Slider

Vuokra-autolla Menorcalla

sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Menorca on aivan äärimmäisen hieno saari! Siellä voi viettää helpon ja rennon löhöloman oleillen hotellin uima-altaalla tai rannalla, mutta niin ei pidä missään nimessä mennä tekemään. Ne lomat kannattaa säästää kohteisiin, joissa ei ole mitään tekemistä eikä näkemistä. Menorcalla tätä ongelmaa ei ole. Menorcalta löytyy mielettömän kauniita rantoja, karua luonnonpuistomaisemaa, hienoja kaupunkeja ja pieniä satamakyliä. Mitään niistä ei kannata jättää näkemättä.

Meidän tukikohtana Menorcalla toimi Cala en Porter saaren etelärannalla. Muutamasta autonvuokrauspaikasta valikoimme suositusten perusteella Autos Amigon, jonka sijaintikin oli kätevästi juuri majapaikkaamme Siesta Mar Apartamentosta vastapäätä. Eipä sillä, että Cala en Porterin pienessä kylässä minnekään olisi tarvinnut kävellä pariasataa metriä kauemmas. Autos Amigon ainoa ongelma oli se, että sitä oli vaikea löytää. Emme ymmärtäneet, että tämä pieni koppi keskellä parkkipaikkaa olisi todella heidän toimistonsa. Oli se.Autos Amigon palvelu oli todella ystävällistä ja joustavaa. Saimme palauttaa auton Cala en Porterin sijaan Maón satamaan, vaikka normaalisti he toivovat aina auton samaan paikkaan, mistä sen on noutanutkin. Jätimme vain auton sataman parkkipaikalle, jätimme avaimet autoon ja ovet auki. Vuokraamon henkilökunta kävi sitten myöhemmin poimimassa auton huomiinsa. Vuokrahintakin oli vain 70 euroa kolmelta päivältä, sisältäen kaikki mahdolliset vakuutukset ja maksut. En voi kuin suositella heidän vuokrafirmaansa. Heidän kanssaan asioidessa todella tuntui, että on tekemisissä ihmisten, ei koneiden ja järjestelmien kanssa.Menorcan tiet on pääsääntöisesti erittäin hyvässä kunnossa. Aika-ajoin tiet ovat kapeita, joten ohitustilanteissa tulee olla tarkkana. Muuten autoilu on kovin leppoisaa ja rentoa. Saari ei ole kovin suuri, vain 56 kilometriä pitkä, joten välimatkat eivät ole suuria, eikä siirtymisiin tuhraudu turhaa aikaa.


Toki syrjäisemmille teille kohti paratiisirantoja tiet olivat useampaan kertaan paikattuja, mutta noilla teillä nopeudetkaan eivät päätä huimaa, ja pahimmat montut ehtii hyvin väistellä.

Bensa-asemia Menorcalla oli joka kylässä, tiet hyvin viitoitettuja. En keksi yhtään tekosyytä, jonka varjolla Menorcalla autoilun voisi jättää välistä.

Tässä vielä linkit postauksiin Menorcan paikoista, jonne vuokra-auto vei meidät:
- Tukikohtamme, unelmien rantalomakohde Cala en Porter
- Luolaan rakennettu baari Cala en Porterin kylässä
- Paratiisirannat Cala Macarella ja Cala Macarelleta
- Ciutadella de Menorca
- Trendikäs pääkaupunki Maó
- S'Albufera des Graun luonnonpuisto ja Fornellsin satamakylä Menorcan pohjoisrannalla

Bonuksena:
- ravintolasuositukset, joihin muuten näistäkin yhteen pääsee käytännössä vain omalla autolla.

Menorcalta siirryimme takaisin Mallorcalle, tällä kertaa saaren eteläosaan. Pysythän kuulolla.

Pysy matkassa mukana:

4 kommenttia:

 1. Noiden vuokra-autofirmojen valinnassa saa olla tarkkana! Hyvä tietää, että autos amigos toimi. Laitan sen korvantaakse jos ja kun tehdään seuraava retki menorcalle :)
  -johku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista pienistä kopeista ei tosiaan päälle päin tiedä. Auto ei ollut uusimmasta päästä, mutta hyvin ajoi asiansa :)

   Poista
 2. heheh, nauratti tuo Cars'r'us. :D

  Me tykätään kans vuokrata reissuilla auto. Oli kohde millainen turistirysä hyvänsä, autolla pääsee tutkimaan paikkoja sieltäkin, missä on väljää ja autenttista. Ja vieläpä ihan omaan tahtiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D Enpä ollut tuota cars 'r' usia aikaisemmin edes huomioinut :D

   Autolla liikkumisessa matkoilla on kyllä etunsa.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan