Slider

Japanilaiset wc:t

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Wc on yleensä wc. Ei Japanissa.

Tosin japanilaistyylinen wc on vain wc. Siinä on käytännössä reikä lattiassa, mutta ei siinä sen kummempaa. Tai joillekin ilmeisesti sekin on outo, sillä joidenkin yleisten wc:iden seinässä oli ohjeistus siitä, että wc:n korkeammalla reunalla ei saa istua, vaan asioimaan asettaudutaan juuri toisin päin. En halua edes kuvitella minkälaisen sotkun reunalle istujat ovat saaneet aikaan.

Tämä wc ei ollut siitä siisteimmästä päästä, mutta puhdas kuitenkin.

Japanilaiset ovat kuitenkin ottaneet käyttöön myös meille eurooppalaisille tutummannäköiset wc-pöntöt. Niissä sen sijaan onkin sitten jo aika paljonkin kummallisuuksia :) Pideesuihkuja on usein ainakin kaksi erilaista, toinen sekä miehille että naisille tarkoitettu, ja toinen vain naisille. Lisäksi wc:hen saattoi saada halutessaan musiikkia nappia painamalla, ja joissain wc:issä musiikki alkoi automaattisesti kun liiketunnistin huomasi wc:ssä kävijän. Ja minkä ihanuuden ovatkaan keksineet! Ainakin hotellihuoneissa wc-rengas oli lämmitetty. Usein aamulla ei halua tulla pois ihanasta lämpimästä suihkusta, Japanissa sama meinasi käydä wc:n kanssa :)Perinteisessä japanilaisessa majoituspaikassa, ryokanissa, wc:ssä oli lisäksi erilliset wc-kengät, joita käytettiin wc:ssä, ja vain wc:ssä. Ei saa kertoa kenellekään, mutta aika usein huomasin wc:n ulkopuolella tepastelevani wc-tossuilla. Joskus jopa tatamilla, mihin ei saisi astua minkäänlaisilla kengillä. Hups.Yksi parhaista puolista japanilaisissa wc:issä oli se, että yleisiä wc:itä oli joka puolella ja ne olivat todella siistejä. Kertaakaan ei tarvinnut mennä kyselemään ravintoloista, saisiko heidän wc:tään käyttää vaikkei ruokailekaan. Joissain yleisissä wc:issä oli jopa valokartta, mistä pystyi näkemään mitkä wc-kopeista ovat vapaita ja mitkä varattuja. Kätevää, ja hyvin japanilaisen järjestelmällistä.


Useissa yleisissä vessoissa oli myös vauvanistuin wc-kopin seinässä, jotta myös äidit pystyvät kätevästi tekemään tarpeensa. Vauvanistuin löytyi joskus myös käsienpesualtaiden luota. Kyllä ne japanilaiset osaavat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Vuoden 2024 matkasuunnitelmat ja -unelmat

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan