Slider

Lapin tunnelmaa @ Lapland Hotels Oulu

tiistai 6. joulukuuta 2016

Olin pari viikkoa takaperin Oulussa työmatkalla yhden yön verran. Kerrankin ymmärsin tutkia Oulun hotellitarjontaa hieman Scandicia laajemmin. Siinä hotellissa olen nimittäin yöpynyt joka ikisen Oulussa koskaan viettämäni yön. Ei siinä, Scandic on varsin hyvä perushotelli ja vielä täysin keskeisellä paikalla. Tällä kertaa halusin kuitenkin jotain muuta. Vaihtelu virkistää, ja niin virkisti tälläkin kertaa.

Valikoin hotelliksi Scandicin kanssa samassa hinta- ja tähtiluokassa olevan Lapland Hotels Oulun. Jo pelkkä nimi houkutteli tutkimaan lisää. Tottahan minä Lapin tunnelmaan haluan, jos siihen vain on mahdollista. Hotellin lappihenkinen sisustus ja saunaosasto uima-altaineen riittivät päätöksentekoon. Sijainti vaatisi minulta muutaman korttelin lisäkävelymatkaa, mutta se pistettäköön hyötyliikunnan piiriin.

Ulospäin Lapland Hotels Oulu ei näyttänyt kummoiselta. Taksin kaartaessa pihaan katselin kaula pitkällä, olemmeko oikeasti jo perillä. Ei anneta kuitenkaan ulkokuoren hämätä. Jo sisäänkäynnille päästyäni huomasin hotellin panostavan oikeanlaiseen tunnelmaan. Jouluvalot ja kynttilät ulko-ovella toivat loskasäähän piristystä. Aulassa vastaanotti "takkatuli" ja porontaljat. Nyt tiesin olevani Lappihotellissa.Huoneeni oli hotellin ylimmässä kerroksessa. Huone oli kompakti ja viihtyisä, teemaan sopivasti sisustettu. Ikkuna oli hotellin sisälle päin, joten näköalana oli toisia hotellihuoneita ja hotellin ravintola. Ravintola, johon en valitettavasti päässyt aikatauluni vuoksi illallistamaan. Ravintola aukesi vasta neljältä, jolloin minun piti olla toisaalla, ja seitsemän jälkeen kun olisin päässyt syömään, oli ravintola täyteen buukattu pikkujoululaisia. Vahinkoa ei kuitenkaan sattunut, sillä päädyinhän syömään elämäni parhaan currykana-annoksen keskustan thai-ravintolaan (ravintolasta voit lukea tästä linkistä).

Aamiaisella pääsin testaamaan hotellin ravintolaa. Valikoima oli juuri minunlaiseni - puuroa ja munakaspiste (plus kaikki muu perushärpäke, jonka jätän muiden syötäväksi). Enpä muista ennen nähneeni missään Suomen hotellissa munakaspistettä. Munakaspiste oli niin positiivinen yllätys, että edes se, etten ehtinyt saada kokonaista kupillista teetä (kun se loppui juuri minun kohdallani, eikä uutta tullut, ennen kuin minun täytyi jo lähteä lentokentälle), ei jäänyt harmittamaan. Teetähän sain lentokoneessa. Munakasta Finnair ei olisi tarjoillut :DValintakriteerieni toista osaa, sauna- ja uima-allasosastoa, ehdin käydä testaamassa illalla työrupeaman välissä. Saunassa oli hyvät löylyt, mutta uima-altaan vesi oli tällaiselle vilukissalle aivan liian kylmää. Allas oli kuitenkin sen kokoinen (riittävän suuri), että pakkohan sinne oli uskaltautua, ja uida muutama lenkki. Uimiseen allas ilmeisesti on tarkoitettukin, ei pelkkään lillutteluun. Pääsihän siitä suoraan saunan lauteille takaisin lämmittelemään.
On myös Lapland Hotels Oulun ansiota, että päädyin ihastelemaan Madetojan puistoon upeaa valotaidetta. Lumo Light Festival oli juuri starttaamassa Oulussa, ja nämä komeudet olivat jo sitä varten pystytetty puistoon ihmisten ihasteltavaksi. Kaunis klassinen musiikki tähän yhdistettynä olisi saanut minut viettämään puistossa vaikka koko illan, jollei työt olisi kutsuneet. Muuhun hotelliin kulkiessa puisto ei olisi ollut matkani varrella.
Näissä tunnelmissa on täydellistä toivottaa Hyvää itsenäisyyspäivää, Suomi! Olet sitten hieno matkailumaa.

Pysy matkassa mukana:


9 kommenttia:

 1. On selkeästi kiva ottaa selvää hotellivalikoimasta vähän laajemmin! Useimmiten sortuu perus Scandic, Sokoshotellit-seurailuun vaikka onhan meillä täällä Suomessa vaikka ja mitä! En ole koskaan vielä vieraillut Lapland hotelsien hotelleissa mutta olen saanut kuulla näistä vain hyvää - ehkä siis vielä joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan kannattaa! Työmatkoistakin voi tehdä himpun verran mukavampia :)

   Poista
 2. Näyttää kivalle hotellille, itse tykkään aina kun on vähänkään normaalista poikkeavaa. Kyllästyttää jo ne kaikki samalla kaavalla rakennetut Sokos hotellit ja vastaavat. Olen alkanut siirtymään butiikkihotelleihin ja täällä Yhdysvalloissa Inn -tyylisiin ratkaisuihin, joissa jokainen hotelli on erilainen. Tuo omelettipiste on kyllä iso plussa! Se on täällä resorteissa on hyvin yleinen, ja aina minun lemppari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tänne Suomeenkin on alettu tehdä normaalista poikkeavia hotelleja yhä enemmän. Ja kiva, että tuo munakaspiste on tullut Suomeenkin. Kyllähän siinä kestikin. Muistan ensimmäiset munakaspisteet reissuissa jo kymmenen vuoden takaa.

   Poista
 3. Samaa komppaan kuin muutkin -- kiva kun on persoonallisempia hotelleja, ja tämä näyttää todella kivalle kuvissa.

  VastaaPoista
 4. Ai niin Oulussakin on tuon ketjun hotelli... Mihin kohti se sitten tulee? Jonnekin aseman suuntaan tai Lyötyllekö? Jossain messuilla taisin törmätä ketjuun, aikoikos tämä Tampereelle tai jonnekin muualle, mikä oli mahdollisimman kaukana Lapista. Olin huvittunut. Täytynee käydä kuikistamassa edes aulaan, kun Oulussa käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pistit pahan. En tunne Oulua juuri ollenkaan. Menen sinne aina lentäen ja taksi vie minut suoraan hotellille :D Pitikin kurkata Google mapsista, ja rautatieasemalle näyttäisi olevan puolisen kilometriä :D Sen tarkemmin en osaa kuvailla :)

   Heh, Tampere on kieltämättä aika kaukana Lapissa :) Ehkä ulkomaisen turistin näkökulmasta kuitenkin aika lähellä ;)

   Poista
 5. Pleasant examine. Creating skill. Loved the Tale.     saunajournal.com

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan