Slider

Edullinen luksusmajoitus Virossa

tiistai 14. heinäkuuta 2015

Kun kohteena on Rummu ja sen uimaranta, jossa on veteen vajonnut vankila, on majoitus luonnollisesti Rummun viereisessä Padisessa. Toki Rummussa voi käydä myös päiväseltään vaikka Tallinnasta, kun matkaa on vain noin 50 kilometriä, mutta me halusimme muualle kuin Tallinnaan. Onneksi halusimme. Padisessa on nimittäin todella hieno kartanomajoitus pikkurahalla.

Padise Manor, eli Padisen kartano on rakennettu 1600-luvulla, jolloin Kustaa II Adolf lahjoitti kartanon vieressä edelleen olevan luostarin ja sen ympärillä olevat maat Thomas von Rammille. Suku omistaa kartanon edelleen, ja on kunnostanut sitä kovin mallikkaasti. Kartano on nimittäin hieno!
Jo ulkoapäin tietää tulevansa hulppeaan kartanoon, mutta sisälläkään ei pääse pettymään. Sisäänkäynnillä voisi jo istahtaa ja jäädä katselemaan ikkunoista ulos ja ihastella puutarhan ruusuja. Ihan vain vaikka sen takia, että heti sisäänkäynniltä löytyy niin kaunis penkki :)


Tyyli jatkuu edelleen sisään mentäessä. Respassa jo hieman hävetti Islan itku, joka kaikui varmasti kartanon toiseen päähän asti. Sitten muistin saman tien hotellin esittelytekstin, jossa luki, että kaikki lapset ovat tervetulleita. Eikä aikaakaan, kun seurueemme toisen perheen 2- ja 4-vuotiaat lapset rynnistivät innoissaan sisään. Nyt viimeistään kartano heräsi eloon :)Meidän huoneemme oli Eva Maria. Ihanaa, että huoneet on nimetty, eikä numeroitu. Huone oli tilava ja sängyt niin leveitä, että minä ja Isla mahduimme nukkumaan vierekkäin toisessa sängyssä todella hyvin. Vauvansänkyä ei tarvinnut pyytää.Hotellilla on myös ravintola, mikä on sinänsä hyvin kätevää, kun kävelymatkan päässä ei muita ravintoloita ole. Pieni kauppa löytyi parinsadan metrin päästä ja kahvila parin kilometrin, mutta ne eivät illallisnälkään auta. Välipalan hakemiseen kauppa oli oikein hyvä.

Meidän huoneemme maksoi 155 euroa kahdelta yöltä. Erittäin edullinen tähän tasoon! Huoneen hintaan kuului lisäksi todella kattava aamiainen. Tässä pöydässä vain puolet antimista.

Söimme ravintolassa myös toisena iltana illallisen. Ruoka oli hyvää ja edullista, joskin yksi lapsista olisi juuri sinä iltana halunnut ranskalaisia, ja niitä ravintolassa ei ollut tarjolla. Lasten lista oli, ja taisi sieltä lapsetkin saada vatsansa täyteen.

Myös ruokasali oli hieno (illalliskattauksessa vielä kuvaakin hienompi!). Ensimmäisenä tuli mieleen, että ei minulla ole niin hienoja vaatteita mukana, että voisin sinne mennä syömään. Siitä ei kuitenkaan tarvinnut huolehtia. Hyvin sovimme joukkoon.Joskin illallista oli mahdollisuus syödä myös hieman "rennommin" baarin puolella. Heh, ei näytä yhtään sen rennommalta, mutta oli se. Erona tosin oli vain se, että baarin puolella ei ollut pitkiä valkoisia pöytäliinoja. Uskokaa pois, se tekee paljon. Myös näiden prameiden penkkien ja hevostaulujen seassa.


Hotelli oli kyllä ihan jokaisen euron arvoinen ja vielä vähän enemmänkin. Muualla tästä kokemuksesta olisi saanut maksaa huomattavasti enemmän.

Tekemistä Padisessa?
Padisen kartanon alue on hyvin rauhaisaa. Kartano sijaitsee automatkan päässä kaikesta. Kaikesta muusta paitsi sammakoista ja 1200-luvun luostarin raunioista. Rummun uimarannalla toki kannattaa ehdottomasti vierailla, vaikka se onkin automatkan päässä hotellilta. Lue siitä lisää: Biitsillä vankilan raunioilla @ Rummu.

Sammakoita oli kartanon piha täynnä ainakin näin heinäkuun alkupuolella. Pieniä, alle sentin pituisia sammakoita oli jopa lasten mielestä liikaa. Eihän niitä kaikkia ehtisi kahdessa päivässä kerätä :) Sammakot ovat kyllä söpöjä, mutta aika ällöä oli kävellä, kun aina kun tunsi astuvansa jonkun päälle, tiesi sen olevan sammakko. Kuolleita sammakoita oli tiellä vähintään yhtä paljon kuin eläviäkin. Niitä oli yksinkertaisesti niin paljon, että niitä oli mahdoton väistellä vaikka kuinka yritti. Söpöjä otuksia yhtä kaikki.Luostarin rauniot oli myös mielenkiintoinen kohde. Sekin oli lasten mieleen. Joskin raunioiden sisällä oli paljon kohtia, joista oli sortunut seinä, eli suoria pudotuksia pari metriä alas ilman mitään estettä. Ilman valvontaa rauniot eivät siis sovellu lasten leikkeihin. Myöhemmin huomasimme, että myös ihan ylös torniin olisi päässyt kiipeämään. Näköala on varmasti huikea.


Meidän perheen oli vuoroteltava rauniovierailulla. Vaunujen kanssa portaat sisään olivat liian jyrkät ja pitkät. Eikä näidenkään jälkeen eteneminen olisi ollut ihan yksinkertaista.

Luostarin raunioissa järjestetään konsertteja, ja se on vuokrattavissa myös juhliin. Hienot olisivat puitteet. Vähän kuin hääjuhla Raaseporin linnan raunioissa, joissa olimme mukana viime kesänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan