Slider

Kirsikankukkien valtaama Kioto

tiistai 29. huhtikuuta 2014

Tokiossa pääsimme jo hieman kirsikankukkien makuun. Mutta mitä Kioto tarjosikaan. Satakertaisesti kirsikankukkia. Niitä oli joka puolella - puistoissa, tien varsilla, jokien pientareilla, pihoissa, puistikoissa. You name it!Ensin otin jokaikisestä kirsikankukkapuusta kuvan, mutta ilmeisesti niitä tuli otettua riittävästi, koska jossain vaiheessa kamera alkoi pysyä laukussa :)Kirsikankukka-aika on japanilaisillekin hienoa aikaa. Kioton geisha-alueella näkyi paljon kimonoihin pukeutuneita ja muutenkin todella hienosti laittautuneita naisia, sekä pariskuntia, jotka olivat pistäneet parastaan ja olivat palkanneet valokuvaajan ottamaan heistä kuvia.

Kirsikankukinta on myös suosittua hääaikaa. Muutaman hääparin näimmekin poseeraamassa kirsikankukkien alla. Ei lainkaan huono miljöö hääpotreteille.Puistot olivat täynnä piknikillä olevia perheitä, ja kaupunkia kiertäessä törmäsimme kirsikankukkakatoksella peiteltyihin markkinoihin. Siis ihan luonnonkatoksella.Kirsikankukka-ajan kunniaksi Kiotossa voi käydä katsomassa myös geishatanssiesityksiä. Me valitsimme Miyako Odorin esityksen. Niitä on siis vain kirsikankukka-aikaan, huhtikuun alusta loppuun. Esitys oli täynnä väriloistoa ja upeita pukuja, japanilaista musiikkia ja tietenkin tanssia. Tarina meni ehkä hieman ohi, mutta se ei haitannut tunnelmaa. Valitettavasti sieltä ei saanut ottaa kuvia.


Vaikka Kioto oli täynnä kirsikkapuita, on parhaita kirsikankukkienkatselupaikkoja listattu useassakin paikassa. Yksi hyvinkin kattava lista löytyy Japan Guiden sivuilta.Oli Kiotossa paljon muutakin kuin kirsikankukkia. Mutta täytyy myöntää, että kirsikankukat veivät suurimman huomion - tietenkin ruuan lisäksi :) Mutta ruuasta tuonnempana.

2 kommenttia:

  1. Nuo kirsikankukat on kyllä ihan mielettömiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! En osannut edes etukäteen ajatellakaan kuinka kauniin ne ympäristöstä tekevät, kun ei sitä kauneutta vaan millään pysty kameralle tallentamaan.

      Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan