Slider

Lentämisen helppous vauvan kanssa

tiistai 28. heinäkuuta 2015

Isla, 3 kk, pääsi ensimmäiselle lentomatkalleen pari viikkoa sitten, kun matkasimme Italiaan. Jo muutama kuukausi sitten tein listaa siitä, mitä kaikkea lentokoneeseen tulee ottaa mukaan. Kuulosuojaimia silloin ihmettelin, mutta nyt voisin hyvin kuvitella niiden olevan hyödylliset pidemmällä lennolla. Kuulutukset kun ovat aika kovia, eikä nukahtaminen varmasti niiden aikana onnistu. Kaikki muu listassani oli oikeinkin tarpeellista.

Vaipanvaihto koneessa
Ennakkoon pohdin, että onko lentokoneissa hoitopöytiä. Pikkiriikkiset koneiden vessat kun eivät ainakaan vaikuta tilavilta hoitohuoneilta. Sitä ne kuitenkin olivat. Pöntön päälle sai laskettua todella hyvän, tukevan ja vieläpä seinästä seinään ulottuvan hoitopöydän. Harvoin edes lentokenttien wc-tiloissa on näin hyviä hoitopöytiä. Myös jo hyvin hyörivän ja pyörivän Islan pystyi laskemaan tasolle pelkäämättä, että hän kierähtää siitä lattialle. Kosteuspyyhkeet olivat tosin tarpeen. Pienellä altaalla ei tee yhtään mitään vauvan vaipanvaihdossa.Roskapussinkin sai lentoemännältä heti koneeseen saavuttuamme.

Vaihtovaatteet
Vaihtovaatteita oli hyvä olla mukana. Listassani oli kyllä, että niitä tulisi olla molemmille, mutta kun menomatka sujui niin hyvin, oli minulle itselleni paluumatkalla käsimatkatavaroissa vain vaihtopaita. Arvata saattaa, että paluumatkalla ne vaihtohousut itselleni olisivat olleet tarpeen. Sainkin housuilleni ensin kakat ja sitten vielä pissat. Ensimmäisen vahingon aikana olimme vielä Rooman kentällä, mutta etsinnöistä huolimatta en löytänyt kaupoista uusia housuja. Likaisissa, vain pikaisesti pyyhityissä housuissa oli noustava koneeseen. Kun koneessa sain vielä pissatkin housuilleni, totesin, että uudet housut olisivat olleet täysin turhat. Pianhan olimme kotona.

Helsinki-Vantaan lentokenttä saa kyllä täydet pisteet hoitohuoneista. Rooman kentällä hoitotaso oli tasan tarkkaan naisten vessassa. Miten ihmeessä sinne saa miehestä apua silloin, kun sekä vauva että äiti ovat yltä päältä kakassa? Helsinki-Vantaalla olikin hoitotaso sekä miesten että naisten wc:ssä, joiden lisäksi siellä oli erillinen hoitohuone, jossa oli hoitotason lisäksi sekä iso että pieni wc-istuin. Kätevää!

Vaunut vai kantoreppu
Kentästä riippuen vaunut saa tai ei saa ottaa mukaan koneelle asti. Helsinki-Vantaalla ei saa. Siellä vaunut ja matkarattaat tulee jättää baggage dropiin. Mutta Rooman päässä saimme itse valita jätämmekö vaunut vai otammeko ne koneelle asti mukaan. Koska Isla alkoi viihtyä kantorepussa menomatkalla Helsinki-Vantaalla (täydellinen ajoitus), päätimme jättää matkarattaat myös Roomassa pois tieltä. Varmasti ne rattaatkin olisivat olleet kätevät, mutta ainakin Isla viihtyi kun sai katsella korkealta kantorepun kyydistä lentokentän hälinää.

Jopa unet maittoi kantorepussa :)


Lennot molempiin suuntiin menivät erinomaisesti. Isla oli kyllä esimerkillinen vauvamatkaaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan