Slider

Sauna maaseudulla - eli Helsingissä!

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Oi mikä ihana alku olikaan lomanjälkeiselle työviikolle!

Ystäväni ehdotti lenkkisaunaa. Lenkkiä en uskaltanut ennakkoon luvata ensimmäisen työpäivän päätteeksi, mutta sauna kiinnosti ja ilmoittauduin mukaan. En taaskaan ottanut selville etukäteen, minne olen menossa, ja se kannatti. Vain viiden kilometrin päässä kotoa tunnelma oli kuin kauempanakin kaupungin vilinästä.
Hieman ajattelin pihaan kaartaessani, että olenko tullut jonkun yksityiseen pihaan. Niin olivat kuulemma useat muutkin saunojat luulleet. Tunnelma oli juuri niin kotoisa ja rento. Ihan käsittämätöntä, että muutama kilometri Helsingin keskustasta voi löytyä tällaisia aarteita.

Kaurilan Saunan lenkkisauna lämpiää maanantaisin ja sinne pääsee vain ennakkoon ilmoittautumalla edelliseen iltaan mennessä. Kuudesta kahdeksaan on naisten sauna ja kahdeksasta kymmeneen miesten. Hinta oli 15 euroa ja se sisälsi pyyhkeen, pefletin ja saippuan. Miehiä kuulemma kaivataan enemmän saunomaan. Naiset ovat sanunan jo hyvin löytäneet.Omia virvokkeita ja eväitä olisi saanut tuoda mukana. Minulla oli vain jumpan jälkeen (juu, olin ahkera ja kävin jumpassa) matkaan napattu Subin patonki ja vettä. Talon puolesta tarjolla oli suoraan uunista tullutta leipää.Harmi, kun saunasta ei päässyt uimaan. Ulkoilma kun ei näillä helteillä liiemmälti virkistä. Täytynee käydä saunomassa toistekin. Talvipakkasella tai syksyn pimeydessä sauna on varmasti vieläkin tunnelmallisempi.

Ihanaa kun on ystäviä, jotka löytävät tällaisia paikkoja. Kiitos vielä saunaseurasta ja rentouttavasta työviikon aloituksesta - ihan kuin loma ei olisi vielä loppunutkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan