Slider

Taas Talliinnaan - kahdesti

keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Juuri kirjoittelin siitä erikoisesta tilanteesta, kun pääsimme lähtemään mieheni kanssa kahdestaan Tallinnaan viime syksynä. Nyt meille tarjoitui täysin sama tilaisuus, kun mumma saapuu meille lapsenvahdiksi jo tänä viikonloppuna. Vietimmekin mieheni kanssa ystävänpäivän illan nauttien lasilliset viiniä ja koluten Momondon "vie minut minne tahansa" -lentohakua (on muuten aika kätevä), Lentodiilit -Facebook-sivua, Norwegianin ystävänpäivätarjouksia ja eri laivayhtiöiden Tallinnan hotellipaketteja.

Lyhyen varoitusajan vuoksi kohteeksi valikoitui uudelleen Tallinna. Toisaalta olisin halunnut johonkin toiseen lähikohteeseen, mutta lentohinnat olivat viikon varoitusajalla liian kalliita. Lautta lahden yli naapuriin oli tällä erää kätevin vaihtoehto. En yleisesti ole innoissani samaan kohteeseen matkustamisesta näin tiuhaan. Maailma kun on pullollaan toinen toistaan mielenkiintoisempia kohteita. Miksi siis tyytyä yhteen jos voi saada monta?Nyt on kuitenkin tyytyminen yhteen ja samaan. Ei kuitenkaan pidä käsittää väärin. Tyytyminen taitaakin olla liian aliarvostava sana. Olen nimittäin innoissani Tallinnastakin. Meillä jäi viimeksi pari ravintolaa ja cocktailbaaria hampaankoloon, joten on hyvä päästä näinkin nopeaan takaisin. Ja kuten on tullut todettua aiemminkin, on Tallinna erinomainen kohde juurikin sen ravintolatarjonnan vuoksi. Pikkurhalla siellä pääsee syömään hyvinkin tasokkaisiin ravintoloihin. Viikonlopun viettäminen keskittyen hyvään ruokaan ja juomaan onkin ihan parasta. Olkootkin se sellaisessa kohteessa, jossa olemme olleet vain muutama kuukausi aiemmin.

Toisaalta naurattaa hehkuttaa Tallinnaa samalla, kun Vaihda Vapaalle -bloggaaja hehkuttaa, kuinka he pääsevät uudelleen Afrikkaan, Lähtöselvitetty -bloggaaja postailee kuvia Andaluciasta ja kuka mistäkin. Onpa tällä hetkellä myös työkavereitani ympäri maailmaa - yksi Thaimaassa, toinen Sri Lankassa. Yksi saapui juuri Japanista, toinen Los Angelesista ja Las Vegasista. Täytyy myöntää pienen matkakateuden poikasen nostavan päätään. Voi kun itselläkin olisi viikko-pari lomaa ja lennot lämpimään tai vähemmän lämpimään, mutta kauas.

Eipä nyt vain ole. Joulunajan Thaimaakin on enää muistoissa. On siis jatkettava Tallinnan hehkutusta. Ihan jo siitäkin syystä, että olenpa menossa sinne myös Haloo Helsingin paluukeikalle maaliskuussa. Jos joskus olen harmitellut, ettei Tallinnassa tule sen läheisyydestä huolimatta käytyä useammin, taidan jättää tuon harmittelun välistä ja keskittyä kevään ajan siihen kaukomatkakateuteen. Matkakateus on nimittäin aika ihanaa. Se pistää haaveilemaan sarvikuonoista safarilla, palmuista tropiikin auringossa ja pistämään omiin matkasuunnitelmiin vauhtia. Saapa se myös ajatukset hetkeksi pois arjen kiireistä.

Arjen kiireistä pääsemme pois takuuvarmasti myös Tallinnassa. Odotan jo innolla ravintoloita, joihin emme viimeksi mahtuneet, mutta joihin nyt saimme pöytävaraukset. Onpa myös salakapakasta meille korvamerkittyinä pöytä lauantaille. Se, jos joku jäi viimeksi harmittamaan. Seistä nyt keskellä ei mitään toteamassa, ettemme löydä paikkaa. SALAkapakkaa. Kas kummaa, kun sitä ei omin nokkineen löydä. Nyt löydämme :)

Kuvat ovat kaikki syksyn Tallinnan matkaltamme.

Pysy matkassa mukana:

40 kommenttia:

 1. Mitä mitä, jos on ollut jouluna Thaimaassa, voi rauhassa käydä Tallinnassa vaikka monta kertaa! Niin mekin mennään Tallinnaan maaliskuussa ja aina löytyy jotain uutta. SALA kapakka, missä? Me jäimme rannalle ruikuttamaan ravintolavarauksissa. Rantaskaevu oli jo täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :) Mielelläni olisin tehnyt toisenkin lämpimämmän reissun tähän talvelle :) Täytynee odottaa kesää lämmön kanssa.

   Me päästiin Rataskaevuun vain lounaalle. Edes puolentoista viikon varoaika ei riittänyt siihen, että sinne olisi saanut illallispöytävarauksen :O

   Saatiin pöytävaraus myös Dissident Cocktails & Curiosity -salakapakkaan. Vielä emme tiedä missä se on, saadaan ohjeet, kun soitetaan heille lauantaina :D

   Poista
  2. Mielenkiintoista, siis ohjeet vasta paikan päällä. Netistäkö pöytävaraus tehdään?

   Poista
  3. Varasin paikat heidän Facebook-sivuiltaan.

   Poista
 2. Tallinnasta kehtaa helposti olla innoissaan ja odotan innolla raporttia tuosta salakapakasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salakapakka oli hieno! :) Kirjoittelen siitä piakkoin.

   Poista
 3. Hahaha!! Siis kuinka usein olen kolunnut Momondon "vie minut minne tahansa"-hakua ja päätynyt Tallinnaan! Eli aivan samanlainen tarinatäällä :D Tallinna on kyllä aina hyvä idea! Se on lähellä, se on edullinen ja jotenkin niin hurmaava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D Tallinna on hyvä idea, mutta ainahan sitä Momondoa täytyy kokeilla, josko se veisi jonnekin muualle :D

   Poista
 4. Tallinna on niin ihana ja aivan turhaan parjattu lähikohde! Nyt Itä-Suomeen muuttaneena, harmittaa oikein, ettei voikaan tuosta noin vaan ottaa ja lähteä yks kaks tuonne eteläiseen naapuriin, vaan vaatii jo vähän eri tavalla eforttia matkustella ensin Etelä-Suomeen ja sieltä edelleen Viroon. Tavallaan samalla vaivalla haluaisi mennä sitten jonnekin kauemmas, eli ymmärrän varsin hyvin tuon kaukomatkakateutesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna on hieno, mutta niin on moni muukin paikka. Kunnianhimoisena matkaajana haluaisin käydä joka paikassa - aika vaan välillä tuntuu loppuvan kesken :)

   Poista
 5. Mä olen käynyt tänä vuonna jo kaksi kertaa Tallinnassa, ja molemmilla kerroilla jopa samassa ravintolassa, Restoran V:ssä. Ekan kerran kävin yksin, ja nyt miehen toiveesta uudestaan. Voisin hyvin mennä kolmannenkin kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me pohditaan tämän kuun naisten Tallinnan reissulle ravintolaa ja Restoran V on yksi vaihtoehdoista. Kiitos muistutuksesta!

   Poista
 6. Tallinna on ihana. Olin viimeksi siellä tämän kuun alussa ja haaveilen pääseväni pian uudelleen. Itsekin olin joulun tienoilla Thaimaassa ja se tuntuu jo kaukaiselta muistolta :P. Mutta Tallinna on tosiaan juuri ravintolatarjonnan puolesta ihan mahtava kohde - ei lopu vaihtoehdot kesken ja uusia mielenkiintoisia paikkoja tulee jatkuvasti. Kunhan säät vielä vähän lämpenisivät, niin kaupunki näyttäisi taas parhaat puolensa (niin kuin nyt varmaan mikä tahansa kaupunki). Mukavaa reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinnan ravintolatarjonta on kyllä ihan parhautta koko kaupungissa! Ihan tulee valinnan vaikeus, kun miettii, minne sitä seuraavalla reissulla menisikään syömään. Meillä kun on seuraava Tallinnan reissu ihan jo parin viikon päästä.

   Poista
 7. Momondon "vie minut minne tahansa" -haku on kyllä parasta ikinä! :D Itse olen ihan samaa mieltä, että miksi matkustaa lukemattomia kertoja samaan paikkaan kun maailma on täynnä uusia, upeita paikkoja, mutta silti esimerkiksi Tallinnaan tulee mentyä kerta toisensa jälkeen. Sinne on helppo ja halpa matkustaa (ei tarvitse pitkää vapaata töistä), ruoka- ja shoppailumahdollisuudet ovat hyvät, kaunista arkkitehtuuria riittää paljon ja kylpylät on hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Momondon haku on ihan mieletön keksintö! Vielä kun siihen saisi pelkät suorat lennot mukaan hakutuloksiin.

   Tallinna on tosiaan todella hyvä vaihtoehto, jos ei ehdi minnekään muualle.

   Poista
 8. Tallinnaan voisin taas hiljalleen olla menossa. Viime kesänä tuli vähän huonoja kokemuksia, mutta eiköhän niistä ole jo toivuttu : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan! Toivottavasti huonot kokemukset hälvenevät!

   Poista
 9. Tallinnassa pitäs kyllä käydä itekin uudelleen, on se kuitenkin niin helppo ja lähellä. Tuo salakapakka alko kiinnostaa muakin, mielenkiintonen konsepti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salakapakasta tulossa postaus ihan näillä näppäimillä! Se oli hieno! :)

   Poista
 10. Tallinna on kyllä sellainen kaupunki, että sinne voi matkustaa useasti vuoden aikana. Ei oo vielä koskaan harmittanut! En ookaan muuten aikoihin koettanut tuota Momondon "Vie minut minne haluat", se on hauska. Kiinnostavaa lukea millasta tuolla salakapakassa oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin voisi. Me ei jotenkin aiemmin saatu aikaiseksi lähdettyä sinne. Nyt ehkä lapsen myötä nämä lähikohteet on olleet kätevimpiä, kun ei viitsi montaa yötä putkeen olla lapsesta erossa vielä.

   Poista
 11. Salakapakka kuullostaa kivalta, ja jos vielä on valmiiksi pöytävaraukset hyviin ravintoloihin, niin varmasti on hyvä viikonloppuloma tiedossa!

  VastaaPoista
 12. Tallinna on mukava, viihdyn siellä varsinkin ravintolatarjonnan takia erittäin hyvin :-) Sinne on koko ajan matka suunnitteilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ravintolatarjonta on ihan parasta Tallinnassa! Niin näyttää minullakin olevan sinne koko ajan matka suunnitteilla :D

   Poista
 13. Tallinna on aina hyvä idea, sanon minä. Viime vuonna ei tullutkaan kaupungissa käytyä, joten ehkä tänä vuonna pitäisi mennä taas. Salakapakka kuulostaa jännittävälle! Kävin sellaisessa kerran Helsingissä. Drinkit olivat kalliita, mutta älyttömän hyviä ja kokemus oli kyllä sen 13 euron arvoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Tuo Tallinnan salakapakka ei ollut mitenkään äärimmäisen kallis. Drinkit jotain 8 euron luokkaa.

   Poista
 14. Reissu se on Tallinan-reissukin! Ei aina tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, naapurimaissakin on paljon nähtävää. :)

  VastaaPoista
 15. Heh. Jotenkin itse olen kokenut pääseväni ehkä nopeimmin kaikesta irti juuri Tallinnassa. En tiedä, mistä se johtuu. Jotenkin sen vaan saa tuntumaan lomalta nopeimmin :) Matkakateuskaan ei kannata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, matkakateus on minusta ihanaa! Olen varmaan outo, mutta minusta on ihana fiilistellä muidenkin matkoja ja haaveilla niistä ihanista paikoista, joissa muut reissaavat. En osaa ajatella matkakateutta ollenkaan negatiivisena :)

   Poista
 16. Tallinna ei tosiaankaan ole yhtään hassumpi paikka, kyllä siellä kelpaa käydä vaikka useamman kerran vuodessa! Etenkin, kun kaupungin ravintolatarjonta on niin mahtava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinnassa tosiaan voi käydä vaikka ihan vaan syömässä. Laatua saa niin edullisella, että samalla hintaa saa laivamatkatkin kaupan päälle kuin että menisi Helsinkiin syömään.

   Poista
 17. Mut Tallinna on kyllä ihana. Aivan liian vähän on tullut kaupunkiin tutustuttua. Niin lähellä, mutta silti niin erilainen kaupunki, kuin yksikään kaupunki Suomessa. Kivaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinnaan voisi hyvin tutustua paremminkin. Me ollaan toistaiseksi keskitytty vain niihin ravintoloihin. Siellähän olisi paljon muutakin.

   Poista
 18. Mä olen tässä ollut kateellinen kaikille, joilla on lomaa. Oma loma odottaa vasta kuukauden päässä ja kun ei viime heinäkuun jälkeen ole lomia ollut, niin hiukan pipoa kiristää. Viikonloppu matkatkin piristävät. Tallinna tai Tukholma ovat hyviä vaihtoehtoja pienelle irtiotolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh! Onpa pitkä putki ilman lomaa. Onneksi kuukausi on lyhyt aika - olet jo voiton puolella!

   Poista
 19. Tallinna ravintolaelämä ei petä ja sieltäkin löytyy kivoja paikkoja kouluttavaksi :) maailmalle kerkeää kyllä! :)

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan