Slider

Palma de Mallorca - kuin Barcelona pienoiskoossa

keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Viimeinen viikkomme Baleaarien saarihyppelyllämme kului rauhallisissa merkeissä. Isla sairastui nielutulehdukseen, joka piti meidät poissa uima-altaalta ja merestä. Pientä kuumepotilasta ei viitsinyt pariin päivään muutenkaan viedä ulkoilmoille rasittumiseen asti. Aktiviteettimme olivat pääasiassa kevyttä puuhastelua Palmanovan ympäristössä.

Ennen sairastumista ehdimme kuitenkin tehdä päiväretken Mallorcan pääkaupunkiin Palmaan. Kaupunkiin, joka on aivan kuin Barcelona pienenoiskoossa. Minulla ei ole tarkkoja muistoja Barcelonasta, vaikka asuinkin siellä lähes puoli vuotta. Tästä puolesta vuodesta on nimittäin jo yli kymmenen vuotta aikaa. Olen käväissyt kaupungissa kerran tämän jälkeen, mutta sekin oli vain parin päivän pikapyrähdys, joka keskittyi itse kaupunkia enemmän hyvään ruokaan ja juomaan sekä erinomaiseen seuraan.

Mutta se Palma de Mallorca, sillä on täysin Barcelonan tunnelma. Seurallinen, hurmaava, lämmin, mutta silti hieman salaperäinen. Arkkitehtuurisestikin Palma näytti minusta kuin olisin ollut Barcelonassa.






Miinuspuolena Barcelonan yhtäläisyyksistä mainittakoon se, että kun pääsimme kaikkein vilkkaimmalle turistien suosimalle aukiolle, oli turistien tungos ahdistava. Oli päästävä väljemmille vesille. Niinpä vierailimme El Corte Inglesissä. Niin kai kuuluu tehdä, kun sellainen tulee vastaan, vaikkei mitään ostamista olisikaan.




Palman katukuvaa kaunisti valvavasti se, että melkein minne vain katsoikaan, vilahti aina kujan taustalla jonkun kirkon torni. Hieman niin kuin Ciutadella de Menorcan kaupungissa.





Muiden turistien lailla otimme tietysti kuvat Mallorcan katedraalista. Tämän bongasimme jo pitkältä mereltä, kun saavuimme Palmaan lautalla Menorcalta. Tämän olettaisin olevan Palman tunnetuin maamerkki. Onhan se melko massiivinen rakennelma.






Ravintolavierailut jäivät meiltä Palman osalta tekemättä. Olimme ottaneet puolihoidon hotellistamme Palmanovasta (koska pikkulapsiperhe), eikä tuhdin aamiaisen ja aikaisen illallisen väliin mahtunut lounasta. Voisin kuitenkin kuvitella Palmasta löytyvän erinomaisia ravintoloita.

Jos Palma kiinnostaa enemmän, asui Muru Mou -blogin Terhi kaupungissa parin kuukauden ajan vain heti takaperin. Kurkkaa lisävinkkejä kaupunkiin ja Mallorcaan muutenkin hänen blogistaan.

Pysy matkassa mukana:

38 kommenttia:

  1. Ompa värikästä! Harmi että ruokapuoli jäi tälläerää, olisi ollut kiva nähdä lokaaleja murkinoita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin harmi, että ravintolat jäi testaamatta. Tuolta olisi varmasti saanut hyvää ruokaa!

      Poista
  2. Koskas tää reissu on ollut kun tuolla näyttää niin kesäiseltä? Mulla ainoa kosketus Palmaan on kertaalleen sen ohitus autolla ja takaisin päin tullessa tietöiden takia joutuminen keskelle kaupunkia.

    Mielellään kyllä tutustuisin paremminkin. Auton vuokraukseenkin voisi löytyä parempaa kalustoa kuin noilta pienemmiltä paikkakunnilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kappas, jäänyt näköjään kirjoittamatta ajankohta. Olimme tuolla siis touko-kesäkuussa. Eli kesän kynnyksellä :)

      Mallorcan ja Menorcan autot eivät säväyttäneet - pysyivät sentään yhtenä kappaleena ja veivät meidät sinne, minne halusimmekin :) Palmasta emme tosin autoa vuokranneet. Ehkä siellä olisi parempaa kalustoa tarjolla.

      Poista
  3. Ihan kivan näköistä. Entinen "turistirysä" alkaa houkuttaa enemmän ja enemmän. Onkohan niin, ettei myöskään ole enää se perinteinen rysä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mallorcan eteläosasta löytyy kyllä sitä perinteistä rysääkin ja Palmassakin oli muutaman korttelin alue, josta halusimme pian pois turistiruuhkasta. Mutta saari ja myös Palma on niin paljon muutakin. Suosittelen!

      Poista
  4. Barcelonan yksi hienoimpia puolia on nimenomaan myös se ruokakulttuuri, siitä olisikin kiva kuulla Palman osalta lisää.

    Kaunista tuolla kyllä on, ja miksei olisi kun aurinko paistaa ja palmut huojuu. Mukava yhdistelmä etelän elämää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Muualla Mallorcalla ruoka ei pääsääntöisesti ollut hyvää, mutta Palmasta olisi varmasti löytynyt hyviä ravintoloita.

      Poista
  5. Kaunista ja värikästä. Juuri tuollaista etelän loman tunnelmaa. Barcelonassa en ole koskaan käynyt enkä Palmassakaan. Ehkä vielä joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat on kyllä kauniita kaupunkeja. Suosittelen :)

      Poista
  6. Ihania espanjalaisia pikkukujia ja väriloistoa! On kyllä hassua miten vok saada Espanjasta niin kovia kiksejä vaikken olekaan siellä käunyt kuin 3 kertaa. Rakastin sitä kyllä jostakn syystä jo ennen kuin olin edes kertaakaan matkustanut sinne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin! Espanja on hieno maa. Siellä pitäisi itsekin reissata enemmän.

      Poista
  7. Kiitos maininnasta ja linkistä! Palmassa olisin ehdottomasti voinut asua pidempäänkin, sillä onhan se aivan ihana kaupunki! Olen kuullut aikaisemminkin Palmaa verrattavan Barcelonaan, joten siinä on minulle lisäsyytä käydä (toivon mukaan pian) ensimmäistä kertaa Barcelonassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos pidit Palmasta, niin kannattaa ehdottomasti käydä kurkkaamassa se Barcelonakin :)

      Poista
  8. Kiitos, että palauttelit noita paikkoja mieleen. Siitä on varmaan kohta 30 vuotta, kun kävimme tuolla saarella. Nykyisin sinne on niin halpoja lentoja, että omatoimimatkailijana olen ottanut sen taas tavoitelistalle, etenkin kun siellä on vielä useita RCI-kohteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin kävimme Palmanovassa hotellilla, jossa mieheni oli vieraillut edellisen kerran juurikin 30 vuotta sitten :)

      Poista
  9. Onpa kivan näköistä! En ole ajatellutkaan, että Mallorcan kaupunkikin näyttäisi noin houkuttelevalta. Barcelonakin on vielä käymättä, mutta se on sentään ollut listoilla iät ja ajat. Vähän naurahdin tuolle El Corte Inglés -jutulle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakaan ei ollut juurikaan ennakko-odotuksia Palmaa kohtaan. Jotenkin olin odottanut sen olevan turistisempi, eikä näin viehättävä.

      Poista
  10. Kieltämättä ainakin rakennuksista tulee Barcelona mieleen. Oon käynyt Mallorcalla joskus kymmenen vuotta sitten, mutta silloin aika meni vaan rannalla ja bilettäessä, ei me kauheasti sitä saarta nähty. Tehtiin sentään joku päivän retki pohjoisosiin, ja siellä näkyikin paljon houkuttelevampaa Mallorcaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se pohjoinen on tosiaan ihan toisenlaista kuin etelän turistikohteet. Tai oikeastaan koko Mallorca on tosi kaunista, jos kiertää ne turistikohteet. Itseäni varsinkin kiehtoi itärannikon kauniit pienet poukamat hiekkarantoineen.

      Poista
  11. Mulla tuli kans Barcelona hetkittäin mieleen, myös La Ramblas yhdessä kohtaa. Oltiin Palmassa muutama päivä muutama vuosi sitten (huomaa taas miten hatara on ihmismuisti ku en tuolloin blogannut, joten en voi tarkistaa) ja jäi tänne pitää päästä uudelleenkin -fiilis. Haluaisin kiertää saarta enemmänkin ja fillaroidakin siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :) Blogi on minullakin paikka, josta tarkistaa missä ja milloin sitä on tullut oltua reissussa :D
      Mallorca on kyllä hieno saari!

      Poista
  12. En ole Barcelonassa käynyt enkä Mallorcalla, mutta voisin aivan hyvin noihin aurinkoisiin maisemiin hypätä. Oikein suloista katukuvaa. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mallorca on kyllä tosi monipuolinen saari. Kaunista aurinkoista maisemaa löytyy kyllä joka lähtöön - sekä kaupunkien mutta varsinkin luonnon ystäville!

      Poista
  13. Toivottavasti pikkuinen voi jo paremmin! Vietimme muutama vuosi sitten tyttäreni kanssa Mallorcalla viikon ja meille vierailu Palma de Mallorcalla oli reissun kohokohta. Sopivasti vanhaa ja uutta, sekä hyvää ruokaa. Sekä oikeaa elämää verrattuna lomakylien tohinaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En huomannutkaan kirjoittaa postaukseen, että matka oli jo touko-kesäkuussa. Mutta ajankohtainen toivotus, sillä tässä koko viikon lapsellamme on ollut kova kuume, mutta nyt onneksi voi jo paremmin :)

      Ravintolatarjonta täytyy kyllä käydä Palmassa testaamassa joku toinen kerta. Sitä odotellessa :)

      Poista
  14. Tämä postaus kiinnosti, koska ensi kesänä olemme menossa Mallorcalle. Viikko Alcudiassa, mutta toivottavasti päästään myös Palmaan. Tykkään Barcelonasta todella paljon, joten odotukset Mallorcaa kohtaa vaan nousevat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alcudiasta pääsee kyllä kätevästi käymään Palmassa. Taksit on aika hintavia, mutta bussiyhteydet on ihan hyvät. Mallorca on kyllä hieno. Teille tulee varmasti mukava matka!

      Poista
  15. Mä taas kävin Palmassa 20 vuotta sitten, ja vaikka en kaupungista itsestään ihan hirveästi muista, muistan kuitenkin sen, miten paljon tykkäsin sen tunnelmasta jo ihan pienenä tyttönä :) Tuonne lähtisi kyllä mielellään vielä uudemman kerran!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monet on käyneet Mallorcalla nuorena. Me käytiin vain Kanarialla ja Kreikassa. Onneksi lähdimme Mallorcalle nyt. Se on kyllä tosi kiva saari!

      Poista
  16. Kieltämättä monista kuvista tuli mieleen tämä voisi olla yhtä hyvin Barcelonasta. Mallorcalla en toki ole käynyt, mutta aika kivan hintaisia lentoja sinne on ollut joten on tullut katseltua että mitäpä jos.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mallorcalle on tosiaan nyt tosi edullisia lentoja. Melkein harmittaa, kun en halua lähteä samaan paikkaan heti uudelleen :D

      Poista
  17. Upea kaupunki! Täytyisi mennä uudestaan. En muuten ole missään kaupungissa käynyt El Corte Inglesin sisällä.:-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :D Minä olen kyllä käynyt aina El Corte Inglesissä sisällä, kun sellainen on tullut vastaan :D

      Poista
  18. Barcelona-vertaus herätti heti mielenkiinnon :-)

    PS. Muistanko väärin, vain onko blogisi pohjassa tapahtunut joku muutos, jonka seurauksena kuvat on aikaisempaa pienemmät? Nyt ne ovat nimittäin jo sitä luokkaa, että niistä on vaikea saada selvää...?

    VastaaPoista
  19. Apua! Itse en ole tehnyt mitään muutoksia. Täysin samalla kaavalla latailen kuvat kuin ennenkin. Mitähän ihmettä Blogger on nyt mennyt tekemään :O Minulla kuvat kyllä näkyvät ihan entiseen tapaan. Täytyypä tutkia. Kiitos huomautuksesta!

    VastaaPoista
  20. Mä olen tehnyt Palmassa segway-kierroksen, ja se oli aivan huikean hauskaa! Olen muutenkin tykännyt Palmasta, pari kertaa kun olen Mallorcalla käynyt. Näistä kuvista välittyi oikeastaan juuri se sama tunnelma, josta olen siellä aina tykännyt. :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva, jos kaupunkikuvistani saa hyvän tunnelman. Kaupungeista on minusta tosi vaikea ottaa kuvia. Hyvä, jos näissä olen onnistunut :)

      Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Vuoden 2024 matkasuunnitelmat ja -unelmat

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan