa kiinnostuneena. Tai Boh oli juuri silloin suljettuna, mutta päädyttiin samassa talossa sijaitsevaan Manna La Roosaan. Sitä voi myös suositella ainakin lounasaikaan. Päivällisestä ei ole kokemusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin siitä teidän reissusta. Me ollaan käyty Manna La Roosassa vain drinksuilla pariin otteeseen. Eipä ole tullut mieleen, että sinne voisi mennä myös syömään. Ehkä seuraavalla kerralla :)

   Poista
 9. Just palattiin Tallinnasta (röyh) ja hyvin tuli syötyä. Pegasus onkin vielä testaamatta, mutta ihan samaa mieltä: Rataskaevu on jättänyt vähän aimeat fiilikset, joten en oikein ymmärrä sen hehkutusta.

  Yritettiiin muuten sun suosituksesta sinne salakapakkaan, mutta emme olleet tarpeeksi ajoissa liikenteessä ja niinpä emme mahdtuneet sisään... ensi kerralla ihan ehdottomasti! Kiitos mahtavista vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista kuulla, että myös muilla on samankaltaiset fiilikset Rataskaevusta. Jäin pohtimaan nimittäin, että oliko kyse vain ihan liian kovista odotuksista, vai oliko joku oikeasti hieman pielessä. Mutta ykkössijalla on varmasti tosi vaativaa olla.

   Harmi, että ette mahtuneet salakapakkaan. Seuraavalla kerralla sitten pöytävaraus hyvissä ajoin!

   Poista
 10. Olipa kiva, että Tallinnan ravintolavinkkejä googlatessani törmäsin blogiisi - sinulla on mainio maku niin ravintoloiden, baarien kuin muidenkin nähtävyyksien suhteen. Tai ainakin hyvin saman tyyppinen kuin minulla :). Mun viimeisin Tallinnasuosikkini on Parrot MiniBar. Sen yhteydestä löytyy muuten myös salakapakka... Parrotin maistelumenu oli mahtava elämys. Yksi ikisuosikkini on Von Krahli Aed, joka on ihan meidän "mökin" naapurissa - meillä on Tallinnassa pieni ullakkohuoneisto, eli yritän käydä siellä niin usein kuin suinkin löydän aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa kuulla, että ravintola- ym. maku osuu yksiin! Ja kiitos vinkistä! Pidän tuon mielessäni kun seuraavan kerran käyn Tallinnassa.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan