Slider

Kuuba - quiero bailar la salsa - ja juoda mojitoja

keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Aina kun joku kysyy suosikkimatkakohdettani, on vastaaminen vaikeaa. Miten niin monesta hienosta paikasta voi valita sen kaikkein parhaan?

Yhtenä vaihtoehtona suosikiksi on kuitenkin aina (tai siis Kuuban matkan jälkeen) ollut Kuuba. Sieltä on vielä viisi vuotta matkan jälkeenkin hyvä fiilis. Kuuba sijoittuu vähintäänkin suosikkieni TOP 5:n, mahdollisesti jopa TOP 3:n joukkoon. Ja vaikka olenkin jo käynyt Kuubassa, säilyy se silti kohteiden listalla, joissa täytyy vielä joskus käydä.Mojitoja ja salsaa Helsingissä
Ensi viikonloppuna Helsingin Teurastamolla World Bites -ruokafestareiden yhteydessä järjestettävä Mojito Embassy sai minut palaamaan Kuuban matkakuvien pariin. Tulevana viikonloppuna nimittäin Teurastamolla pääsen otsikon mukaisesti Kuuban tunnelmiin, tanssimaan salsaa ja juomaan mojitoja :)

En ollutkaan katsellut Kuuban matkan kuvia pitkään aikaan. Enkä näemmä muistanut enää kaikkea matkasta. Ei yhtään ihme, että Kuubasta on jäänyt niin hyvä fiilis. Mehän olemme tehneet siellä vaikka mitä hienoa!

Ystävällinen ja rento Kuuba
Päällimmäisenä matkasta on kuitenkin jäänyt ihmisten asenne elämään. Kaikki olivat äärimmäisen ystävällisiä, salsa ja muut Kuuban rytmit soivat kaduilla, ihmiset tanssivat ja hymyilivät. Ihmiset eivät omista Kuubassa paljoa, ja silti elämänasenne on niin positiivinen.


Kuuban etelärannalla, Trinidadissa, löysimme eläkeläisten päivätanssit. Papparaiset olivat mielissään kun pääsivät tanssittamaan meitä. Niin olin minäkin mielissäni :)
Kauneutta kaikkialla
Kuubassa on myös todella kaunista. Vanhan Havanan rakennukset ovat rapistuneita, mutta aikaisemman loiston ja koristeellisuuden näkee edelleen. Karibian kohteena ei varmaan tarvitsisi edes sanoa, että myös rannat ovat upeita, niin etelä- kuin pohjoispuolellakin maata. Me vierailimme sekä Varaderon että Trinidadin rannoilla.
Ratsastusta ja sikareita sisämaassa
Eikä Kuuba todellakaan ole pelkkää salsaa ja rantalöhöilyä. Me tutkimme myös Kuuban luontoa sisämaassa. Yhden retken teimme hevosten selässä. Myös minun, ei ratsastusta osaavan, oli helppo osallistua, koska hevoset osasivat reitin ulkoa. Täytyi vain pysyä kyydissä :)Saaren länsiosassa pääsimme ihastelemaan sikarinkäärijän kädentaitoja ja oleskelemaan maaseudulla. Taas oltiin täysin toisenlaisessa ympäristössä.
Delfiinien kanssa uimassa
Kuubasta lähti myös innostus uida erilaisten eläinten kanssa. Vesi ei ole minulle tuttu ja turvallinen elementti, joten delfiiniuinnilla ylitin itseni totaalisesti. Hintakin Cienfuegosin ulkoilmadelfinaariossa oli varsin kohtuullinen - muistaakseni viidenkympin ja satasen välimaastosta.

Onnekseni minut valittiin yleisöstä delfiinien kanssa samaan altaaseen jo näytöksen aikaan. Yleisön edessä en kehdannut epäröidä altaaseen hyppäämistä. En tiedä miten kauan olisin kiikkunut altaan reunalla kun veteen meneminen olisi ollut vapaaehtoista.
Kuuban parhautta - rommi ja salsa
Totta kuitenkin on, että Kuubassa eniten kiehtoo kaksi asiaa - kuubalaiset tanssit ja rommi. Ja ne ovat juuri ne kaksi asiaa, mitkä kuubalaiset parhaiten osaavat.

Cabaret Tropicanassa yhdistyivät molemmat. Pöydässä oli valmiina pullollinen Havana Club Añejo Especialia - meille kolmelle naiselle jaettavaksi (emme kyllä tainneet saada pulloa edes puoliväliin näytöksen aikana). Ja lavalla oli tietenkin Kuuban parhaat tanssijat tanssijat. Kuubalaisesta rommista puhuttaessa ei pidä myöskään unohtaa Kuuban kahta klassikkodrinkkiä, Mojitoa ja Daiquiria. Hemingwayn tyyliin Mojitot kannattaa käydä juomassa La Bodeguitassa ja Daiquirit El Floriditassa.Minä olen ehdotton Mojiton ystävä - enkä hevillä huoli sitä muusta kuin kuubalaisesta rommista (olen selkeästi aivopesty sekä Kuubassa että työpaikalla :)).

Nyt kun Kuuban matkaa ei ole varattuna, eikä tiedossa lähitulevaisuuteen muutenkaan, aion suunnata viikonloppuna Helsingin Teurastamolle. Mojitojen lisäksi paikalla Kuubalaista tunnelmaa on ylläpitämässä salsabändi Tri Cohiba. En malta odottaa!


Mojito Embassy on avoinna pe 1.8.2014 klo 16-02 ja la 2.8.2014 klo 15-02. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan