Slider

Tokio 2,5 päivässä - mitä kaikkea ehtii nähdä?

sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Meillä oli Tokiossa aikaa vain kaksi ja puoli päivää. Aika paljon sitä sellaiseenkin aikaan saa mahdutettua näkemistä ja tekemistä. Tosin se vaati sen, että herätyskello soi viiden ja kahdeksan välillä joka aamu, ja päivä käytettiin tehokkaasti iltaan asti ilman mitään turhia hotellillakäyntejä välissä :)

Kuten jo aiemmassa postauksessani totesin, Tokion tehokas julkinen liikenne edesauttoi hurjasti paikasta toiseen liikkumisessa. Siihen ei siis tarvinnut käyttää turhaan aikaa.

Tässä Tokio-päivämme jaoteltuna kaupunginosittain:

Tokyo Station

Ensimmäinen tuttavuus meille oli Tokion päärautatieaseman läheisyys, eli ilmeisesti Tokion ydinkeskustan alue. Jakkupukuja, korkokenkiä, liituraitapukuja, kravaatteja. Niitä se kaupunginosa oli täynnä. Ensimmäisen illan perusteella luulin, ettei koko Japanissa ole ketään huonosti pukeutunutta ihmistä. Olin väärässä, vaikkakin keskimääräistä paremmin japanilaiset todellakin pukeutuvat.Täällä huomasi hyvin myös japanilaisen katuruoka- ja after work-kulttuurin. Voi kun Suomestakin saisi hyvää pientä purtavaa edulliseen hintaan, nopeasti ja helposti. Mekin kävimme syömässä dinnerin alkupalaksi herkullisia palleroita pienessä katukuppilassa. En tiedä tarkalleen mitä söimme, mutta hyvää oli.Tokyon aseman alueella oli myös Imperial Palace Garden.


Tai no jos minulta kysytään, oli se kaukana puutarhasta tai puistosta - hiekkakenttä olisi parempi kuvaus.


Nurmikolle ei saanut astua, ja temppeliin vievä silta on suljettuna vierailijoilta. Ei ollut siis ehkä edes näkemisenkään arvoinen "puisto", mutta käytiin kuitenkin. Jokin osa olisi ollut avoinna vierailijoille, mutta emme menneet niin pitkälle, kun alkukaan ei luvannut hyvää.


Olihan se kiva nähdä, niin ei jäänyt harmittamaan. Ja kuvat näyttävät näin jälkikäteen katsottuna ihan hienoilta :) Ehkä ne olivat ne ennakko-odotukset vehreästä puistosta, päikkärit pehmeällä nurmikolla ja lasillinen kuplivaa puutarhan terassilla, mitkä saivat pettymään - mitään näistä ei siis kyseisetä puutarhasta löydy, ei kannata yrittää!

Akihabara

Akihabarassa kävimme katsomassa nörttien kaupunginosaa. Sieltä löytyy siis Electric Street, joka on täynnä elektroniikkakauppoja kuin myös peliluolia ja manga-aiheisia kauppoja ja kahviloita.Mekin olimme menossa kuuluisaan @home cafe:hen, mutta ensin emme löytäneet sitä kaikkien mainoskylttien seasta. Ja sitten kun löysimme, oli sinne valtava jono, eikä kahvila näyttänyt niin houkuttelevalta, että olisimme vaivautuneet sinne jonottamaan. Kahvila oli tavaratalon yhteydessä, jossa oli kaikkien mahdollisten kauppojen kaikki tarjonta. Huh, sitä tavarapaljoutta!Shinjuku

Shinjukun kaupunginosassa käväisimme pikaisesti lounaalla, ja kiertämässä pari ostoskeskusta. Mitään muuta mielenkiintoista siellä ei kai olisi ollutkaan, mutta kaupunginosa oli kiva nähdä. Varsinkin kun sinne pääsi sillä samaisella, monta kertaa mainostamallani Yamanote Linella.Ueno

Uenon alueella kävimme ihastelemassa kirsikankukintaa ilta-aikaan, ja siitä seurannutta juhlintaa - kirsikankukkajuhlintaa. Tämä oli kyllä ihan ehdoton vierailupaikka kirsikankukka-aikaan. Wau!


Ihmiset olivat piknikillä, kuten suomalaiset vappujuhlinnassa konsanaan. Suomalaiseen vappuun tässä oli kuitenkin se ero, että kukaan ei grillannut, ja olutta oli myynnissä pienessä juhlijoita varten pystytetyssä kojussa.

Harmi kun meidän kameroilla ei saanut ikuistettua lyhdyin upeasti valaistua sanoinkuvaamattoman kaunista kirsikankukkakatosta, jonka kirsikkapuut tekivät puistoon. Voin vain sanallisesti kertoa, että kaunista oli! Kuvat ovat parhaimpia otoksia, mutta niistä ei välity paikan kauneus yhtään.


Näiden lisäksi Tokio-päiviimme mahtui jo aiemmin kirjoittamani:
- aamiaiset Tokion kalatorilla
- illallinen Liisa Ihmemaassa -teemaravintolassa
- vierailu japanilaisessa kylpylässä, eli onsenissa
- shoppailua.

Jälkikäteen ajateltuna tuntuu aivan uskomattomalta, että ehdimme tosiaan näin paljon näin lyhyessä ajassa. Täytyy kyllä sanoa että olimme tehokkuutemme perusteella täysin Tokion arvoisia!4 kommenttia:

 1. Tekis kyllä mieli lähteä Tokioon tän postauksen jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtava kuulla, että postaus sai Tokion kuulostamaan houkuttelevalta. Se oli kyllä niin hieno paikka, että voin hyvin kuvitella käyväni siellä vielä uudelleenkin. Finnairin suorat lennot vievät sinne niin vaivattomasti, että jopa pitkä viikonloppu Tokiossa voisi olla mahdollinen.

   Poista
 2. Olen menossa pariksi viikoksi Tokioon ja Kyotoon, ym! Viikon päästä! Paikalliset perheystävät isäntinä ja emäntinä! Kiitos vinkeistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanaa, kun pääset Japaniin pian! Mukava kuulla, että vinkit tulevat käyttöön :) Tosin paikallisoppaat osaavat varmasti kertoa vielä paljon muitakin hyviä vinkkejä! Hyvää matkaa!

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan